Bu kadarı da fazla.

Ufak hesaplar pesinde koşanlar ne kadar iticiyse, ortamlarda surekli hesap ceken, gereksiz öne atilip para saçanlarda o kadar itici. (Arada bir odemekten, arada bir ismarlamaktan bahsetmiyorum herseyin ortasi vardir)
Boyle davranmanin para muhabbetinden utanmayla alakası yok bence icten ice ego meselesi diye dusunuyorum. Harciyorsunuz ve sonradanda pisman oluyorsunuz tabi.
Hesabini cektiginiz kisilerin cogu buna muhtac insanlar degiller. O kadar gönlü yumusak ve eli acik bir insansaniz kafelerde milletin hesabini odemek yerine daha işe yarar yerlere ulastirin, yapiyorsanizda daha fazla yapin. Bunun icin pisman olmazsiniz ve kullanilmis hissetmezsiniz boylece.
Keşke egom tatmin olsa valla bukadar uzulmem. Ben gizli gizli veririm veya çaktırmadan öderim. Öyle garson hesabı getir diye bagirip herkesin önünde cüzdanı çıkarıp ödeyemem

Ufak hesaplar pesinde koşanlar ne kadar iticiyse, ortamlarda surekli hesap ceken, gereksiz öne atilip para saçanlarda o kadar itici. (Arada bir odemekten, arada bir ismarlamaktan bahsetmiyorum herseyin ortasi vardir)
Boyle davranmanin para muhabbetinden utanmayla alakası yok bence icten ice ego meselesi diye dusunuyorum. Harciyorsunuz ve sonradanda pisman oluyorsunuz tabi.
Hesabini cektiginiz kisilerin cogu buna muhtac insanlar degiller. O kadar gönlü yumusak ve eli acik bir insansaniz kafelerde milletin hesabini odemek yerine daha işe yarar yerlere ulastirin, yapiyorsanizda daha fazla yapin. Bunun icin pisman olmazsiniz ve kullanilmis hissetmezsiniz boylece.
Yapıyorum tavsiye ettiğiniz şeyleri.
Onlardan bahsetmedim, çünkü o konulara harcadığım paralar değil sorunum.
Ego mu yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama beni her düşündüğümde rahatsız ediyor.
Örneğin ödediğim hesap için biri parasını versin ve ben onu alayım, utanıyorum.

Ayrıca hesaba atılmaktan kastım, herkes yavaş yavaş bir tarafını koltuktan kaldırırken, ben normal seyrinde hareket ediyorum ve karşımdaki bunu bilinçli yapıyor.
Çünkü kasaya zahmet edip gelmiyor.
Ancak açıkça beklersem mecbur geliyor.

Benim annem gezmeyi çok sever.
Teyzem, çok sık geldiği için ve maaşı var diye eli dolu gelmemesine kızıyordu.
Annemde de var biraz cimrilik, yalan yok.
Anneannem de gelirken açık açık isterdi meyve, sebze, ekmek, kıyafet vs.
Bu bahsettiklerim de maaşlı insanlar.
Paranız var, ne yapacaksınız cümlesiyle beraber gelirdi talepler.

Her zaman elim dolu gittiğim arkadaşa, işten ayrıldıktan sonra pek bir şey götüremeyince aynısı olmuştu.
Tavırlar, tripler, suratlar inanamadım.
Hiç öyle biri değildi önceden.
Ne zaman ben elim dolu gitmeye alıştırdım, sonra bu duruma geldik.
İşsizim, babamla aram berbat halden anlaması lazımken.
Her şeyi de anlatırdım, bilirdi.
Iyyy ne itici bir arkadas. Ben mesela kendime birsey alıyorum arkadaşımın istediği birseyse onada alirim. Ama asla altında kalmaz beni yemeğe cagirir veya ufak birsey alir. Benim arabamla gezmeye gitsek inmeden çaktırmadan arabaya para atar. Bende ona yaparım:KK70: arabadan inmeden kapıları kiyleyip kontrol ettiğimde oldu. Böylelerine ben canımı veririm. Ama aileler tuhaf iste. Benim teyzemde oyle. Aradi Beni otobüs durağına bırak dedi. Köyde almış 3 çuval fasulye bilmem ne falan. Otobüse giderken "ya yüküm ağır beni evime atsana" dedi. 30 km yol. Pijamalarla çıktım hanı söylese hazırlıklı cikicam. Birde yanlış yola saptim diye bana salakça bi kelime etmisti. Bende teyze ara yoldan gireriz bukadar panik yapacağın durum yok dedim ona bozulmuş. Bizi enayi yerine koyuyorlar biz hiçbirine üzülemiyoruz

