Bu gidişata dur demek istiyorum.

Evde tek basına sıkılıyor, kardesım yok oyleyse senle oynayacagım dıyor pekala kendısıde cok uzun sure oyun oynuyor ama ıstegı benımle veya babasıyla oynamak evde kuzenlerı yoksa mesela.
Bızle oynarkende bız yonlendırme yapmıyoruz bunu yalnızlıktan yapıyor dıye dusunuyorum anaokulundayken ogretmenı sız evı okuldan daha cazıp hale getırmıssınız lutfen cocugun yakasından dusun demıstı.
Bagımlı degılız yanı benım ısım gucum yokken neden oyun oynamıyım kı demıstım.
Bılmıyorum bu olanlar bunlarla baglantılımı ama deneme yapmak lazım sorun bızde sanıyorum

Biraz önceki konularinizda da aynısını gördüğüm için affiniza sığınarak soyluyorum,
Bence oğlunuzun üstüne fazla dusuyorsunuz.
Hepimiz çocuklarımız harika insanlar olsun, hiç bir şeyleri eksik kalmasın, sınıf 1. Si olsun isteriz.
Bu istekleri bir kenara koyup mümkün mertebe normal davranmak daha iyi sanırım. Ödevlerini unutuyorsa bırakın yapmasın. Bir kere mahcup olsun sınıfta.
Bu da ona bir şey öğretecek.
Yazısı bırakın çirkin olsun. Eşim doktora mezunu adını yazsa okuyamiyorum.
Baştan yazdirmayin hiç bir şeyi. Çocuk çabuk yorulur
Üstelik dominant elinin hangisi olduğu daha yeni yeni belli olmuş.
Bazı şeyler için bırak dağınık kalsın denebilir zaman zaman
Bu kadar sistemli yaşamak yipratici olur sizin için

cute bu kadar abartmasan
tekrar yazdırma bence..
daha çok küçük bide neden erken verdin merak ettim
büyük kızım da 6 yaş da vermek yoktu zaten
küçük kızımı da eski usül vereceğim açıkçası
sen hazır mı gördün çocuğunu
Bız aslında vermemıstık anaokulna baslayacaktı kuzenıyle beraber adı lıstede okununca o kargasayı bılırsın okulun ılk gunu sınıfa cıkardılar cocugu. sonrada orada kalmak ıcın agladı mudurde cok heveslı hevesını kırmayın baslatın dedı ve basladı

Oğlumla ödev yapmayı dikteler bitince yavaş yavaş bitirdim 1. Sınıfın sonunda kendisi yapıyordu ödevlerini ben kontrol ediyordum şimdi 3. Sınıf ödevini yap diyorum ama ödevini yaparken kendim başında beklemiyorum
Takıldığı yerleri soruyor mutlaka yardım ediyorum Okadar
Yavaş yavaş bırakın sen şurayı yapana kadar bende şu işimi halledeyim diyebilirsiniz sonra yavaş yavaş arayı uzatın takıldığını sor olayına çevirin

Oğlumla ödev yapmayı dikteler bitince yavaş yavaş bitirdim 1. Sınıfın sonunda kendisi yapıyordu ödevlerini ben kontrol ediyordum şimdi 3. Sınıf ödevini yap diyorum ama ödevini yaparken kendim başında beklemiyorum
Takıldığı yerleri soruyor mutlaka yardım ediyorum Okadar
Yavaş yavaş bırakın sen şurayı yapana kadar bende şu işimi halledeyim diyebilirsiniz sonra yavaş yavaş arayı uzatın takıldığını sor olayına çevirin
Bunu ara ara denedım pesımden gelıyor elınde kagıtla, veya odamda dur dıyor. Bende artık okulum yok bıseyım yok elıme bı test kıtabı alıp o kendı dersını calısırken bende bıseyler calısıcam dıyorum

