- 8 Mart 2019
- 858
- 826
- 18
Çok haklısınız. Tesekkur ederım bu dogru öneri icin. Tamam söylemeyeceğim. Benım de tek ıstedıgım bu sessız sedasız sakin, boyle huzurlu olarak gıtmek ıstıyorum. Babamda aynısını dıyor. Kızım yakıp yıkarsan huzursuz ayrılırsın bu seferde huzurun olmadıgı ıcın mutlu olamazsın. Onemlı olan huzurlu sekılde halletmek demişti.Sakın ola ki akıllarına ,korktugunuzu sokmayın.
Koruma talebi v.s içlerindeki canavarı uyandırır öyle bir düşünceleri yoksa bile.
Türkiye de koruma kararı diye bir şey yok . Dayaktan yüzü gözü görünmez halde olan kadınlar koruma kararı alıp ertesi gün öldürülüyorlar.
Bence gözünüzde fazla buyutuyorsunuz. Damarlarına basmadan sessizce bosanabilirsiniz.
Gelmezse sizinle eşiniz tek şansınız bu gibi , başka türlü ruhunuz hastalanır.
Sen de mi hapis hayatı yasıyorsunAh ah kardeşim bende istiyorum çok ama sonra bir mesleğim olmadigi ve hapis gibi bir yerde yaşadığım için cesaret edemiyorum
Teyzecim bi tutturmussun sabret sabret. Kimse direk bosan demiyor zaten. Adam zaten karısıyla evli değil ki ailesiyle evli daha kendi ailesini kuramamis ki. Napsin yani ömrünü o aileye heba mi etsin. Çürüsün mu. Yazık günah gençliğine. Kendi kızına şu hayatı reva görür musun acaba.Ben öyle düşünüyorum, eşiyle severek evlenmiş,eşi iyiymiş,şiddet aldatma yok, sabrın sonu selamet,
Biliyor musunuz hep aklıma gelen bu.. Ben nişanlılığın son zamanları bıraz aklım karısmıstı. Eşimi çok sevıyor ve ondan iyi birisi yok dıye dusunuyordum. Ama dugune az kala aklım karısıktı. Ve şuan dugune az kalmısta olsa nişanlıyken ayrılmadıgıma bin pişmanım. Şimdi düşünüyorum. Yarın bir gün çocuk olsa bu seferde çocugum olmadan once ayrılmadıgıma pişman olacagım. Ve Ben artık pişman olmak istemiyorumBenim tek bildiğim, eğer boşanmazsanız , ilerde neden zamanında bu adamdan boşanmadım ve bunları çektim diyeceğinizdir. Seven herşeye katlanır demiş ya bazıları , kocanızda sizi seviyorsa ailesini karşısına almaya katlanabiliyor olması lazım değilmi?
Tek taraflı olmaz bu katlanma işleri...
Ve kesınlıkle.. Ben yerımı yurdumu degıstırdim. İş hayatımı kısıtladım. Her seyden fedakarlık yaparken o sadece evının ust katına cıktı. Aılesıyle beraber yasadı. Hep onların ısteedıgını yaptı. Bana da senı seviyorum demekle yetındı fakat bunu gösteremedi. Yıne de benden daha ne ıstıyorsun daha ne yapmalıyım dıyor. Gercekten o cok sey yapıyorda ben mı göremıyorum?Biliyor musunuz hep aklıma gelen bu.. Ben nişanlılığın son zamanları bıraz aklım karısmıstı. Eşimi çok sevıyor ve ondan iyi birisi yok dıye dusunuyordum. Ama dugune az kala aklım karısıktı. Ve şuan dugune az kalmısta olsa nişanlıyken ayrılmadıgıma bin pişmanım. Şimdi düşünüyorum. Yarın bir gün çocuk olsa bu seferde çocugum olmadan once ayrılmadıgıma pişman olacagım. Ve Ben artık pişman olmak istemiyorumAllah pişman ettirmesin Allah verdıgımız kararlardan utandırmasın ne dıyelım
