Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu konudaki durum eski kafa ile de açıklanamaz. Hangi eski kafa evde yatan kocaya saygı duyar, babasının malı için ağız dalaşı yapan adamın yüzüne tükürmez?

Ama bak şöyle de yapıyorlar. Eş senin tarafını tutarsa yalandan yüzüne gülüyorlar, eşin fırsat vermezse mecburen övüyorlar. :)) Sevdiklerinden değil yani oğullarına yaranmak için.
Evet o kısım öyle. Yazan kişi o yalandan durumları gerçek sevgi olarak tanımlıyordur belki bilemedin

Aksine koca karısını ne kadar severse o kadar bileniyor sıkıntılı eş aileleri. Aşırı yanlış tespit
Bırak allasen, karısını seven adam çalışan kadını haftada bir zorla anasının evine sürükleyip, üstelik çalışan karısı, yani parası varken yaz tatilinde, ara tatilde boydan boya kayınpeder evine yikılır mı ? Bı kere gitmesin , bı kere karım hasta, yorgun gelemedik desin bak noluyo o çok seven aile?

Bırak allasen, karısını seven adam kadını haftada bir zorla anasının evine sürükleyip, çalışan karısı, parası varken yaz tatilinde, ara tatilde boydan boya kayınpeder evine yikılır mı ?
Tüm mesajları okumadım ama böyle yapan kadına zaten kayınaile ne diyecek ki

Doğru söyleyin bu sözleri size mi ait?

Şu konudaki durum eski kafa ile de açıklanamaz. Hangi eski kafa evde yatan kocaya saygı duyar, babasının malı için ağız dalaşı yapan adamın yüzüne tükürmez?
Yok ya, burda konu sahibine "idare et" diyip geçim vaazı verenlerin bı savundukları öbürünü tutmuyor zaten o konuda hepimiz şaşkiniz çok net de, bana biraz da "ailesi varlıklı, görgülü, kolej mezunu, tek çocuk , beyaz yaka " hemcins kıskançlığı var gibi geldi günahları boynuna....

Yoksa "kendilerinden" biri aynı şekilde aynı olayı yazsa bu kadar sacmalayip komik duruma dusmezlerdi gibi geliyor bana...

şöyle olabilir
kız boşanmıştır 2 çocukludur
görünürde işi işi gücü iyi olan (mühendis filan mesela) beyaz yaka, tipi de yerinde bir damat adayı olur, kızın da yaşı 35leri filan bulmuştur...
eeee x beylerin kızı da genç yaşta bir hırsla boşadı adamı, 2 çocukla dul kaldı bak, seneler oldu, babasının evinde oturuyor öylece, demesinler diye, aile toplantılarında tek başına kalmasın diye, filan kabul edilir.
yani genelde böyle muhfazakar ailelerde öyle görüyorum (etrafım çok muhafazakar ama bu kadar zengin değil tabi) kız 25 yaşındayken 1. evliliği iken asla kabul edilmeyecek damatlar kız 35i geçince, hele hele 2. evliliği ise kabul ediliyor. çocuk varsa hayli hayli ediliyor.

6 ayda bu kadar falso benim için "Balık baştan kokar" deyip kestirip atma sebebi. Burada insanların kırmızı çizgileri nedir, neyi ne kadar sineye çekebilir onun farkı var. (Konuya en baştan dahil olduğum hastalık gibi istemsizce gelişen durumları dışarıda tutuyorum, onu konudan bağımsız yazmıştım bir kere daha şuracığa yazayım)

Bazı konular çok keskin oluyor işte kumar, aldatma, şiddet bunlarda zaten tartışmıyoruz bile hemfikiriz; ama bu konu gibi konular biraz daha gri alan ve geniş konular, alt başlıkları bol, ne kadar seviyor, ne kadar güvenilir tartışılır konular. Şey gibi "Vasata razı olayım mı olmayayım mı? Paketimden ne çıkacak?" gibi. Bitirilecek kadar kötü değil, devam ettirilecek kadar iyi değil dediğimiz ilişkiler oluyor ya, bu kısma girmeye başladığında kimimiz "Az uyumlu ol, sabırlı ol, huyuna gidiver" diyor kimimiz "Çekilmez bak böyle başlamış, böyle gider" diyor, bazı işaretleri yeterli görüyor ve ben ikinci kısımdayımdır genellikle böylesi konularda.

Son düzenleme:
Sağol teşekkür ederim. Allah size de güzellikler versin. Olabilir belki ben hayatı toz pembe görüyorum. Aşkın gözü kör olsun.
Allah ağzınızın tadını bozmasın, inşallah hiçbir zaman maddi manevi darbe yemeyin eşinizden.

Erkeklere maddi konularda güvenmeyin diyen kadınların yazdıklarında haklılık payı var.
Anlatacaklarım konu sahibi dahil, evlenmiş ama kocası sürekli para yiyen veya evlenecek ama eş adayı tembellikte nirvana yapmış tüm kadınların kulağına küpe olur umarım

Siz 2 örnek vereceğim, bir tanesi komşum.

