• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle düğün mü olur.?

Nişan kına düğün organizasyonları sizin en özel ve en güzel unutamayacağınız ve birdaha yaşayamayacağınız zamanlarınız...Ve kesinlikle hepsi belli aralıklarla olmalı... Her sene yapılmayacağına göre lütfen kimseyi dinlemeyin gönlünüz nasıl istiyorsa öyle yapın...Herkes bir şey söyler bu konuda önemli olan sizin net tavrınız...Kim olursa olsun he he diyin geçip bildiğinizi yapın şahsen ben olsam öyle yaparım...Kimseyi dinlemem kusura bakan bakar alınan alınır hiç takmam...

Konya nin ilginç adetleri var.Bi kez konyalilarin düğününe gitmiştim.Takı takilmadi,damadın eline verdi herkes takiyi.Harçlık verir gibi.Salonda haremlik selamlık oturuldu,ve en ilginci,yemekler bi tabaktan yendi.Bamya çorbası,pilav falan

Nişan dediğiniz şey aslında salon düğünü
Düğün dedğiniz evde verilecek yemek
Salonda 500 kişiyle olan sizin söz dediğiniz şey de bizim nişan dediğimiz şey aslında :KK70:

Bence ilk yorumu düzeltin millet bizim “nişan” dediğimiz şey sanmaya devam edecek.

Böyle bir organizasyonu da ilk kez öğrendim burada.
Kınaya gelen tesettürlü misafirleriniz ne yapacak?
Bizim adetlere göre kına sadece kadınlara olur ve o gün tesettürlü kadınlar için en abiye elbiseyi giyip en ağır makyajı yapma ve en gösterişli saça sahip olma günüdür. Erkeklerle karışık kına mı olur allasen.

Yaş kaç oldu hala neler öğreniyorum

Söz şu kadını/erkeği şu kadına/erkeğe sözledik demek. Yani amacı başka taliplerin kapıyı çalmasını önlemek amacı ile yapılırdı.

Nişan ise kadın ile erkeğin birbirlerine verdiği sözü nişan ile insanlara duyurmasıdır.

Yani sizin nişan yapmanızdaki amaç nedir, anlayamadım. Mesela kız istemede kız isteyen aileye söz verilir, sonra da nişan yapılır gençler birbirlerini tanısın diye. Eskiden bu sebeple söz ve nişan yapılırdı.

Düğünden bir gün önce nişan yapmanız gereksiz bir şey yani. Ya şimdi yapın ya da düğünden bir gün önce falan yapmaya kalkmayın bence.

Herkese hayırlı geceler..
Düğün hazırlıkları icerisindeyiz Ocak ayında söz oldu temmuz ayında düğünümüz olacak.
Biz sozlumle tarihi 21.07.2019 olarak konuşmuştuk bugün ailecek oturulup konuşuldu şehir dışı ve yurt dışından gelecek olan misafirlerimiz çok fazla bu yüzden nişan kına cumartesi günü düğün de Pazar günü olsun diye konuşuldu.
Düğünden 1 gün önce nişan olur mu.? Nişan kına birlikte olur mu.?

Ben tesettürlü bir insanım nisanda erkekler olacak o kadar erkeğin içinde oynayamam. Kv benim akrabalarim nisanda oynar demişti önce bana şimdi ben bu şekilde anlattigimda da erkekler yüzük ve takı töreninden sonra alt salona çaya gider dedi.

Bu sefer ben nişan kına ayrı isterim diye tutturmuş gibi suçlu durumuna düştüm.

Düğün tarihini 28 temmuza ertelediler 10 gün sonra Bayram ve biz 20 gün yaptığımız balayı planını bayramdan sonra tekrar gidersiniz diye 1 haftaya düşürmek zorunda kaldık.

Sizce tatsızlık çıkmasın diye büyüklerin uygun gördüğünü kabul etmeli miyim.? Ve nişan kına aynı gün içinde olursa kıyafet ve türbanı nasıl halletmeliyim.?
Nişan evlilik öncesi birbirini tanıma dönemidir, düğünün nasıl, ne zaman olacağı gibi konular da bu dönemde konuşulur e siz şu an zaten bu leveldesiniz öyleyse düğünden 1 gün önce yapılacak olan şey ne? Öyle nişan falan yapılmaz kusura bakmayın komik bence. İlla bir nişan töreni istiyorsanız bunu düğün tarihinden birkaç ay önce yapın

Düğün hazırlıkları icerisindeyiz Ocak ayında söz oldu temmuz ayında düğünümüz olacak.
Biz sozlumle tarihi 21.07.2019 olarak konuşmuştuk bugün ailecek oturulup konuşuldu şehir dışı ve yurt dışından gelecek olan misafirlerimiz çok fazla bu yüzden nişan kına cumartesi günü düğün de Pazar günü olsun diye konuşuldu.

Ben tesettürlü bir insanım nisanda erkekler olacak o kadar erkeğin içinde oynayamam. Kv benim akrabalarim nisanda oynar demişti önce bana şimdi ben bu şekilde anlattigimda da erkekler yüzük ve takı töreninden sonra alt salona çaya gider dedi.

Düğün tarihini 28 temmuza ertelediler 10 gün sonra Bayram ve biz 20 gün yaptığımız balayı planını bayramdan sonra tekrar gidersiniz diye 1 haftaya düşürmek zorunda kaldık.

