• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Ben görümce adayıyım sizin hikaye benim kardeşimin başına gelse ve barışsalar abowww nasıl bir görümce olurum var ya dağlar taşlar illallah eder keza kv olsam gene aynı

Eşinize ve evladınıza çok üzüldüm...

'Öfkeyle kalkan zararla oturur' atasözünün kanlı canlı örneğisiniz. Sisyphe Sisyphe nin önerilerine kulak verin, hem sizin hem eşinizin selameti için en doğrusu bence.

Belki hayatında biri var eski eşinizin, belki geri dönmeyecek ama en azından hem sizin içinizde kalmayacak hemde eski eşiniz hakettiği özrü almış olacak.

Umarım 3nüz içinde hayırlısı ne ise o olur...

Adamın yerıne kendımi koyuyorum geri dönse intıkam icin ugrasmam en guzel cevap cocuk harıcınde muhatap olmayalım derim.
Konu sahıbı dürüstce soylemıs zaten. Kendı rahatını dusunuyor. Ama yanlıs yapıyor. Cocugum için vs. diyor ama bu cocuk 2 yıl oncede vardı. Maddı sıkıntı her aılede oluyor bırakıp gtmek mı lazım . kendı menfaatlerini dusunuyor.
Bende kabul etmeyeceğini var sayıyorum... Ama eğer ki kabul eder ve kinci biriyse işte o zaman işler sarpa sarar.. konu sahibi barışmak için adım atarsa erkek tarafının da birilerinden akıl almasını diliyorum... Ben eşim tarafından böyle vicdansızca terk edilsem affetmem... Zamanında beni onurumu gururumu düşünmeyen şimdi mı düşünecek ?

Keşke sahiplenmeselerdi. Bana güven verdiler. Kızım dön evine diyebilirlerdi, demediler...
Yuh artık ya. Sen boşanmak iste, ailene eşinle ilgili her kötüyü söyle sonra kızım yıkma yuvanı diyeceklerdi de.
O zaman boşanma deseler, arkamda destek olmadılat boşanamaım derdin.
Barışırsan, çocuk için barıştım keşke böyle olmasaydı dersin.
İnsanlar ne yapsın dengen yok ki.

Eşe nankörlük aileye nankörlük, 2 sene geçmiş sen ne iş yapıyorsun mesela, adamı biraz da para yüzünden terk etmişsin sen ne yaptın maddi anlamda?

Yerinde olsam bırak geri dönmeyi her gün tövbe namazı falan kilardım çok pis kul hakkı var, eşinle barışsan ailesiyle nasıl olacak, benim oğlum kardeşim vs bu şekilde terk edilse kadın bizi de her yerden engelleme insan yerine koymasa sonra birde barışsalar çok pis giydiririm kv görümce ve bilumum akrabası ne diyecek bu işe, adamı itin mabadına sokmuşsun tam ifade bu yani,adamı böcek etmiş vıcıgını çıkarmışsın

Şu durumda adam seni affetse 2 gün sonra gözüne gurursuz gelecek, eminim öyle bir yapın var sıkıya gelemiyosun ruhun huzursuz, evli iken aileyi ara aile ile birlikteyken evini özle

Aman aman bir duygu hissetsem peşinden git derim ama sen baba evinde rahat olmadığın için bari eşime döneyim diyosun
Allah iyiliğini versin bu ne :KK48::KK48::KK9:

Sevgili konu sahibi evet haksızsınız! Ama hatalarınızı anlamışsınız. Eğerki eşiniz kabul eder de barışırsanız bu yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyun! Tekrar aynı hataları yapacağınızı zannetmiyorum. Samimiyetinize inandım açıkçası.
Bugün sizin için fırsat bence yılsonu gösterisine gelecektir sanırım.
Bir sıcak bakış gülüş :110: onun tepkisini ölçmek adına izleyin bence
Umarım Allah hayırlısını verir. İkiniz içinde:nazar:

Eski eşinle barıştın, adam da seni bekliyormuş zaten diyelim. Bir içine girdin hayatının borç yapmış, geliri var ama eve kalan para az, gezemeyeceksin, istediğini alamayacaksın. Yine de pişmanlık hisseder miydin neden boşandım diye? Hiç sanmıyorum. Sen önce eşinin maddi durumunu öğren öyle atağa geç tekrar pişman olma derim.

