Eşime dedim ki evet pişman olacağım ama daha önce yapmadıgım için pişman olacağım..Neyden pisman olacakmışsınız bu esir hayatından kurtuldugunuz için mi?
Kendi aileniz nerede, korkmayın, eşinizin ailesine birşey açıklamak zorunda değilsiniz. Aileniz gelsin sizi alsın, olmadı polis çağırın ve bir şekilde çıkın evden,zorla tutmaya çalışacak değiller ya.
Ailem üzülüyor boşanacagım için ama destekçiler yinede sağolsunlar. Ama ta evlilğimin basında söylemişlerdi bizde ayrılık yok diye. Bende insanlar boşanmak için evlenmiyor sonucta demiştim. Babam hiç vermek istememişti beni ama anlayamadım işte o zamanlar.. Benim yüzümden onlarda üzülüp hastalanıyorlar. Ablama yasadıklarımı anlatınca bence ayrı ev deselerde kabul etme dedi.
Mesajı silemediğim içinNeden surekli nokta koyuyosunuz
Gelip geçici bir şey sonuçta ömür boyu birlikte yadamicaklar ,bakarsın şartlar degidiverir ayrı eve geçerler, ben öyle ha diyince bosanma taraftarı değilim
Gercekten öyle... söyledim ama şuanda çalısıyorum sözleşmemin bitmesini bekliyorum. Artık ayrı eve gecsekte gercekten iyi olur muyuz.. Bilmiyorum.. inancım kalmadı sanırım..Bu ne yahu acık cezaevi gibi boşanmak istediğini eşinin ailesine degil eşine söyleyeceksin ve gerçekten istiyorsan da çekip gideceksin eşine tercihini sun ya baska bir yerde ev tutarsınız ha paşam mutlu olmuyorsa o zaman herkes yoluna bakacak
Silecekseniz niye yaziyosunuz kiMesajı silemediğim için
O kdr çok psikolojik baskı var ki... Ailesine bunu anlatmaya çalıştım ama benim mükemmel bir hayatımın oldugunu söylediler. Bu mukemmel hayatı bir ben mı göremıyorum anlamıyorum.. Son ıkı aydır yatakları ayırdım zaten. Esımle kotu olmadan guzellıkle gıtmeye calısıyorum. Ama aılesıne soyleyecegımız anı dusununce cok gerılıyorum çünkü olay cıkaracaklar bılıyorum. Ve beni kıymet bılmemezlıkle suclayacakşar. He bir de sürekli beni ne kdr çok sevdıklerınden bahsedıyorlar. O kdr tezat ki her şeySizin şu an bizde boşanmak yok diye tutturan koca ailesinden hiçbir farkınız yok. Ortada bir sebep olmasa bile ki var çekip gitmek isteyen insanı ölümle tahdit etmişler, konu sahibi aileme bir şey yaparlar diye korkuyorum diyor siz hala seven insan katlanır diyorsunuz pes doğrusu.
Konu sahibine burda fiziksel olmasa da psikolojik şiddet uygulanıyor. Yanında biri olmadan evden çıkmamak nedir sizin yaşadığınız şey evlilik değil cezaevi Allah kurtarsın. Aileniz de arkanızda madem siz de kararlı durun. Bu yaşadıklarınızı değil yıllarca 1 hafta çekmem. İnsan evlenirken gerçekten ağzı dili bağlanıyor çoğu şeyi idrak edemiyor bu tabi ki mazeret değil ama olan olmuş artık önünüze bakın. Aileniz de arkanızda madem iyi düşünüp kesin kararınızı verin ve lütfen sakın çocuk düşünmeyin
Yemin ediyorum bu evde evliliğin e sini anlamadım...eşiniz daha evli olduğunu anlayamamış 3 yıldır..
bundan sonra anlar mı düzelir mi??
çok zor...