Ben şöyle hapis hayatı yaşıyorum. Aşırı küçük bir yerde yaşıyorum iş olanağı yok aşırı dedikoducu afedersin osursan s#cti diye çıkarıyorlar. Ayrılsam eşimin bütün ailesi sülalesi burda sürekli görmek zorunda kalırım buna gücüm yok. 30 yasina geldim ailemin yanina sigamam bir maddi ozgurlugum olmadigi icin boşanmaya cesaret edemiyorum o yüzden burda yaşamaktan nefret ediyorum. Yoksa evim ayrı ama benimde eşimle huzurum yok anlaşamiyoruz. Eğer senin çalışabilme imkanın varsa hemen bosan derim çünkü böyle zihniyette bir aileye çocukta yapılmaz Allah muhafaza herşey beklenir bu leş düşünceli insanlardanSen de mi hapis hayatı yasıyorsunNereye düştük biz böyle dimi Ama güçlü olalım. Sende güçlü ol. Umarım hayatımız güzel olur. Umarım her sey degısır. En cok ıstedıgım sey bır gun uyanıp her seyın bir kabus oldugunu dusunmektı
Burası da öyle kucuk dedıkoducu. Ama benım aılem buyuksehırde yasıyor. Bır an once oraya gıtmek ıstıyorumBen şöyle hapis hayatı yaşıyorum. Aşırı küçük bir yerde yaşıyorum iş olanağı yok aşırı dedikoducu afedersin osursan s#cti diye çıkarıyorlar. Ayrılsam eşimin bütün ailesi sülalesi burda sürekli görmek zorunda kalırım buna gücüm yok. 30 yasina geldim ailemin yanina sigamam bir maddi ozgurlugum olmadigi icin boşanmaya cesaret edemiyorum o yüzden burda yaşamaktan nefret ediyorum. Yoksa evim ayrı ama benimde eşimle huzurum yok anlaşamiyoruz. Eğer senin çalışabilme imkanın varsa hemen bosan derim çünkü böyle zihniyette bir aileye çocukta yapılmaz Allah muhafaza herşey beklenir bu leş düşünceli insanlardan
O zaman ne güzel ki aileniz büyük şehirde her türlü iş bulursunuz. Arkanıza bakmadan kaçın yoksa kafayı üşütürsünüz ne demek gelmene gitmene karışmak. Esiniz pasifse asla size sahip cikmamaya devam eder. Dualarım sizinle inşallah Rabbim hakkınizda hayırlısını versin.Burası da öyle kucuk dedıkoducu. Ama benım aılem buyuksehırde yasıyor. Bır an once oraya gıtmek ıstıyorumÇalışma ımkanım var. Yanı bılmıyorum kolay iş bulabılır mıyım kendı bolumumden ama en olmadı kpssye calsıırım dıyorum ne bıleyım.. Allah bır kapı acar inşaAllah. Umarım guzellıkle olur her sey dua edın bana lutfen Rabbım sizinde her seyi degıstırsın huzurlu mutlu bır yuvanız olsun inşaAllah. Ah ah..
Doğulu. Ama batıda yasıyorlar. Ben asimile olmuşlardır sandım. Ama neredee kendı kızlarına uygulamadıkları adetleri ben bılmıyorum diye bana sürdürdüler. Onlarda yokmuş boşanmak.. ta nişanlanmadan önce kayınpeder bana ona gore kabul et demişti. Bende insan boşanmak için evlenmiyor sonucta demıstım.Eşiniz nereli de boşanmak yokmuş. Boşanmak Allahin tek sevmediği helaldir sonuçta. Böyle esir ve ezik yaşamak zamanla bunalıma sokacaktır sizi çok şiddetli. Iyi düşünün çocuk olmadan adım atın derim.
Haklısın daVe kesınlıkle.. Ben yerımı yurdumu degıstırdim. İş hayatımı kısıtladım. Her seyden fedakarlık yaparken o sadece evının ust katına cıktı. Aılesıyle beraber yasadı. Hep onların ısteedıgını yaptı. Bana da senı seviyorum demekle yetındı fakat bunu gösteremedi. Yıne de benden daha ne ıstıyorsun daha ne yapmalıyım dıyor. Gercekten o cok sey yapıyorda ben mı göremıyorum?
Haklısınız kesınlıkle ...Çok tesekkur ederim dualarınız için Allah razı olsunO zaman ne güzel ki aileniz büyük şehirde her türlü iş bulursunuz. Arkanıza bakmadan kaçın yoksa kafayı üşütürsünüz ne demek gelmene gitmene karışmak. Esiniz pasifse asla size sahip cikmamaya devam eder. Dualarım sizinle inşallah Rabbim hakkınizda hayırlısını versin.
