Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Çok uzun sürmez gibi aranızdaki çekim çok kuvvetli değil sanki o yüzden tedbirli ol maddi olarak yani sürmez gibi

Anne babamın soyundan ne beklenir ki hiç yardım istemedim bir zamana kadar ama çevreme durumumu anlatınca illa akrabana söyle dediler herkes akrabana söyle deyince sinir oldum söyledim bir şey olmayacağını bile bile yine aynı. Onların soyundan temiz insan beklemek saçmalık oldu. Hepsi aynı anlasalar da Allah yardımcın olsun kimse kimseye bakmaz bu zamanda diyorlar her yolu denedim her kapıya gittim inan ancak ve ancak benim bir işim olursa bu evden kurtulur ev tutarım zaten alacağım maaşın hepsi de kiraya temel ihtiyaçlara gider.

Evliliğini bitir gibi keskin bir cümle kuramayacağım.. biraz zaman vermelisin malesef erkekler biz kadınlr kadr hızlı adapte olamıyor hiçbirşeye evliliğede. Ben zamanla rayına oturcağını düşünüyorum çok yeni bir evlilik şuan ikinizde ne yaşadığınızı bile tam anlayamamışsınız gibi. Bence sevgi herşeyi çözer zaman ve sabır ile.. inan dört dörtlük yapmaya çalşsak hepimiz boşanırız öyle bir şey yok ve standartlarının uyduğu kişiyede kalp atmıyor sırf uyumluyuz diyede evlilik bana göre yanlış. Sabretdüzelecektir zamanla

Evlilik iki insanın birbirini yormaması gereken bir kurum olmalı fakat ne yazık ki siz ve eşiniz farklı hayat şartlarında yetiştiğiniz için bir evin içinde birbirinize uymakta zorluk çekiyorsunuz ki bu gayet normal. Henüz yeni evlisiniz, yaşam tarzınız birbirine pek uymadığı için kendinizi ondan asimile etmeye başlamışsınız. Biraz zaman tanıyın. Kendi evliliğimden örnek verecek olursam benim eşim içinde pişmiş soğan olan yemekleri yemiyor mesela . Yapsam da içinden seciyordu. Bense Allah ne verdiyse yiyen bi tipim. Ben böyle gördüm o da öyle alışmış. Sonra ona ayak uydurdum ve soğan olaylarını iyice rendeleyerek yapmaya başladım. Unutma ki değişimi insanlar pek sevmez. Farklılıklar herkesi ilk başta rahatsız eder ancak sonra alışılır ve o kadar da kötü olmadığı anlaşılabilir. Siz bu süreçte hamile kalmamaya dikkat edip evliliğinizi (ön yargısız) yaşamaya çalışın. Elbette hiç kimse hiçbir şeye ne mecbur ne de katlanmak zorunda ancak, bitirmek kolay önemli olan inşa edebilmek. Birbirinize saygınızı kaybetmeyin gerisi zamanla hallolur , eğer geçinmeye gönlünüz varsa .

Onun üstüne bugün işlerim çok yoğundu canım çıktı. Akşam ne yemek yapalım aşkım dedim. Annemleri çağıralım diyor.
Her şeyi geçtim şu kısımda ben "annenleri çağırmayalım hadi şimdi sen pijamalarını da al annene git dizinde yat uyu mümkünse de bir daha görüşmeyelim" derdim.

Erkekler zamanla değişebiliyor..kimse her sene aynı kalmıyor..daha olgunlaşamamış ,her evlilik mükemmel değil,bundan gitsen başkasında sorun bulunur elbet, evlilik işi böyle bişey ..bu süreçte yıpranıcaksınız ,bigün mutluyken ,bigün sinirler tepende .. konuşmaya çalışın, terapistten destek alın,sorumluluk yüklenmemiş daha çocuksu halleri var,evrilebilir..tek başına yetişmeye çalışma ,her eksiği ben alırım yaparım deme..borcunu da ödeme.. kendi maaşın var ne güzel eline bakma bana bunu alsın diye ,kendi maaşını kendine sakla..o evi geçindirme derdinde olsun, sen aldıkça o rahata erip işe de gitmez ..annene paylaş durumu,tek başınasın çünkü ..

