Boşanmak.. Ama ne zaman?

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
133
Merhaba hanımlar, düşüne düşüne helak oldum bir de dışarıdaki gözlerden yorum almak istiyorum.

Durumumu kısaca anlatayım. Annem sayesinde berbat bir çocukluk ve genç kızlık geçirdim. Uzun uzun anlatacak mecalim yok ama tek bir gün yüzüm gülmedi desem yeterli gelir herhalde.

Annemin tavırları ve baskıları altındayken eşimle tanıştım ve onu bir kurtarıcı olarak gördüm. Annem de karga tulumba evlendirdi zaten. Severek evlendiğimi zannetsem de şimdi oturup düşününce denize düşen yılana sarılır düşüncesiyle, sevmeden evlendiğimi yeni yeni idrak ediyorum. Zaten yaşım da çok küçüktü. Kaçıp polise, kadın derneklerine sığınmak aklıma gelmedi. Bu hata yüzünden de hergün azap çekiyorum.

Neyse eşimle evlendik bir kızım bir oğlum oldu. Ama kesinlikle anlaşamıyoruz. Bunun üzerine sevgisizlik, huzursuzluk, hakaret, aşağılama eklenince ev cehenneme döndü. Özellikle son aylarda çok büyük değişimler yaşadık. Önceden biraz geç kalınca arayan, eve çağıran ben, şimdi kapıda gördüğüm zaman tüyleri diken diken olan, midesi bulanan birine dönüştüm.

Düzelmesi için yüzlerce konuşma yaptım, ağladım, yalvardım, hiçbir şekilde yaptıklarından taviz vermiyor. Artık bu evliliğin bitmek zorunda olduğuna yüzde yüz emin oldum. Eğer eşim biraz olsun düzelme yoluna girseydi ben bir ömür bu evliliği sürdürmeye saygı duymaya hazırdım. Ama bu haliyle içten içe çürüdüğümü, ölümü bile düşündüğümü hissediyorum. Psikolojik şiddet beni inanılmaz etkiledi.

Konuya gelirsek; ayrılık sürecinde yaşananları buradan okuyarak ve en önemlisi eşimin huyuna suyuna vakıf olduğum için emin olduğum bir şey var. Eşim ayrılık sürecinde beni yıpratmak için herşeyi yapacak. Buna çocukları zor durumda bırakmak da dahil. Nafaka konusunda sıkıntı çıkaracağına eminim. Ayrılığın hemen ardından da muhtemelen suriyeli bir kadınla evlilik yapacak. Yakaladığıma göre ailesi şimdiden çınlatmaya başlamış bile. Tüm bunları göz önüne alıp sorumu soruyorum.

Önümde iki seçenek var.
1.si, bu sene çalışmaya başlayıp, boşanıp başka bir şehre gitmek. bu seçenekte yukarıdaki saydığım gibi eşim nafaka konusunda sorun çıkaracak ve çocuklarım zor durumda kalacak. üstüne basa basa söylüyorum, nafaka konusundaki tek korkum çocuklarımın mağduriyeti. Ben zaten üstüme başıma bile harcama yapmayacak, hastalığı için bile hastaneye gitmeyecek kadar zavallı bir hayat yaşıyorum. Para derdinde olduğumu iddia edecekler için belirttim bu kısmı.

2. seçenek, 4 yıl dişimi sıkıp çalışıp para biriktirmek, çocuklarımın geleceğini garanti altına alıp sonra boşanmak. Bu durumda çocuklarım da biraz büyüyecekleri için babaya doymuş olacaklar. Gerçi ikisi de onun hal ve tavırlarından, sürekli beni aşağılayıp, tartışmasından dolayı kötü bir çocukluk geçiriyorlar ama en azından akılları o zamana kadar ereceği için ilerde bana hak vereceklerini düşünüyorum. Diğer seçenekte sanki onları erken yaşta babalarından kopardığım için beni suçlayacaklar gibi geliyor. Bu süreçte kendimden, onurumdan, psikolojimden çok ödün vermem gerekicek, çünkü eşim psikolojik şiddeti her geçen gün arttırıyor. Ama sonrasında çocuklarımla kuracağım hayat önceki seçenektekinden çok daha iyi olacak. Bu süreçte okulu bitirip kimseye ihtiyaç duymayacak kadar donanımlı hale gelmiş olacağım. Hatta düşüncem alıp çocuklarımı bu ülkeden gitmek.

Siz olsaydınız bu iki seçenek arasında hangisini seçerdiniz? Önerebileceğiniz, üpotik olmayan, yapılabilir 3. bir seçenek varsa değerlendirmeye hazırım. Lütfen yıpratıcı yorumlar yapmayın, zaten çok zor bir hayatım var. Bir de burada dert anlatmaya çalışmayayım.

Amin. Çok teşekkürler. İnanın kendim için olsa kuru ekmeğe hasret kalacağımı bilsem tek saniye düşünmeden çıkar giderdim ama işin içinde çocuklar olunca elim ayağım bağlanıyor. Onları zor şartlara mecbur etmekten korkuyorum.

