Allah kımseye yasatmasın.. 2,5 aylık evlıyken eşimle ılk kez bir yere gıtmısız beraber aksam 7.30da kayınbaba azarlamıs eve donmusuz. Böyle yazıyordu bgünlüğümde. 3yıllık evlılıgımde hala hiçbir şey degısmedı. Dısarı gıtmıstık bir gün. Öğlen 12de dönmek zorunda kaldık iş var nasıl gıttın dıye azarladı eşimi. Eşimde haklısın baba dıyor. Çıldıracaktım. Ben bu adamın lafıyla yasamak ıstemıyorum artık..3 yılda hiçbir şey değişmemiş bekleyelim bir 3 yıl daha yine aynı sonra bir 3 yıl daha derken bakıyorsun bir ömür gitmiş. Boşanmak için tek sebep aldatma ve şiddet mi? Ortada psikolojik şiddet var farkında mısınız bir insanın evden tek başına çıkmasına müsaade edilmiyor, ölümle tehdit ediliyor ve o çok iyi kocası sesini çıkartamıyor bile. Size Yeşilçam filmi temalı yaşamınızda mutluluklar diliyorum gerçek hayatla hiç tanışmazsınız umarım
Ufacık bir fırsatım olsa keske psikologa gitmek için.. ufacık..Ömrünüz böyle mi gecicek peki burdan size kim yardım edebilir ki kimse sizi zorla tutamaz birinden yardım isteseniz aile akraba gibi ilaçlar kafa rahatlatmaktan başka bi işe yaramıyor psikologa gitmek daha mantıklı umarım bir yolunu bulursunuz Allah yardımcınız olsun
Böyle kayınbabam olsun çok isterdim ya
Aslında tüm yasadıklarımız aynı gibi. Tek fark bendeki bıraz daha fazla. İçiçe ev ve beraber yemek yemek. Benımde sabahtan aksama kdr beraber oturmamız ıstendı .ben sadece yemek yaparken ve yerken indim. Bizde de kültür çatışması var. Ben rahat büyümüşken onlar saygı lafının altında esaretimi sürdürdüler. Böyle bir cinnet gecırdım ama eşim dolayısı ıle olmadı kayınpederden dolayı oldu. Onda da esıme kıyamamıstım bana cok sarılıp aglamıstı. Sımdı pısmanım keske o an cekıp cıksaydım dıyorum. Ev boyle tenha bır yerde bir şeylerin degısecegını sanmıyorum. Kayınpeder baskıcı. Kayınvalıde ise kocasını pofpoflayan her seyı dogru goren bırı. Uzakta otursaydım bu aıleyle anlasırdım belki. Çok kötüler diyemiyorum. Ama hayatımızı satın almaya çalıştılar.. Bizde el ele verdık onları mutlu etmeye calısıyoruz. Ama boyle yakında olmuyor. Bana adetlerini sürdürmeye çalısıyorlar devamlı. Ve tıpkı senın yaptıgın gbı ablamda konustu başta esımle. Fakat eşim alışacak abla alışacak abla dedi. Ablam delirmişti. Ben konusmam onunla gamsız resmen dedi. Eşim sadece ailesinden uzaktayken çok iyi. Burada pasif..Sana belki faydası olur diye yazacağım bunları.
Benim kardeşim kültürü çok farklı olan aileye gelin gitti.
Yan yana binalarda oturdular.
Ama her gün mutlaka uğraması istendi.
Bakkala, markete bile gitmesi hoş karşılanmıyordu.
Biz çok serbest yetiştik, kardeşim boğuldu tabi.
Kocası da saygı kavramını yanlış anlamış.
Aile olduğunu kavrayamadı bir türlü.
Onun için önce ailesinin mutluluğu geliyordu.
Hatta ileri gidip kardeşimin direnmelerini bize şikayet etme gibi
hatalar yaptı.
Yüz vermedik tabi.
Biz böyle yetişmedik, aldın kızı kafese koydun.
Saçmasapan isteklerine son ver.
Akıllı adam karısının mutluluğunu önemser evindeki huzur için.
Annen senin için kocasıyla kavga edip huzurunu kaçırmaz emin ol.
Herkes akşam eşine sarılıp uyusun, sen karınla birbirini ye dedim.
Valla ablası olarak konuştum artık bana şikayet edince dayanamadım.
O kadar ki kardeşimden evde bile kapalı giyinmesini (giriş katta oturuyorlardı görünebilirmiş. ) istiyordu.
Diyelim sevişme esnasında kapı çaldı gece 11 de. (Küçük kardeşi basıyor. 12 yaşından falan)
Yarım bırakıp kapıya koşmalar neler neler..