Erkekler zamanla değişebiliyor..kimse her sene aynı kalmıyor..daha olgunlaşamamış ,her evlilik mükemmel değil,bundan gitsen başkasında sorun bulunur elbet, evlilik işi böyle bişey ..bu süreçte yıpranıcaksınız ,bigün mutluyken ,bigün sinirler tepende .. konuşmaya çalışın, terapistten destek alın,sorumluluk yüklenmemiş daha çocuksu halleri var,evrilebilir..tek başına yetişmeye çalışma ,her eksiği ben alırım yaparım deme..borcunu da ödeme.. kendi maaşın var ne güzel eline bakma bana bunu alsın diye ,kendi maaşını kendine sakla..o evi geçindirme derdinde olsun, sen aldıkça o rahata erip işe de gitmez oannene paylaş durumu,tek başınasın çünkü ..bağrış çağrış sert kavgalar olmasın..saygı gider..zamanla da sevgi gider..

Evlenince senin paran benim param olmamalı mont sen al ayakkabıyı ben dememelisiniz genel kavga sebebiniz maddiyat gibi geldi size asla bahane bulmuyorum, esinizinde bunu anlaması lazım. Aile konusunda en başta malesef bizdede oldu zamanla çok güzel oturuyor ama maddi olay kötü. Kötü örnek asla vermek istemem ama yakın arkadaşım bu sebeple kısa süre önce boşandı çünkü konu para olunca çok yüz göz olundu ve toparlayamadilar en başından önlem alın

Kesinlikle çift terapisi öneriyorum. Aile olmak demek maddi manevi birbirinizi desteklemek demek ne sadece erkek yapmalı bunu ne sadece kadın. Evlilikte her şey ortak olduğu gibi maddiyat da ortak. Eşinizin sizden gizli borcu olmamalı olduysa bu problem olmalı ve mutlaka ciddiyetle yüz yüze konuşulmalı. Evliliği dinamik tutan şey haftada bir yürüyüş, birlikte baş başa kahve içmek, bir müze gezmek haftada bir gün en azından baş başa geçirebileceğiniz kaliteli bir vakti karşılıklı olarak birbirinize ayırmanız olmalı. Evde sinema filmi izlemek bile olabilir. İlla maddi bişeye dayanmak zorunda değil. Ailelere gelme/gitme mevzusunu şöyle düzenleyebilirsiniz. Çift terapisti bu benim evliliğimde de problem olduğunda bana ve eşime şu soruyu sormuştu kaç günde bir görüşmek sizin için uygun demişti. Eşim haftada bir dedi ben ayda bir dedim çünkü benim ailem ankarada biz ve eşimin ailesi istanbulda ama biz anadolu yakasındayız ailesi avrupa yakasında. Ben pandemide aylarca göremedim ailemi ne biz gidebildik ne onlar gelebildi. Terapist orta yol 2 haftada bir gibi görünüyor dedi biraz siz eşinize yaklaşacaksınız biraz eşiniz size yaklaşacak demişti. Birlikte yaşamaya gönlü olan bir şekilde devam ediyor. Burada yorumlarda kimsenin kimseye ahkam kesmeye hakkı yok. Herkesin tahammül seviyesi, karakteri, bu hayattan beklentileri bambaşka olabilir. Her insan farklı olduğu gibi her evliliğin dinamiği de farklı olabilir. Her evlilik tatlı sözler azalıp acı sözler dile geldiğinde acı vermeye başlar. Üzer, hayal kırıklığına uğratır ama bu kalıcı olmayabilir her zaman. İnsanın insanı dinlemesi ve anlayabilmesi en önemli mesele. Bir küçük tavsiyem şu olabilir size. Maddiyat sizi zorlamış gibi görünüyor. Hak veriyorum. Herkes eşit şartlarda büyümüyor/yaşamıyor. Sevgi bazen bu tür beklentileri karşılamıyor. Eşinizden ayrı bir banka hesabınız olmalı, eşinizin bilmediği bir birikiminiz olmalı. Madem muhafazakar bir ailede yetiştiniz ve eşiniz de bunu biliyor. Benim param benim param. Senin paran bizim paramız mantığına bürünebilirsiniz. Ben de önceden çok vericiydim ama erkekleri bilirsiniz başarmayı severler. Yönettiklerini düşünmeyi severler. Eşinizin yaptığı küçük şeyleri takdir edin. Bırakın sizi memnun ettiğini düşünsün hatta mümkünse memnun da olun yapmacık olduğunuzu düşünmesin. Basit bir kavanoz kapağı açamama mevzusu gibi. Bu ilişkinize pozitiflik katacaktır. Beklentileri zamana yayın. Umarım faydasını görürsünüz. Çift terapisi çok daha sağlıklı olacaktır ikiniz ve ilişkiniz için. Diğer arkadaşlardan bazıları belirtmiş ben de katılıyorum onlara. İlişkiniz düzelene kadar bebek düşünmeyin derim. Tüm söylediklerimin dışında hayat sizin hayatınız. Her zaman istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Kaçıp gitmek kolay asıl zor olan kalıp savaşabilmek. Evlilik kolay değil boşanmak da kolay olmamalı. Hayat en kısa zamanda size güzelliklerle mutlulukla aile saadeti ve huzuruyla gelsin dua edeceğim sizin için