Bunu söyledim. Abim bu sekılde olmaz haklıyken haksız konumuna düşersin. Dava açıldıgında dedi. O yuzden habersızce çek çık yapamıyorum. Aılemin buraya gelmesini de istemiyorum. Kayınbabaya guvenmıyorum cinnet gecirir filan. Allah korusun. Aıleme çok bir şey söylemiyorum o yuzden.Niye eşinin aesine gidecegini soyluyorsun ki olacaklari bile bile ? Valizini topla çık yolda eşini ara haber ver bu kadar.Konuşursan bırakmazlar tabi
O kdr çok psikolojik baskı var ki... Ailesine bunu anlatmaya çalıştım ama benim mükemmel bir hayatımın oldugunu söylediler. Bu mukemmel hayatı bir ben mı göremıyorum anlamıyorum.. Son ıkı aydır yatakları ayırdım zaten. Esımle kotu olmadan guzellıkle gıtmeye calısıyorum. Ama aılesıne soyleyecegımız anı dusununce cok gerılıyorum çünkü olay cıkaracaklar bılıyorum. Ve beni kıymet bılmemezlıkle suclayacakşar. He bir de sürekli beni ne kdr çok sevdıklerınden bahsedıyorlar. O kdr tezat ki her şey
Ah ah bir markete çıkamıyorum ki kaldı ki gizlice mahkemeye gıdeyım. Psikoloğa gitmeyi o kdr cok ıstıyorum kiiii. Ama şuanlık godemıyorum. Bır yıl once psıkolojık ılac kullandım ama. Bir de burası cok kucuk bir yer nereye gıtsen kayınbabanın kulagında ev zaten iç içe..Mutlu değilseniz ayrılın, eşiniz sizin yanınızda bile olmuyor böyle ömür geçer mi iyi düşünün psikolog desteği alın fikrini alın onlar daha profesyonel yaklaşıyorlar burda kafanız daha çok karışacaktır boşanacağınızı söylemeyin ailesine bilmesinler ki ne gerek var gidersin açarsın dava kendine de koruma talep edersin Allah yardımcınız olsun
Ben öyle düşünüyorum, eşiyle severek evlenmiş,eşi iyiymiş,şiddet aldatma yok, sabrın sonu selamet,Sizin şu an bizde boşanmak yok diye tutturan koca ailesinden hiçbir farkınız yok. Ortada bir sebep olmasa bile ki var çekip gitmek isteyen insanı ölümle tahdit etmişler, konu sahibi aileme bir şey yaparlar diye korkuyorum diyor siz hala seven insan katlanır diyorsunuz pes doğrusu.
Konu sahibine burda fiziksel olmasa da psikolojik şiddet uygulanıyor. Yanında biri olmadan evden çıkmamak nedir sizin yaşadığınız şey evlilik değil cezaevi Allah kurtarsın. Aileniz de arkanızda madem siz de kararlı durun. Bu yaşadıklarınızı değil yıllarca 1 hafta çekmem. İnsan evlenirken gerçekten ağzı dili bağlanıyor çoğu şeyi idrak edemiyor bu tabi ki mazeret değil ama olan olmuş artık önünüze bakın. Aileniz de arkanızda madem iyi düşünüp kesin kararınızı verin ve lütfen sakın çocuk düşünmeyin
O zaman sadece eşine haber ver.Sen ailesini de dusunuyorsun.Valizini hazırla esin geldiginde ben gidiyorum de çık gitBunu söyledim. Abim bu sekılde olmaz haklıyken haksız konumuna düşersin. Dava açıldıgında dedi. O yuzden habersızce çek çık yapamıyorum. Aılemin buraya gelmesini de istemiyorum. Kayınbabaya guvenmıyorum cinnet gecirir filan. Allah korusun. Aıleme çok bir şey söylemiyorum o yuzden.
Sözlerime nereden başlayım.. Hangi olayımı anlatayım bılmıyorum..Kızlar ben üniversitede birini sevdim ve evlendim. Kayınvalıdemle altlı üstlü ev dediler. Nasıl oldu bılmıyorum ama kabul ettım. Düğüne bir ay kala şehir dısından gelıp evı bir gördüm ki ev iç içe.. Yani önce kayınvalıdemin evine giriyorsunuz sonra benim.. Agzım dılım baglandı resmen. Yemekler ayrı denıldı bız sıze karısmayız denildi. Evlendıkten sonra tutturdular yemekler beraber yenılecek dıye.. Anlayamadım olayları sanki benim çizgimden çıkıyordu her sey. Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyordu. Bende hıncımı ondan cıkarıyordum tabi. Problemler yaşıyorduk sürekli. Sabrettim ama o kdr saçma adetler cıkardılar kı başıma. 3 yıllık evliyim. Hiç bir yere tek başıma gitmeme izin vermiyorlar. Eşimde hiç dısarı cıkartmıyor beni laf olur diye. Öyle saçma ki.. Her şeye laf ediyorlar. İzin almak istemiyorum kafama gore bir hayat yasamak istiyorum. Müsade etmiyorlar. Ünüversite de o kdr guzel bir hayatım vardı ki. Kendimi fare kapanına kısılmış gıbı hissediyorum. Eşime ayrılmak istediğimi soyleyınce ben sana ne yaptım aldattım mı şiddet mı gosterdım şunu mu yaptım fılan dıyo. Ama insan sadece bunlardan ayrılmaz ki Bir kere kayınbabayla tartısmıstım ve evden cıkmaya calıstım. Kayınvalıdem benı tutup napıyorsun kayınbaban seni öldürür dedi. Bende öldürürse öldürsün dedim. Sonra eşim beni vazgecırmıstı. Ölmekten değilde aileme zarar verirse diye korkmuyorum değil. (Çünkü onlarda boşanmak yokmuş ta muş muş... Elalem ne der derdindeler) Adamın ruhsatlı silahı var. Artık hiç sevmiyorum burayı. Zaten geldiğimden beri hiç alışamadım. Sürekli hasta oldum. Doktor adaptasyon sorunu yasıyorsun dedi. İlk bir yılım her gün ağlamakla geçti. Bunaldım artık.. Gitmek kurtulmak istiyorum buradan. Eşime gel baska sehıre gıdelım eşya fılanda ıstemıyorum ıkıncı el esyada da otururum dedım. Ben gıdersem aklım burada kalır senınle mutlu olamam dedı. Bende ıyı onları mutlu et o zaman dedım.Daha o kdr çok sey var ki... (Çocugumuz yok bu arada.) Aılesıne nasıl boşanmak isteyecegımı söylecegım bilmiyorum. Tepkılerinden korkuyorum. Pişman olacaksın diyip duruyor eşim kafamı karıstırıyor? Bana karsı ne sohbeti var ne bı gezdırmesı var ne de tam bir sevgi alabılıyorum.. Tüm bunlar boyleyken gitme bırakma beni diyor. Ne yapmam lazım?
