• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak.. Ama ne zaman?

Şahsi kredi borçları ortak olmuyosa, şahsi hesapta biriken para da ortak olmaz sanırım
Evlilikte edinilen mallar ortaktır. Eşiniz mallarını gizleyemez. Nafakanızı mutlaka alursınız. Ancak kira eğitim masrafları giyim vb yetmeyebilir. O nedenle çalışmanız zorunlu gibi. Bence önce işe girin alıştıktan sonra dava açın.

Kendinizi ve yaşantınızı neden zavallı olarak görüyorsunuz ki? Her şeyin en iyisini hak ettiğinize kendinizi inandırın önce. En önemli sizsiniz. Seçeneklere gelince, o 4 yılın sonunda daha iyi bi hayatınız olacağına inanıyorsunuz ama 4 YILIN SİZDEN GÖTÜRDÜKLERİ( YANİ GÖTÜRECEKLERİ) emin olun çok çok daha fazla olacaktır. Ertelemeyin, ne gerekiyorsa bi an evvel yapın. Şimdi. Mesela asgari ücretle bile bi işe girseniz makul bi semtte zar zor da olsa geçinebilirsiniz. Ama emin olun bu zorluk size eşinizle geçirdiğiniz zamanki zorluktan daha kolay gelecektir. Ki nafaka alamama gibi bi durum da asla olamaz, hukulsal durumlar bunlar. Mahkemeye verir fazla fazla alırsınız. Diyeceklerim bu kadar... Umarım her şey gönlünüzce olur

Bence 4 yıllık güzel bir bölüm kazanmissiniz bosaninca geçim derdine düşüp okulu askiya alabilirsiniz eğer ilerideki kariyeriniz için biraz daha katlanabilirim diyorsaniz katlanin sonunda mesleginiz olacak ve bunlari dusunmeyeceksiniz biraz kendi menfatinizi düşünün derim

4 sene cok. Siz bu psikolijiyle 4 yil daha yaşarsanız zaten siz ermiş gibi birşey olacaksiniz

Allah yardımcınız olsun da sevmediğiniz bi adamdan 2 çocuk yapmışsınız ekonomik özgürlüğünüz de olmadığı halde,neyse...2.şık daha mantıklı gibi dayanabilirseniz

Okulu oku sürekli ondan para al bir kenarda biriktir.
İşe girdikten sonra boşanma işlemlerini başlat.

Para biriktirdiğinden bahsetme.

Bölüm 4 yıllık mı bu yüzden mi 4 sene dedin biraz uzun bu süreç dayanamayabilirsin.

yapabilirsem 2. seçenek olur kendin okurken başka uğraş bulursun herkes kendi bakarken dahada psikolojik şiddet artabilir bu esnada dayanabileckmisin

Soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım

Aldatma yok, bir akrabası eğer boşanırsan suriyeli bir kadın buluruz gibi birşeyler zırvalamış buna.

Çocuklarım büyüğü 1. sınıfa gidecek. küçüğü 1 yaşında.

Para mevzusu şu şekilde. Benim 17 bin tllik altınım var. Üzerine en azından 30-35 eklemiş olurum. Ayda 2 bin alabileceğim bir pozisyondayım. Bin tlsini ayırsam 3 yılda 36 bin ediyor. Bu para için değmez biliyorum ama bir bakıma mecburum. İş hayatında tutunamazsam diye korkuyorum. Olur da parasız kalırsam kirayı, faturaları ödeyemezsem çocuklarımı elimden almaya çalışırlar.

Aile, eş, dost hiçkimsem yok. Yani var da yok. Desteği geçtim köstek olan , adımı oruspuya çıkaran, zil takıp oynayan onlarca kişi olacak.

Neden 2 çocuk? Çocukları doğurduğumda aklımda boşanma falan yoktu. Yuvarlanır gideriz diyordum. Ta ki eş iyice zıvanadan çıkıp, beni insan değil hizmetçi ve stresini atabileceği kum torbası olarak görene kadar. Şimdiki aklım olsa ömür boyu çocuk sahibi olmayı düşünmezdim

4 yıl dayanabilir miyim? Düşününce bile nefesim kesiliyor. Ama kendi nefesimden önce çocuklarımı düşünmek zorundayım. Ayrıca 4 yıl azami süre. Olur da daha kısa sürede kendimde o gücü bulursam çıkar giderim. Bundan 6 ay önce boşanmak aklımın ucunda bile yoktu. Ama şimdi bu hesapları yapıyorum. Bir 6 ay sonra belki herşey istediğim gibi olmuş olur. Umut dünyası..

Back