Bu kadarı da fazla.

Gayet basit yapacağınız şey,üzgünüm ödeyemem demek.Gerekirse bahane uydurun gerekirse direk söyleyin,kırılan kırılır kendinizi neden bu duruma düşürüyorsunuz ki ?
Duruma düşürmek değil de, daha iyi hissediyordum diyelim, enayi yerine konulduğumı hissedene kadar.
Yoksa tepkimi oldukça sert verirdim.

@Syvlia tatlım sorun diğer insanlarda değil sende.
Sen seni nasıl görürsen insanlar da seni öyle görürr
vermek ,almak,zengin olmakla ilgili bakış açını lütfen değiştir.

Paran olduğu için suçlu mu hissediyorsun.?İlk paragrafta parayı sevmediğini yazmışsın.
Neden para kötü bir şey mi?

Sevgiyi para yerine mi koydu acaba baban ya da annen?
Seni koşulsuz sevmeleri ya da vakit ayırmaları gerekirken satın aldıkları hediyelere mi boğdular?

Diğerlerini boş ver. Hayır demek zor değil.
Önemli olan senin paraya karşı olan bakışın.

Biz yakin arkadaslarimla genelde her seferinde birimiz odeyerek takiliriz, hatta bazen bulusalim ama bende para yok muhabbeti döner (koskoca is guc sahibi kadinlariz ustelik)
Insanlara biseyler almaya, ismarlamaya bayilirim ama, karsimdakinin tavrindan rahatsiz olursam kessen elimi cebime atmam. Param da kiymetli zor kazaniyorum, zor harciyorum.
Siz de bir silkinip etrafinizdakileri iyice gozden gecirin. Az ama oz insan olsun.
Çok insan yoktur aslında, az insan yakındır bana.
Onlar bile bunu yapıyor işte, sorun burada.
Sanırım seçimlerim ya da davranışlarım yanlış.

Herkes binecek birini arıyor. Çıkarcı ahlak sahibi olmak lazım yani şöyle ki kim size ne kadar yapıyorsa sizde ona o kadar yapın. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Fark edilmediklerini mi sanıyorlar acaba böyle davranarak.Cimri adamlardan uzak durun :kahve:

Bende de vardı öyle bir tane çocukluk arkadaşı.
Kız Allah daha çok versin iyide kazanır maşallah.
Ben çalışmazken bile ona sürekli yeme içmeli ısmarlamalarda bulunurdum.
Makyaj malzemelerimden kıyafetlerime kadar beğendiğini hediye ederdim.
Bir de aldığı geri dönmezdi ztn bana.
Dediğim gibi durumları da ailecek iyidir.
Bu yaz netten bayadır aradığım bir kitabı buldum ve kredi kartı da kullanmadığım için ondan rica ettim kartını, ben nakit olarak vereyim sana dedim
Çekimi yaptığımızın ertesi günü bana, baya sıkışığım da o 60 tlyi hesabıma yollar mısın yaa dedi.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Üstelik çalışmıyorum insan bir ağız yoklar ya. O an tiksindim ilişkiyi de kestim 15 yıl falan demedim
Böylelerine,
YALLAAAH demek lazım.

Benimde vardi bir arkadasim 3-4 kere kasaya gittigimizde bilerek oyalanmasi uzaktan agir adimlarla gelmesi falan (biliyor odeyecegimi) buz gibi soguttu. hesabi odedim bir tane sigara istedim kendisinden yüzünün rengi attı...

Okuldan bir arkadasim resmen harac keser gibi milletten 1 tl toplayip kendine kantinden yemek aliyordu

En yakin kiz arkadasim, onun sevgilisi ve ben buluşmuştuk. Tam 2 saat bizi güneşin altında oturttu parkta yaşlı amcalarla bankta. Üstelik daha yeni sevgililerdi. Ben bayilacak gibi oldum bir kafeye gecip bir sey icelim dedim asla odetmem zaten arkadasimda odetmez, rengi soldu geriden yürüdü.. kafeye girdik bir şey yemedi içmedi biz bi soğuk sey ictik kasaya dogru giderken enn arkada durdu halbuki odeyecegi sey 5 tl tutmustu iki kızın...

Aklima bu kadar geldi ama bunlari gore gore akillandim artik param degerli, siz surekli etrafa borcum var harcim var diye yakinirsaniz beklentiyi keserler
Ya erkeğin şu 5 tl 10 tl hesabı zaten yeterince kötü.
Hadi çok kullandılar da böyle yapıyor diyelim, o durumda nasıl bu hareketleri yapıyor utanmadan, acelesi ne hemen para hesabına düşüyor.
Sonrasında insan anlar zaten, elini cebine atıyor mu atmıyor mu.

