• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

:) bugün kpss için ne yaptın :)

kimsenin lafına aldırma canım, sen çalışmana bak :16:

bahsettiğim arkadaş. çözemediğim mat sorularında yardımcı oluyodu. hergün mutlaka çözemediğim soru oluyodu. bugün hiç merhaba falan demedim bile .insan bi geri dönüş yapar . çok mu üzdüm seni yazar yani erkekler bu kadar hödük olmak zorunda mı. hala devam ediyo moralimin bozukluğu bugün elime mat almadım hiç

bahsettiğim arkadaş. çözemediğim mat sorularında yardımcı oluyodu. hergün mutlaka çözemediğim soru oluyodu. bugün hiç merhaba falan demedim bile .insan bi geri dönüş yapar . çok mu üzdüm seni yazar yani erkekler bu kadar hödük olmak zorunda mı. hala devam ediyo moralimin bozukluğu bugün elime mat almadım hiç

Evet, sadece erkekler değil, genel olarak bazı insanlar öyle. Senin benim gibi ince düşünmüyorlar. Ona sormak istemiyorsan benim topiğimde paylaşabilirsin sorularını. Elimden geldiğince cevaplarım. Ya da diğer topiklerde, olmadı başka forumlarda da soru çözen arkadaşlar var. Seçenek çok yani. Kendini ona muhtaç hissetme. Moralini bozmasına da izin verme bir de. :16:

evet öyle ama şuan moralim çok bozuk :5: hatta dün akşamdan beri. arkadaşımın biri matematiğimi güçlendirmem için çok çok az bi zamanım kaldığını söyledi (11 ay olmasına rağmen:5:) moral bozulunca gidiyim 2012 kpss sorularını çözeyim dedim. Türkçe çalışmadığım halde çok çok iyiydi. evet mat vasattı :5: tarih ve vatand.lıktan öle bi sorular sormuşlar ki ağzım açık kaldı :53: karaları bağladım anlayacağın

aaaaa ne gibi değişiklik yapıldı haberim yok.
şuan sadece mat (temel güçlendirmeye çalışıyorum) dersini sorularla çalışıyorum. gerisini konular bitince çözerim.

çok mutsuzum çooook.

geçmiş olsunnn. regl ve diş ağrısı çekiyorum bende. 20 lik diş alttan üsstten isyan çıkarıyo namızsızzzz:27: 22 yaşındayım. hala 20 lik diş çıkaramadım

cnm hiç endişelenmeye gerek yok... Bu yıl matematiğin sorularının yaklaşık 10 tanesi mantık sorusu oldu ve dersanede hoca mantık sorularının standart sapmasının çok yüksek olduğunu söyledi.. mesela 1 tane mantık sorusu 2 ya da 3 mat sorusuna bedel puan getiriyormuş.. sen 10 tane mantık sorusunu yapsan ve hiç normal mat yapmasan yaklaşık o 10 mantık sorusu sana 15 matematik neti yapmış gibi puan getirecek aşağı yukarı.. yani şu mantık sorularını öğrenmeye çalş matematiği az çok öğrensende olur ama mantık soruları çok mühim....

Sınavda şöyle değişiklik oldu cnm.. Türkçeye bildğim kadaryla 5, matematğe de 10 mantık sorusu eklendi... yani genel yetenek kısmının 4 te 1 i mantık sorusu oldu... ales de ki sorular gibi yani... sözel ve sayısal mantık konuları geldi... tarih de de soru sitilleri biraz değişecek diyor hoca ösym soru stilini biraz daha ağırlaştırablr...tarihe de günümüz Türkiye tarihi eklendi cnm...

