• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahat mı batıyor, haklı mıyım abartıyor muyum?

Ya kavga edip karsi tarafi kiymete bindireceksiniz ya da esinize guncelleme gelmesini bekleyeceksiniz, bekleyin bakalim belki ust surum daha iyidir
Evet onları kıymete bindirmek istemiyorum. Kendisi farkedince ben de kendimi yormamış üzmemiş oluyorum böylece. Yeni güncellemeyi bekliyorum sabırla. 😊

Evet onları kıymete bindirmek istemiyorum. Kendisi farkedince ben de kendimi yormamış üzmemiş oluyorum böylece. Yeni güncellemeyi bekliyorum sabırla. 😊
Kocanız neden bir şey demiyor, sizin ve çocuğunuzun hakkının yenmesine sessiz kalıyor ?

Kocanız neden bir şey demiyor, sizin ve çocuğunuzun hakkının yenmesine sessiz kalıyor ?
Saf da ondan. Ona söylenenle yaşanan sonradan farklılaşıyor. Ama çocuk olana kadardı. Şimdi ufak tefek bazı şeyler devam etse de eskisi gibi değil artık. Bu yaşananlar ev araba mevzuları çocuktan önce yaşandı tabii olan olduktan sonra bi faydası var mı akıllanmasının derseniz bence yok.

Saf da ondan. Ona söylenenle yaşanan sonradan farklılaşıyor. Ama çocuk olana kadardı. Şimdi ufak tefek bazı şeyler devam etse de eskisi gibi değil artık. Bu yaşananlar ev araba mevzuları çocuktan önce yaşandı tabii olan olduktan sonra bi faydası var mı akıllanmasının derseniz bence yok.
Saf falan değil, sizi yani gerçek ailesinin çıkarları ile anne ve abisinin çıkarları arasında seçim yapması gerekti ve onun neyi seçtiği belli. Ev alınmadı , araba sürekli kök ailesinde , bence pek değişiklik yok. Eşiniz ciddi tavır koymadan ve kendi payını ısrarlı bir şekilde istemeden düzeldiğini ya da değiştiğini düşünmeyin.
Siz kocanızın tercihini kabullenmek istemediği için saf bahanesine sığınmayın. Ancak gerçekleri kabul ederek bir değişim sağlayabilirsiniz.
Kocanız gayet akıllı , ne yaptığını ve sonuçlarını biliyor, siz saf ve akılsız olmayı bırakın ve gerçekleri görün. Yoksa eşiniz ve ailesi hem sizi hem çocuğunuzu çok ezerler. Kendi doğurduğunuz çocuğun ezilmesi , düğün salonu olayına benzemez. Siz artık annesiniz ve önceliğiniz çocuğunuzu korumak olmalı , babasından da , babaannesinden de korumanız gerekiyor gibi duruyor.

Saf falan değil, sizi yani gerçek ailesinin çıkarları ile anne ve abisinin çıkarları arasında seçim yapması gerekti ve onun neyi seçtiği belli. Ev alınmadı , araba sürekli kök ailesinde , bence pek değişiklik yok. Eşiniz ciddi tavır koymadan ve kendi payını ısrarlı bir şekilde istemeden düzeldiğini ya da değiştiğini düşünmeyin.
Siz kocanızın tercihini kabullenmek istemediği için saf bahanesine sığınmayın. Ancak gerçekleri kabul ederek bir değişim sağlayabilirsiniz.
Kocanız gayet akıllı , ne yaptığını ve sonuçlarını biliyor, siz saf ve akılsız olmayı bırakın ve gerçekleri görün. Yoksa eşiniz ve ailesi hem sizi hem çocuğunuzu çok ezerler. Kendi doğurduğunuz çocuğun ezilmesi , düğün salonu olayına benzemez. Siz artık annesiniz ve önceliğiniz çocuğunuzu korumak olmalı , babasından da , babaannesinden de korumanız gerekiyor gibi duruyor.
Yazdıklarınızın bir kısmına hak verdiğimi belirteyim öncelikle fakat beni akılsızlıkla suçlamayın. Eşimin ve benim karakterim hakkında yüzde yüz bir bilgi sahibi değilsiniz. Olayları genel hatlarıyla anlattım, baba olduktan sonra da zaten iyice aydınlandığından bahsettim o yüzden çocuğumu diğerlerinden korumalıyım evet ama babasından değil. Eşim tamamen aileci olsaydı, beni ve çocuğumu, fikirlerimi ve kararlarımı tamamen yoksaysa idi ya da maddi olarak zorda bıraksaydı zaten boşanmalı mıyım olurdu bu konunun sonundaki sorum.

Esiniz safligi birakip once arabadan kalan payini alsin kendi arabanizica vermeyin istediklerinde bize lzim falan diyin sizde sesinizi cikarin iste zamanla anlamasini beklemeyin

Selamlar kızlar,
Burada çok konu okuyorum kayınailelerle ilgili bazılarını görünce ben hiç de bir şey yaşamamışım diyorum bazılarını görünce de tetikleniyorum ee madem ben de fikir alayım. 😬

Eşimle çok uzun süredir tanışıyoruz, 1.5 yıldır da evliyiz bir de bebişimiz oldu. Nişanlanmamızla başlayan bazı gözüme batan olayla olmaya başladı. İlk önce düğün salonu konusunda anlaşamadık kv ile o kendi istediği salonda yapılmasını istedi bense oradan nefret ediyordum resmen istemedim kv ile değil ama eşimle tartıştım istemiyorum diye sonuç düğünüm orada oldu sjsjjs.