Birde neden herşey mükemmel olmak zorundaki
Yazısı çirkin olsun öğretmeni ile kendisi çözsün varsa bir sıkıntı
Ödevsiz de gitti okula teneffüste yaptı arkadaşları oynarken kendi sınıfta kalınca evde yapmak daha mantıklı gelmeye başladı
Bence fazla kontrolcü olmayın çocuğun kendine güvenini zedelemeyin

Birde neden herşey mükemmel olmak zorundaki
Yazısı çirkin olsun öğretmeni ile kendisi çözsün varsa bir sıkıntı
Ödevsiz de gitti okula teneffüste yaptı arkadaşları oynarken kendi sınıfta kalınca evde yapmak daha mantıklı gelmeye başladı
Bence fazla kontrolcü olmayın çocuğun kendine güvenini zedelemeyin
Yazıları okuyamıyor kı bende okuyamıyorum bazen deftere yazılı odev gelıyor, okuyamadıgı ıcın yapamıyor bende bırılerınden resım alıyorum tekrar yazdırıyorum valla cok zor ıs hıcte hosuma gıtmıyor bugun sonunda defterlerıne not yazdım . resımlı fılan yazıları cızgılere oturtmayı unutma. bılmem ne gıbı notlar yazdım bakalım ne yapacak

Bunu ara ara denedım pesımden gelıyor elınde kagıtla, veya odamda dur dıyor. Bende artık okulum yok bıseyım yok elıme bı test kıtabı alıp o kendı dersını calısırken bende bıseyler calısıcam dıyorum
bizde kolay geçmedik ama ben boyun eğmedim zaten çalışıyorum yemek yapmam lazım mutfağa gitmem lazım kendin bilirsin dedim oda mecburen yaptı ödevini
Siz üstüne fazla düşünce ödevi siz olmadan eksik veya yanlış yapacağını düşünüyor demekki

Bız aslında vermemıstık anaokulna baslayacaktı kuzenıyle beraber adı lıstede okununca o kargasayı bılırsın okulun ılk gunu sınıfa cıkardılar cocugu. sonrada orada kalmak ıcın agladı mudurde cok heveslı hevesını kırmayın baslatın dedı ve basladı
anladım canım
zorlanmadıysa bıdık hayırlısı böyleymiş demek
yalnız ders tekrarı falan çok yüklenme çocuğa istersen
bıkmasın sonra

Yazıları okuyamıyor kı bende okuyamıyorum bazen deftere yazılı odev gelıyor, okuyamadıgı ıcın yapamıyor bende bırılerınden resım alıyorum tekrar yazdırıyorum valla cok zor ıs hıcte hosuma gıtmıyor bugun sonunda defterlerıne not yazdım . resımlı fılan yazıları cızgılere oturtmayı unutma. bılmem ne gıbı notlar yazdım bakalım ne yapacak
Öğretmeni ile konuşun o halletsin siz annesiniz öğretmeni değil

Kafiyeli cevap vereyim:
Bu gidişata dur demek için daha çok erken :KK70:

O yollardan geçtik. Daha seneye ve bir ihtimal sonraki seneye de başında durup yapacaksınız ödevi.

Yazısının okunaklı olmasını hayal et sadece, gerçek olamaz. Akşam benimkinin yazısını çekip göndereyim, karalama gibi, harf nerde dersin.
Ama ablası da böyle idi, şimdi 5. sınıfta ve inci gibi yazısı. Ödevlerini hala benden yardım isteyerek yapıyor. Hiç bir şey sormasa, benim odamda, yatağımın üstünde otur diyor.