Sizce tatsızlık çıkmasın diye büyüklerin uygun gördüğünü kabul etmeli miyim.? Ve nişan kına aynı gün içinde olursa kıyafet ve türbanı nasıl halletmeliyim.?
Diğerlerini bilemem ama benim arkadaşım kına ve gelinliği aynı gün giydi. Gelinliği girsunler diye ayrı yerdeydi düğün. Kinnanin olduğu gün . Sizde nişanlık alırsınız bir bakın tesettürlü uzerinede üsten giyilebilen bu nisanliklarin kaftanlar var rengini ona göre seçersiniz. Ya da bir nişanlıkciya girin anlatın onlar uygun olanı gösterir. Ama yapanlar var yok değil.

kına nişan bir çok garip geldi bana. illa ayrı kına yapmak zorunda mısınız? aile arasında da yüzük takarsınız, adı nişan olur. bi de erkek arasında oynayamam demişsiniz düğünde oynmayacak mısınız?

Aile arasında nişanı yapın mart falan o günde kaynananın dediği gibi sadece kına yaparsınız
Düğünden bir gün önceki nişan çok anlamsız

Zaten kına yapacaksınız, nişan ısrarı neden?

Dugunden bir gun once nisan yapildigini hayatimda duymadim. Nisanin amaci evlilige ilk adimdir, ciftlerin birbirini daha iyi tanimasi, ailelerin kaynasmasi adina bir surectir ve hersey yolunda gidiyorsa guzel bir surectir de. Sizin dugununuz temmuzdaymis. Eger illa nisan olsun istiyorsaniz baska bir tarihte yapin bence.

Nikahtan veya düğünden 1 gün önce Nisan değil kına olur. Nişan çok daha önceden biz evleniyoruz bu yola çıktık diye duyurma amacıyla yapılır. Kısacası nisana gerek yok sizin durumunuzda.

Düğünden bir gün önce nişan mı olurmuş? Bir yaşıma daha girdim. Söz ve nişan ayrı ayrı oluyor mesela ona da anlam veremiyorum. Farkı nedir yani? Nişanı neden salonda düğün yapar gibi düzenlemeyi de anlamam. Bana çok tuhaf gibi geliyor.

Burada bahsedilen nişan amacını aşmış zaten Amacın belli ki " biz nişan da yaptık, hiç bir şeyden geri kalmadik" demek olduğu bir nişan. Bence inanılmaz gereksiz . Tabi yine de siz bilirsiniz.

Oldu olacak bir de ayrıca nikah merasimi yapıverin cumartesi ya da Pazar. Düğünden ayrı nikah yapmadık demeyin 😂

Konu sahibesi 10.000 kişilik yemek ve 28 bilezik sözlerini okuyunca aklıma bu hani altından görünmeyen hanımlar varya onları getirdiniz :halay: Kollarında yer kalmayıp boynuna kurdeleyle bilezik takılan hani :halay: bereketiniz huzurunuz altınınız bol olsun :21:
Amin inşallah 😍 teşekkür ederim

Y
Peki maksat takiysa ailelerle konuşup Ramazan'dan önce yani şu sıralar nişan yapın madem.hem mantıklı olur hem yine takı takılır, en azından 3 4 ay nişanlı kalmış olursunuz hem. ben 11 ay nişanlı kalmıştım oda çokta neyse:KK53:
Yurt dışı misafirlerimiz şuanda burada olamazlar ama

2 gün sonra evleniyorsun daha nişana ne gerek kalmış. Bugün nişan kına, yarın düğün. Şimdi burada okudum. Yapanlar varmış ama ben hiç görmedim, duymadım. Çok mantıklı da gelmedi. İlla nişan yapasın varsa Temmuza 4 ay var. Aileler arasında bir yüzük takın. Olsun bitsin.
Bunu acikladim biz Ocak ayında yuzuklerimizi taktik zaten sözümüz oldu

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Takı takacak insan varsa düğün/nişan olmasa da o takıyı bir şekilde ulaştırır.

Yurtdışından gelenler bir zahmet bütün etkinliklere katılmayıversinler. 2 gün boyunca insanların bütün planının siz olması çok büyük bencillik.
Yurt dışından gelecek olanlar sozlumun kardesleri

Bizde de düğün evde olursa bir gününde de nişan yapılır takı takılır. Nişanın amacına uygun değil ama yapılıyor niye buna takıldınız ki!? Benim memleketimde düğün yapmadık aynı gün nişan ve kına yaptık bu yüzden. Takı takmak isteyenler nişanda taktı. Adı nişan yani arkadaşlar bildiğimiz takı töreni düğünün bir parçası gibi oldu. Yoksa zaten sözüm kalabalık olmuştu.
Konuya gelecek olursam bu konularda tatsızlık çıkarmak iyi olmuyor iki taraf tarihlerde anlaştıysa uyum sağlayın, balayına da sonra devam edin ya da bayramı da dahil edin illa bayramda dönmenize gerek yok bence. Nişandan sonra ben kıyafetimi çıkardım hemen bindallı giydim altın sarısı eşarp takıp üzerine taşlı aksesuarını duvağını taktım çıktım. Yaninda sana yardımcı olacak kardeşin kuzenin olur illa ki.

Back