Ben malim ya yine kıyamam yine alırım:KK70: biz konu sahibi sen ben bi grup açalım orda ağlayalım birbirimize :KK70: ahaha benimde en büyük derdim bu yoksa Allaha şükür hicbir sıkıntı yok. Ben uzuldugum para verdığım kişilerin evleri bile var. Bende eve değil keyfime harcıyorum onlar ozaman fakir oluyor ben zengin oluyorum çözemedim
Mala, mülke de hiç yatırım yapma hevesim yoktur.
Annem, senin evin ocağın olmaz, iki yakan bir araya gelmez diyor sürekli.

Bir gruba ihtiyacı var bu konunun mağdurlarının.
Çünkü çağımızın asalakları çok.

Keşke egom tatmin olsa valla bukadar uzulmem. Ben gizli gizli veririm veya çaktırmadan öderim. Öyle garson hesabı getir diye bagirip herkesin önünde cüzdanı çıkarıp ödeyemem
Yalnız bende şöyle bir huy da var ki asla erkek arkadaşımla dışarı çıktığımda ödemem. Hep çıkarız hiç ödetmez bir kere ödememi istedi g.tundeki silahtanda mı utanmıyosun kro diyesim geldi ama tıbı cınım nı dımık dedim ve ödedim. Ama sanırım para çekmemişti o yuzden oldu o durumda soğudum suratımı astım anladı zaten anlasın da o ne oyle ya hesap ödeten sevgili gitsin altın gününde kısır yesin:anneadayı:hele benimki gibi ağır abi takılıyosa hiç yakışmaz hiç :bicak:

Bunun egoyla hiçbir alakası yok. Zaten oturup kalktığımız insanlar durumumuzu bilen insanlar. Kimseye ispatlama gibi bir çabamız yok, en azından ben böyleyim. O anda bir zorunluluk hissediyosun bilmiyorum belki de eskiden kalma bir alışkanlık.

O sizin fikriniz. Öyleyim diyorsaniz oylesinizdir.
Ihtiyaci olmadigini bildigin insanlarin devamli hesabini cekmek, ihtiyaci olmadigini bildigin halde devamli para vermek benim fikrimce ego tatminidir, yaranmaya calismaktir.
Sadece sizin icin demiyorum kendi gordugum kadariyla, o ortamlarda hesabi ben cekicem diye tartisan, illede hesap odeyecegim diye kendini paralayanlarin cogunlugu şurada su hayvanin klinik, mama vs ihtiyaci var dedigin zaman hic sesleri cikmiyorlar. :)
Şu ihtiyaci bile olmayan insanlarin hesaplarini odemeye merakli, ihtiyaci olmasada isteyene cikarip para veren eli acik arkadaslar yardim icinde bu kadar istekli olsaydi cok sey degisirdi.

@Blacksee55

Veya yeni insanları böyle alıştırmamamız lazım. Herkes kendi hesabını ödesin parası yoksa başka güne ertelesin. bu rahatlığı vermem artık kimseye. Dediğiniz gibi, saatlerce oturuyorsunuz günlük dertlerinizden bahsediyorsunuz içinizi döküyorsunuz. Bir bağ oluşuyor samimiyet oluşuyor. Kalkarken hesabı sana kitleyince o oluşan iğrenç duygunun tarifi yok tuhaf bişi anlatamıyorum siz anlamışsınızdır:lülülü:
Siz de çok güzel anlatmışsınız.
Kalkarken o iğrenç duygu.
Boşa umutlanmışım hissi oluşuyor.
Anlıyor gibiydi beni.:kusmuk:

Ihtiyaci olmadigini bildigin insanlarin devamli hesabini cekmek, para vermek benim fikrimce ego tatminidir, yaranmaya calismak.
Sizin icin demiyorum kendi gordugum kadariyla, o ortamlarda hesabi ben cekicem diye tartisan, illede hesap odeyecegim diye kendini paralayanlarin cogunlugu şurada su hayvanin klinik, mama vs ihtiyaci var dedigin zaman hic sesleri cikmiyor. :)
Şu ibtiyaci bile olmayan insanlarin hesaplarini odemeye merakli, ihtiyaci olmasada isteyene cikarip para veren eli acik arkadaslar yardim icinde bu kadar istekli olsaydi cok sey degisirdi.
O tipler de var tabi de kendimi öne atanlardan değilim mesela kasada ağır hareket eder param yok dercesine o anda atlarım, dım . eskidendi:63:

Mala, mülke de hiç yatırım yapma hevesim yoktur.
Annem, senin evin ocağın olmaz, iki yakan bir araya gelmez diyor sürekli.

Bir gruba ihtiyacı var bu konunun mağdurlarının.
Çünkü çağımızın asalakları çok.
Inanki annemde bana aynısını diyor. Size yetistiremiyorumki ne evi diyorum bende :KK70: herkes uyanık gibi geliyor bana tek salak benmişim gibi :işsiz:
Yalnız bende şöyle bir huy da var ki asla erkek arkadaşımla dışarı çıktığımda ödemem. Hep çıkarız hiç ödetmez bir kere ödememi istedi g.tundeki silahtanda mı utanmıyosun kro diyesim geldi ama tıbı cınım nı dımık dedim ve ödedim. Ama sanırım para çekmemişti o yuzden oldu o durumda soğudum suratımı astım anladı zaten anlasın da o ne oyle ya hesap ödeten sevgili gitsin altın gününde kısır yesin:anneadayı:hele benimki gibi ağır abi takılıyosa hiç yakışmaz hiç :bicak:
Hadi yanında olmaz anlarımda gerçekten ne o oyle :KK70: birde ağır abi. Garson hesab ile ağır abiye yoneliyor. Parayı senden aliyor düşünsene:KK70: nişanlı evli olunca öderim ama yalan yok

Bir de o var işte.
Erkekler de iyice yiyici olmuş, eşitlik ayağına.
Yorumları da çok çirkin.
Ben de surat asarak belli ederim ama bir yanım da kimseye minnet etme diyor.
5 tl ödetilmiş insanım ben, artık daha ne olsun.

Inanki annemde bana aynısını diyor. Size yetistiremiyorumki ne evi diyorum bende :KK70: herkes uyanık gibi geliyor bana tek salak benmişim gibi :işsiz:

Hadi yanında olmaz anlarımda gerçekten ne o oyle :KK70: birde ağır abi. Garson hesab ile ağır abiye yoneliyor. Parayı senden aliyor düşünsene:KK70: nişanlı evli olunca öderim ama yalan yok
Sevgilimin günahını almayayım 1 kere oldu o da para çekmemişti diye tahmin ediyorum. bugüne kadar bana ödediklerini hesaplarsak:işsiz:Sabah kahvaltı yapardık öğle akşam yemekler ondan öğünlerin arasında tatlı kahve hepsi ona aitti. tabi kilolar da banaydı :bicak:

Ihtiyaci olmadigini bildigin insanlarin devamli hesabini cekmek, ihtiyaci olmadigini bildigin halde devamli para vermek benim fikrimce ego tatminidir, yaranmaya calismaktir.
Sadece sizin icin demiyorum kendi gordugum kadariyla, o ortamlarda hesabi ben cekicem diye tartisan, illede hesap odeyecegim diye kendini paralayanlarin cogunlugu şurada su hayvanin klinik, mama vs ihtiyaci var dedigin zaman hic sesleri cikmiyorlar. :)
Şu ihtiyaci bile olmayan insanlarin hesaplarini odemeye merakli, ihtiyaci olmasada isteyene cikarip para veren eli acik arkadaslar yardim icinde bu kadar istekli olsaydi cok sey degisirdi.