Az daha sabret (2-3 sene kadarcık)

Öğretmeni ile konuşun o halletsin siz annesiniz öğretmeni değil
Öğretmenimizdende cok memnun degılım acıkcası , gecen sene okusunda onemlı degıl demıstı ben evde gene hep duzeltırdım bu senede konustum yorumsuz kaldı. Sınıfta baska oncelıklerı var belkı haklı belkı haksız ama en azından bır kac kere kızsa duzeltırse yazılarını belkı boyle olmucak. Ingılızce ogrt tanıstım dun onunla konustum dedım lutfen uyarın yazılarını cok karısık yazıyor okulda oda 2-3 hafta yazı yazdırmıcam dedı

Kafiyeli cevap vereyim:
Bu gidişata dur demek için daha çok erken :KK70:

O yollardan geçtik. Daha seneye ve bir ihtimal sonraki seneye de başında durup yapacaksınız ödevi.

Yazısının okunaklı olmasını hayal et sadece, gerçek olamaz. Akşam benimkinin yazısını çekip göndereyim, karalama gibi, harf nerde dersin.
Ama ablası da böyle idi, şimdi 5. sınıfta ve inci gibi yazısı. Ödevlerini hala benden yardım isteyerek yapıyor. Hiç bir şey sormasa, benim odamda, yatağımın üstünde otur diyor.

Az daha sabret (2-3 sene kadarcık)
Yazısını ben buraya eklemek ıstıyorum acıkcası belkı neden bahsettıgım daha cok anlasılır .
Hanı herkes boyle mı onuda bılmıyorum

Merhaba kızlar

Bilmem bu konudan sadece ben mi dertliyim .

Konu oğlumla ilgili, oğlum 6.5 yaşında şuanda 2. sınıf öğrencisi.

Bende bir kaza gecirdiğimden dolayı yanında oldum bu süreçte düne kadar.

Sorun aslında ödevler ve bendeki yarattığı etkide sayılabilir bilemiyorum.

Geçen seneden bahsedecek olursak , gecen sene asırı derecede cok ılgılendım, ilk sınıf yeniydi küçüktü olabilirdi bilmiyorum ama tüm ödev sürecinde yanında oturuyor oldum, bazen elini tutup yardım ettim bazen anlattım hatta cogunlukla okulda ogrendıgı konuyu bende ona evde anlattım anlayabılecegı bır dılle.
2.5 ayda okumayı söktü.

2. dönem kısmen daha rahattı diyebilirim ancak dönem bitmeden kolunu kırdı ve bi süre okula gidemedi 3 hafta kadar sonrada okul bitme sürecine girdi . Yaz tatilinde de çalıştırdım . Hiç sorun yok, zekide bir çocuk.

Mesela diyelim ki büyüklerin konuşmaları söyle erken anne oldun sen cute, bende evet güzel oldu diyorum . Kaç yasındaydın anne sen 29 , bende 6 o zaman aramızda 13 yas var diye düşünmeden söyleyebilir durumda.

E sorun şu ki, ben peşinden koşuyorum ve artık bunu yapmak istemiyorum. Ama sadece bu değil kendisi sağ ve sol elini eşit düzeyde kullanıyordu ama gecen sene solla yazmaya karar verdı ve yazısıda cok guzel degıl acık konusmak gerekırse. Şuandada okuldan getirdiği defteri aksamları ben tekrar yazdırıyorum cunku okunması mumkun bıle degıl bana göre. El yazısı oldugu ıcın degıl ama matematık defterı tren yolu cızıyor sankı, okumaya calısırken kendımı kaybedıyorum hangı kelımeyı okumaya calıstıgımı parmakla takıp edıyorum.

Sabah 12: 20 de evden cıkıyoruz, evden cıkana kadar bı kosturma, bahsettıgım gıbı kaza gecırdım ve doktor ıslerım oluyor onu okula bırakıp doktora oradan eve , oğlan eve gelmeden yemek hazır, hatta salata bıle hazır . Sanırsın denetime geliyorlar, herşey hazır cocuk bekleniyor.

Ben sorarsam odevlerden bahsedıyor sormazsam ki dün 20.30 kadar bekledim ,hiç ödev mödev demedi oyun oynadı bişeyler çizdi boyadı ben sorunca sabah yaparım dedı ama ben bu sekılde bır ertelemeye gelemem kı oda bunu bılır oturduk yaptık. ( Bende yanında heykel misali)

Ödev azdı cıdden 5 dk sürdü, isterdim ki birazda test çözsün.

