• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem yaşarken yetim kaldım.

Vermesin parasını.Evli barklı insan.Sınırlarını kendi koyacak.Yapılan hiçbirşey anneyi silmeyi gerektirmez.Analatamadığım birşey var.Ben annenin yaptıklarını savunmuyorum.Daha da bu konu hakkında yazmak istemiyorum.Bu benim fikrim.Ben annemle sınırımı koyarım ama silmem.
ah ah insanları silmek okadar kolay olsaydı..ailemizden insanları bir kalemde silemiyoruz bu mümkün değil..
belirli kuralları çerçevesinde görüşür tabii..bunu becerebilir umarım..bende mesafeli görüşüyorum babamla..

Konu sahibinin anlattıklarında problem bence şu şekilde var, anne şikayetlerini sadece onun yanında anlatmıyor, başka insanların da konu sahibi hakkındaki düşüncelerinin değişmesine yol açıyor. Annenin kızına bu şekilde davranması kayınvalidenin zamanla konu sahibine karşı, bir anne kızına neden öyle davransın acaba bir sebep mi var veya çok yazık ben de annesinde bulamadığı sevgiyi ben vereyim diye sevgisini gitgide daha korumacı hale getirmesine sebep olabilir, ilerde de bu konu sahibinin kendi hanesindeki dengeyi bozar. Konu sahibini her seferinde annesini müdafaya zorlar, annesinde kendinin de yanlış gördüğü şeyleri savundurmak bıktırır, usandırır. Silmek ağır bir ifade ama bence de araya mesafe koyulması gerek, bundan da vicadan azabı duyulmaması gerekir.
Annemle aramdaki mesele annemle beni ilgilendirir.Annem istediğine anlatabilir.Anne kızını anlattı mı çok göze batmaz.Ama kayınvalide gelini anlattı mı olay olur.Burdan pay biç.Annelerin her yaptığını da fazla sorgulamamk gerekir.Herkes kendi yaşam tarzına yetişem tarzına şartlarına göre cehalet ve kültür derecesine göre bakıyor hayata.Araya mesafe koyarsa anne de kendi hatalarıyla yüzleşir.

Ben hayatta daha fazlalarını gördüm,şahit oldum.Ve yien tekrarlıyorum bu kadar büyütülecek konu yok.Annem yaşasa da,hergün bana bağırsa,bütün paramı herşeyimi ona versem.Annenin yerini dünyada hiçbirşey tutmaz.Ne kadar yanlış yapsa da,sevgisini gösteremese de,konu sahibi bile kaynanası iyi olduğu halde anne boşluğu,annesinin yaptıklarını sorguluyor.Önemsemese amaan der geçer.

Önemsediği zaten ortada. Biz de önemsediği için yazıyoruz. Bundan sonra üzülmesin diye düşüncelerimizi, duygularımızı paylaşıyoruz. Senin ne gördüğünü, ne düşündüğünü bilemem. Sen de benim yaşantımı bilemezsin.

Benim bu konuda tek inandığım, anne-babalığın içgüdüsel olduğu. Doğurmakla anne olunsaydı, yetimhaneler çocuk kaynamazdı. Demişsin ya maaşını vermeseydi diye, eğer o parayı annesine vermeseydi, aynı evin içinde hayatı o zamankinden daha beter olurdu.

Kimse sil, umursama, kapına gelirlerse kov demiyor. Ama böyle insanlar huzur bırakmaz, elaleme gidip kızının dedikodusunu yapan, kayınvalidesinin yanında kızını yalancı çıkaran bir kadın var karşımızda. Konu sahibi gücenme lütfen, böyle yazmak istemezdim, inan. Senin dediğin mesafeler bu kadını çıldırtır, en iyisi görüşmeyi minimumda tutmak. Ha hatasını anlar, değişirse tamam, ama değişmezse yapacak bir şey yok.

Annemle aramdaki mesele annemle beni ilgilendirir.Annem istediğine anlatabilir.Anne kızını anlattı mı çok göze batmaz.Ama kayınvalide gelini anlattı mı olay olur.Burdan pay biç.Annelerin her yaptığını da fazla sorgulamamk gerekir.Herkes kendi yaşam tarzına yetişem tarzına şartlarına göre cehalet ve kültür derecesine göre bakıyor hayata.Araya mesafe koyarsa anne de kendi hatalarıyla yüzleşir.