:)
Adminler neden böyle birşey yapsın?
Konu sahibi dilediği/müsait olduğu zaman yorum yapar,istediği zaman profilini kısıtlar ya da herkese açar kişisel tercih yani.
Deşifre olma endişesi ile insanlar profilini gizleyebilir bu çok normal.
Yöneticilerin bu siteyi aktif kılmak için böyle şeyler yapmasına gerek yok yeterince aktif ve üye çeken bir platform çünkü.
Siteyi aktif kullanmıyor olmalısınız.Birden fazla bununla alakalı yorumunuzu gördüğüm için yazmak istedim.

Bir tek siz değil genel olarak evli kişiler böyleler ve bu sorunları yaşıyorlar aralarındaki sevgi bağı zamanla kin ve nefrete dönüşüyor. Öyle bir zor zamandayız ki bu dünyada imtihanımız gerçekten çok büyük. YÜCE RABBİMİZ yardımcımız olsun inşaALLAH.

Aslında eleştirilecek çok nokta var. Büyük konuşmak istemiyorum ama standardı düşük biriyle olmak mesela ilk hata. Standarti yükseltme potansiyeli de yok gibi bir izlenimi var. 6. Ay soğumak için çok kısa. Bence bir evde yaşamaya alışmak çok daha uzun zaman alabilir. Onun dışında sana para harcamiyor oluşu yeni mi kendini gösteriyor önceden de böyle miydi? Eğer değilse gözünü boyamak istemiş amiyane olacak belki ama o iyi yere kapat atmak istemiş belki. Şu zamanda kim kızına ev araba alabiliyor. Onun haricinde okuduğum kadarıyla aileye gelme gitme olayı çoğu evlinin ortak problemi. İkili ilişkine odaklan öteki kısım için çok sinir olmamaya calis çünkü erkekler evlenince ekstra düşkün oluyor hele ki ailesine karısı laf söyleyince asla unutmuyor. Hata yapmışsın demek istemem ama ya bir yola çıkıldığı için hemen yikmamani tavsiye edebilirim. Birde çocuk dogurmaman en önemli kısım. Oturup konuş ortak bir yaşam surebilmek için ortak kararlar almanız gerekiyor gibi. İlişkinin selameti adına yani. Umarım geçer.

Hemen kaç hayatını kurtar. Yaşın daha çok genç kendine yazık etme. Bir erkek evleniyorsa maddi gücü olmalı eşine istediği şeyleri verebilmeli. Madem durumum yok evlenme yani. Ayrıca ailesiyle bu kadar yakın olmak istemesi de büyük bir sıkıntı.

İfşa olmamak için bazı şeyleri değiştiriyorum demiş de kardeş sayısını farklı söylemek de ne bileyim. Değişik geldi bana.

Tüm paragraf maddiyat ile ilgili. Sen eşini evlenmeden önce tanımışsın ama kendini tanıyamamışsın. Madem senin için önemliydi neden kendin gibi “ evi ve arabası” olan biriyle evlenmedin ?

Bazı yerleri atladim ama konunun çoğunu okudum ve çok iyi anladm seni. Ah canım ya işte acele işe girerseniz böyle oluyor. Davul bile dengi dengine. Sen haklısın çünkü yaşamlarınız farklı olmuş ve siz bunu aşabilirz demişsiniz ama inan öyle olmuyor bı noktada tak diyor. Bmden sana tavsiye çocuk düşünme sakın bu çok büyük hata olur. Ki çocuk olduğunda bu seferde eve bağlar seni bnden demesi. Ayrilsanda çocuğun varken bağını tamamen koparamazsin

Eşiniz sizi kandırmış gibi hissettim ben. Maddi anlamda gücünüzü farketmiş bu hem kendine bakar hem bana bakar deyip sizi tongaya getirmiş bence. Hiçbir anlamda birbirinize uygun görünmüyorsunuz çok üzgünüm. Çocuk yaparsanız onun da yükü sizin sırtınıza binecek. Yaşınız daha çok genç. Kar zarar yönünden bakarsanız boşanmanız uzun vadede çok daha hayrınıza olacak gibi görünüyor.

konu sahibinin eski mesajlari gozukuyor.

Hikayeni baştan sona okudum ve adına gerçekten üzüldüm diyebilirim özele gel istersen şimdi linçler gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…