- 6 Aralık 2013
- 1.518
- 1.347
- 133
- 39
- Konu Sahibi maviliezgi
-
...size eşinizden başkasının katlanmayacağını çok iyi biliyorsunuz... Bu yüzden bu pişmanlık!
Allah yardımcınız olsun. İnanın eşinizinde i. Gibi pişman olacağı Zaman'lar gelecek. Kişi yaşattığını yaşamadan ölmezmişBen kendi evliliğimde eşinizin 2 yıl önce yaşadıklarını yaşıyorum şu anda..Eşim beni ve çocuğumuzu asla istemiyor,arayıp sormuyor,bir ihtiyacınız var mı demiyor.
Durup dururken bana kötü davranmaya başladı.Döktüğüm diller,ısrarlar,ailemin ricaları,çocuğumun hatrı hiçbir şey ama hiçbir şey fayda etmedi.Zaten şu an ayrı yaşıyoruz evi terk etti.
Peki sizi bu noktaya getiren şey nedir diye sorarsan cevaplayayım:Hiçbir şey!Koskoca bir hiçbir şey!
Zaten boşanmaktan çok boşanmanın sebebini bilmemek koyuyor insana.Bu süreçte bana,8 senelik,onun için çok fedakarlıklar yapmış,yokluğu da parasızlığı da çekip sesini çıkarmamış,her zaman eşine destek olan karısına "hırsız" iftirasını bile attı.Ben haram konusunda hastalık derecesinde hassasım,bunu çok iyi bilir.Bunun benim Can'ımı yakacağını çok iyi bildiği için bana bunu da yapabildi.Ettiği hakaretleri,imaları burada yazsam ortalık karışır.Geri dönmeye niyeti o kadar yok ki açık kapıları tıpkı sizin gibi tek tek kapattı yetmedi bir de lehimledi.Acımı,hayal kırıklığımı ve bitikliğimi anlatmaya kelimeler yetersiz.Ben de eşiniz gibi çok duygusal ve gururlu olduğum için eşime ağzımı açıp tek bir şey diyemedim.Canı sıkıldı,beni ve bebeğini silkeleyip attı,evliliğimizi harcadı,o kadar!
Şimdi muhtemelen boşanacağız.İki yıl sonra eşim ben artık hayatıma yön vermeye başlamışken,acılarımın üstü yeni yeni örtülürken,çocuğumla en güç zamanları atlatıp tam rahat edecekken,belki de yaralı kalbim birisini yeniden sevecek gibi olmuşken eşim geri gelse cevap vermeye bile tenezzül etmem.Ben çok çırpındım,ona dair her kapıyı çok zorladım.Ben zorladıkça kapılar yüzüme hakaretle kapandı.
İnşallah eşiniz hayatında çok mutludur ve sizi asla kabul etmez.İnsanları enkaz haline getirip dönüp dolaşıp Can'ınız istediğinde tekrar girip çıkabileceğinizi mi sanıyorsunuz siz? Geçenlerde bir konu vardı "At gibi giden .. gibi döner mi?" diye..En güzel örneksiniz.
Hiç derken?
Boşandıktan sonra mı hiç?
Seviyorsan ve bir daha bu hatalara düşmeyeceksen
Adım at
Yani kendine güveniyorsan.
İkinci kez ne onu ne kendini nede yavrunuzu perişan etmeyin.
Sabır diliyorum.
Bugün sizin fırsatınız olabilir gösteriden sonra.
Gelişmeleri yazarsın artık.
Hayırlısı olsun.
nefes bile almadan okudum
Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyorum. Her gün eşimle konuşmak için cesaret toplayıp konuşamıyorum boşanma işini. Evin içinde iki yabancıya döndük. Mevzular aynı para pul iş annesi vs. Ama eşim çok iyi tıpkı eski eşin gibi... ve benimde bir oğlum var.
Bu konu bi işaret mi acaba bana, gerçekten pişmanmısın? Çok merak ediyorım şu anda. Belki içinde bir ilgi boşluğu vardır? Annen baban bunaltmıştır??
Küçük de değilsiniz...
Bencilliğiniz yüzünden olan eşiniz ve çocuğunuza olmuş.. iki senedir size barışma teklifi etmeyen birisi muhtemelen sizi çoktan gözden çıkarmıştır
Eşinizi özlediğinize inanmadım...
Siz rahatı ozlediniz ve size eşinizden başkasının katlanmayacağını çok iyi biliyorsunuz... Bu yüzden bu pişmanlık!
Sanırım nokta atışı yaptınız
Bencede esinizi degil de rahatinizi özlemişsiniz gibi geldi. O eve dönünce bisey lerin gercekten daha iyi olacagina eminmisiniz?
Hemen cok pisman oldugunu kanisina varmayalim bence.
Hanfendi baba evinde hersey istedigi gibi gitmedigi icin geri donmeyi dusunuyor esine bence daha cok.
Eger anne babasi gul gibi davransaydida donmek istermiydi esine bilemedim.
Buda demek oluyorki hatasini anlamak olmuyor, esinin hakli oldugunun farkina vrmak degil bu, onun sevgisini idrar etmesi felan degil bu. Bu baska bisey. Sirf rahatlik istemesi. O rahtlikta eski este belkide. O yuzden barismak istiyor belkide.
Burda kk" da hemcinslerimize yardim edicez diye diger insanlarin hayatini karartmayalim dikkatli olalim bence arkadasim. Bu mesaj herseyi duzelte bilir evet. Belkide tekrar evlenirken. Ama ya sonra..?
Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm. İnsaallah karşınıza kadir kıymet bilen hayırlı biri çıkarBen kendi evliliğimde eşinizin 2 yıl önce yaşadıklarını yaşıyorum şu anda..Eşim beni ve çocuğumuzu asla istemiyor,arayıp sormuyor,bir ihtiyacınız var mı demiyor.
Durup dururken bana kötü davranmaya başladı.Döktüğüm diller,ısrarlar,ailemin ricaları,çocuğumun hatrı hiçbir şey ama hiçbir şey fayda etmedi.Zaten şu an ayrı yaşıyoruz evi terk etti.
Peki sizi bu noktaya getiren şey nedir diye sorarsan cevaplayayım:Hiçbir şey!Koskoca bir hiçbir şey!
Zaten boşanmaktan çok boşanmanın sebebini bilmemek koyuyor insana.Bu süreçte bana,8 senelik,onun için çok fedakarlıklar yapmış,yokluğu da parasızlığı da çekip sesini çıkarmamış,her zaman eşine destek olan karısına "hırsız" iftirasını bile attı.Ben haram konusunda hastalık derecesinde hassasım,bunu çok iyi bilir.Bunun benim Can'ımı yakacağını çok iyi bildiği için bana bunu da yapabildi.Ettiği hakaretleri,imaları burada yazsam ortalık karışır.Geri dönmeye niyeti o kadar yok ki açık kapıları tıpkı sizin gibi tek tek kapattı yetmedi bir de lehimledi.Acımı,hayal kırıklığımı ve bitikliğimi anlatmaya kelimeler yetersiz.Ben de eşiniz gibi çok duygusal ve gururlu olduğum için eşime ağzımı açıp tek bir şey diyemedim.Canı sıkıldı,beni ve bebeğini silkeleyip attı,evliliğimizi harcadı,o kadar!
Şimdi muhtemelen boşanacağız.İki yıl sonra eşim ben artık hayatıma yön vermeye başlamışken,acılarımın üstü yeni yeni örtülürken,çocuğumla en güç zamanları atlatıp tam rahat edecekken,belki de yaralı kalbim birisini yeniden sevecek gibi olmuşken eşim geri gelse cevap vermeye bile tenezzül etmem.Ben çok çırpındım,ona dair her kapıyı çok zorladım.Ben zorladıkça kapılar yüzüme hakaretle kapandı.
İnşallah eşiniz hayatında çok mutludur ve sizi asla kabul etmez.İnsanları enkaz haline getirip dönüp dolaşıp Can'ınız istediğinde tekrar girip çıkabileceğinizi mi sanıyorsunuz siz? Geçenlerde bir konu vardı "At gibi giden .. gibi döner mi?" diye..En güzel örneksiniz.
Umarım çok çok pişman olmuşsunuzdur.. yoksa barışırsanız tekrarı gelecektir bu davranışlarınızın....Sanırım nokta atışı yaptınız
Haklı olabilirsiniz tabiki, ben de zaten diğer mesajlarımda konu sahibine hatalı olduğu yönleri yazdım açıkça. Olayı bu saydığınız açılardan değerlendirip, sorunun mekanlarda değil kendisinde olduğunu söyledim. Zaten kendisi de yeterince mücadeleci biri olmadığını kabul ediyor.
Evrenin herzaman çok adaletli bir döngüsü olduğuna inanırım ben. Eğer zaten konu sahibi bu adımını samimiyet ve sevgi çerçevesinde atmayacaksa biraraya gelseler bile kendisini daha büyük yıkımlar bekleyecektir. Bazı kişisel çıkarlarımızı gözeterek attığımız adımlar sonunda zaten yine bir acı olarak bize döner. Konu sahibinin eşi ona göre içsel gücü daha kuvvetli ve olgun bir profil bence. Bunca tecrübeden sonra burdaki samimiyet ayrımını yapacağına inanıyorum. Çünkü eşinin onu terkettiği noktada değil artık.
Üstelik o adam yaşadığı bunca üzüntüden sonra sağlam bir özrü görmeyi hak ediyor. Bu ona çok iyi gelecek bence. Tabiri caizse içi soğuyacaktır. Gerisi de onların kendi kararlarına kalmıştır.
Herzaman şuna inanırım; niyet çok önemlidir. Eğer bir adımın arkasında samimiyet ve iyi niyet yoksa bu zaten hiçkimseye birşey kazandırmaz. Hayat da buna en güzel cevabı verecektir zaten.
konu açmak farz olduYukardaki konuyu okurken cok uzuldum, icim yandi. Lutfen siz yapmayin. O yuva kolay kurulmamistir. Sıkıldım, bunaldim, maddiyat falan demeyi bırakın bence. İki yabancı olduysaniz siz yaklaşın, köprüleri siz kurun. Sevgi kalmadı derseniz, kalbinize aşkı veren Allaha siginin. Psikolojide -mış gibi yapmak denen bisey var, seviyormuş gibi yapın hic değilse, mutluymus gibi yapın mutluluk saçın. İnanın bir sure sonra mış gibi yaptiklariniz hakikate dönecek. Kimsenin gazına gelip boşanmayı dusunmeyin. Görüyorsunuz yukarıdaki vakayı. İnsanın kendi anne babası bile bir yere kadar, siz kendi ailenize sahip cikmazsaniz, kimse size sahip çıkmaz
Bilemiyorum ama oğlum için daha iyi olacağına eminim.
O konu benim konumduBen kendi evliliğimde eşinizin 2 yıl önce yaşadıklarını yaşıyorum şu anda..Eşim beni ve çocuğumuzu asla istemiyor,arayıp sormuyor,bir ihtiyacınız var mı demiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?