Sonrasında ev bakma sürecine girdik kiralık bakıyorduk satın almak aklımızda yoktu derken abisi ve annesi arabayı satıp bize ev almayı teklif etti yalan yok ben arabasız kalmak istemedim zor olacaktı çünkü düğünde ne kadar takı gelecek araba almaya yetecek mi bilemiyordum derken biz ev bakmaya başladık tabi armutun sapı üzümün çöpü derken abisi sunduğumuz evlerin hiçbirini beğenmedi zaten araba da çok da istediğimiz evi alacak miktarda değildi ama eşim olsun ev evdir diyordu alalım sonra değerlenir kafasındaydı ki haklı da çıktı. Sonra abisi evi alalım altınları bana verirsiniz düğünden sonra demeye başladı, eşim reddetti olur mu öyle şey diye ben de dedim ben ev istemiyorum. Sonra piyasaya göre çok ucuza bi kiralık ev bulduk abisi buna da taş koydu onun yüzünden daha yüksek kiralı saçma sapan bi eve taşındık ev alma fikri de böylece bitti.

Abisi neden karışıyor derseniz, o sırada ortak iş yapma durumları vardı babalarını yeni kaybetmişlerdi kendisini babasının yerine koymuştu eşimdeki duygusallıktan faydalandılar.

Daha sonra arabayı satmaya karar verdiler altın alalım düğüne kadar daha değerlenir vs oldu araba satıldı ben eşime dedim ki sen kendi payını al bi araba alalım bak zor olacak düğün dernek ev taşıma vs arabasız olmaz. Ki zaten arabasız zorlanmaya başlamıştık. Konuştu ailesiyle kendi payını değil de daha az miktarını vermeyi kabul ettiler ben de madem ortaklaşa olsun dedim nişanda takılan ve biriktirdiğim altınları verdim 2. el bi araba aldık kendimize. Aradan iki gün geçti parayla altın yapacak abisi onda fazla para olduğu için ve o da nişanlısının desteğiyle kendine sıfır araba aldı 😬 eşime de şey dedi ev vs alınırsa birimizde sıfır araba olsun karlı olur. Sonra kendi düğünü oldu ve evi o aldı tabi nişanlısından destek aldı ona bir şey diyemem onun benden çok birikimi vardı. Ama o araba satılınca yine eşimin kalan payı verilmedi ve o para eriyor gün geçtikçe TL olduğu için. Farklı bi mal varlıkları var eğer o satılırsa biz ev alacak kadar para alacağız oradan ama o da satılırsa çünkü orası ortaklı ne zaman satılacağı belli değil önümüzü göremiyoruz yani.

Abisi arabayı satınca bizim araba bi anda ortak mal oldu, her yere bizim arabayla gidilip gelinmeye başlandı. Şehiriçi şehırdışı gerekli gereksiz farketmez her şey. Kardeşi evlendi evden çeyizi gidecek bizim arabada taşınıyor biz kamyon tuttuk siz de tutun yani. Bu durum benim çok hoşuma gitmiyor. Belki abartıyorum bilmiyorum ama 2 kardeşin evi oldu bizim varımız yokumuz bi araba ve hor kullanılıyor bu canımı sıkıyor. Kız kardeşi her gün annesine gidiyor evlendiğinden beri eşi vardiyalı çalşıyor gece vardiyasında olduğunda eşim her akşam gidip kız kardeşini gidip annesinden alıp getiriyor bir olur iki olur tamam ama bu resmen bi düzen oldu eşime güveniyorlar yani.

Ekleme: ay bunu nasıl unuturum hahshs daha kırkım çıkmamış lohusayım bir akşam kv geldi oturmaya ben de tabi o sıralar günüm günümü tutmuyor yorgun oluyorum bebekle ilgileniyorum sürekli oturuyoruz öyle bi anda gelin benimle hiç sohbet etmiyor konuşmuyor vs diye triplendi eve gitmek istemiş eşim götürdü sonra yolda nolduysa eşim eve gelince kavga ettik ki bunca yıldır en büyük kavgamızdı sonra tabi bin pişman oldu orası ayrı ama lohusalığın verdiği psikoljiyle de benim üzüntüden sütüm azaldı ve kesildi o günden sonra, bebeğimin ve benim hakkımı asla helal etmeyeceğim ona. Ki dua etsin ki ben yüzüne bakıyordum bebeğim günlerce yoğunbakımda kaldı bir kere gelmedi bir kere aramadı neymiş eşimi arıyormuş annem yanımdaymış peeehhh.

Daha aklıma yazdıkça gelen durumlar var fakat genel hatlarıyla böyle, belki buradan alacağım fikirler beni rahatlatır ya da offf ne abartmışsın diye bi azar yer kendime gelirim güler geçerim bu durumları shsjsjsj
Sorun = eşiniz

Esiniz safligi birakip once arabadan kalan payini alsin kendi arabanizica vermeyin istediklerinde bize lzim falan diyin sizde sesinizi cikarin iste zamanla anlamasini beklemeyin
Öyle yapıyorum zaten ilk zamanlar pratiğim yoktu arabayı kullanamıyordum şuan kullanabildiğim için talep ettiklerinde bana lazım diyorum konu kapanıyor.

Back