Şu hayatta bir aptal yerine konmayı, bi de cimrilerin ince hesaplarına rastlamayı sindiremedim, sindiremiyorum. Nefret ederim, nefret ! Sizi öyle iyi anlıyorum ki, nezaket ve cömertlik hakedene gerek. Yaşım 60 üstü teyzeler gibi konuşmak istemem ama eskidenmiş o hatır şinaslık, eli bolluk. Çünkü bir gün biri ağırlasa ertesi gün öbürü buyur edermiş, insanlar birbirini sever ve kazanmak isterlermiş. Şimdi dolmuş parasını veremeyip ertesi gün sosyal medyada falancayla bilmem hangi locada fotolarını paylaşıyor insanlar...
Utanmak desen yok, gurur hele hiiiç yok. Kaba olmaktan korkmayın, zira bu kabalık değil. Üzerimde yok deyin geçin çünkü üzgünüm ama aileniz dahil herkes aynı terbiyesizliği size çekinmeden yapıyor
Yaşadıkları hayat, konuşmaları hep gösteriş.
O yakın arkadaşım dolmuş parasını benden almıştı, öğretmen kendisi, veliler için whatsapptan arıyor ne kadar aç insanlar var demişti.
Öyle şaşırmıştım ki, olabilir bizim de telefonumuzda tlmiz bulunmadığı zamanlar vardı diyebildim sadece.
Yüzüne vurmadım bazı şeyleri.

@Syvlia tatlım sorun diğer insanlarda değil sende.
Sen seni nasıl görürsen insanlar da seni öyle görürr
vermek ,almak,zengin olmakla ilgili bakış açını lütfen değiştir.

Paran olduğu için suçlu mu hissediyorsun.?İlk paragrafta parayı sevmediğini yazmışsın.
Neden para kötü bir şey mi?

Sevgiyi para yerine mi koydu acaba baban ya da annen?
Seni koşulsuz sevmeleri ya da vakit ayırmaları gerekirken satın aldıkları hediyelere mi boğdular?

Diğerlerini boş ver. Hayır demek zor değil.
Önemli olan senin paraya karşı olan bakışın.
Açıkçası tam da özetlediniz ailemdeki para konusunu.
Çok üzücü muhabbetlerle büyüdüm ailemde.
Boyun eğmedim iş buldum ve bunlarla karşılaştım.
Yani anlatsam inanmazsınız, o kadar garip şeyler yaşadım ki.

Herkes binecek birini arıyor. Çıkarcı ahlak sahibi olmak lazım yani şöyle ki kim size ne kadar yapıyorsa sizde ona o kadar yapın. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Fark edilmediklerini mi sanıyorlar acaba böyle davranarak.Cimri adamlardan uzak durun :kahve:
Evet, fark edilmediklerini sanıyor bazıları.
Çoğu da yüzsüzlüğe vurmuş, buna emin oldum.
Konuşmalarında açıkça söylüyorlardı.

veliler için whatsapptan arıyor ne kadar aç insanlar var demişti.
Ha bir de şaşarsınız, nereden neyi hesaplar önünüze böyle dedikodu malzemesi yaparlar, anlamazsınız. Çünkü sizin bizim dikkat dahi etmediğimiz şeylerin giriş,gelişme,sonucunu çıkarıp türlü bilgi sunarlar.
Madem sabrınız tükenmiş lütfen ama lütfen bu aralar "hayır" kelimesini sıkca kullanın.

Açıkçası tam da özetlediniz ailemdeki para konusunu.
Çok üzücü muhabbetlerle büyüdüm ailemde.
Boyun eğmedim iş buldum ve bunlarla karşılaştım.
Yani anlatsam inanmazsınız, o kadar garip şeyler yaşadım ki.
Ee bunun farkındaysan para-sevgi ilişkisi konulu kitapları okuyarak bilinçaltını temizle.
Rahat et ohhhh

Diyorum ya yapım biraz böyle.
Yani olmasa harcayamam tabi ki, şükürler olsun ama hesabımı da ödetmeye çalışmazdım herhalde.
Bizim de maddi durumumuz iyi çok şükür. Yine de bizi suistimal etmelerine izin vermem insanların.
Neyse inşallah bir an önce bu huyundan vazgeçersin.
Çünkü yaptıkların hem çok gereksiz hem de fazlasıyla komik bana göre.
Arkandan insanlar dalga geçiyordur bence.