Bir gün benim kardeşime bir cinnet.
Bir kavga anında kocası buna s... git demiş mi?
Sen al evin anahtarını (eşinin ailesinin evinde kalıyorlardı. ) Elinde valiz.
Ağlaya ağlaya çık kv nin evine.
Ben gidiyorum annemin evine.
Bu da evin anahtarı deyip bırakmış.
Kpi normalde baklava gibi adam :)
Yalan yok.
Tutmuş kardeşimi zorla içeri almış.
Ne oldu hayırdır kızım dur hele anlat falan derken.
Kardeşim orada biriktirdiği ne varsa kusmuş.
Sizin oğlunuz bana s... git diyemez.
Derse ben de çeker giderim.
Kavga sebebi de neymiş ben neden her gün size çıkmıyormuşum?
Neden gece 11de çalan kapıdan rahatsız oluyormuşum.
Özel hayat yok, hiç bir şey yok.
Katlanamıyorum.
Ne hatam var benim?
Evi b.k mu götürüyor da kavga ediyor?
Sokaktan mı topluyor beni, yemek mi yapmıyorum?
Neymiş eksiğim, kendi evime alışmak, çekirdek aile olarak yaşamak istemem mi suç?
Eşine ihtiyacı yok bu adamın sizinle mutlu olsun ben gidiyorum demiş.
Kp ben o eşek sıpasına yapacağımı bilirim.
Sen evinde duracaksın kızım deyip kardeşimi tutmuş.
O cinnet üstüne çok şükür her şey değişti.
Tabi düzgün bir insan olacak onca delinin içinde.
Düşün bakalım senin orda var mı?
Aynen öyle... Ama başta boyle degıldı ki. Yani eşim bana çok farklı anlattı. Daha dogrusu kendısı de onu bekledı. Şu kdr maaş alacagım. Şöyle rahat olucaz. Boyle rahat olacagız.. Yeme içme konusunda rahatlar ama nakıt para vermıyorlar bırıktırırz ayaklarımızın uzerınde dururuz dıye korkuyorlar galıba. Bir de kredi kart verdıler market alısverıısı yapabılelım dıye ama nakıt cekme kısmını kapatmıslar. Onu da ben soylemıstım maassız olmuyor dıye ondan kayınbaba boyle bır yontem buldu kendınce.. Ya gercekten bazen anlam veremıyorum nasıl ses cıkarmadım dıye ama ınsanın agzı dılı baglanıyor resmen. Bır de eşimin söyledıklerıne cok ınanmıstım. Söyleyınce bende boyle tahmın etmemıstım dıyor.Siz eşinizle değil ailesi ile evlenmişsiniz. Baba yanında maaşsız çalışmak, baba evinde oturmak, ana baba sözünden hiç çıkmamak. Ailesi ile göbek bağını kesememiş ki eşiniz siz aile olabilesiniz.
Evi ayırıyorum dese. Hangi parayla derler adama haklılar da. Düzenli bir geliri yok babasına bağımlı. Sizinde basiretiniz bağlandı herhalde çilenizi sevmiş evlenmişsiniz.
Aslında tüm yasadıklarımız aynı gibi. Tek fark bendeki bıraz daha fazla. İçiçe ev ve beraber yemek yemek. Benımde sabahtan aksama kdr beraber oturmamız ıstendı .ben sadece yemek yaparken ve yerken indim. Bizde de kültür çatışması var. Ben rahat büyümüşken onlar saygı lafının altında esaretimi sürdürdüler. Böyle bir cinnet gecırdım ama eşim dolayısı ıle olmadı kayınpederden dolayı oldu. Onda da esıme kıyamamıstım bana cok sarılıp aglamıstı. Sımdı pısmanım keske o an cekıp cıksaydım dıyorum. Ev boyle tenha bır yerde bir şeylerin degısecegını sanmıyorum. Kayınpeder baskıcı. Kayınvalıde ise kocasını pofpoflayan her seyı dogru goren bırı. Uzakta otursaydım bu aıleyle anlasırdım belki. Çok kötüler diyemiyorum. Ama hayatımızı satın almaya çalıştılar.. Bizde el ele verdık onları mutlu etmeye calısıyoruz. Ama boyle yakında olmuyor. Bana adetlerini sürdürmeye çalısıyorlar devamlı. Ve tıpkı senın yaptıgın gbı ablamda konustu başta esımle. Fakat eşim alışacak abla alışacak abla dedi. Ablam delirmişti. Ben konusmam onunla gamsız resmen dedi. Eşim sadece ailesinden uzaktayken çok iyi. Burada pasif..
