Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bak küçük tatlı mini mini kız,
Sorun, arkadaşının 70 lira atıp atmaması değil.
Sorun, size hediye almayan, aldığında da özensizce, sizi değersiz gördüğünü belli eden hediyeler alan birine sizin fazla değer vermeniz. Onu bunu bırakın, kendi davranışlarınızın nedenini bulmaya çalışın çünkü dışardan bakınca bu yaptığınız 'yaranma çabası' olarak algılanıyor.
Benim sana tek önereceğim şey sevgili günlük bibi teyze beni çok incitti bugünLaf soktuğunu mu sandın jskdkslsms okumanız da ve anlamanız da problemleriniz var. Size bir kaç kitap önerebilirim?
Yazdıklarımı anlayabildiğinizden şüphelendim şu an.yani köprüler arasında bir sorun mu var anlayamıyorum. Yaransam niye böyle birine yaranayım? Hayret bir şeysiniz cidden. Sevdiğim ve değer verdiğin birisinden aynı değeri göremediğim için açtım bu konuyu. Gelmiş bana yaranma diyorsun.
Ya ne kadar aşağılık insanlarsınız cidden . Çok şükür ayranım var içiyorum da suyum var içiyorum da. Aileme yazık ettiğim bir şey yok. Çoğu alışverişi kardeşime ve anneme yaptım. İhtiyaçları var diye. Bunun hesabını size verecek değilim . Senin de haddine değil ne kadar harcadığım ettğim. Sorum da zaten çok mu harçamışım ailemin parasına yazık mı etmişim değildi. Saçma sapan yorumlarda bulunmayın.Ayranın yok içmeye ne diye 730 tl lik alışveriş yapıp 500 tl lik hediye alıyorsun. Ailenin parası ile okuyorsan ailene yazık
Verilen değeri bugün ilk defa maddiyattan düşündüm. Kusura bakmayın sizin gibi ilk para odaklı düşünmediğim içinYazdıklarımı anlayabildiğinizden şüphelendim şu an.
Değer göremediğinizi anlamanız için daha kaç dogum günü geçmesi gerekiyor acaba, bir de böyle deneyelim belki anlaşabiliriz. :)
Yahu arkadaşının dedikodusunu yapan sen, marka kiyafet giyiyor, parasını cafelerde bitiriyor diye içlenen sen, bana hediye almıyor alırsa da bir milyoncudan alıyor diyen sen, üste yuvarlayıp 70lira göndermedi diye dertlenen sen ama para odaklı ben oluyorum öyle mi?Verilen değeri bugün ilk defa maddiyattan düşündüm. Kusura bakmayın sizin gibi ilk para odaklı düşünmediğim için
Bana kitap öneriyordu biraz önceYahu arkadaşının dedikodusunu yapan sen, marka kiyafet giyiyor, parasını cafelerde bitiriyor diye içlenen sen, bana hediye almıyor alırsa da bir milyoncudan alıyor diyen sen, üste yuvarlayıp 70lira göndermedi diye dertlenen sen ama para odaklı ben oluyorum öyle mi?
Neyse, arkadaşa burdan iyi akşamlar diliyorum, muhtemelen sizinle iletişimi ufak ufak kesmeye çalışıyor ama anlayana tabi. İyi geceleer.
Bana da köprü möprü bir şeyler dedi :) önce hanım kız okusun kitapları da faydasını görürse biz de okuruz. Okumak iyidir, kavramayı, olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kurmayı sağlar, dinlemeyi, anlamayı falan öğretir.Bana kitap öneriyordu biraz önce![]()
Marka kıyafetler giyiyor, parasını kafelerde harcıyor ama bunlara içlenmiyorum. Siz art niyetli olduğunuz için nesnel cümlelerimi kişiselleştirip yorumlamışsınızYahu arkadaşının dedikodusunu yapan sen, marka kiyafet giyiyor, parasını cafelerde bitiriyor diye içlenen sen, bana hediye almıyor alırsa da bir milyoncudan alıyor diyen sen, üste yuvarlayıp 70lira göndermedi diye dertlenen sen ama para odaklı ben oluyorum öyle mi?
Neyse, arkadaşa burdan iyi akşamlar diliyorum, muhtemelen sizinle iletişimi ufak ufak kesmeye çalışıyor ama anlayana tabi. İyi geceleer.
Yok henüz önermedim isterseniz önerebilirim dedimBana kitap öneriyordu biraz önce![]()
bunları bilmenize şaşırdımBana da köprü möprü bir şeyler dedi :) önce hanım kız okusun kitapları da faydasını görürse biz de okuruz. Okumak iyidir, kavramayı, olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kurmayı sağlar, dinlemeyi, anlamayı falan öğretir.
Sonrasında pişman olacağın miktarlardaki hediyeleri tercih etmekle başlayabilirsin.birisine maddi ve manevi olarak bu kadar değer vermek enayilik gibi geldi bugün.
iban vermeme davranisiniz bonkör ve nazik gibi geliyor size ama aslinda alt tarafi 70 liralik "iyilik" icin kizi 5 kere aratmis- yaptiginiz jesti(!) konuşmussunuz. egonuzu mu tatmin ettiniz?Arkadaşım iban at iban at diye tutturdu. Bense çok bir şey tutmadığını o yüzden iban atmayacağımı söyledim. Zaten bana çanta da aldın kendimi kötü hissederim diyerek iban atmam için beni 5 kez aradı.