Ya hayır derse. inanın korkuyorum. Çocuğu kullanmaktan çekiniyorum.[/QUOevlenirken bile iyi günde kötü günde eş olarak kabul ediyoruz diyor memur siz iyi gün dostu olmusunuz işi gereği parasız kalabilir onun yanda olmak varken neden tahammül edemediniz olan olmuş artık.biran önce eşinizden özür dilen nasıl masum insanmış arayıp da bulamayan çok yazık adama üzüldüm bizimkide değerini bilmedi sürekli dayak vardı.sen buldukça bunayanlardan olmusun kusura bakmada ama eşini seviyorsan git yalvar gerekirse gurur felan yapma

Bana sanki pismanliginizin daha cok anne evine sigamamanizdan oldugu gibi geldi. Yani sanki yine kendinizi düsünüyorsunuz.

3-5 kavgada bosanmak söyle dursun sevdicegimizden ayrilmiyoruz.

Adama cok üzüldüm...

Aileniz size kucak açmış, yine de "ama beni olumlu yönlendirmediler" diyorsunuz. Bazı insanlara yaranılmıyor.. velhasıl sizinkisi boşlukta kalmış olmanın verdiği arayış. Herhalde yeni bir kısmet de çıkmayınca eskileri defterleri karıştırmaya başladınız. Hayırlısı..

[QUOTE="maviliezgi, post: 51725800, member: 8]. (Bazı kızlar bana yine kızacak ama aileme çok güvendim, güvenmemeliydim. nasolsa annemlerin evi var dedim. orda rahat ederim dedim.[/QUOTE]

Suan esine donmek isteme nedenin pismanlik degil
Ailenin evinde de rahat edememen.
Tv izlemeleri oglunla oynamamalari dimi?
Napsin bu insanlar oglunun tum sorumlulugynu alsinlar sen arada sev oksa mi istiyorsun nedir yani??
Tamamen ozgur hissedemiyorsun galiba.
O zaman ayri eve cikacaksin! Ama o da olmaz cunku oglunun tum sorumlulug ilgi sana kalacak o zaman.

Burda eski ese ozlem pismanlik yok. Senin derdin rahatin.
2senedir ana evinde rahattin ama simdi orasi da batmaya basladi.

Eski esin kabul etmez umarim ... Bence siz bir uzman destegi alin. Insanlarin hayatini heder etmeyin.

Oğlunun doğum günü yakınsa beraber kutlamayı teklif edin. eğer barşırsanız da bilmelisin ki sana çok fazla yükümlülük düşecek herşeyi alttan almak zorunda kalacaksın fazlasıyla ilgi göstermen gerekecek umarım bu olgunluğa erişmişsindir.

Eşinizin zor gününde çekip gitmişsiniz. Adamı küçümsediğiniz için soğuduğunuz anlaşılıyor. Ve geri dönmek istemenizin nedeni ailenizden beklediğinizi bulamamanız.
Artık herkesden şikayet etmeyi bıraksanız? Kocaman kadınsınız, dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Anne babanızın bile telefonuna laf etmişsiniz. Sürekli beklenti halinde olan kendine yetemeyen biri misiniz?
Eski eşiniz şu an ne durumda? Sizce nasıl bakar tekrar birleşmeye?

Elle tutulur sebepleriniz yokmuş cidden üzüldüm.

Ben de bir kaç hafta önce boşandım ama şiddet, hakaret, insan içinde rezil etme, keyfi iş düzensizliği, aldatma hariç herşey vardı. Belki aldatma da vardı bilmiyorum. Her türlü maddi sıkıntıya katlandım evliliğim için yine de kıymet bilmedi. Şu an bende bile alışkanlığın vermiş olduğu bir zorlanma var ama geçecek biliyorum. Siz çok sudan sebeplerle bitirmişsiniz. Ben sizin yerinizde olsam eski eşimi arar açıkça konuşur pişmanlığımı dile getirir ve bir daha aynı şeyin yaşanmayacağını garanti ederek tekrar birleşmek isterdim.

Keşke yapma deselerdi, keşke beni karşılarına alıp kızım bir müddet kal bu evde sonra kocanla konuşup barışın deselerdi. Demediler. Ve evet annem beni çok doldurdu. Ben eşimin yanlışlarını anlattıkça annem beni daha da doldurdu... Keşke makul insanlar olsalardı.

Bana güvenmesi çok zor evet : (

Maddi durumunu bilemiyorum... Soramamda

Keşke sahiplenmeselerdi. Bana güven verdiler. Kızım dön evine diyebilirlerdi, demediler...