Ona da karısıyorlar. Yok cok gıttın aılene yok soyle yok boyle. Kayınvalıde eltı gbı benımle yarısıyor zaten. Ben evlendıgımde ıkı yıl hıc gıtmedımde sen gıttınde (hastalıga cenazaye fılan gıtmıstım yoksa gonderıceklerınden değil) Aslında bunu cok dusundum. Ama dava acıldıgında bır sıkıntı olur mu bunu kullanırlar mı haklıyken haksız konuma duser mıyım bılemedım. Kayınpeder bir de basıp aılemın yanına gelıcek bılıyorum. Dıyorum ya zarar vermesınden korkutorum. Evet cok baskıladılarAileni ziyarete hiç mi gitmiyorsun? Git ve gelme bir daha aç davanı kim ne diyebilir ki? Kp.e falan da söylemene gerek yok. Baskılamışlar seni söylemek zorundaymışım gibi hissediyorsun ama değilsin. Korkma hiçbişey de yapamazlar. Hayatını kurtarmana bak biran önce
Gitmeden önce esyalarınızı hazırlayın ve saklayın. Sonrasında da ya ailenizden biri gelsin ya da polis esliğinde cıkın o evden. Güvenli bir sekilde cıkmaya odaklanın. Gecmiş olur insallah tüm bunlar...Aslında tüm yasadıklarımız aynı gibi. Tek fark bendeki bıraz daha fazla. İçiçe ev ve beraber yemek yemek. Benımde sabahtan aksama kdr beraber oturmamız ıstendı .ben sadece yemek yaparken ve yerken indim. Bizde de kültür çatışması var. Ben rahat büyümüşken onlar saygı lafının altında esaretimi sürdürdüler. Böyle bir cinnet gecırdım ama eşim dolayısı ıle olmadı kayınpederden dolayı oldu. Onda da esıme kıyamamıstım bana cok sarılıp aglamıstı. Sımdı pısmanım keske o an cekıp cıksaydım dıyorum. Ev boyle tenha bır yerde bir şeylerin degısecegını sanmıyorum. Kayınpeder baskıcı. Kayınvalıde ise kocasını pofpoflayan her seyı dogru goren bırı. Uzakta otursaydım bu aıleyle anlasırdım belki. Çok kötüler diyemiyorum. Ama hayatımızı satın almaya çalıştılar.. Bizde el ele verdık onları mutlu etmeye calısıyoruz. Ama boyle yakında olmuyor. Bana adetlerini sürdürmeye çalısıyorlar devamlı. Ve tıpkı senın yaptıgın gbı ablamda konustu başta esımle. Fakat eşim alışacak abla alışacak abla dedi. Ablam delirmişti. Ben konusmam onunla gamsız resmen dedi. Eşim sadece ailesinden uzaktayken çok iyi. Burada pasif..
Ne saçma insanlarsınız sizler ya , gerçekten sizin gibi düşünenlerden nefret ediyorumBen öyle düşünüyorum, eşiyle severek evlenmiş,eşi iyiymiş,şiddet aldatma yok, sabrın sonu selamet,
Benim hiç kp yok. O da ayrı dert oluyor kaynana özgür bir kuş gibi istediği gün sende. Ya ben seni anlıyorum iyi olsalar bile yan yana iyi olmaz dip dibe iyi olmaz. Ayrıl diyemem ama göze aldıysan istiyorsan hayatının daha iyi olacağından eminsen korkma. Kp bi cacık yapamaz. Ailenin yanına çek git. Boşanma davasında haksız olsan nolacak ki bunlar sana mal mülk mü vereceklerAynen benimki nefretlik..
Kardeşim bir şeyden şikayet ettiği zaman
''Sus lan lokum gibi kpin var. Onun hatrı yeter. '' diyorum :)
Sabredin, severek evlenmişsiniz, insan sevdiği için her şeye katlanır
Sakami bide okadar kisi begenmis bu yorumu oda seviyormus neden bitek kadinlar sabrediyor erkek yapsin. Kadin hapis hayati yasiyor tehtit ediliyor sende onlari tehtit et korkarsan daha cok ustune gelirler ailen yokmu bu islere el atacakSabredin, severek evlenmişsiniz, insan sevdiği için her şeye katlanır
Ayrı ev başka şehirde olursa kabul edecegım. Burada yakında olursa hiçbir şey değişmez. Ama sanmıyorum oğulları kendıne köle yaptılar. Neden kaybetsınler ...!Aile büyüklerin girecek araya.
Bizim kızımız mutsuz.
Ayrılmak istiyor.
Ayrı eve varsan buyur, yoksa güle güle diyecek.
Başka çare yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?