Bu kadarı da fazla.

Gönderme yapıyor aklınca. Çıkarıcıların level atlamış hali bu oluyor sanırım:halay:
Evet gönderme yapıyordu resmen.
Ben açıkça arkadaşlıkta hesap mevzu edilmez ama ilişkide irrite ediyor dediğim halde ısrarcıydı bu konuda.
Zaten hoşlanmadığım biriydi ama hoşlandığım erkek yapınca üzüldüm yav.

Hayvanlar hassas konunuz galiba. Benim halamda öyle ağlar sarılır hayvanlara. Ben korkarım pek yaklasamam. Burası ufak kasaba bizim kaldığımız ve kimin kopegi ameliyat olacaksa yada başka bir sıkıntı varsa herkes birbirine msj yazar yardim edilir. Hayvanlar konusunda gönlüm rahat çok şükür ♡

Hassasim evet, malesef benim gönlüm hiç rahat değil. Herneyse konunun disina ciktigima göre ufak ufak gideyim ben.

Iyı halt ediyormuş birde utanmadan anlatıyormu:KK70: ruslarda zengin kocalarindan alip turkiyede bizim çakallarla yiyorlar :KK70:
Daha neler neler.
Orta yaş üzerindeki zengin kadınlarla takılan 27lik tipler tanıdım.
Sarışın mavi gözlüydü ona istinaden yatırım yapıyorlarmış.
Yakın arkadaşlarımdan birinin nişanlısı da nevresim, yemek, yastık, kıyafet isterdi almayınca küser, ayrılırdı.
Hatta iki aylık ev kirasını ödemiş.
Kız hemşire, adamlar haklı bir bakımdan.

Hassasim evet, malesef benim gönlüm hiç rahat değil. Herneyse konunun disina ciktigima göre ufak ufak gideyim ben.
Elinden geleni yapiyorsan icin rahat olsun Allah sana gönül rahatligi versin ♡ herkes hayvanlara karşı daha düşünceli olsa keşkeee

Daha neler neler.
Orta yaş üzerindeki zengin kadınlarla takılan 27lik tipler tanıdım.
Sarışın mavi gözlüydü ona istinaden yatırım yapıyorlarmış.
Yakın arkadaşlarımdan birinin nişanlısı da nevresim, yemek, yastık, kıyafet isterdi almayınca küser, ayrılırdı.
Hatta iki aylık ev kirasını ödemiş.
Kız hemşire, adamlar haklı bir bakımdan.
Iyyyy :kusmuk: bi ise girip çalışamıyormu bu anlattığın tipler canım ya. Bende tanıyorum böyle tipler. Biri arkadasimla tatile gitmisti. Bizimki odeyecekti oda geri vericekti. otelde tekbasina resimler cekip facebook atiyormus. Son gün param yatmadı falan demiş:KK70: yok ozaman baştan öyle de kızda niyetini bilsin. Çocukta benim tanidigimdı çok mahçup olmustum. Kız bana senden böyle biri nasil cikti dedi okadar yani :KK70:

Iyyyy :kusmuk: bi ise girip çalışamıyormu bu anlattığın tipler canım ya. Bende tanıyorum böyle tipler. Biri arkadasimla tatile gitmisti. Bizimki odeyecekti oda geri vericekti. otelde tekbasina resimler cekip facebook atiyormus. Son gün param yatmadı falan demiş:KK70: yok ozaman baştan öyle de kızda niyetini bilsin. Çocukta benim tanidigimdı çok mahçup olmustum. Kız bana senden böyle biri nasil cikti dedi okadar yani :KK70:
Çoğu böyle şimdi, ne oldu birden anlamadım.
Hiç hesap ödetmeyen, maddi durumu da gayet iyi bir sevgilim vardı.
Evlilik mevzusunda çalıştırmak istemediği için kavgalar edip, ayrılmıştık.
Bir an onu aradım bu son ilişkimden sonra.

Millet aç gözlülüğü açıkgözlülük yapmış ne yazık ki...Birileri için para harcamayı seviyorsanız önce hastanelerde yatan çocukları düşünün derim...Kızımın diyaliz de bir dedesi var arada yiyecek içecek hediyeler alır o kadar mutlu oluyor ki anlatamam...

Yaklasik 5 sene senin gibiydim resmen yoldularda yoldular... sonra hesaplari bölmeye başladım. Kasaya gittiğimde hesap şu diyor ya kasadaki şahıs ben hemen atlayip hepsini öderdim önceden sonra sonra kasaya gider gitmez hemen basliyorjm iste sunu yedim sunu ictim benim borcum nedir diye yani karsi tarafa firsat vermiyorum toplu hesap ödeme için kendi payima düşeni kendi yediğimi ödüyorum sonra arkadasima kapidayim bekliyorum diyip kapıya cikiyorum artik hesabi öder mi bulaşık mi yikar beni enterese etmez cebinde parasi yoksa çıkmasın kardeşim... bence sende ilk firsatta dene göreceksin bi süre sonra hepsi alakasini kesecek ve sonra hep alman usulü olacak arkadaşlarınla muhabbetin.