Bende de vardı öyle bir tane çocukluk arkadaşı.
Kız Allah daha çok versin iyide kazanır maşallah.
Ben çalışmazken bile ona sürekli yeme içmeli ısmarlamalarda bulunurdum.
Makyaj malzemelerimden kıyafetlerime kadar beğendiğini hediye ederdim.
Bir de aldığı geri dönmezdi ztn bana.
Dediğim gibi durumları da ailecek iyidir.
Bu yaz netten bayadır aradığım bir kitabı buldum ve kredi kartı da kullanmadığım için ondan rica ettim kartını, ben nakit olarak vereyim sana dedim
Çekimi yaptığımızın ertesi günü bana, baya sıkışığım da o 60 tlyi hesabıma yollar mısın yaa dedi.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Üstelik çalışmıyorum insan bir ağız yoklar ya. O an tiksindim ilişkiyi de kestim 15 yıl falan demedim
Böylelerine,
YALLAAAH demek lazım.
Gerçekten iyi de kazanıyor bahsettiklerim.
Ben de her şeyimi çok paylaşırdın küçükken.
Artık eşyalarımı hiç paylaşmıyorum ama para konusunda yapamıyorum, hani yapamıyordum artık yetti.
Kestim görüşmeyi ama erkekler de yapıyor bunu artık.

Kalabalık bir grupsak , oturduğumuz yerde garsona ilk başta diyoruz ki , ayrı ayrı hesap çıkarın diye. Gün sonunda , sen ne yedin ben ne yedim muhabbeti dönmemiş oluyor, herkes kasada kendine düşeni ödeyip ayrılıyor.

Bir iki kişilik grupsak o an kime denk gelirse o ödüyor. Bir sonrakine bir diğeri.

Oturttugunuz düzene bağlı , yani size bağlı bunları yaşamamak.

Ha bir de şaşarsınız, nereden neyi hesaplar önünüze böyle dedikodu malzemesi yaparlar, anlamazsınız. Çünkü sizin bizim dikkat dahi etmediğimiz şeylerin giriş,gelişme,sonucunu çıkarıp türlü bilgi sunarlar.
Madem sabrınız tükenmiş lütfen ama lütfen bu aralar "hayır" kelimesini sıkca kullanın.
Teşekkür ederim.
Hayır kelimesini bile duyamacakları bir seviyeye taşındım artık.
Numaramı değiştirdim, tepem öyle attı ki.
Açıkça da numaramı vermek istemediğimi söyledim, sanırım anlamışlardır.

Pof ben cimriyim sanırım. Kimsenin hesabını ödemeyi sevmem, sevdiklerime hediye filan almayı severim ama hesap ödemeyi sevmem. Hele markete bakkala giricem de istediğini al diyicem. Yok o cömertlik bende hiç olmadı. Hatırlıyorum da iki arkadaşım ayrı zamanlarda zorla hesabımı ödemişti hala onun yükü içimde. Buluşup karşılığını verme fırsatı olmadı. Kimse ödemesin arkadaşım benim hesabımı da.

Bizim de maddi durumumuz iyi çok şükür. Yine de bizi suistimal etmelerine izin vermem insanların.
Neyse inşallah bir an önce bu huyundan vazgeçersin.
Çünkü yaptıkların hem çok gereksiz hem de fazlasıyla komik bana göre.
Arkandan insanlar dalga geçiyordur bence.
Bana da öyle geliyor.
Hem de ne muhabbetler dönüyordur.
Şimdi kararım oldukça kesin zaten.
Gerekeni de yaptım ama yeni tanışacağım insanlar için yanlışlarımı görmeye çalışıyorum.
Teşekkür ederim.

Cimri işi gücü hesap olan insanlardan nefret ediyorum.
Yemeğe cikiyosun 2 saat kasada 1 tl likleri sayiyolar , ya gelmeyin ya da param yok sen öde diyin.
En nefret ettiğim diğer şey de sigara :işsiz: nedense bana gelen hep paketini unutmuş oluyo. 2 3 kez komşular toplasip geldi full paket bitirip gittiler , bence alnimda salak yazıyo benim.... yazacak çok şeyim var ama inanın sayfalar yetmez :)))
Diyeceğim tek şey kendinizi kullandirmayin , ben de yakın zamanda uygulamaya koyucam.

X