Haklısınız kolay olmayacaktır ama Allah bir hale yola koyar elbet
Aileniz destek olur mu mesela yanlarına mı gidersiniz?

ben 2.seceneğin yapılabileceğini düşünmüyorum
ne yapacaksanız şimdi yapmalısınız
suriyeli kadın konusunu tam anlayamadım eşinizin sevgilisi mi var

ben 2.seceneğin yapılabileceğini düşünmüyorum
ne yapacaksanız şimdi yapmalısınız
suriyeli kadın konusunu tam anlayamadım eşinizin sevgilisi mi var
2. seçenekte birkaç ay sonra çalışmaya başlayacağım, 4 sene sonra elimde ortalama 40-45 bin para olacak. Bu para çocuklarımı mağdur etmeden yeni bir hayat kurmaya yetecek. Öbür türlü dımdızlak ortada kalırım ve eşimin beni mağdur etmek için yapacaklarına karşı bir savunmam olmayacak. Ayrıca bu sene güzel bir bölüm kazandım. Devam zorunluluğu da olmadığı için ders takiplerini, çalışmaları evden yürüteceğim. Yükselebileceğim, ve çok severek yapabileceğim bir bölüm. Ben başarabileceğime inanıyorum, özellikle de çocuklarımın geleceğinin benim başarıma bağlı olması motivasyonuyla.

suriyeli konusuna gelince, ortada aldatma yok. Olsaydı belki de bu kadar düşünmeme gerek olmadan basar giderdim. eşimle bir kavgama bir akrabası şahit oldu ve eşime "giderse gitsin o kaybeder, sana suriyeli bir kadın buluruz. Onlar iyi, efendi, saygılı oluyor. Sen gül gibi yaşarsın. Sana hiçbir şey olmaz" minvalindeki konuşmasına şahit oldum.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun, çok üzüldüm.
Bence boşanmadan bir işe başlamak daha mantıklı. Eğer bir de öncesinde iş hayatınız olmadıysa inanın ona adapte olmak da zor. Us hayatı gerçekten ilk yıllar zor geçiyor malesef. Hem boşanmış hem de iş hayatına yeni başlamış biri olarak kendinizi işte de çok ezdirebilirsiniz. Eğer paranızı elinizden almayacaksa önce ise adapte olun derim. Zaten ise başlayınca ozguveniniz de yükselecek ve daha cesur adımlar atabileceksiniz.
Evi otel gibi kullanın, duymayın görmeyin. Buz gibi soğuk ve sakın olun. Belki bu da eşinizde soğuk duş etkisi yaratır ve kendine çeki düzen verir. Boşanmak yerine şartlarını kendiniz belirlediğiniz bir evliliği çocuklarınız için devam ettirmeyi de düşünebilirsiniz düzelirse tabii

nafaka konusunda neden sıkıntı çıkarsın ki?
Hakim buna karar verecek o da paşa paşa ödeyecek.
Bir ödemedi iki ödemedi sonunda hapis cezası var diye biliyorum.
Avukatlar daha iyi bilirler tabi.

Madem eminsiniz cocuklarin sorumlulugunu almayacagina egitiminizi bitirene kadar evliligi surdurun. Bu surecte de onu esiniz gibi gormeyin, beklentinizi sifira indirin. Aldatiyo mu aldatsin, sevmiyo mu sevmesin sanki ev arkadasiniz gibi ne hali varsa gorsun daha guclu olursunuz beklentiniz olmayinca.

Doymayacaklar daha çok alisacaklar o yüzden 4 yil bekleme

Teşekkür ederim. İçimdekileri yazmışsınız. Hem boşanma hem dışardaki hayata atılmak bana ağır gelebilir. Zaten içe dönük ve ezilmiş olarak büyütüldüm. İş hayatında illaki bocalayacağım. En azından bir sene çalışıp dış hayatı öğrenmeye ihtiyacım var.

Beklentim sıfır ama onun beklentileri bitmiyor. Kulak tıkamaya çalıştıkça üzerime geliyor ama en mantıklısı da şu an için bu. Mümkün olduğu kadar kendimi soyutlayıp çocuklarım için amacıma odaklanmak.

nafaka konusunda neden sıkıntı çıkarsın ki?
Hakim buna karar verecek o da paşa paşa ödeyecek.
Bir ödemedi iki ödemedi sonunda hapis cezası var diye biliyorum.
Avukatlar daha iyi bilirler tabi.
Bu konuda sıkıntı yaşayan çok insana denk geldim. Nafakalar zaten en düşük sınırdan belirleniyor. İşin içine maaşı düşük göstermek, mal varlığını gizlemek girince iyice düşük rakamlar layık görülüyor.

1. sizin çalıştığınızda aldığınız paraya karışmayacak mı? belki siz çalışıyorsunuz diye evin geçimini çocuklarının ihtiyacını umursamayacak hale gelecek.
2. 4 yılda biriktirdiğiniz takriben 40-45 bin olacağını düşündüğünüz paranızı nerede saklayacaksınız? evlilikte edinilen mallar paralar ortak diye biliyorum.

Eğer çalışmaya şuan başlarsan eşin maddi imkanın oldugu için evdeki katkısınıda komple çekebilir ve boşuna beklemiş olursun ayrıca mümkün olmaz 4 yılda ancak bütün maaşını biriktirmen gerekir ki 40-45 bin olsun bence bir an önce ayrıl boşuna 4 yıl tüketme hayatını şimdiden kur 4 yıl sonra daha yorgun daha mutsuz ve daha umutsuz olcaksın

Yani eğer gene de size bir süre gerekiyorsa bu maximum 1 yıl olmalı sizin psikolojiniz ve sağlığınız için bence

Şahsi kredi borçları ortak olmuyosa, şahsi hesapta biriken para da ortak olmaz sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…