İmkanlar var , test kıtaplarıda aldık gayette eglencelı seyler.

Neyse kısacası kendi sorumluluğunu almasını istiyorum.

Hatta ödevi hatırlatmayıp okula ödevsiz gitsin gerekirse , ama nereden nasıl baslıcamı bılmıyorum acıkcası ben onunla ilgilenmezsem kendimi kötü hissediyorum , yani kendi sorumluluğunu alsın derken ipin ucunuda kacırmak ıstemıyorum.

Sizde şikayetci değilmisiniz bu durumlardan , hem dediğim gibi sadece sorun peşinden kovalamam değil hemen hemen günde 3-4 sayfa yazdıgını evde yazdırmak ekstra 1 saat demek bizim için. Ödevde misal 1 saat sürse gelde konu tekrar yapsın ne onun isteği, ne benim sinir sistemim bunu kaldıramıyor.

ben de sizin gibi herşey mükemmel olsun çocuğum başarılı olsun ödevlerini kendisi yapsın test çözsün diye diye ortalıkta dolaşırdım. Çocuğu bunaltmaktan başka da bir işe yaramadı. 1. ve 2. sınıfta ki öğretmenimiz beni ne zaman görse ay x in yazısı çok kötü çok yaramaz ama çok zeki derdi ki çocuğum çok hareketlidir ama yaramaz değil. Defterindeki yazıları okuyamaz kendisine okuturdum. 3. sınıfta öğretmenimiz değişti bizimde yazımız değişti defterimiz düzene girdi çünkü öğretmenini çok seviyordu toplantılarda öğretmeni sürekli x çok saygılı çok akıllı kendini çok iyi ifade ediyor diyordu. ben mi bu süreçte çocuğum bir hastalık geçirdi aman dedim çocuğum sağlıklı iyi olsun da varsın sınıf 1. olmasın varsın mükemmel olmasın ortalarda olsun okulunu sınıfını geçsin yeter. şu an 4. sınıf ve hala ödevin yokmu senin demesem hiiiçççç umurunda değil. demem o ki çocuğu bunaltmayın daha 7,5 yaşında çok küçük.

Cutemom kotu bise deyil dedigim.yanlis anlama ama bu sekil de davrandigin surece bi sorumluluk sahibi olamaz o cocuk.
Bu yastaki bi cocugun bile kendine gore yapmasi gereken sorumluluklari vardir.
Herseyi takip ediyosun.cocuk bi yaris icinde gibi sanki test felan sıkılir sogur yani.baska sekiller de yapabilirsiniz oyun gibi felan.Cok fazla sıkma odevin var mi felan diye bugun yapmaz yarin ertesi gun yapar.sen surekli takip icin de olursan zaten annem yapiyor deyip umursamaz.

Ilk yazdigi senin butun yazdiklarini su forum da okudugum icin dedim.

9dbf81d2-0be4-4a93-9193-8a309389403a.jpg
evdeki
3ac506f2-5e31-4ddf-acc7-9e4b2dc3ceef.jpg
okuldaki

Yazısını ben buraya eklemek ıstıyorum acıkcası belkı neden bahsettıgım daha cok anlasılır .
Hanı herkes boyle mı onuda bılmıyorum

Keşke bulabilsem de büyük kızın eski defterlerinden çekip yollasam
Ne biçim kız çocuğu yazısı diyordum.
Şimdi inci gibi diyorum (şimdi=5. sınıf)

