- Konu Sahibi princes_Pocahontas
-
hanımlarr . şuan matematiğim zayıf olduğu için temelimi güçlendirecek kitaptan çalışıyorum. sadece bu yeterli olmayacak elbet. direk fem gibi yayınlara geçemem . orta düzey bi kitap lazım bana. önerebileceğiniz kitaplar var mı?
matematik çalışıyorum bütüngün :/ rasyonel sayılardayım ama hala oturmadı bazı şeyler. soru çözerken zorlanıyorum. en şaşırdığım soru tipleride kesir verip,bide iki ayrı parantez içinde toplama işlemi ama bu parantezler aynı zamanda çarpım durumundalar. ilk konuya başladığım sıralar. kural önce parantez içiydi ama. parantez içi ve dışlarında çarpım durumunda olsa bile parantezi kaldırıp sadeleştirme yapılıyor. toplama ve çıkarma işlemi olduğu halde. oyy ben nere gideeeemm nası gidemmm
matematik çocuğum olsa zerre kadar sevmem evlatlıktan reddederim. o kadar bozdu moralimi.
bu arada tarihte zorlandığım bi durum var. kişilerin eserleri ve anadoluda ki mimari eserler zor benim için nasıl ezberlencek bunlarr imidatttt
bu arada tarihte zorlandığım bi durum var. kişilerin eserleri ve anadoluda ki mimari eserler zor benim için nasıl ezberlencek bunlarr imidatttt
Dün istikrar yayıncılıktan coğrafya soruları çözdüm hakketten on numara sorular var..... 47 doğru / 7 yanlş... yanlışların çoğu dikkatsizliktenfakat tek şu soru bilgi eksikliğinden oldu.. şu soruya bi bakar mısınız kızlar??
Aşağıdaklerden hangisi Türkiye'nin özel konumuna bağlı bir sonuç değildir?
A) Akarsuların genelde hızlı akışa sahip olması ( bu sanırım yükselti ve engebe ile ilgili yani özel konum)
B) Ekili dikili arazi oranının az olması ( bu da engebe, yer şekillerinin kısa mesafede değişiklik göstermesi yani özel konum)
C) Sıksık yıkıcı depremlerin olması ( bu da ülkemizin jeolojik yapısıyla ilgili genç araziye sahip olmasıyla ilgili bu da özel konum)
D) Transit taşımacılğn gelişmiş olması (Asya ve Avrupayı birbirine bağlaması ve ticarte yollarının türkiye üzerinden geçmesiöz.k.)
E) Fiyort ve skyer kıyı tiplerinin görülmesi ( burada ki kıyı tiplerini tam bilmiyorum ama sonuçta kıyı tipi yani bu da özel onum olmuyo rmu? kafam karıştı :44:)
Bu soruya bakabilecek biri var mı?
hanımlarr . şuan matematiğim zayıf olduğu için temelimi güçlendirecek kitaptan çalışıyorum. sadece bu yeterli olmayacak elbet. direk fem gibi yayınlara geçemem . orta düzey bi kitap lazım bana. önerebileceğiniz kitaplar var mı?
canım cevap E
çünkü bu kıyı tipleri buzul etkisiyle görülür
bu da Türkiye'nin matematik konumuyla ilgili
cnm o kitabı sırayla geç atlama kesnlkle.. ve takıldğnda muhakkak yardım al, öyle öyle öğreneceksnprinces, alıntı yapmayı unuttummantremanlarla mat kitabından çalışıyorum şimdilik. sadeleştirme vs. olayını anladımda. bazı kurallar uygulanmadan çözülüyor sorular o kafamı karıştırıyo
cnmcımmm çok teşekkür ederim gerçekten düşün düşün aklıma gelmiyıor halbuki kıyı tipinin oluşumunu bildkten sonra kolay bi soru da bilgi eksklğnden oldu... çok teşekkürederm
rica ederim canım
burda birbirimize yardım etmek için varız
bu arada ben bugün kpss için hiçbir şey yapmadım
aöf çalıştım,soru çözmek istiyorum ama kızımı uyutmam lazım
galiba bugünü böyle kapatıcam
Karekök matematik sıfır olabilir canım. Elindeki kitabı bitirdin mi?
ben 24 kızım ocakta 3 yaşına girecekyarın telafi edersn inşallah cnm... çocukla zor olur... yaş kaç bu arada?
sabahtan ev işleriyle meşgul oldum mutfağı temizledim...Şimdi de içeriyi süpürcem..... 12 de derse başlamayı planlıyorum Allah nasip ederse.... Akşam yazarım... bu arada bu aralar kpss için pek fazla bişi yapan yok sanırım
hoşbulduk canım
sana tarih konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim
olayları gerçekleştiren sanki tanıdığın kişiler gibi yüksek sesle kendine anlat
mesela''bizim Teo Asya'da Hun devleti kurmuş bir de tutmuş çinlilere set yaptırmış''vs gibi
kendi kendine ve yüksek sesle anlatmak bence çok işe yarıyor
tarihleri ezberlemek lazım tabi ona yapacak bi'şey yok
bunu düşünmek ve uygulamakta geç bile kalmışsın :) sadece yorgunluk bi köşede dursun. iş yerinde ki stress bile insana ders çalışma şevki bırakmıyor. benim tek bi hatam var. işten çıkmadan önce köşeye para atmadım. amannn evdekiler var dedim. işten çıktım. ahh kafam ahhhdedim. şimdi kitaba ihtiyacım oluyo mesela evdekilere söyleyemiyorum bile. işten çıkasıya kadar az da olsa birikim yapmalısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?