Böyle düğün mü olur.?

1 gün önceki nisanda bence extra takı olmaz böyle birseye davet edilsem ya 1 gün önce nisanda takarım yada ertesi gün düğünde amaç buysa kimsede para basmıyor valla üzgünüm
Sorun orda ya canım düğünde takı töreni yapılmıyor konu sahibi de benim memleketimden ondan ben açıklıyorum da konya da düğün günü gelin alma olur kızı evinden konvoyla alırlar düğün yerinde salon yada bahçede yemek yenilir ve dağılır insanlar o yüzden düğünden bir gün önce takı merasimi için nişan yapılır şimdi şimdi adetleri değiştiriyorlar ama nadir yani

Benim kuzenimlerde aynı sizin gibi yaptı konaklama sorunundan dolayı. Şehir dışından gelmiştik kına ile nişan aynı gün oldu. Ama bana kalırsa çok saçma nisan mayıs gibi yapın nişanı yapamıyorsanız da nişan yapmayın ben yapmadım söz kına düğün oldu ölmedim yani bişey eksik oldu diye

2 gün sonra evleniyorsun daha nişana ne gerek kalmış. Bugün nişan kına, yarın düğün. Şimdi burada okudum. Yapanlar varmış ama ben hiç görmedim, duymadım. Çok mantıklı da gelmedi. İlla nişan yapasın varsa Temmuza 4 ay var. Aileler arasında bir yüzük takın. Olsun bitsin.

Hiç bir şeyden geri kalmayacaksınız diye saçma sapan işler de yapılmaz ki.... 2 gün içinde nişan, kına, düğün.... Yok daha neler. Günler çuvala girmiş, koşturan varmış gibi.

Düğünden 1 gün önce nişan mı yapılırmış allsen... Nişanlanmadan evleniverin artık. Peşpeşe hem nişana, hem kınaya, hem düğüne katılmazdım bile ben, davetli olsam. 1 gün hazırlandım, katıldım, masraf ettim. Eee yeter, bitti gitti. Babamın oğlu değilse, uğraşmam hepsine yetişmek için. Davet edilen için bile eziyet yani.

15 gün önce nişan yapanı duymuştum,anlamsız gelmişti,kınadan bir gün önce nişan bohçası götüren duydum sonra
Yani o atlet ve don her halukarda yerine ulaşacak,yoksa olmaz:)
Hadi vaktinde yapılır tamam da böyle,yani ne bileyim:)

Yahu boş versenize gereksiz detaylarİ. Birinden birini yapmazsanız o evlilik yürümez mi? Mutlu olmaz misiniz? Ben hic birini yapmadım. Aile arasında kek yedik yüzükleri taktik nikahtan sonra sadece foto için. Ne söz,nişan,kına,dugun,balayı hic birini yapmadim zerre pişman değilim pişman miyim? Asla. Ne girecem o kadar strese peh.

Konya da nisanın amaci takı maalesef. Sözüm salonda ve 500 kişiyle oldu bizde sözde duyurulur nişan da takı takılır
Peki maksat takiysa ailelerle konuşup Ramazan'dan önce yani şu sıralar nişan yapın madem.hem mantıklı olur hem yine takı takılır, en azından 3 4 ay nişanlı kalmış olursunuz hem. ben 11 ay nişanlı kalmıştım oda çokta neyse

Takı olsun,fazla takı göz çıkarmaz,fakat konyalı gelinlerin aileye tam tabi olması beklentisi filan
Beraber gezme,gitme gelme kolonice,bir arkadaşım bu gelinlerden de ,cıks,ne takısı ne kolonisi...
Herkeste böyle değildir belki fakat bildiklerim böyle...

kayınvaliden evleniyor sanırım siz bu düğünün neresindesiniz tam olarak. İki yetişkin insan yuva kurmaya nıyetlenmiş ama herşeyi akrabalar kararlaştırıyor.. Benım bu işlere bakış açım daha farklı bana göre isteme bile saçma.. Şu gelenek görenekler insanı çığrından cıkarıyor. Evliliğe giden yol bildigin eziyete dönüşüyor.. Lütfen ağırlıgınızı koyun. Yuva kuracaksınız siz sorumluluk sahibi oldugunuzu her koşulda gösterin

Hayırlı uğurlu olsun mutluluğunuz daim olsun .Kina gecesi düğünden 1 2 gece önce olur anlarimmda neden nişan da yapiyorsunuz ki?
Ilk kez duyuyorum bunu
Yani cok zor ve karışık olmaz mi?

Ocak ayında isteme olduğunda yüzükleri de taksaydınız işte. Düğün, kına, nişan bunların hepsi ayrı bir amaca hizmet ediyor. (Kimi yapmak ister, kimi istemez o ayrı bir konu.) Amacına hizmet etmeyecekse nişan organizasyonu yapmanın anlamı ne? Kınanızı yapın kadın kadına eğlenin, düğünü yapın kadın erkek kutlayın. Bitti gitti.

Edit: Takıya ilişkin yorumunuzu yeni gördüm. Yine de anlam veremedim. Düğünde de takılabilir gayet.

Son düzenleme:
Nişanla kına kiza aittir. Kız ne zaman isterse o zaman olur..
Kız evi naz evidir derler.. burada nazlanan kv.
Nişanla kına aynı gün olur mu hiç?

Bu sizin kınanız sizin düğününüz aile büyüklerinize ne oluyor anlamıyorum ki?

Maddi yönden onlara mı muhtaçsınız?

nişan yapmak nedir yahu ilk defa duydum düğünden 1 gün önce nişanı. nişan düğünden aylar önce olan, sonra evlilik hazırlıklarının başladığı süreç değil miydi? zaten söz yapmışsınız nişana gerek yok direk kadınlar arası kına yapın geçin.

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Takı takacak insan varsa düğün/nişan olmasa da o takıyı bir şekilde ulaştırır.

Yurtdışından gelenler bir zahmet bütün etkinliklere katılmayıversinler. 2 gün boyunca insanların bütün planının siz olması çok büyük bencillik.

Ne saçma şey ya ilk kez duyuyorum.Nişan ve kına aynı anda Yada düğünden birkaç gün önce nişan yapmak...Allahım yarappim

Nisana da glmeyiversin yurtdısından misafirler?
Kvde masraf olmasın demis herhalde.
Ayrı ayrı cıcek,kuaför falan.
Aile arasında takılsın yuzukler bitsin gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…