Dayanışma olduğu için kes at diyoruz zaten. Dayanışma olduğu için kurtarsın kendisini istiyoruz. Çoğumuzun kız çocuğu olduğu çin empati yapıyoruz. Ben 18 senedir evliyim, evlilik kurumuna karşı değilim ama eşim kötü niyetli sinsi çıkarcı biri değil. Olsaydı evli kalmazdım. İki genç kızım var ve böyle çakallara yem olsun diye büyütmedim onları. Kocandır olsun diyen, hepimiz çektik sen de çek diyen, maddi manevi değersiz görüldüğü sömürüldüğü halde sabret hepimiz sabrettik diyenler asıl yıkıcıdır yapıcı değil. Bir kez geliyoruz dünyaya, ben sevdiğim sevildiğim değer gördüğüm mutlu bir evlilik yaşıyorum. Ama bu evlenmeden önce de böyleydi şimdi de böyle.İsterse 10 kez evlensinler 10mçocukları olsun kapım her zaman açıktır. Kurda kuşa yem olacaklarına gelsinler başımın üstünde yerleri var.
Evlenmeden önce plan üstüne plan yapmış ve tıkır tıkır işliyor o planlar. En iyi en kaliteli eşyayı borç harç alıp, ailem ödüyor izlenimi verip düğünden hemen sonra yüklü altını bozdurup bu eşyaları ödetmesi ne oluyor sizce? Kadın tarafının taktığı takılarla peşinatın büyük kısmı ödenip ev alınırdı. Ayrıca şu an hali hazırda var olan bir evi satalım yeni alalım diye tutturması da mı size şüpheli gelmiyor? Satmaktan vazgeçince dellenmiş, kıza bir sürü laf saymış. Ne hakla ne hadle na amaçla? Yeni evli, düğünün ertesi günü altınlara çökmüş, yetmemiş kıza kredi çektirip almış parayı ve o da yetmemiş işten çıkmış şehzade. Kimsenin çocuğu bu kadar değersiz olamaz. Ben yemeyip yediricem imkanlarımı zorlayıp en iyi eğitimleri aldırıcam hasta olduklarında mutsuzluktan endişeden gebericem ama günün sonunda elin sırtlanı gelip sömürecek kullanacak kızımı. Yok öyle beleş hayat. Çoluk yok çocuk yok, ev çok küçük geliyor daha büyüğünü alalım olayı da yok, ne diye satılıyor evlilik öncesi alınmış ev?
-ophelia, annem babam boşanmamı asla kabul etmez yazıyorsunuz da kendileri nasıl boşanmış? Hem dinen hem kanunen verilmiş hakkı kendileri kullanıyor ama size olmaz, o niye? Anne babanız anlaşamayıp ayrılabiliyor, ömürlerini heba etmiyor, sevmedikleri istemedikleri eşle yaşamak zorunda kalmıyorlar ama siz mecbursunuz öyle mi? Valla bu saatten sonra hayat sizin hayatınız. Ailenize ve eşinize göre, onların kurallarına uyarak bir hayat yaşamak istiyorsanız kendiniz bilirsiniz. Ama şundan emin olun bu adam maddi güce erişince, mala mülke ortak olunca size gram acımaz. Zengin kız aldım havası değil bu, zengin kıza düşmanlık beslemek.