Y A P M A!
Yapma efendim vermeyin parayı.
Madem dik duruşunuz var 'Bende para yok' diyin.
Kasada 'Hadi bakalım herkes kendi ödesin.' diyin.
Yanınıza asla para fazla almayın.
Ortamlarda sürekli bozulan mali durumunuzdan bahsedin.
Borçlarınızdan bahsedin. Hatta bi kaç kişiden göstermelik 5, 10 para isteyin.
Bakın o asalaklar nasıl çil yavrusu gibi dağılacaklar :)
Hem siz de alışmış olursunuz. HAYIR DEMEYİ BİLİN.
Sizin gibi insanları hep kullanıyorlar.
Benim eski yakın arkadaşım hesabı birine kitlemek için adam arardı karnı doysun diye.
İnsanları ayağına getirir aldırırdı, bıraktırırdı. Öyle asalaktı.
Bu yüzden kızdan tiksinmiştim ama benden yararlanamadı o şekilde mesela. Tavrım belliydi.
Lütfen siz de kendinize gelin ve bu asalakları beslemeyin. Kedi, köpek maması alıp onları besleyin bunları beslemeyin.

Rabbime şükürler olsun çevremde böyle insanlar yok.. biz kız kardeşimşe dışarı çıktığımızda ikimizde ben öderim diye tartışıyoruz. . En son rezil olmamak adına birimiz susuyoruz.. bence nu huyunuzı bırakın. . Sadece kendi hesabınızı ödeyin. Ortak 5 tl mi ödenecek 1 tl çıkartın benim üstüme düşen bu diye..

Onların sana hesap kitlemesine fırsat vermeden kasaya gidince kaç kişiyseniz hesabın ona göre bölünmesini söyleyin. Kendi payınızı ödeyin ve bekleyin.

Anlaşılan size de birileri yürüyen bankamatik diye lakap takmış.
Çok saçma, parası olmayan neden evinde oturmuyor sizin çevrenizde? Bu kadar yüzsüz tipi mıknatıs gibi çekmişsiniz. bence bir süre kimseyle yemeğe çıkmayın, kasada da kendinizinkini ödeyin tamam.
Şimdiye kadar bunları doyuracağınıza sokak hayvanlarına harcasaydınız o paraları çok daha büyük bi iyilik yapmış olurdunuz. Mama almak mesela. Mamalar genelde pahalı, o yüzsüzleri doyuracağınıza sokaktaki aciz, karınları açıksa ya da bir yerleri ağrısa söyleyemeyen minnoş kedileri falan doyururdunuz. Çöpe gitmiş paralar resmen. Bir de şunu anlamadım, o sizin işinizi halletmeye gelen arkadaşınız mesela, hem çantamı unuttum diyor hem de yemek yesek diyor. Yüzsüzlüğün kanıtı resmen paran yoksa sus di mi?

Tek barinak yoktur baska yerlere yardim edin etmek istiyorsaniz. Guvendiginiz yerlere ve para yerine direk mama yollayin. Bizimde sagda solda hesap çekecek butcemiz var ama bunu nadiren yapariz onun disinda herkes kendi hesabini öder. Paraniz coksa daha cok yardim edin. Ihtiyaci olmayan insanlara para harcamaktansa 2 tane hayvan fazladan doysun. Yeterki yardim edilmek istensin yardim edilecek yerler bitmiyor. Ben takip ediyorum ve hergun ama hergun birsuru ihtiyac bildirimi oluyor.
Yani.
İhtiyaç diye alınan paralar kötüye de kullanılabiliyor. Ben bakıyorum mesela bazen birileri kampanya açıyor, hesap no veriyor işte hasta kedilerin tedavi masrafı, şu bu... Şimdi bi yandan üzülüyorum ama bir yandan şüpheye de düşüyorum. Zaten param çok değil ve o kişilere çok daha fazla para toplanıyor, gidiyor, o nedenle ben oradan eksik kalıyorum ama düzenli olarak mama alıyorum kedilere. Benim burada kedi sayısı köpeklerden daha çok, köpekler tek tük. Mahalledekiler de yemek falan veriyor. Yani saçma sapan tiplerin karnı doyacağına ihtiyacı olan canlıların doysun.

Enayiliğin bu kadarına pes dediğiniz nokta hangisi mesela.
Orayı kırılma noktası olarak göreceğim, aradığım bu çünkü.
Artık daha kökten çözümlerim var böyle tiplere.
Yazdığın herşey ve farkında olup hala alnında bu damgayla gezmen. .

Sevgili üye ,hayır demeyi ogrenmezsen çok canın yanar ..tek tek ayırmıyorum ama en çok da ikili ilişkilerde ..bu yönünün farkına varan bazı fırsatçılar "aşkın ,sevginin canı cehenneme " diyip sırtından inmez .. farkına vardığında ruhun acır ..

