• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına ve dügünü aynı gün yapmak nasıl fikir? Masraflar ortakmı ödenmeli? Kafam çok karışık

Sorun şu kocası kaftanı sen al ya kına için salon tut ya da düğün salonunun yarı fiyatini ver diyor. Ben öyle anladım. Bu kız sizin yapmak istediğinizi yapmaya kalksa salonun yarı parasıni isteyecek adam.
Evet ben de böyle anladım. Ama zaten kaftan ücretsiz. salon zaten tutulmuşken kına için ayrıyeten salon tutulması saçma ve gereksiz masraflı. O yüzden bari bizimki gibi yapsınlar diye örnek verdim. biz evlenirken hiç sorun olmadı. Damat bey fazla hesapçı ayrılmazlarsa uzun vadeli mutsuzluk bekliyor gönderi sahibini

Ayrıl. Düğün takılarını alacak aileden de bunları desteleyen adamdan da bir cacık olmaz. Sana takılanları da alacaklar değil mi, onlar sana kalmayacak
Davetlilerin taktigi nakit parayi alacaklar yaptiklari borcu kapatmak icin yetmezse takilan gram ceyrekleri. Yani bana taktiklari bilezikleri falan almicaklar

Ayrıl. İkiniz de fazla hesapçısınız, iki cambaz bir ipte oynamaz. Ha yok ayrılmayacaksan da asla salona para verme, erkek tarafına iyilik yaradığını hiç görmedim. Hep daha fazlasını istiyorlar. Kınadan vazgeçmek de bir seçenek. Tek diyeceğim lafından dönme. Bedava gidip ya da her şeye ortak olup kıymeti bilinen kimse yok bu forumda
Bedava gidilen kimsenin memnun olmadigini bildigim icin isteklerim konusunda geri adim atma taraftari degilim. Erkekler ne kadar harcama yaparsa o kadar degerli gozuyle bakiyor kadina. Dusunceli kadina salak gozuyle bakiyorlar

Davetlilerin taktigi nakit parayi alacaklar yaptiklari borcu kapatmak icin yetmezse takilan gram ceyrekleri. Yani bana taktiklari bilezikleri falan almicaklar
Para da olsa o takılarda senin misafirinin de parası var, zaten onunla ödeyecekler, ne parası istiyor senden. Bana takılan takıyla ödeyeceğiniz salona bir de fazladan para vermemi bekleme, demelisin

yani hem kına masraflarını hem düğün masraflarını karşılasın istiyorsunuz.
nişan sizi ilgilendirir onları değil.
o zaman kına yapmayın ne kaftan masrafı olur ne de düğüne ortak olursunuz.
he ille kına istiyorum diyorsanız o zaman ya kaftanı siz ödeyin ya salona ortak olun.
siz kına için salonu bedavaya getirip karşı taraftan çıkarmaya çalışıyorsunuz ki, karşı taraf artık sizin aileniz ve eşiniz.

devir zor, böyle konularda ne kadar çirkinleşirseniz karşılıklı, baştan yüzgöz olmuş olur, saygınızı kaybedersiniz.

siz bence direk bu evlilikten vazgeçin, gidişat iyi değil.

Merhaba.
Kina ve düğünü aynı gün yapmayı düşünüyoruz malum salonlar çok pahalı.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Biz kardesimde birlikte yaptık herseyide biz ödedik bizimkilerin izin sıkıntısı olduğu için tek gün oldu ama çokta güzel oldu rahat oldu ama masraf falan bolusulmedi yani kiyafet parası ne demek hepsini damat yapar ütopik istekler yoksa ki tek güne sigdiriliyorsa bı zahmet herşeyde karsilanmali

Kına ile düğün, genelde başka şehirlerde yaşayan aileler için bir arada oluyor. Aynı şehirde yaşayan insanların aynı gün peş peşe yaptığını hiç görmedim. Bu konudan tatsızlık çıkmasın istiyorsanız kınanızı evde yapıp bu olayı kapatın. Yarın öbür gün eşim diyeceğiniz insanla sen bunu öde ben bunu ödeyeyim pazarlığı yapmak ilişkiyi yavaş yavaş kemirir. Eski nişanlımdan en çok da bu sebepten midem bulanmıştı. Sanki düşmanından para kopartıyor gibi bir tutum sergilemek benim hoşuma gitmiyor. Eşimle evlenirken aramızda en ufak bir para muhabbeti geçmedi. Nişan ve kına yapmayıp düğünü birlikte ödedik. Hiçbir şeyden kısmadan gönlümüzden ne geçtiyse öyle yapmayı tercih ettik. Bütçenize göre her şeyi baştan programlamak süreci çok daha stressiz yönetmenizi sağlıyor.