@Blacksee55
Biz ailece bi hayvan barınağına yardımda bulunuyorduk. Gittiğimizde kadın ağlıyordu yok şöyle yok böyle diye. Hayvanlar açık alanda kafesteler. Yurtdisi birde soğuk oluyor türkiye gibi degil. En son öğrendiğimiz o barınağa bi yaşlı bayan ailesi olmadığı için mirasını bagislamis. 3 milyon euro. Ve sahibi hala agliyor. Bundan sonra bir kuruş vermem dedim mama alırız dedim. Herkes uyanıklık peşinde yeme peşinde

Bir de o var işte.
Erkekler de iyice yiyici olmuş, eşitlik ayağına.
Yorumları da çok çirkin.
Ben de surat asarak belli ederim ama bir yanım da kimseye minnet etme diyor.
5 tl ödetilmiş insanım ben, artık daha ne olsun.
Yok ona hiçç müsade etme. Kız arkadaşın kullanması iğrenç ama erkek arkadaşının kullanması kadar iğrenç bişey olamaz bence. Bu durumu yaşamamak için hesap geldiğinde elini çantana atma bırak ödesin işlerine gelince erkeklik yapıyorlar görelim erkekliklerini :duduk:

Iyyy ne itici bir arkadas. Ben mesela kendime birsey alıyorum arkadaşımın istediği birseyse onada alirim. Ama asla altında kalmaz beni yemeğe cagirir veya ufak birsey alir. Benim arabamla gezmeye gitsek inmeden çaktırmadan arabaya para atar. Bende ona yaparım:KK70: arabadan inmeden kapıları kiyleyip kontrol ettiğimde oldu. Böylelerine ben canımı veririm. Ama aileler tuhaf iste. Benim teyzemde oyle. Aradi Beni otobüs durağına bırak dedi. Köyde almış 3 çuval fasulye bilmem ne falan. Otobüse giderken "ya yüküm ağır beni evime atsana" dedi. 30 km yol. Pijamalarla çıktım hanı söylese hazırlıklı cikicam. Birde yanlış yola saptim diye bana salakça bi kelime etmisti. Bende teyze ara yoldan gireriz bukadar panik yapacağın durum yok dedim ona bozulmuş. Bizi enayi yerine koyuyorlar biz hiçbirine üzülemiyoruz
Öyle arkadaşlara hesap yapılmaz zaten.
Hiç önemi yok gidenin, gelenin.
Biraz derin duygular peşinde olunca, bir gelene beş gidiyorsun.
Azıcık damarını bulsa canını verirsin yani, öyle bir duruma düşüyorsun.

Akrabalar arkadaştan da beter oluyor.
Baba tarafından da aynı, anne tarafından da.
Hep derim iki taraftan biri üzerimize düşseydi bari diye.

Sende kendimi gördüm inan aynı bende böyleyim hele üniversite zamanımda ev arkadaşım resmen üstümden geçindi,şimdi diyorum salakmışım ben,kendini degiştirmeye çalış bide insanlar nasıl başlıyorsa öyle alışıyorlar şimdi alışmışlar sana ödetmeye,benim eski erkek arkadaşımda böyleydi ama benim hatam tamamen başlarda böyle degil ben alıştırdım,hatta sonra öyle duruma geldi ki her hafta borç istemeye başladı

Sende kendimi gördüm inan aynı bende böyleyim hele üniversite zamanımda ev arkadaşım resmen üstümden geçindi,şimdi diyorum salakmışım ben,kendini degiştirmeye çalış bide insanlar nasıl başlıyorsa öyle alışıyorlar şimdi alışmışlar sana ödetmeye,benim eski erkek arkadaşımda böyleydi ama benim hatam tamamen başlarda böyle degil ben alıştırdım,hatta sonra öyle duruma geldi ki her hafta borç istemeye başladı
Düşündüğüm gibi, bizim davranışlarımız yüzünde oluyor demek ki.
Ben de öyle olduğuna emindim, bundan sonra bakalım nasıl oluyor.

X