- 15 Şubat 2019
- 513
- 715
- 103
- Konu Sahibi Atommkarincaa
Düğün salonda olmayacak. Konya'nın meşhur adetidir gelin alınır erkek evinde düğün pilavı dedikleri olay olur bütün takılar nisanda takılır bizim burds. O yüzden nişan yapma gereği duyuyorlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konya da adet hep böyle canım her yerde adetler değişir Konya'da değişmez sözlünu dinle bence deKonya. Sözlüm büyükleri kirmayalim tabiri caizse köprüyü geçene kadar evet diyelim diyor
Pilava bende gelebiler miyim yaklaşık 9 aydır aseriyorum da etrafımda evleneceklerin kökü tükendi çünküDüğün salonda olmayacak. Konya'nın meşhur adetidir gelin alınır erkek evinde düğün pilavı dedikleri olay olur bütün takılar nisanda takılır bizim burds. O yüzden nişan yapma gereği duyuyorlar
Maalesef evet. Yani yadirganmiyor evet ben kıyafet konusunda takıntı yapmıştım ama hazır türban konusu çok mantıklı geldiKonya da adet hep böyle canım her yerde adetler değişir Konya'da değişmez sözlünu dinle bence debide bunu konya da kimse yadirgamaz hep böyle olduğu için daha yeni yeni ayrı yapılmaya başlıyor nişan kına
TabikiPilava bende gelebiler miyim yaklaşık 9 aydır aseriyorum da etrafımda evleneceklerin kökü tükendi çünkü![]()
Bende öyle yapacaktım benim zamanımda hazır türban yoktu ama ben eşarbı degistirecektim benim esyalarimi evde unutmuşlar uyuz olmuştum sen yaptır hazır türban dan olmuşken gönlüne göre olsun hiç olmadı su kabarık pelerinli bindallı ya benzeyen tesettür elbiseler var ya kaftanlı onlardan al ikisine de uyarMaalesef evet. Yani yadirganmiyor evet ben kıyafet konusunda takıntı yapmıştım ama hazır türban konusu çok mantıklı geldi
Konya da nisanın amaci takı maalesef. Sözüm salonda ve 500 kişiyle oldu bizde sözde duyurulur nişan da takı takılırNişanın amacı iki gencin ailelerle birlikte birbirini tanıyıp evliliğe ilerlemesi değil miydi, ben mi yanılıyorum?
Düğünden bir gün önce nişanın ne anlamı var? Bunu yapan birden fazla da üye varmış. Kusura bakmayın ama hayatımda duyduğum en saçma şey. Şaşkınlığımı üzerimden atıp sorularınıza cevap veremiyorum.
Oh kesenize bereketTabikibuyrun gelin
10 bin kişilik yemek verilecek çünkü
![]()
Aynı kıyafet olsun istemiyorum o yüzden hazır turbanla hallederim diye düşünüyorumBende öyle yapacaktım benim zamanımda hazır türban yoktu ama ben eşarbı degistirecektim benim esyalarimi evde unutmuşlar uyuz olmuştum sen yaptır hazır türban dan olmuşken gönlüne göre olsun hiç olmadı su kabarık pelerinli bindallı ya benzeyen tesettür elbiseler var ya kaftanlı onlardan al ikisine de uyar
Sözüm nişan gibi oldu hiç böyle söz görülmemiştir 500 kişi, giriş pasta dans oynamaKeşke söz yerine Ocak’ta nişan yapsaydınız
Canım burası konya burda olay bu nişan takı borcu olan takıları taksın diye yapılıyor tanışma sözde oluyor saçma ama böyle maalesef yeni gelen nesil bunu yıkmaya çalışıyorlar ama basaramiyorlar biz kv kp olunca başarırız inşallahNişanın amacı iki gencin ailelerle birlikte birbirini tanıyıp evliliğe ilerlemesi değil miydi, ben mi yanılıyorum?
Düğünden bir gün önce nişanın ne anlamı var? Bunu yapan birden fazla da üye varmış. Kusura bakmayın ama hayatımda duyduğum en saçma şey. Şaşkınlığımı üzerimden atıp sorularınıza cevap veremiyorum.
İnşallahCanım burası konya burda olay bu nişan takı borcu olan takıları taksın diye yapılıyor tanışma sözde oluyor saçma ama böyle maalesef yeni gelen nesil bunu yıkmaya çalışıyorlar ama basaramiyorlar biz kv kp olunca başarırız inşallah![]()
O zaman öyle yap canım herşey gönlünce olsun bide türbani yapanlara şöyle nişan başına çok iğne takmasinlar ki salonda bozması kolay olsun sağlam ama kolay bozulur olsun yada iğne taksın silikon kullanmasınAynı kıyafet olsun istemiyorum o yüzden hazır turbanla hallederim diye düşünüyorum
Oh Allah bereketini arttirsinİnşallahmantıklı düşününce hesaplarımıza göre dışarıdan kesin gelir dediğimiz 28 bilezik var. Sozlumun takip karşılığını beklediği
![]()
Zamanında çıkartmışlar maalesef millete gostercez diye herkes bı saçma saçma adetlere kapiliyor bana kalsa ben bı nikah dairesinde nikah yapar şeker dağıtır evime giderdim zamanında ama çıkaran bir çıkarmış bizim aileler de peşine düşmüş saçma sapan masraflarInsanların başına ne geliyorsa şu adet gelenek görenek denen şey yüzünden geliyor.
Şu üç kelimeden birini duyunca tepe tüylerim dikiliyor artık.
Mutsuz gençler, mutsuz aileler... kimse memnun olamıyor.
Nisan dedikleri sırf takı töreni için aslında adı öyle amaç takintoreni olsun ya gençler zaten tanışmış oluyorlarNisanda yapmayiverin ne yani şartmı nisanın amacı evlenecek çiftin birbirini daha iyi tanımasıdır kına olsun normal sonrada düğün olsun ilk karar verdiğiniz tarihte
Nisan dedikleri sırf takı töreni için aslında adı öyle amaç takintoreni olsun ya gençler zaten tanışmış oluyorlar