Komşum olan kadının anne babadan kalma evleri varmış, evlendiği adam bu evleri sattırıp buradan bir ev aldırıyor, bir de ruhsatı adamın üzerine olan bir araba, kalanı da bankaya atıyorlar.
Adam nasılsa karısının parası var diye hiç çalışmadı, neredeyse her gün ya adamın ailesi buradaydı ya da komşum kayınvalidesindeydi.
Önce kadının bankadaki parasını yiyip bitirdiler, sonra araba satıldı, onun parası da bitince kadına çalışacaksın bana bakacaksın baskısı yapmaya başladı, kadın işe girdi sabahtan akşama kadar çalışıp külçe gibi eve geliyor bir de eşine, eş ailesine hizmet ediyordu.

Kadının aldığı asgari ücret adamın dışarıda yediği yemeklere gittiği spor salonuna yetmemeye başlayınca en son kadının gırtlağına çöküp evi satacaksın dedi, kadın satmıyorum dedikçe dayak yedi, evi satmaya karar verdirecek kadar eziyet gördüğü bir anda Allah yüzüne güldü de adamdan kurtuldu.

2. örnek eşimin 50 yıllık evli bir kadın akrabası.
Hani hayat müşterekti, hani benim malım benim param edilmezdi ya evlilikte, onlarda öyleydi, akrabamız olan 50 yıllık evli kadın eşine güvenmiş kendi kazancıyla edindiği malları bile eşinin üzerine yapmış, banka hesabı da ortaktı, lakin enişte bir gün bir tartışma sonrası o sözde ortak gibi gözüken hesaptan tüm parayı çekiyor, evleri, arsaları da satışa çıkarıyor, akrabamız olan kadını dımdızlak bırakıyor, kadın boşanmak isteyince bir bakıyor ne bankada para ne ortada mal, zaten boşanamadan da öldü kadıncağız.

Sizler kaç yıllık evlisiniz bilemem tam 30 yıldır evliyim aşk evliliği, 30 yıldır ne ailelerle alakalı ne birbirimizle ilgili hiçbir sorun yaşamadık, birbiriyle mutlu evladını evlendirmiş, orta yaşın keyfini beraber çıkaran huzurlu ve mutlu bir çiftiz, eşime güvenirim, ne sevgisinden ne vicdanından asla şüphem yoktur, benim hakkımı yemeyeceğinden de eminim, ki aramızda paranın malın lafı bile olmaz, yeri geldi ben ona o bana tüm birikimini emanet etti ama 30 yıldır aynı yastığa baş koyduğum eşim dahi, kadının kendine ait bir güvencesi olmalı mutlaka, erkeklere %100 güvenmemeli, insandır çiğ süt emmiştir der.

Burada yüzlerce kadının konusunu okuduk, eşi tarafından üzerine kredi borcu yüklenip ortada bırakılan, kumar borcunu karısının sırtına yükleyen, karısının 3 gram altınına bile göz dikip tepesi atınca kadını üstündeki başındakiyle dışarı atan.

Kadınlar uyanık olmak zorunda.

Allah ağzınızın tadını bozmasın, inşallah hiçbir zaman maddi manevi darbe yemeyin eşinizden.
Allah razı olsun , güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah sizin de ağız tadınızı bozmasın hepinize öncelikle sağlık sıhhat versin ve huzurunuzu daim eylesin.

kadının kendine ait bir güvencesi olmalı mutlaka, erkeklere %100 güvenmemeli, insandır çiğ süt emmiştir der.

Kadınlar uyanık olmak zorunda.

Haklısınız dünyanın binbir türlü hali var.

Amin inşallah
Velhasıl maalesef herkesin evliliği farklı, siz veya eşinden evliliğinden yana mutlu huzurlu olan kadınlarla, eşi tarafından maddi manevi sömürülen kadınlar bir değil.

Yaşadığımız ülkeyi en iyi biz kadınlar biliriz değil mi?
Erkek 5 parasız kalsa, yatacak yeri dahi olmasa bir caminin bahçesinde, bir bankta uyur, gider 2 limon satar, yoldan geçen bir adamdan abi 1 dal sigara versene der yine de yolunu bulur ama kadın sokakta kalırsa ne bankta yatabilir ne de birinin yanına yanaşıp 1 kuru ekmek isteyebilir çünkü ya tecavüze uğrar ya çok özür dilerim erkeklere satarlar veya öldürüp bir kuyunun dibine atarlar.

Kadın olmak zordur bu topraklarda, boşanmak isteseniz önce aileniz el alem ne der, vaktiyle bizde çektik sen de çek der anneler, halalar, teyzeler ama sırf el alem ne der diye de sizi sömüren adamla evli kalınmaz.

Konu sahibi boşanır veya boşanmaz onun bileceği iş, vereceği karar ama hayat tecrübeme dayanarak yazıyorum, kadının parası evi malı bitsin adam çekip gidecek, yine şuraya yazıyorum bu adam kumar da oynuyor olabilir, oynamıyorsa da başlar, aldatır da ve hepsinin suçunu kadına atar, erkeklerin DNA’sı bozuldu zira.