Bu arada geçmiş olsun:nazar:

Evet, sadece erkekler değil, genel olarak bazı insanlar öyle. Senin benim gibi ince düşünmüyorlar. Ona sormak istemiyorsan benim topiğimde paylaşabilirsin sorularını. Elimden geldiğince cevaplarım. Ya da diğer topiklerde, olmadı başka forumlarda da soru çözen arkadaşlar var. Seçenek çok yani. Kendini ona muhtaç hissetme. Moralini bozmasına da izin verme bir de. :16:

çoğu arkadaşım ygs sınavına çalıştığımı sanıyor :27: kpss çalıştığımı bilen,yapamadıklarım yardımcı olan arkadaşlar. bu konularda moralim hemencecik bozulur. bu yüzden paylaşmıyorum insanlarla

cnm hiç endişelenmeye gerek yok... Bu yıl matematiğin sorularının yaklaşık 10 tanesi mantık sorusu oldu ve dersanede hoca mantık sorularının standart sapmasının çok yüksek olduğunu söyledi.. mesela 1 tane mantık sorusu 2 ya da 3 mat sorusuna bedel puan getiriyormuş.. sen 10 tane mantık sorusunu yapsan ve hiç normal mat yapmasan yaklaşık o 10 mantık sorusu sana 15 matematik neti yapmış gibi puan getirecek aşağı yukarı.. yani şu mantık sorularını öğrenmeye çalş matematiği az çok öğrensende olur ama mantık soruları çok mühim....

Sınavda şöyle değişiklik oldu cnm.. Türkçeye bildğim kadaryla 5, matematğe de 10 mantık sorusu eklendi... yani genel yetenek kısmının 4 te 1 i mantık sorusu oldu... ales de ki sorular gibi yani... sözel ve sayısal mantık konuları geldi... tarih de de soru sitilleri biraz değişecek diyor hoca ösym soru stilini biraz daha ağırlaştırablr...tarihe de günümüz Türkiye tarihi eklendi cnm...

Bu arada geçmiş olsun:nazar:

boğazımda bişi düğümlendi sanki:5: çok kolay soruyolarmış gibi bide stil değiştiriyor adamlar. mantığı en sona atmayı planlıyodum

Ben de :3: Hem çalışıyorum hem kpss ye hazırlanmaya çalışıyorum. Çok zorlanıyorum ikisini birden yürütmek benim açımdan mümkün değil ocak ayında işten çıkıcam inşallah,4 gözle ocak gelsin şu derslere bi konsantre olayım diye bekliyorum.
İnşallah kasım atamalarında atanırız ama atanamazsakta sıkı bir şekilde kpss ye hazırlanmaya devam mecbuuuuuurrrrrr :18:

bu konuyu canlandırmak lazım :)

Hem çalışıyorum hem de kursa başladım.. Var mı benim gibi olan?

Çalıştığım için çok soru çözmeye vaktim yok bende sürekli videolardan konu takip ediyorum,tekrar tekrar aynı videoları izliyorum, aklımda iyice yer etsin diye , tarihte 18 yy osmanlıya kadar geldim.En çok korktuğum tarih, umarım aklımda kalır:18: ilkokul 4. sınıftan beri tarih dersi görüyoruz, tarih yıllardır değişmeyen tarih ama ben bir türlü aklımda tutamıyorum bunun için ne yapacağımı da bilemiyorum.Tarih resmen benim kabusum oldu :14: insan yatağa girdiğinde bile tarih videosu açıp onu dinlerken uykuya dalar mı ya :18:

Matematik coğrafya ve türkçenin de konularına başladım bakalım napcam :44:

merhaba:3:
ben de sizlere dahil omak istiyorum
evde çalışıyorum kpss'ye,2,5 yaşında kızım var ve aöf türk dili edebiyatı son sınıftayım
sözel derslerim Allah'a şükür iyi
matematik sıkıntı benim için de(galiba herkes için:27:)
bugün kpss için ne yaptığıma gelecek olursak;
coğrafya çalıştım,konu sonundaki 50 kadar soruyu ve çıkmış soruları çözdüm:42:
bir de forumda çok dikkat etmediğim yazım kurallarına sıkı sıkı sarılma kararı aldım:17:
(yanlışımı görürseniz uyarmanızı rica ediyorum)
herkese zihin açıklığı diliyorum,iyi çalışmalar:16:

Son düzenleme:
Hoş geldin aramıza :16:

Allah hepimize zihin açıklığı versin :34:
evde çalışıyorum kpss'ye,2,5 yaşında kızım var ve aöf türk dili edebiyatı son sınıftayım
bir de forumda çok dikkat etmediğim yazım kurallarına sıkı sıkı sarılma kararı aldım:17:

