Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suraya bak gül gibi yetismis kiz kime nasil bir aileye kalmis. Senin durumun bizlerden daha vahim vallahi kendi halimden cok sana uzuldum. Cocuk yokken boşan. Vallahi bosan. Baba evindeki standartlar koca evinde dusuyorsa kimse evlenmesin. Benimde dustu mesela şutladim. Uc ayda yuzume renk geldi canlandim borclari bitmiyor culsuzlae sanki aileleride cok iyimis gibi birde gtlerinden ayrilmiyorlar. Hicte hata yapmiyorsun cimri herif ailesine para yedirmiyorsa birsey bilmiyorum. Onlar simdi farkindalar hem zengin hem calisan gelin almislar ogullarida kurnaz tabiki. Al karsina once konus hesabi kitabi bir gozden gecir iki ay ver ya cimriligi kurnazligi biraksin yada yallah

Benimde aklıma geldi aileye çok düşkün olan adamlar onların evi de gecindiriuorlar benim eski eş gibi..

Her annemler gelsin, annemlere gidelim tarzı şey okuduğumda afakanlar bastı. Siz bir de yaşıyorsunuz bunu. Sırf eşimin ailesiyle istisnasız her hafta görüşürüz diye eş ailesinin şehrine taşınmayı düşünmüyorum ben. Keşke siz de başka yere gidebilseniz diyeceğim ama bu kadar aileye düşkün adamla gitmek çok zor. Keza benim eşim de onun memleketinde yaşıyor olsaydık başka yere gitmeyi kabul etmezdi.

Eşiniz maalesef gözünüzü boyamış. Evlenince de foyası meydana çıkmış. Madem kıza bi kahveyi çok göreceksin neden başlarda lüks mekanlara götürürsün ki? Her şey köprüyü geçene kadarmış.

Çok üzüldüm ya ne güzel de anlatmışsın.Ama böyle çok zor olur senin için.Konuşsan anlar mı ki

Konu her ne kadar iç açıcı olmasada o kadar net yazmışsınız ki olayı yaşıyor gibi hissettim..Tebrik ediyorum.
Eşiniz bence “CİMRİ” ve “BENCİL” siz de onun hayatını kolaylaştıran insan olmuşsunuz. Çok üzgünüm ve başka anlam çıkartamadım.
Maddi sıkıntılar olabilir,harcamalar kısıtlanabilir ama yapılan harcamaları sizin üzerinize yıkması
-ki yıkmak bu benim gözümde uyanıklık gibi…
Eve misafir gelmesi konusunda yapılan emrivakiden nefret ederimm o konuda baştan sona haklısınız.
Üzücü olmakla birlikte;Davul bile dengi dengine muhabbetine geliyor konu…
Belirli bir süre sonra kendinizi kısıtlanmış ve eksik hissedeceksiniz.
“Şunu yapın.” diyebileceğim bir şey bulamadım maalesef

Benimde aklıma geldi aileye çok düşkün olan adamlar onların evi de gecindiriuorlar benim eski eş gibi..
Tabi canim onalr simdi gardını aldi. Nasil ev var kirasi oradan gelir e araba var. E kendi masraflari icin nasilsa babasida kiyamiyor onlarida onlar karsilar. Ben kirayi odeyeyim goze batmasin geri kalanida bu karsilasin. Ben borc var diyeyim isin icinden cikayim diye dusundu. Ulan cebinde para yok madem ne diye varlıkli kizi aliyosun git dengini bul. Erkegin zengin olmasi lazim kadinin dogumu var evin isin var temizligi yemegi var istese calismaz. Sen durumunu ayarlayacaksin kadina bakmakla yukumlusun. Ama simdikiler oyle degil simdi hatta erkek aileleride calisan kadin istiyorki ogluşlari yipranmasin fazla yorulmasin. Tabi hersey 8 ayda hazirlanir yapilir bulmuslar boyle aileyi niye biraksinlar. Simdi kiz birakmak istesede bu adam birakmaz. Cinsel hayat bile zor geciyormus. Daha ne isime yarayabilir ki boyle adam.

Boşan!
Böyle yazanlar bazen bana tuhaf geliyor ama vallahi boşan. Senin ailen bunlara 10 gömlek büyük hem maddi hem manevi. Bak ben berbat birinden boşandım. Ama senin şu yaşadıklarını yaşamadım. En azından 5 yıl falan muhteşemdi. Daha 6 aylık evlisin yatak ayırıyor. Kredi çektiriyor! Bir montu layık görmüyor! Ailesine bağımlı! Hepsi ayrı ayrı boşanma nedeni.
Valla ben çevremdeki yeni evlilere bakıyorum. Evi erkek geçindiririr yetmeyen yere destek oluruz diyorlar. Adamların kredi kartı kadınlarda. Altınları vermeyi bırak adamların bekarlık araçlarını falan sattırıp yenisini kendi üzerlerine alıyorlar. Yurt dışı yurt dışı geziyorlar. Ha bu bahsettiklerim maaşlı çalışan sıradan kişiler. Aşırı da kıymetliler. Ama böyle hep verici olanları annesi sanıyorlar dişiliğini kaybetmiş görüyorlar ve bana aşık ne dersem yapar gibi bakıyorlar.