Haklısınız, ama evlilikte ailelerin biraraya gelmesi kaçınılmaz. Hiç görüştürmeseniz bile ilk zamanlar veya önemli günlerde bir araya geliniyor. Kayınvalidemin annem için seni neden hiç övmüyor demesi rahatsızlık yaratmıştı bende. İnsan sevdiğini yerden yere vurur dedim güldüm geçtim. Ama 3. kişilerin böyle bir şeyi farketmesi çok hoş değil. Annemi bu konuda suçlayacak değilim, kayınvalidemi de. Ne taraf olursa olsun annem, kv, ben bir daha olmaması için baskı yapsam sorun çıkardı.

ah ah insanları silmek okadar kolay olsaydı..ailemizden insanları bir kalemde silemiyoruz bu mümkün değil..
belirli kuralları çerçevesinde görüşür tabii..bunu becerebilir umarım..bende mesafeli görüşüyorum babamla..
Önemsediği zaten ortada. Biz de önemsediği için yazıyoruz. Bundan sonra üzülmesin diye düşüncelerimizi, duygularımızı paylaşıyoruz. Senin ne gördüğü, ne düşündüğünü bilemem. Sen de benim yaşantımı bilemezsin.

Benim bu konuda tek inandığım, anne-babalığın içgüdüsel olduğu. Doğurmakla anne olunsaydı, yetimhaneler çocuk kaynamazdı. Eğer o parayı annesine vermeseydi, aynı evin içinde hayatı o zamankinden daha beter olurdu.

Kimse sil, umursama, kapına gelirlerse kov demiyor. Ama böyle insanlar huzur bırakmaz, elaleme gidip kızının dedikodusunu yapan, kayınvalidesinin yanında kızını yalancı çıkaran bir kadın var karşımızda. Konu sahibi gücenme lütfen, böyle yazmak istemezdim, inan. Senin dediğin mesafeler bu kadını çıldırtır, en iyisi görüşmeyi minimumda tutmak. Ha hatasını anlar, değişirse tamam, ama değişmezse yapacak bir şey yok.
Göremediklerimi belirtiyorsun ya,o yüzden söylüyorum.Doğurmakla anne olunuyor malesef.Annelik o kadar kolay bir konu değil.Bu anne doğurmamış büyütmüş yetiştirmiş.Öyle veya böyle.Ben sil görüşme yüzüne bakma fikirlerine karşı yine düşüncem aynı.İlk yazdığım yorumdan şu ana kadar yine aynı şeyi söylüyorum.Annenin yaptıklarını savunmuyorum.Silecek kadar yüzüne bakmayacak kadar problem göremiyorum.Konu sahibi de zaten yine anneme ben bakacağım diyor.Nefret edecek kadar birşey olsa ortada bu düşüncesi olmaz.Ya daha da konuyu uzatmak istemiyorum benim fikrim bu senin ki o,sizin ki o.Anne silinmez.

Haklısınız, ama evlilikte ailelerin biraraya gelmesi kaçınılmaz. Hiç görüştürmeseniz bile ilk zamanlar veya önemli günlerde bir araya geliniyor. Kayınvalidemin annem için seni neden hiç övmüyor demesi rahatsızlık yaratmıştı bende. İnsan sevdiğini yerden yere vurur dedim güldüm geçtim. Ama 3. kişilerin böyle bir şeyi farketmesi çok hoş değil. Annemi bu konuda suçlayacak değilim, kayınvalidemi de. Ne taraf olursa olsun annem, kv, ben bir daha olmaması için baskı yapsam sorun çıkardı.
Kayınvalidenin sana kurduğu cümleyi çok iyi niyetli görmüyorum.Övmüyor dahi olsa,seni üzmemek için bunu sana sormamalıydı.Anneler övebilir de övmeyebilir de.Herkesin yapısı farklı.Övmüyor olması veya şikayetlenmesi evladını sevmediği anlamına da gelmez.Her özel günde bir araya gelincek diye bir şartta yok.Herkesin bir hayatı var,herkesin kendi hayatı tabiatı var.

Tam tersi de olabilir. Bir anne öz evladını nasıl kötüler diye kafasında evirip, çevirirse çok fazla; "kendi annesi bile sevmiyor sanki ben mi doğurdum, ben mi kahrını çektim" diye de düşman da olabilir.
şu anda kayınvalidesi okuması
Göremediklerimi belirtiyorsun ya,o yüzden söylüyorum.Doğurmakla anne olunuyor malesef.Annelik o kadar kolay bir konu değil.Bu anne doğurmamış büyütmüş yetiştirmiş.Öyle veya böyle.Ben sil görüşme yüzüne bakma fikirlerine karşı yine düşüncem aynı.İlk yazdığım yorumdan şu ana kadar yine aynı şeyi söylüyorum.Annenin yaptıklarını savunmuyorum.Silecek kadar yüzüne bakmayacak kadar problem göremiyorum.Konu sahibi de zaten yine anneme ben bakacağım diyor.Nefret edecek kadar birşey olsa ortada bu düşüncesi olmaz.Ya daha da konuyu uzatmak istemiyorum benim fikrim bu senin ki o,sizin ki o.Anne silinmez.
konu sahibi arkadaş merhametli olduğu için..ben kimsenin tüm çalıştığı paraya el koyamam..ne eşim ne çocuğum..erkek kardeşim arada yemek ısmarlamak ister onu bile kabul etmem..parası cebinde kalsın diye..anne yada baba yada karı koca,yada evlat..bazı insanlar çok maddi..para bu kadar değerli olamaz..araç olabilir sadece amaç değil..

