Dimdirek yazacağım,
Bence siz "narsist" bir kişisiniz. Aileden geliyor sanırım.Bu konuda psikolog arkadaşlar daha net şeyler yazarlar belki ama ben de bir kaç şey yazmak istiyorum.
Evliliğinizdeki saygıyı bitirme biçiminiz , evlilik birliği içerisindeyken yapmış olduklarınız,hatta evliliğinizi bitirme şekliniz, o da yetmeyip boşanma sonrası yaptıklarınız... eşinize,ailesine..insanları kullanmayı sevmeniz aşırı faydacılık odaklı olmanız.. daha da sayılır.hepsi ama hepsi sizde Narsisistik bir bozukluk olduğunu gösteriyor.Kadın halinizle eski nişanlımı gördüm sizde.narsisistik kişilik bozukluğu kavramını tüm gerçekliğiyle bana öğreten ve de yaşatan insandır kendisi okurken aynı ürpertiyi hissettim.
Maalesef bu konuda romantik olamayacağım çünkü ben asla değiştiğinizi, değişeceğinizi düşünmüyorum.Narsisizm genlere kodlanmış bir tür kimlik kişilik bozukluğudur cart diye söküp artık öyle değilim diyemezsiniz.
Neden bu kadar net düşünüyorum?çoğunluğun atladığı bir nokta var.tamam, annenizin gazına geldiniz maddi olarak çok bunaldınız ve de boşandınız. Peki ya sonrası yaptıklarınız?Bu kadar acımasızca eşinizin adeta canını devamlı olarak yakacak şeyler yapmanız?o ütü meselesi.. kocan o senin yani işe nasıl kırışık yollarsın adam sana ev işlerinde yardım eden biriyken?
Eşinin ailesi.. her gittiğimde en az küçük altın verirlerdi demişsiniz.eğer abartı değilse ben böylesine eli açık aile görmedim geline karşı. Asla ama asla telefonlarını açmayışınız, onları heryerden engellemeniz.. daha da yazarım satıraralarında çok şey gizli çünkü.
Size hiçbir zararı olmayan insanlara karşı istediğiniz faydalıcılığı alamadığınızda size karşı istediğiniz yüceltilmeyi bulamayınca bir köpekbalığı kadar acımasız oluşunuz.. cart diye çocuğunuzu bile düşünmeden evliliği bitirmeniz, ben çok mutluyum fotoğrafları koymak,size seni özledim yazan çocuğunuzun babasına olumsuz da olsa bir cevap dahi yazma gereği duymamanız..ben o süreçte çok acı ve de yaralayıcı sözler söylemiş olduğunuzu da biliyorum.bunları yaparken zevk almıyor olsaydınız kısacık bir an da olsa acaba derdiniz..demediniz.
Şimdi durum ortada.aileden aldığınız faydacılık minimal seviyede çünkü onlar da sizin gibi. Bu kıymetini anlamak değil, bir daha o kadar manipüle edecek bir kurban daha bulamamış olmanız.eğer bulunsaydı eski kocanın esamesi okunmazdı.
Hanımefendi, eşiniz o kadar çok yaralı ki.Uzun uzun yazmayacağım bu kısmı ama kadın olsaydı belki paketlerce ilaç kullanıyor olurdu boşanma sonrası.Umarım size asla dönmez, kendine hakettiği gibi bir hayat kurar. Biliyorum ki siz bir narsist olarak yine aynı şeyleri yapacak yaşatacaksınız o evlilikte.
Size tek tavsiyem bu, eğer şimdiye kadar gitmediyseniz mutlaka bir psikoloğa gidin.Ancak o zaman "ben değiştim/değişiyorum" deme şansınız olur çünkü.Tamamen olmasa da biraz törpülersiniz belki.en azından arkadaşlarınız falan olur çevrenizde.