Öğretmenimizdende cok memnun degılım acıkcası , gecen sene okusunda onemlı degıl demıstı ben evde gene hep duzeltırdım bu senede konustum yorumsuz kaldı. Sınıfta baska oncelıklerı var belkı haklı belkı haksız ama en azından bır kac kere kızsa duzeltırse yazılarını belkı boyle olmucak. Ingılızce ogrt tanıstım dun onunla konustum dedım lutfen uyarın yazılarını cok karısık yazıyor okulda oda 2-3 hafta yazı yazdırmıcam dedı
Öğretmen önemli ama çocuk siz ve öğretmeni konuşsanız üçünüz bir aradayken yazısı çok kötü evde okuyamıyoruz düzelttirmek için uğraştıkça çok geriliyoruz bir de siz konuşun deseniz hem oğlunuz sizi ciddiye alır hem öğretmeni ile çocuk başbaşa kalır

Aslında bende hep oyle diyordum daha gecen sene en azından bılırsınız harflerı yazdılar bın kere onları bıle tek basına yaptı cogu cocuk. Öğretmende sızınkıler( benımkı dahıl 2 kısı sınıfta 66 aylık ıdı) sız aman bırakmayın dedıler sonuc olarak cocuk suanda ben odada yoksam kendıne guvenmıyor ve yapmıyor veya abartmıyorum 5 kere mutfaga gelıyor onaylatmaya.

Soyledıgım sey cogu zaman hı hı o kadar yanı onay alıyor.

Ben ödevin varmı demesem hiç ne yapar onuda bilmiyorum mesela.

Ve dediğim gibi defterini güzel kullanamadıgı ıcın her aksam tekrar yazıyoruz.
Buarada benım oglum ve bızım gıbı dıgerlerı ogretmenden ılgı goremıyor cunku henuz hala okumayı sokememıs cocuklarla ugrasmak zorunda kalıyor ogretmenımız yanı konu tekrarı yaptırmadan olmaz dıye dusunuyorum

cute

geçen sene de konuştuk bunların çoğunu esasen

öğretmencilik oynamamak lazım

zira evde öğrenirim moduna giriyor çocuk

ödev onun sorumluluğu

bizimkiler ilk günlerde sorun hatırlatın ama karışmayın diyorlar

kötü olsa da güzel olmuş deyin, eğer o bir yerini beğenmezse de yarın daha güzel olur vs deyin dediler

bir de mesela ben ve kuzenim akranız bana kimse ödev yaptırmadı, kıuzenimi halam dürttü

Ben de o da adı olan ünilerden mezunuz, ben 4 yılda o sekiz yılda bitirdi zira şehir dışında annesi her an dürtemedi

en ufak attığı adımda dürtülmesi gerekti ki zekidir vs ama arkasını toplayan olmayınca dağılır

ne kadar küçük alışır o kadar iyi

Ege erken başladı okula ki sen esasen vermeyecektin neyse onları geçtik artık zaten büyüdü de bu sene

ilkokul bir de bizim sınıftaki velilerde de var onlar küçük psikolojisi evet 8 lerin yanında tabii küçükler ama geçen sene anaokulunda en büyük onlar idi her şeyi kendileri yapıyordu şimdi neden birden küçük oldular ki

biz mesela şöyle karar aldık

o ödev yaparken ben de kendi ödevlerimi yapacağım başlkangıç için zira odasında yalnız hissetmesin diye

eşim hatta onmun masasını da çalışma odasına alalım deid bir ara bakacağız ilerleyern süreçte

bir de mesela ödevin saati olsun atıyorum akşam 8-9 arası ya da işte sizin eve kaç uyuyorsa bizimki 7-8 arası olacak

her gün düzenli olarak o saat aralığında çalışacağız haftada 3 gün ödev var diğerlerinde ne yaparız bilmiyorum

defter vs olayını da bilmeyeceğiz görmeyeceğiz bile

defteri kötü de olabilir, belki hiççç yapmayacak ama çantasız sistem var biz evde müdahale edemeyeceğiz yani bir de böyle düşün, sen en azından görüyorsun

ve test vs beklentisine de şimdiden girme yoksa cidden ilerleyen süreçte ders çalışmaktan nefret eden bir çocuğun olabilir

X