Resmen hayatınızı berbat etmek için özel olarak uğramış gibisiniz. Adam sadece ekonomik olarak değil her bakımdan size denk değil. Çok net söylüyorum bu adamla devam etmeyin. İleride maddi durumu iyi olsa bile bu defa sizi beğenmez. Kısaca eşiniz çöp ona göre kararınızı verin.

Eski eşim aynı böyleydi. Yoklukla büyüyen varoş ve karaktersiz adamlar böyle oluyor. Utanmadan kadın parası yiyor prenses herif . Adam değil madam resmen . Sakin çocuk yapma bundan , böyle giderse çok dayanmaz tekmeyi basarsın totosuna

gercekten tanimadan evlenmissiniz, ailelerin maddi durumu denk degil, ama siz de biraz maddiyatci gibi geldiniz. yani siz para kazaniyorsaniz neden esinizin mont almasini bekliyorsunuz. bence aileniz biraz baskici oldugu icin esiniz tarafindan onay almayi bekliyorsunuz. bazi seyleri isteyeceksiniz ve yapacaksiniz, ona da uslubunca canim istedi yaptim modune gireceksiniz (kavga etmeden). ya da ailesini musait olunca cagiracaksiniz, musait olmayinca bugun olmaz diyeceksiniz, o da ses cikaramayacak. bence ikiniz de biraz birbirinizi anlamaya calisin. bazi seylerde erkeklerin karisina ayak uydurmasi zaman alabiliyor.

Konu sahibini yaşadığı bu durumun kültür farkı ile zerre alakası yok. Eşin onunla yarış içerisinde ve aynı zamanda merhametsiz birisi.

ben şu konuyu anlamadım
siz zaten şimdiye kadar bol bol kıyafet filan almışsınızdır mont ayakkabı ihtiyacınız yoktur -ha ama ihtiyaç için mi alıyoruz sadece, hayır tabi ki, insan beğenir alır, onu demiyorum şunu diyorum
borçlusunuz ya
kredi de çekmişsiniz ya
ne biliyim bu mont flan gerekiyor mu geçekten? siz bütçeniz nedir, neden bu kadar borcunuz var, bu borç ne kadar zmaanda bitecke hiç mi konuşmuyorsunuz? ya da evlenmeden önce bir eve ne kadar para girer ne harcanır hiç mi konuşmadınız?
bunları konuşmadan evlenmeyin gözünüzü seveyim...babanız deniş kızım masraflıdır, e siz demediniz mi tatlım biz ne kazancaz ne harcıycaz?

neyse bu para yönetimi konusunda sizi de bi tuhaf buldum kısacası...

ama geri kalan herşeyde adam sıkıntı
ailesi konusu, eve habersiz misafir alabilmesi vs.
size küs uyuması daha 6 ayda, ki zaten yaşınız çok genç
sevgiliyken lüks yerlere gidip şimdi kahveye sorun çıkarması

yani bunlar "ay iyi niyletlidir, farkında değildir, adapte olamamıştır" kadar basit şeyler gibi gelmedi bana
adma ciddi ciddi iyi yere kapak atmış gibi duruyor buradan...

Aynısını yazacaktım, zengin aile kızı görünce gözünü boyamış şimdi de sen ele bebek gül bebeksin mıy mıy mıy
İyi yere kapağı atmış beyzade, tebrik ediyorum da madem kapağı attın bari sus ve bu evliliği yürütmeye bak değil mi ama adamda akıl da yok maalesef!

Son düzenleme:
Davul bile dengi dengine, zengin kızıyla evleniyorsan da bilerek evleniyorsun mıy mıy şikayetlenemezsin kardeşim

Ailen zenginse zengin adam bilerek gelmiş şimdi vır vır etmesin

Konuya gelirsem ailenin ellerinden öperim konu sahibesi ama çok büyük bir hataları var, oraya gitme buraya gitme diye seni kafeste yetiştirmişler sen de ne hayatı ne karşı cinsi tanıyamamışsın gözünü boyayan ilk erkeğe kanmışsın o da hiç sandığın gibi çıkmamış sonuçsa hüsran

Hiç denk değilsiniz bana kalırsa boşan kaç

Yoo adam çok çok iyi hesap kitap yapmış, gayet de düşünmüş herseyi...

Evi arabası mesleği yüksek maaşı olan naif , gözü tok, ailesi tarafından sosyal ve cinsel olarak baskıyla büyütülmüş, gözü açılmamış bı kız, üstelik belli ki ailesi muhafazakar , boşanmasına mesafeli, mis gibi sömürmelik hazır hatun...

Biraz gözünü boyayayim, nasılsa nikahtan sonra çökerim ben buna demiş resmen, 6 ayda da çıkmış işte kokusu....

Aklın varsa sakın gebe kalma konu sahibi, sakın sakın bak! Ailene anlat gecinemiyoruz de biran once boşa gitsin bu kan emiciyi , ciddiyim yakma kendini...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…