Doğurmakla anne olunmaz. Sevgi vermeden, ite kaka çocuk büyütmeye büyütmek, yetiştirmek denmez. Hayat herkese zor, hayatın zorluğundan, çeşitli sorunlardan öfkelenip, bu öfke kum torbası gibi çocuktan çıkarılmaz.

Çocuk anneye babaya emanettir. Çocuğun en büyük besini sevgidir. Sevgi veremeyen, sarıp sarmalamayan çocuk büyüttüm demesin. Benim içinde bu böyle.

Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Bende zaten silmesinden değil, ciddi oranda mesafe koymasından yanayım, gerisi konu sahibine kalmış. Seviyeli muhabbetiniz için teşekkür ederim, iyi günler.

Kayınvalidenin sana kurduğu cümleyi çok iyi niyetli görmüyorum.Övmüyor dahi olsa,seni üzmemek için bunu sana sormamalıydı.Anneler övebilir de övmeyebilir de.Herkesin yapısı farklı.Övmüyor olması veya şikayetlenmesi evladını sevmediği anlamına da gelmez.Her özel günde bir araya gelincek diye bir şartta yok.Herkesin bir hayatı var,herkesin kendi hayatı tabiatı var.

İsteme gününde yapması göze batmayacaktı da ne olacaktı :) Kayınvalidemde bu yüzden art niyet arayamıyorum. Annemde de öyle.

Bazı anneler özellikle isteme zamanı övmezler.

Evet, ama kayınvalidem öyle düşünenlerden olmak zorunda değildi, bana sorması ve bir sorun olmadığını görmesi rahatlattı onu. Olay kapandı büyümeden. Devam etseydi ve hiç konuşulmasaydı, bana olan tavrı, anneme olan tavrı etkilenirdi.

Evet, ama kayınvalidem öyle düşünenlerden olmak zorunda değildi, bana sorması ve bir sorun olmadığını görmesi rahatlattı onu. Olay kapandı büyümeden. Devam etseydi ve hiç konuşulmasaydı, bana olan tavrı, anneme olan tavrı etkilenirdi.
Bak canım,bir insan bir başkasının anlattıklarıyla tavır takınacaksa bana zaten hayatımda kenarda kalsın.Kayınvalidenle de aile oluyorsun nihayetinde.Zamanla tanıdıkça fikirler oluşur.Annenin dedikleri anneni,kayınvalidenin düşünceleri kayınvalideni bağlar.Önemli olan senin kendini bilmen,eşinle anlaşıyor olman.

Bak canım,bir insan bir başkasının anlattıklarıyla tavır takınacaksa bana zaten hayatımda kenarda kalsın.Kayınvalidenle de aile oluyorsun nihayetinde.Zamanla tanıdıkça fikirler oluşur.Annenin dedikleri anneni,kayınvalidenin düşünceleri kayınvalideni bağlar.Önemli olan senin kendini bilmen,eşinle anlaşıyor olman.

Öyle tabii, ama ikisinin de birbirlerine karşı önyargı sahibi olmamaları için denge sağlamakla ben ve eşim yükümlüyüz. Birbirlerini tanıyıp sevmeyebilirler, ona ne yapsam engel olamam. Yoksa ne annemin, ne eşimin annesinin müdahalesini isterim hayatımda ama bir taraf dengeyi bozuyorsa sınırı çizmek şart. Silmek zaten olmaz, işler oraya geldiğinde, eş de kendi annesini hatalarını sebebiyle hayatından çıkarabilen bir insana karşı tutumunu değiştirir, kendi annesine daha çok yakınlaşır vs.

Arkadaşlar bende aklımdan bile geçirmezdim böyle bir şey olabileceğini ama yaptıkları olayları buraya getirdi benim elimde olan bir şey değildi

Bana herkes ama eşinden ayrılsan ailen sana sahip çıkacak diyor ama çıkmayacak biliyorum ailemle sorun yaşasamda çıkmayacaklardı kardeşim aldatıldı annem kızını kabul etmedi evde otur çocuğunu büyüt kızım diyeceğine babaannesi baksın çocuğu alıp onlara rahat ettiremem dedi çocuğu çeyizinde mi getirdin dedi beni oğlumla zaten kabul etmezler yani zaten benim ailem yok

Yaziklar olsun böyle anneye. Vallahi sonuna kadar okuyamadim bile, icim el vermedi :KK43:
Ben anlamiyorum arkadas, o cocugu doguruyosan bakacaksin, seveceksin, canin cigerin olacak. Gerekirse evladi icin ölmeyi göze alacak. Bu nedir abi, zorla mi verdiler evladini kucaginada kinle büyüttün besledin... :KK43: Cok üzülüyorum aileler evladina sevgi göstermeyince. Insan doguma bile nasil oflaya poflaya gider. Torunun gelmis dünyaya be vicdansiz kadin, senin oraya seke seke gitmen lazim...