Ben öyle düşünüyorum, eşiyle severek evlenmiş,eşi iyiymiş,şiddet aldatma yok, sabrın sonu selamet,
Eşya toplayıp gitmek dava açısından sıkıntılı oluyormuş. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum. Ailem bıraya gelsın istemiyorum zarar verirler diye korkuyorum belkı yapmazlar ama kayınbaba kavgacı tip oluyor bazen güvenemiyorum ruhsatlı sılahı oldugu için. Tesekkur ederim dua edin ne olurGerçekten çok üzüldüm ama siz güçlü durun lütfen. Boşanma kararını almak bile başlı başına çok zor, dediğiniz gibi kim boşanmak için evleniyor? Bence ya kendiniz eşya toplayıp çekin gidin veya babanız gelsin sizi alsın tek başınıza karşılarına geçip boşanıyoruz dediğinizde kötü sonuçlar olabilir. Bakarsınız sizi yine bırakmazlar vs Aileyi siz daha iyi tanıyorsunuz tepkilerden bu kadar çekindiğinize göre vardır bir bildiğiniz. Neyse ki aileniz arkanızdaymış daha çok gençsiniz önünüzde çok güzel uzun bir hayat var, Allah yardımcınız olsun
Sana belki faydası olur diye yazacağım bunları.
Benim kardeşim kültürü çok farklı olan aileye gelin gitti.
Yan yana binalarda oturdular.
Ama her gün mutlaka uğraması istendi.
Bakkala, markete bile gitmesi hoş karşılanmıyordu.
Biz çok serbest yetiştik, kardeşim boğuldu tabi.
Kocası da saygı kavramını yanlış anlamış.
Aile olduğunu kavrayamadı bir türlü.
Onun için önce ailesinin mutluluğu geliyordu.
Hatta ileri gidip kardeşimin direnmelerini bize şikayet etme gibi
hatalar yaptı.
Yüz vermedik tabi.
Biz böyle yetişmedik, aldın kızı kafese koydun.
Saçmasapan isteklerine son ver.
Akıllı adam karısının mutluluğunu önemser evindeki huzur için.
Annen senin için kocasıyla kavga edip huzurunu kaçırmaz emin ol.
Herkes akşam eşine sarılıp uyusun, sen karınla birbirini ye dedim.
Valla ablası olarak konuştum artık bana şikayet edince dayanamadım.
O kadar ki kardeşimden evde bile kapalı giyinmesini (giriş katta oturuyorlardı görünebilirmiş. ) istiyordu.
Diyelim sevişme esnasında kapı çaldı gece 11 de. (Küçük kardeşi basıyor. 12 yaşından falan)
Yarım bırakıp kapıya koşmalar neler neler..
Bir gün benim kardeşime bir cinnet.
Bir kavga anında kocası buna s... git demiş mi?
Sen al evin anahtarını (eşinin ailesinin evinde kalıyorlardı. ) Elinde valiz.
Ağlaya ağlaya çık kv nin evine.
Ben gidiyorum annemin evine.
Bu da evin anahtarı deyip bırakmış.
Kpi normalde baklava gibi adam :)
Yalan yok.
Tutmuş kardeşimi zorla içeri almış.
Ne oldu hayırdır kızım dur hele anlat falan derken.
Kardeşim orada biriktirdiği ne varsa kusmuş.
Sizin oğlunuz bana s... git diyemez.
Derse ben de çeker giderim.
Kavga sebebi de neymiş ben neden her gün size çıkmıyormuşum?
Neden gece 11de çalan kapıdan rahatsız oluyormuşum.
Özel hayat yok, hiç bir şey yok.
Katlanamıyorum.
Ne hatam var benim?
Evi b.k mu götürüyor da kavga ediyor?
Sokaktan mı topluyor beni, yemek mi yapmıyorum?
Neymiş eksiğim, kendi evime alışmak, çekirdek aile olarak yaşamak istemem mi suç?
Eşine ihtiyacı yok bu adamın sizinle mutlu olsun ben gidiyorum demiş.
Kp ben o eşek sıpasına yapacağımı bilirim.
Sen evinde duracaksın kızım deyip kardeşimi tutmuş.
O cinnet üstüne çok şükür her şey değişti.
Tabi düzgün bir insan olacak onca delinin içinde.
Düşün bakalım senin orda var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?