Hoş geldin aramıza :16:

Allah hepimize zihin açıklığı versin :34:

hoşbulduk canım
sana tarih konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim
olayları gerçekleştiren sanki tanıdığın kişiler gibi yüksek sesle kendine anlat
mesela''bizim Teo Asya'da Hun devleti kurmuş bir de tutmuş çinlilere set yaptırmış''vs gibi
kendi kendine ve yüksek sesle anlatmak bence çok işe yarıyor:34:
tarihleri ezberlemek lazım tabi ona yapacak bi'şey yok:1:

hoşbulduk canım
sana tarih konusunda şöyle bir tavsiye verebilirim
olayları gerçekleştiren sanki tanıdığın kişiler gibi yüksek sesle kendine anlat
mesela''bizim Teo Asya'da Hun devleti kurmuş bir de tutmuş çinlilere set yaptırmış''vs gibi
kendi kendine ve yüksek sesle anlatmak bence çok işe yarıyor:34:
tarihleri ezberlemek lazım tabi ona yapacak bi'şey yok:1:

ne güldüm :1: :1::1::1::1:

yorum yazmayı unutmuşum pardon :) yardımın için çook tşk ederim ama. telden kk'ya bağlanamıyorum malesef. ya whatsapp ya da faceten mesajla yollayabiliyorum. bilgisayarı nadir açıyorum. topiğede foto atmam sıkıntılı oluyo :/ sabredemiyorum anlamadığım sorunun cevabını hemen öğrenmeliyim telaşesi var üstümde

Ben de :3: Hem çalışıyorum hem kpss ye hazırlanmaya çalışıyorum. Çok zorlanıyorum ikisini birden yürütmek benim açımdan mümkün değil ocak ayında işten çıkıcam inşallah,4 gözle ocak gelsin şu derslere bi konsantre olayım diye bekliyorum.
İnşallah kasım atamalarında atanırız ama atanamazsakta sıkı bir şekilde kpss ye hazırlanmaya devam mecbuuuuuurrrrrr :18:

bunu düşünmek ve uygulamakta geç bile kalmışsın :) sadece yorgunluk bi köşede dursun. iş yerinde ki stress bile insana ders çalışma şevki bırakmıyor. benim tek bi hatam var. işten çıkmadan önce köşeye para atmadım. amannn evdekiler var dedim. işten çıktım. ahh kafam ahhh:59: dedim. şimdi kitaba ihtiyacım oluyo mesela evdekilere söyleyemiyorum bile. işten çıkasıya kadar az da olsa birikim yapmalısın

Çalıştığım için çok soru çözmeye vaktim yok bende sürekli videolardan konu takip ediyorum,tekrar tekrar aynı videoları izliyorum, aklımda iyice yer etsin diye , tarihte 18 yy osmanlıya kadar geldim.En çok korktuğum tarih, umarım aklımda kalır:18: ilkokul 4. sınıftan beri tarih dersi görüyoruz, tarih yıllardır değişmeyen tarih ama ben bir türlü aklımda tutamıyorum bunun için ne yapacağımı da bilemiyoruö m.Tarih resmen benim kabusum oldu :14: insan yatağa girdiğinde bile tarih videosu açıp onu dinlerken uykuya dalar mı ya :18:

hakan dede ve sacide tanrıtanır var. ikisinide seyredersin :)

hanımlarr . şuan matematiğim zayıf olduğu için temelimi güçlendirecek kitaptan çalışıyorum. sadece bu yeterli olmayacak elbet. direk fem gibi yayınlara geçemem . orta düzey bi kitap lazım bana. önerebileceğiniz kitaplar var mı?

