Bir de sahiplenme konusunda bir gerçek var kızım bir aylik falan olması lazım deprem oldu ve ben kalkıp noluyor dedim eşimle birbirimize baktık birşey yok uyu falan dedi uyuduk . Sabah oldu kendimi o kadar kötü hissettim ki çocuğumu kucağıma almak o anda aklıma gelmedi .
Hani derler ya annelik refleksi bence o da zamanla olan birşey şimdi her an aklımda kızım. Bir ses duyunca hemen yanına giderim ekürim ve ben yapişigiz ama 27 yıl yanlız yaşayıp birden komple sana bağımlı bir canlıya sahip olunca hayatın yüzde yüz degismiyor
Kucağına alınca bir his olacak, ulvi bir şeyler hissedeceğim sandım ben.
Kucağıma alınca aşık olmayı bekledim.
Halbuki o an neden saçı öyle kapkara bizde siyah saç yok ki diye garipsedim. İlk emzirmede bakıyordum yabancı bir bebek gibiydi. Benim bebeğim gibi gelememişti mesela.
Ben zamanla yavaş yavaş sevmeye başladım.
İlk 20 gün ne video ne fotoğraf çekmişim ben. Düşün yolda kedi çiçek çeken insan bebeğimi çekmemişim.
O kadar bağ kurmamışım aslında şimdi fark ediyorum.
Ağlayınca neden ağlıyor diye ağlardım. Gece olunca uyutamacapım diye daha da çok ağlardım. Camdan dışarı izlerdim kucağımda oğlum. Herkes gülüyor hayat devam ediyor da benim için durmuş gibi gelirdi.
Ablama sürekli “ne zaman büyüt? Büyür dimi hep böyle kalacak gibi geliyor sanki sonsuza kadar ağlayacak” derdim. “Ne zaman eski hayatıma geri dönerim ne zaman döndün sen” derdim. Ablam da eski hayatına dönmeyeceksin ama yeni ve çok seveceğin bir hayatın olacak. 3 yaşına gelince de yeni hayatını daha çok seversin bence demişti. 3 yıl mı o zamana ben ölürüm diye ağlamıştım.
Ne kadar mutsuz ve derbeder duruyorsam ablam iş çıkışı her gün gelirdi yorgun argın yanıma sen otur derdi.
Annem mesela buradaki o yargılayıcı tipler gibi gelir herkes doğurdu çocuk uyuyunca iş yap evi topla derdi. Annem gelsin istemezdim ondan. Ablamı isterdim sadece tek anlayan yargılamayan oydu. Kucağımdan alırdı ki biraz bebeksiz oturayım o bile yük gelirdi bana.
Hala bak ama ablama minnetim geçmedi, şu an bile hatırlayınca gözlerim doluyor. O cehennem hissimi anlayan tek destekçimmiş aslında