67 tl tuttu sanmıştır. Yoksa 3 tl yı düşünmez. Ama ben olsam cebımde 100 tl kalsa almam hediye .geçenlerde watsons da indirim vardı. Arkadaşımla gittik . Belirli bir miktarın üstüne çıkınca geçerli olan bir indirimdi, o çok bir şey almadı o yüzden birlikte geçirdik kasadan. Yaklaşık 800 tl tuttu. Arkadaşımınkini o an hesaplamadım bile, fişimi de almadım.
Her neyse oradan başka bir yere geçtik , çok güzel bir çanta gördük. İndirimde diye o an arkadaşıma da kendime de aldım aynısından. Zaten doğum günü yaklaşıyordu , doğum günü hediyesi olarak kabul et dedim. Gerçekten de çok sevinerek aldım bu arada.
Her neyse arkadaşım mezun oldu aile evinde kalıyor atama bekliyor. Kendisi marka giyinen kafe kafe dolaşıp parasını bitiren bir kız . Maddi açıdan sorunu yok . Bunu bilerek bu yorumda bulunuyorum zaten .
Bense öğrenciyim şehir dışında okuyorum ve onların evlerine gelen gelirin yarısından daha azı bizim eve giriyor. Her neyse mesele şu;
Arkadaşım iban at iban at diye tutturdu. Bense çok bir şey tutmadığını o yüzden iban atmayacağımı söyledim. Zaten bana çanta da aldın kendimi kötü hissederim diyerek iban atmam için beni 5 kez aradı.
Kaç senelik arkadaşım ayrıca, ben hoşlanmam böyle şeylerden. İbanı mı attım, 67tl atmış bana . Görünce şaşırdım ve aldıklarını hesapladım. 70tl tutmuş . Hani yanlış hesapladın eyvallah da bu devirde 3tl ile sakız bile alamazsın.
Ben arkadaşlarıma para atarken hep yuvarlayıp atarım 5 li sayının üstündeyse. Çünkü bana çok ironik geliyor. O parayla kimse zengin olmaz fakirleşmez de . Ben ailemden böyle gördüm belki de bilmiyorum ama görgü kuralı gibi bir nevi.
3 tl’nin hesabını da yapmıyorum. Ben arkadaşıma her doğum gününde gerçekten çok mantıklı, kullanabileceği hediyeler alıyorum. O bana genel de almaz alırsa da bir milyoncudan alır. Hediyeleri de kıyaslamıyordum. Ama kıyaslamak gerekiyormuş.
Ben öğrenciyim cebimde 100tl param kaldı , bazen hiç olmuyor. Ona rağmen çok düşünceli yaklaşıyorum. Hani çantanın ederi çok bir şey değil 500 e aldım. Ama arkadaşımın doğum gününde burada olmayacağım , o da benim doğum günümde burada olmayacak. O bana yine hiç bsy almayacak bunu biliyorum. Ben de keşke almasaydım diyorum. Cidden 3 tl nin hesabını yapan birisine maddi ve manevi olarak bu kadar değer vermek enayilik gibi geldi bugün. Size de öyle mi ben mi abartıyorum
İlk olarak çok saçma gelebilir bu durum biraz da abartiyorum muhtemelen ama yine de içimde kalsın istemedim .
Yurtta kalıyorum öğrenciyim, yakın bir arkadaşım var her ay binlerce para harcar . Benim de hamdolsun elime geçiyor biraz ama annemler lafını çok yapıyor, işte şu kadar para attık ne çabuk bitirdin vs diye. Ama üniversite de çok dışarı cikmamama rağmen elimden kayıp gidiyor. Annemlerden de istemek istemiyorum çünkü yine ne yaptın da yedin laflarını duymak istemiyorum. Her neyse , bursun yatmasina daha bir hafta var . Bugün arkadaşım ziraatten bir şeye bakmak için telefonumu aldı . Kartım da sadece 50tl gözüküyordudiğer kartlarım da bakiyem 0 TL . Arkadaşım sadece bu kartları mi kullanıyorsun diyip şaşırdı . O an moodum düştü çünkü kendimi garip bir şekilde mahçup hissettim . Acımış gibi geldi , içime bir öküz oturdu o yüzden. Bu hissiyattan nasıl kurtulabilirim?
Bense öğrenciyim şehir dışında okuyorum ve onların evlerine gelen gelirin yarısından daha azı bizim eve giriyor.
Maddi imkanlarınızın kısıtlı olması utanılacak bir şey değil ama imkanlarınızı zorlayarak arkadaşlarınıza cebinizde 100 lira kalana kadar harcamanız hata.Ben öğrenciyim cebimde 100tl param kaldı , bazen hiç olmuyor. Ona rağmen çok düşünceli yaklaşıyorum. Hani çantanın ederi çok bir şey değil 500 e aldım. Ama arkadaşımın doğum gününde burada olmayacağım , o da benim doğum günümde burada olmayacak. O bana yine hiç bsy almayacak bunu biliyorum. Ben de keşke almasaydım diyorum. Cidden 3 tl nin hesabını yapan birisine maddi ve manevi olarak bu kadar değer vermek enayilik gibi geldi bugün. Size de öyle mi ben mi abartıyorum