Sorunlar yaşamayabilirim çünkü hatalarımdan ders çıkardığımı düşünüyorum. Ayrı eve çıkmak için maddi gücüm yok. Ayrıca istemem ayrı eve çıkmayı...

Problemin parçasıyken insan yanlışlarını göremiyor. Problemin dışına çıkınca fark ettim yaptığım yanlışları, hatalarımı. Eşim çok anlayışlı bir insandı, mesela beni hiç kısıtlamazdı, birçok şeyime karışmazdı. Annem herşeye karışıyor ama herşeye ve dedğinin mutlaka yapılmasını istiyor. Bu beni çok bunalttı, anneme böyle davranmaması konusunda çok konuştum ama beni hiç dinlemiyor ve saygı göstermiyor.

Eşimi özlemiş olmamın bir sebebi galiba çevremdeki ilişkileri ve insanların davranışlarını görüyorum. Eşim olsaydı böyle yapmazdı böyle demezdi diyorum.

Durumunu bilmiyorum malesef...

Elbetteki sorun bende. Hatalarım çok büyük. Beklentilerimden biri ailemin oğlumla zaman geçirmeleriydi. Hiç oralı olmadılar. Başka semtte oturan babası bile aynı evde yaşayan ailemden daha çok ilgileniyor oğlumla. Biraz ilgi göstermelerini istedim, kötü birşeymi istemişim.

Hayatında bir varsa ben ne yaparım : (

Bencilliğimi eşimde yüzüme söylerdi. lütfen ezgi artık biz olalım dedi. Olamadık. Ve saydığınız sebepler çok doğru, güllük gülistanlık olsun rahat olmak istedim : (

Hayatıma başkası girsin istemiyorum. Çok deneyen oldu ama amaçları belliydi : (

inanın çok pişmanım. yapmadıklarımdanda pişmanım. Evlilik danışmanına gidelim dedi reddettim, aileler hakem olsun konuşalım dedi reddettim. Çözüm için hiç yardımcı olmadım. (Bazı kızlar bana yine kızacak ama aileme çok güvendim, güvenmemeliydim. nasolsa annemlerin evi var dedim. orda rahat ederim dedim.) Çocuğunuz küçükse evliliğiniz için mutlaka profesyonel yardım alın. Ya da makul dost akrabayı araya sokun, yardımcı olsunlar.

Eşim problemleri çözmek için uğraştı ben bencilce çözmemek için uğraştım. Hep ben haklıyım dedim. Ama olay sen haklı ben haklı değil, olmamalı. Ben bunları hep çok geç gördüm...

bencilsiniz ve eşinizi hak etmiyorsunuz kısa ve net bırakın adam mutlu olsun.
Annenizle babanızında yazdıklarınızı görmesini isterdim. Kimse sizin yaptıklarınızın sorumlusu değil her şeyi kendi kendinize yapmışsınız. Şimdi içinizde bir yerde onlara suçu yükleyerek bir umut ışığı yaratıyorsunuz. Ama gerçekler öyle değil. Eşinizi, ailenizi, x, y yi suçlamadan önce bir aynaya bakın. Bütün bunların mimarı sizsiniz. Kimseye laf söyleme şansı vermemişsiniz. Şimdi anneniz her şeye karışıp kısıtladığı için eşinize dönmeyi istiyorsunuz. Eşiniz bunaltınca kime sığınacaksınız? İki yıl sonra ben pişmanım diyen adamın yüzüne bakmazdım şahsen

Herşeyden önce sen bir annesin çocuğun için doğruyu istemen lazım. Gerçekten yaptığını hata olarak görebiliyorsan ben öyle anladım olgunlasiyorsun demek ki. Bencil insanlar hatalarını kabul etmezler ama sen kabul ediyorsun. Ailen yapıcı yönlendirici olmalıydı ama onları ikna eden de sen olmuşsun bunu unutma. Eşini anlatmasan annen bilmezdi zaten ailelere her şey yansıtilmamali çünkü eşler barisiyor ama aileler unutmuyor. Bence hiç oyun yapma yoklama kendini ölç tart adamı ne kadar seviyor özlüyorsun ve nelerden vazgecebilirsin. O seni mutlu eder belki ama sen onu edebilir misin. Eğer cevabın evetse git onunla açıkça konuş. Kendini anlat çocuğumuz için en iyisi bu deme seni bu nedenlerle istiyorum affet de.

Back