Anne baba sevgisi görmeyen biri kendi evladina görmedigi sevgiyi fazlasiyla verir, "kendim görmedim ayni seyi sana yasatmicam" düsüncesiyle... Insallah siz birbirinize hep bagli kalirsiniz.

Bu güne kadar bin tane konu okudum ama inan hic bi konu beni bu kadar üzmemisti. Dilerim ailenden görmedigin sevgiyi esinden ve ailesinden görürsün.

Kisaca mutluluk yagmurunda semsiyesiz kal emi :KK23:...

Hersey gönlünce olsun, sevgiler ... :KK25:

Bana herkes ama eşinden ayrılsan ailen sana sahip çıkacak diyor ama çıkmayacak biliyorum ailemle sorun yaşasamda çıkmayacaklardı kardeşim aldatıldı annem kızını kabul etmedi evde otur çocuğunu büyüt kızım diyeceğine babaannesi baksın çocuğu alıp onlara rahat ettiremem dedi çocuğu çeyizinde mi getirdin dedi beni oğlumla zaten kabul etmezler yani zaten benim ailem yok

Neden eşinle ayrılsan gibi bir cümle kuruluyor? Ben bunu da anlamadım. Millet neden lafta boşuyor seni ya, ne alem insanlar var. Lafı bile kötü yani, denir mi öyle boşansan diye.

sen eşine dört elle sarıl kuzum.gerisi yalan.evliliğine sahip çık gerisi yalan belli ki.

ahh arkadaşım resmen aynı sorunları yaşamışız bu o kadar kötü bir duygu ki insan yaşamadan malesef anlayamıyor. benimde bekarken maaş kartım hatta ve hatta kimliğim bile babamdaydı yok vermiyorlardı. sana yine 20 tl veriliyomuş bizde o da yok beş parasız işe gidip geliyorduk. servisi kaçırsak 1 saatlik yolu yürüyorduk kardeşimle.annemde acıma duygusu yoktu hala yok. o kadar çok şeyden mahrum kaldım ki anlatsam şaşıp kalırsınız. annem yüzünden derslerim çok çok iyi olmasına rağmen okuyamadım.herşeyde gözüm kaldı kıyafette sosyal hayatta. lise biter bitmez işe gönderildim. evden işe işten eve, arada bir arkadaşlarımla dışarı çıkmak istesem kıyamet kopar para gidicek diye çıkamadımda.ayrıca o kadar yorgun argın gelip evdede iş yapardık.annem hiç acımazdı.Allahtan eşimi tanıdım onun sayesinde cüzdanım para gördü.karşılıksız sevgiyi onda gördüm.çünkü anne ve babam para getirince bizi seviyorlardı. başka zaman sevgi kırıntısı bile yok.eşim kürt diye onada çok çektirdiler.ama sağolsun o beni hiç bırakmadı hep yanımdaydı 5 yıl bekledi evlenmek için. çok şükür 4 yıldırda evliyiz. kaynanam memleketinde en büyük eltim annemle yaşıt o beni kendi kızı yerine koydu annemden görmediğim merhameti onda gördüm.bebeğim karnımda öldü kürtaj oldum annem hastaneye bile gelmedi hep eltim yanımdaydı.evde bile o gelip bana baktı. annem ilgilenmedi bile.şu an 6 aylık hamileyim kız kardeşimde 7.5 aylık.erken doğum riski var ama annem bakmıyor kız kardeşime benim elimden birşey gelmez diyor. bende rahatsızım bakamıyorum o da şu anda bir arkadaşında kalıyor çaresizlikten. soruyorum size annelik bu mu ?

Ben hayatta daha fazlalarını gördüm,şahit oldum.Ve yien tekrarlıyorum bu kadar büyütülecek konu yok.Annem yaşasa da,hergün bana bağırsa,bütün paramı herşeyimi ona versem.Annenin yerini dünyada hiçbirşey tutmaz.Ne kadar yanlış yapsa da,sevgisini gösteremese de,konu sahibi bile kaynanası iyi olduğu halde anne boşluğu,annesinin yaptıklarını sorguluyor.Önemsemese amaan der geçer.
benimde annem rahmetli oldu hayatta değil..ama annem vefaakar bir kadındı nur içinde yatsın cümleside..konu sahibi arkadaş ile karşılaştırma yapmam mümkün değil..

Back
X