Neden pişman olacakmıssınız onu da sordunuz mu. Cocuk yokken yol verın gıtsın. Yıllarınız heba olmasın. Zaten bu şekilde devam ederse cocuk olur sonra ayrılırsınız ömrü billah bagınız olmak zorunda olurSözlerime nereden başlayım.. Hangi olayımı anlatayım bılmıyorum..Kızlar ben üniversitede birini sevdim ve evlendim. Kayınvalıdemle altlı üstlü ev dediler. Nasıl oldu bılmıyorum ama kabul ettım. Düğüne bir ay kala şehir dısından gelıp evı bir gördüm ki ev iç içe.. Yani önce kayınvalıdemin evine giriyorsunuz sonra benim.. Agzım dılım baglandı resmen. Yemekler ayrı denıldı bız sıze karısmayız denildi. Evlendıkten sonra tutturdular yemekler beraber yenılecek dıye.. Anlayamadım olayları sanki benim çizgimden çıkıyordu her sey. Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyordu. Bende hıncımı ondan cıkarıyordum tabi. Problemler yaşıyorduk sürekli. Sabrettim ama o kdr saçma adetler cıkardılar kı başıma. 3 yıllık evliyim. Hiç bir yere tek başıma gitmeme izin vermiyorlar. Eşimde hiç dısarı cıkartmıyor beni laf olur diye. Öyle saçma ki.. Her şeye laf ediyorlar. İzin almak istemiyorum kafama gore bir hayat yasamak istiyorum. Müsade etmiyorlar. Ünüversite de o kdr guzel bir hayatım vardı ki. Kendimi fare kapanına kısılmış gıbı hissediyorum. Eşime ayrılmak istediğimi soyleyınce ben sana ne yaptım aldattım mı şiddet mı gosterdım şunu mu yaptım fılan dıyo. Ama insan sadece bunlardan ayrılmaz ki Bir kere kayınbabayla tartısmıstım ve evden cıkmaya calıstım. Kayınvalıdem benı tutup napıyorsun kayınbaban seni öldürür dedi. Bende öldürürse öldürsün dedim. Sonra eşim beni vazgecırmıstı. Ölmekten değilde aileme zarar verirse diye korkmuyorum değil. (Çünkü onlarda boşanmak yokmuş ta muş muş... Elalem ne der derdindeler) Adamın ruhsatlı silahı var. Artık hiç sevmiyorum burayı. Zaten geldiğimden beri hiç alışamadım. Sürekli hasta oldum. Doktor adaptasyon sorunu yasıyorsun dedi. İlk bir yılım her gün ağlamakla geçti. Bunaldım artık.. Gitmek kurtulmak istiyorum buradan. Eşime gel baska sehıre gıdelım eşya fılanda ıstemıyorum ıkıncı el esyada da otururum dedım. Ben gıdersem aklım burada kalır senınle mutlu olamam dedı. Bende ıyı onları mutlu et o zaman dedım.Daha o kdr çok sey var ki... (Çocugumuz yok bu arada.) Aılesıne nasıl boşanmak isteyecegımı söylecegım bilmiyorum. Tepkılerinden korkuyorum. Pişman olacaksın diyip duruyor eşim kafamı karıstırıyor? Bana karsı ne sohbeti var ne bı gezdırmesı var ne de tam bir sevgi alabılıyorum.. Tüm bunlar boyleyken gitme bırakma beni diyor. Ne yapmam lazım?
Okuldayken cok uzaktık. Ailesine bağımlı degıldı. Aslında bagımlılıktan çok korkuyor. O yuzden ünivde bağımlı oldugunu hıc hıssetmedım. Nişanlıyken tek bir kavgamız oldugunu dahi hatırlamam. O kdr guzeldı kı. Aslında aynı ev konusunu bana ılk soyledıgınde ben konusmayı bıtırmıstım fakat sonra bana tamam aılemı ıkna edecegım dedi. Sonra zaman gectı bız bırbırımıze bağlandık nasıl oldu bilmiyorum ama aılesını degıl beni ıkna etti.. Mesela evlendıkten sonra gezmeyı sevmeyen konusmayı sevmeyen bırı oldu cıktı. Ünivde hiç boyle degıldı kı. Burada çarsıda (evlı oldugumuz halde) koluna gırdım dıye o kdr sert davrandı kı ayıpmış... sanki haramız... ünivde hıc boyle davranmadı farklı sehırdeyız dıye. Bız eger farklı sehırde evlı olsaydık. Gercekten mutlu olurduk. Fakat bu kdr yuz göz olduktan sonra ayrı yerde olsakta mutlu olacagımıza ınanmıyorum...Haklısın da
Bu adam bu kadar pasif olduğunu hiç belli etmedi mi okuldayken
Ailesine aşırı bağımlı olduğunu
Aklı orda kalacakmışmış
Böyle söyleyen biri aslında hiç ayrılmayı düşünmemiş olmalı o evden
Ben öyle düşünüyorum, eşiyle severek evlenmiş,eşi iyiymiş,şiddet aldatma yok, sabrın sonu selamet,
Bilmem dul halimle ne yapacakmışım... beni düşünüyormuş.. Bu evde gözunun onunde erıyıp gıttım.. Anlamıyor.. Yanı ne bıleyım sureklı pişman olacaksın gecınıp gıdelım işte dıyor..Neden pişman olacakmıssınız onu da sordunuz mu. Cocuk yokken yol verın gıtsın. Yıllarınız heba olmasın. Zaten bu şekilde devam ederse cocuk olur sonra ayrılırsınız ömrü billah bagınız olmak zorunda olur
Bu seferde evimizi basacaklar. Oradan kaçsak davada yıne görüşmek zorunda kaşacagız. Konusmadan işler daha da sarpa saracak gbı duruyor. Fakat işte tepkılerınden korkuyorumAilenize gitmek için izin isteyin, valizi hazırlayın ve bir daha da geri dönmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?