Hanımlar banabkızacak ama bazı seylerı yapmalı erkekler. Sen zaten büyük nişan yapmılsın. Salona ortak ol demek senın ıcın para harcamak ıstemıyorum demek. Sen gerçekten bu adamla evlenıcek mısın. Nişan param boşa gidecek dıye üzülme

Ben asla evlenmem o adamla şahsen. Sizden masraf çıkmadı diye dert olmuş çıkarcı resmen ayrılmak için neyi bekliyorsunuz yarın evde yediğinizin içtiğinizin hesabı yapacak bir tiple evlenmeyin

Merhaba.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Konuşulan konu çirkin gibi dursa da kinayi kız evi yapar, düğünü erkek
Siz zaten masraftan kaçmak için kına için o kadar para vermek istemiyorum diyorsunuz açık açık, aynı teklifi evleneceğiniz kişi dese yuhlarsiniz.
Düğün için ekstra para vermek istemiyorum ,kina salonunda ikisi bir olsun dese ne düşünürsünüz?
Erkek evi de masraf yapıyor kız evi de . İki taraf için de ekonomik olarak zor bir dönem
Sizin ailenizi düşündüğünüz kadar karşı tarafta elbette ailesini düşünüyor.
Üstelik bu çıkar konusunu açan sizsiniz,Kina salonu için para vermek istemiyorum diyerek.
Bence biraz objektif bakın

Bende büyük nişan yaptım bayaa kalabalıktı herkes hatta dügün gibi olmuş dediler çünkü babam ilk kızıyım diye öyle istedi ve hepsini kendi karsıladı. Ben bana kalsa sadece nikahtan evlenmek istedim ama kabul etmedler. Kına zaten istemiyordum kV dem istersem salonda kutlarız dedi bende öylelikle kabul ettim. Aynı gece oldu gayette güzel oldu hiç de salonun yarı parasını vs ver demediler. Bence senden yararlanmaya para koparabilmeye çalısıyorlar.

Merhaba.
Kaftan kiralanıyor zaten cüzi bir miktara. Kına düğünde daha güzel oluyor. Ama ben olsam salonun yarısını öderdim. Geçen yaz kız kardeşim evlendi salonun yarısını ailem karşıladı. Bu konu bile olmadı.
Ama nişanlızla bu muhabbete girmek çok garip geldi bana. Nişanlınız baya pazarlıkta . Siz de benden gitmesin modundasınız. Bu evlilikte de böyle gider.

Merhaba.
Bu nasıl çirkin pazarlıklar. Şimdiden böyle ise sonuna gerçekten düşünmüyorum.

Merhaba.
Yap gitsin ben kınada yapmıcam düğünde zaten adam akıllı akrabada yok ne masraf yapıcam nikah sonra bi yemek yurtdısında gezi ve gelınlık foto cekımı tamam oldu bitti:))
Kimseyi mutlu edeceğiz diye kendinizi zorlamayın o masraflar evlendikten sonra ödenmek için çiftler birbirine giriyor borç ödemenin derdine düşüp sevgilerini bitiriyorlar yalan mı? Bir de şimdi okudum siz dışarıda büyük nişan yapmışsınız çok masraf yapmışsınız ve daha onların masrafını çıkarmadan şimdi yeni bir masrafa giriyorsunuz evlendikten sonra böyle insanlar mutlu olamıyor bilginiz olsun olay şimdiden salonu ortak tutalım kaftanı sen al a dönmüş. Yok ya ben düğün yapmamakla çok iyi bi karar verdım bence şuan bir kez daha emın oldum.) Ayrıca durumum yok diyosun ama kına yapcam salon tutcamdanda geri kalmıyosun ya bırakın bu para tuzağı geneneklere bel bağlamayı mutluluk bunlarla olmuyo inan bak . Düğünden sonra da kimse gelip boynuna madalya takmıyor ne güzel düğün yaptı ne güzel kına yaktın diye herkes iki gün sonra unutacak senin dugununu de kınanı da kocanla baş başa borçlarınızı öderken bulacaksınız kendınızı cahil olmayın bu zamanda bu pahalılıkta böyle sacma seylere para kacırnayın ve durumunuz yoksa da karşı taraftan çok beklenti içine girmeyin erkek her şeyi yapmak zorunda evi düzmek zorunda düğünü yapmak zorunda her şeyi yapmak bütün yükü üstlenmek zorunda falan da değil öyle bir şey yok yani bu sadece Türk geleneklerinde var ama artık bunu Türklerde yapmıyor eski deydi onlar herkes eşit bu zamanda

Son düzenleme:
Allah sonunu hayır etsin bacım işin çok zor şimdiden belli ediyor kendini valla

Merhaba.
Yol yakınken ayrılın. Bu nasıl hesaplar böyle. Ne adamın yarı parayı istemesi normal ne de sizin masraftan kaçmak için aynı gün yapmanız. Yarın bi gün buzdolabında herkes getirdiğini de yer bu evlilikte. Hiç ama hiç sağlıklı değil.

Nişanlıyken böyle pazarlıkların yapıldığı evliliğin farklı olmayacağı kesin.
Ben sizin teklifi manasız buldum. Farklı şehirlerde yaşayanlarda kına, düğün aynı günde oluyor ama aynı şehrinde masraf yapmamak için tek güne sığdırmaya çalışmanin ne manası var? Evde küçük bir kına yapın o zaman.
Nişanlızın teklifleri de hoş değil. Bu karşılıklı para harcatma, harcamadan kaçma olayı yeni değil diye düşündüm.
Siz para harcatan kadın kıymetli oluyor demişsiniz ama onda erkekler böyle hesaplar yapmıyor, inada bindirmiyor zaten. Karşılıklı küçük hesaplar peşindesiniz ve bu böyledevam eder.

Back