Arkadaş çevreni değiştirebilirsin. .mevcut arkadaşlarına duruma olan rahatsızlığından açık açık bahsedebilirsin .bu sayede ayiklamis olursun ..gerçek olmayanlar çeker gider ..bir kere " param yok ya bugün cikmayacagim " de bakalım noluyor ? " ayıpsın, lafi mi olur " yada " hee tamam o zaman sonra görüşürüz " gibi cevaplara göre temizliğini yaparsın ..

Ben gittiğim yerde çoğunlukla hesabı öderim .böyle gördüm babadan ..kimseye minnet etmem ama resmen kavga ederiz arkadaşlarımla, " bir daha gelmeyeceğim, hep sen hep sen olur mu ,ciddi alındım, bir daha evde görüşelim " diyorlar ..o zaman bir daha ki görüşmemize onlar odeyebiliyor yada evlerinde görüşüyoruz ..Asla " baban zengin ,öde " diyen yada hissettiren bir arkadaşım olmadı ..

Bu bir ayıp değil .. ilk randevunda uygulama geç artık ..farkındalık yetmez ..baştan anlaş ,alman usulü olcaksa geliyorum ,diye ..paran yoksa yok demeyi de bil ..ödemek istemediginde açık olmayı da ..Hee ara ara samimiyetinden şüphe etmediğin insanlara bir yemek ismarlarsin. .enayi yaftasina sebep olmayacak gerçek bir dost ,arkadaş veya akrabaya ..

İlk defa biyerlere gittiğim insanlarla hesap gelmeden konuşurum "herkes kendi yediğini ödesin, kimsenin kimseye hakkı geçmesin bir daha ne zaman görüşürğz belli olmaz"

Çalışmıyorum, çalışan arkadaşlarıma dahi hesap ödetmem. Ne gereği var, zaten uygun değilsem gidip oturmam biyerlere.

Siz de baştan söyleyebilirsiniz, alemin enayisi siz misiniz?

Bende utanıyorum genelde bi arkadaşla buluşunca falan hiç sevmiyorum öyle herkes kendi yediğini ödesin muhabbetlerini.hemen ben ödeyim moduna geçerim ama bu defa ben Ödemişsem bi diğerinde karşımdaki ödemeli hep sen hep sen olunca gerçekten enayi gibi oluyor

Bence hiçbirşekilde utanmadan sıkılmadan karşı taraftan bişey beklemeden kendi yediğini içtiğini öde ve geriye çekil.Karşı taraf kullanmaya çalışıyor olabilir sen buna müsade etme.Arkadaşlarla aramızda bu tarz konular olmaz çünkü alman usulü öderiz hesabı bazen 3 fazla 5 aşağı olur.Biri bana bişey ısmarlamışsa karşılığını fazlasıyla ısmarlarım bir sonraki sefere,arkadaşlarımda çoğunlukla öyle yapar.Ancak bende benzer şeyleri farklı yaşadım.Bir arkadaşım vardı buluştuğumuzda alman usulü öderdik yada bir sefer ben ödedim diyelim sonrakine o öderdi.Bir gün bi mekanda kahvaltı yaptık kalktık başka mekanda kahve içelim dedim ben ısmarladım,farkında olmadan azından şimdi ödeştik gibi bi söz kaçırdı.Efendim noldu dedim ,güldü farkına vardı yok bişey yaa dedi ama ben duymuştum.Bu arkadaşla ne zaman buluşsak arabayla evine kadar bırakırdım evide yolumun üstü değil hani,o yolu gidip geri dönüyordum.Taksiyle gitse en az 20 tl tutacak,dolmuşla 2 vesait olan yere ben özel şöför gibi bırakıyordum,bırakayım demeden benle otoparka gelip arabaya kuruluyordu,5 tl lik kahvenin hesabını yapıyormuş.En son buluştuğumuzda arabayı uzağa park ettim oraya yürüyene kadar dolmuş durağına yürürsün canım dedim oda tamam dedi ve gitti.Bu araba mevzusundan çok çekiyorum bende heryere herkesi topla götür getir otopark parası öde, özel şöförlük yap baktım kullananlar var şimdi bahaneler üretiyorum yapmıyorum.Karşı tarafın iyi niyetini görüyorsam herşeyi yaparım ama kullanmaya çalışıp 3 kuruşun hesabını yapıyorsa 1 kuruşumu yedirmem

Şu çocuklu tiplerin de gelen hesabı adam sayısına eşit olarak bolmesine gerçekten sinir oluyorum. Eşimin var böyle bir arkadaşı her gittiğimiz yerde erken kalkar yedikleri şeylerin bir kısmını ödemeyi unutur ya da çoluk çocuk sürekli dondurması tatlıdır su dur kahvesi yer içerler bor sürü ıvır zıvır hesap gelince de kolay ödemek için boluverirler kaç kişiysek

X