Bugün matematik çalıştım, 30 soru çözmüşümdür :37:

matematik çalışıyorum bütüngün :/ rasyonel sayılardayım ama hala oturmadı bazı şeyler. soru çözerken zorlanıyorum. en şaşırdığım soru tipleride kesir verip,bide iki ayrı parantez içinde toplama işlemi ama bu parantezler aynı zamanda çarpım durumundalar. ilk konuya başladığım sıralar. kural önce parantez içiydi ama. parantez içi ve dışlarında çarpım durumunda olsa bile parantezi kaldırıp sadeleştirme yapılıyor. toplama ve çıkarma işlemi olduğu halde. oyy ben nere gideeeemm nası gidemmm :ssz:
matematik çocuğum olsa zerre kadar sevmem evlatlıktan reddederim. o kadar bozdu moralimi.

bu arada tarihte zorlandığım bi durum var. kişilerin eserleri ve anadoluda ki mimari eserler zor benim için nasıl ezberlencek bunlarr imidatttt

boğazımda bişi düğümlendi sanki:5: çok kolay soruyolarmış gibi bide stil değiştiriyor adamlar. mantığı en sona atmayı planlıyodum

cnm korkma inşallah çalışarak üstesinden geliriz inşallah..... sonuçta sana zor gelen bi çok kişiye zor gelecek ve tabanlarda düşme olur yani.... Beni başka bişey endişelendirdi... Geçnelerden duydunuz mu bilmiyorum, asparagas değilmiş bu haber çok yerde duydum... Bakan açıklama yapmış, bu güne kadar devlet hiç olmadığı kadar çok memur alımı yapmış ve artık bu alımların sayısını düşüreceklermiş... :ssz: 140.000 den 75.000 civarı olacakmış diyorlar... o zaman işimiz yaş:ssz: tabanlar uçar:ssz: Tek umudum 2015 te genel seçimlerden dolayı kadro arttırmaya gidebilirler.. Dua edelim bolbol...

Çalıştığım için çok soru çözmeye vaktim yok bende sürekli videolardan konu takip ediyorum,tekrar tekrar aynı videoları izliyorum, aklımda iyice yer etsin diye , tarihte 18 yy osmanlıya kadar geldim.En çok korktuğum tarih, umarım aklımda kalır:18: ilkokul 4. sınıftan beri tarih dersi görüyoruz, tarih yıllardır değişmeyen tarih ama ben bir türlü aklımda tutamıyorum bunun için ne yapacağımı da bilemiyorum.Tarih resmen benim kabusum oldu :14: insan yatağa girdiğinde bile tarih videosu açıp onu dinlerken uykuya dalar mı ya :18:

Cnm bende sevmiyorum tarihi ama bi yerde okumuştum tarihi öğrenmenin birinci şartı sevmek ve merak ederek konulara çalşmak yani ilgi duymaya çalış cnm... Hakan dedenin videolarını izle bi de nette pelin hocanın tarih videoları var ben çok beğendim sende bi bak anlatandan anlatana fark olabilir... Bi de şunu uygula tarihte, bende uygulayacağım.. konu çalşırken çok kısa notlar çıkar böyle 3-5 dk da gözden geçirebileceğin notlar.. bitirdiğin konuları hafta da bir ya da 2 gün gözden geçir... her birine 5 dk bile ayırsan en fazla 1 saatini alır ve bunu haftada 2 kez yapmak lazım... Bi söz var, tarih tekerrürden ibaret diye... bizde tekerrür yani tekrar yapa yapa hafızada tutmaya çalşıcaz:34: Ama bu tekrarların arasını uzatırsan olmuyor malsef canım, kısa aralıkla kısa tekrarlarla hafızamızda sabitliycez inşallah.... Netten ferhatça nın tarih kavram haritaları var, onları indirip kısa tekraralarını o kavram haritalarıyla yapablrsn ben çok beğendim o haritaları.... Bi de nette youtobe de gördüm hafıza teknikleriyle tarih videoları var bi bak ilgini çekerse onlardan satın alablrsn cnm... kolay gelsn

Son düzenleme:

hoşgeldn cnm:3:

2014 KPSS ortaöğretim düzeyi için kitap önerisinde bulunabilir misiniz?
Tek bir kaynağa sabit kalmamak lazım fakat bir tane modüler set alacaksan eğer ihtiyaç yayıncılığı tavsiye edebilirim... ama bütün yayınların soru bankalarını yaprak testlerini al... malum ortaöğretimden atanma için 95 ten aşağı düşmemelisin

Back