Ben yatayım gezeyim yiyip içeyim, marka da giyineyim istediğimi de yapayım kadın baksın çünkü ben erkeğim demeye başladılar, demek ki ülkede paşa oğlum erkektir yapar poh pohlamasının dozu artmış adamların dnalarını bile bozmuş, berkecana döndü hepsi.

bu söyledikleriniz daha uçtaki senaryolar
bunun daha genelgeçer yönleri var bir de

çocuk yapınca kariyeri bozulan, kariyeri sekteye uğradığı için erkekten daha az kazanan, ne biliyim 3-4 sene zamanının büyük kısımın çocuğa ayıran kadın oluyor. özelde çoğu yer üreme çağında kadını işe bile almak istemiyor. hadi iş buldun bir de erkekten sırf çocuk yüzünden geri kalıyorsun. güzel görünmek zorunda olan kadın, ev pis olsa sorumlusu kadın, çocuğun temel eğitimi kadının üzerinde. bunlar ne demek kadın aynı düzeyse maaş alıyor bile olsa kadının ekstra yaptığı daha bi sürü iş var demek.

bu ülkede (hatta tüm dünyada) öyle sektörler, öyle masalar var ki var ki erkek hakimiyetinde tamamen (hayır sanayide kaporta ustalığından bassetmiyorum) bazı kodaman abiler var mesela kuruyor bir gece bir viski masası tamam o iş Alide kalsın Veli sen de o arsanın hafriyatını mehmete pasla buna karşılık, şurayı da ses etmesin diye mahmuda verelim şurada balli börek bir ihale var onu da geçen yaptığı güzellik için ahmede şaapalım, gibi şeyler dönüyor. (bu bazen sırf siyasetle olur bazen aşiret bağlantısıdır bazı ülkelerde başka şeylerdir, ama neticesinde erkekler dünyasıdır işte) Esas paranın başını tutan abiler bunlar...sen kadın olarak kariyer yapcam da alnımın teriyle para kazancam diye 40 sene çalış, şu viski masasında 1 gecede dönen parayı geçtim. o masanın hesabını ödesen bütçen yamulur...

kadının sokağa düşeceği senaryolar zaten olmasın Allah korusun tüm kadınları da ortalama normal hayatta bile kadın (yani normal işinde gücünde kadından bahsediyorum) kendini güvenceye almazsa zaten erkek dünyasında ezilip gitme riskiyle karşı karşıya

Maalesef üzülerek katılıyorum yazdıklarınıza.

Kadınlar tüm dünyayı sırtlanıyor ama kadınlara omuz veren olmuyor

İşte bu konuda olmaz o. Kız gencecik daha, neyine tamah edecek bu adamın?

Kızlar naptınız? Birbirinize girmişsiniz, banlananlarınız bile olmuş. Hepsini okuyamadım ama herkesin hayata baktığı pencere, tecrübeleri, karakteri farklıdır. Hepinize saygı duyuyorum. İnsan bu hayatta hiçbir şey için ben yapmam ya da benim başıma gelmez dememeli.

Bu konuyu açarken birkaç tavsiye alırım diye düşünmüştüm. Herkes gerçekten benimle dertlendi, hepiniz ablalarım kardeşlerim oldunuz. Örnekler vererek anlattınız. İyi ki de konuyu açmışım.

Ama maalesef konu patlama yaşadığından eş kişisinin ailesi tarafından fark edildi ve önüme geldi. O yüzden sizlerden de özür dileyerek MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konuyu kilitlemeni rica edeceğim. Daha fazla üstlerde kalmasın unutulsun.

Son bir güncelleme geçeyim. Evi satmak istemediğimi söylediğimden beri aramız limoniydi zaten. Dün akşam bir patlama yaşayıp ona artık aşık olmadığımı, hayata dair tüm hevesimi söndürdüğünü, onunla evlenmemin bir hata olduğunu ve boşanmak istediğimi söyledim. Tabi kızılca kıyamet koptu. Yarın ailelerle bir araya gelip durumu açıklayacağız. En az hasarla boşanmak için elimden geleni yapacağım. Benim için zorlu bir süreç başlıyor gibi görünüyor kızlar.

İki konuya da açıklık getireyim. Altınların tamamını vermemiştim. Yarısından azını vermiştim, ama geri kalanı da ev alırken katacaktım zaten. Şimdi durum ne olur bilmiyorum altınları geri isteme hakkım oluyor sanırım.

İkincisi, ailem maalesef yıllarca ayrı yaşamasına rağmen boşanmamıştı. Yani annem babam evliydi ama boşanmış gibi yaşıyorlardı. Şu an ikisi de 60’lı yaşlarda ve daha yeni resmi olarak boşandılar.

Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Bazen gerçekten insanın basireti bağlanıyor demek ki. Gerçekten zeki de bir kızım aslında ama yaşanan her şeyin bir sebebi vardır elbet.

Hepinize destekleriniz için teşekkür ederim Sonrasında yine güncelleme yapmak için bir konu açarım ama birbirinize girmeyeceksiniz ona göre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…