gozyaslari icinde soruyorum: Boşanmali miyim....

Bugün için evliliğiniz kurtulmuş gibi görünüyor olabilir ama bu evliliğin bugün olmasa bile bir gün biteceğini düşünüyorum.
Ailenize olur olmadık hakaretler, olur olmadık yakıştırmalar ve eşinizin ailesinden de psikolojik baskı görüyorsunuz.
Haliyle bir yerden sonra patlıyorsunuz ve bu sizin evliliğinizin yapı taşı olmuş.
Dayaktan sonra hala bu adamın yüzüne bakabilmişsiniz ve de hala seviyorum diyebiliyorsunuz.
Bence bir tür stockholm sendromu içindesiniz.
Bugün özür dilese nolur? Adamın öfke kontrolü yok...

Esim bi kere bana öyle dediğiniz gibi dayak atMadi. Evet yanlış hareketleri oldu ama dayak atmadi.. ayrica o gün bende fazla abarttigi mi düşünüyorum şu an.. her neyse Hunlar artık geride kaldi. Tekrar bu konuyu açmakta ne gibi bir amacınız var onu ben tahmin edemiyorum ama eşim dediginiz gibi öfke kontrolü olmayan birisi olsa idi, bu kavgada defol git dahi dedim. Bana buyuk tepki verirdi . O ise arkasini dönüp gitti. Yani eşim kendi yaptığı hataları düzeltti artık bu konuda içim rahat..
Kusura bakmayın ama yaptığınız yoruma katılmıyorum. Büyük konuşmak istemem ama Allah izin verdiği sürece de evliliğimizin devam edeceğine kalpten inanıyorum. Eşim ve ben birbirimizi tüm bu sorunların hatta daha büyüklerinin üstesinden gelebilecek kadar çok seviyoruz. Dilerim sizde fazlasıyla sever ve sevilirsiniz..
Kalın sağlıcakla. .

of bu aile konusu ve sen-ben kavgalari :KK43: yilmis biri olarak soyluyorun, cok yorucu.. bi de kendi anasi bacisinin bin tane yaptigini orterler, ailenin minicik bi noksanini gorse parmaklarina dolarlar.. yani bende durum buydu da belki sizinki bu derece degildir.. hemen bosanmaya getirmeyin ne olur lafi :KK43: insan gercekten bosanmak istiyosa agzina almali.. oteki turlu tum buyu bozuluyo
Aynen katiliyorum. Bisanma lafi bile her iki tarafi yipratir

Bence ailesi ile ilgili boyle boyle oluyor seninle evlenmesem aileni tanimayacaktim bile o zaman sorunlari cozmek senin isin diyeceksin
Simdi bi barisma ile bu sorunlarin ustu kapanacak ama bir sonraki gorusmede gene cikacak bence bunu cozun
Bende istenmeyen gelinim ve her gorustugumde bu belli ediliyor benim zoruma gidiyor ve omur boyu cekemeyecegimi dusunuyorum
Bence bunun uzerine dusun

Bence insanlar yapmak istemedikleri şeyleri böyle söyleyip durmamalı. Evli olsam ve kocam bana boşanalım dese, aşkından ölsem boşanırım. Söylediğiniz sözlere dikkat etmelisiniz. Çok iyi düşünmeden bu tür tehditlerden sakınmalısınız.

Ailelerinizle ilgili sorunlar var tamam. Siz bu adamı seviyor musunuz. Sizi üzen eşiniz mi ailesi mi? Eğer eşinizden memnunsanız (ufak tefek problemleri yok sayarak) aile problemlerini görmezden gelmeyi öğrenmelisiniz. Aileler yüzünden kavga etmemeyi öğrenmelisiniz. Siz eşinizle kavga ettikçe haklı olsanız bile onun gözünde küçülüyorsunuz, aksi dırdırcı bir kadın oluyorsunuz. Aksi dırdırcı bir insanla kim birlikte olmak ister? Dünya güzeli olsa körkütük aşık olsam uğraşmam ben. Herkes sevecenlik, sevgi, güler yüz ister. "Amaaan annenler böyle annemler şöyle boşveeeer onları öyle kabul edelim, gel şekerim biz kendimize bakalım :) " demen gerek. Annesinin hatalarını eşine yükleme. Sen eşine sevgi huzur yüklersen, o hep seni haklı bulacaktır.

Eşini sevdiğin ve temelde iyi bir iyi bir eş, iyi bir insan olduğunu düşündüğüm için böyle bir yorum yapıyorum. Yıkmak kolay, inşaa etmek zordur. Sarıl yuvana.
Haklısın evet yorum için teşekkür ederim cok mantıklı güzel bir yorum olmuş. Belli ki aklı başında birisin, ben de istemiyorum aslında bu konuları sürekli konuşup durmak. Bu ise bir çözüm bulacağız inşallah dur bakalım. . Bi kac gun konusmayalim bu konuyu sonra acacagim esime.. esim anlayisli biridir aslinda . Anlayacagini dusunuyorum ama Yine yazarım gelişmeleri..
Sen Hep yorum yap benim konularıma emi :)

B
Bence ailesi ile ilgili boyle boyle oluyor seninle evlenmesem aileni tanimayacaktim bile o zaman sorunlari cozmek senin isin diyeceksin
Simdi bi barisma ile bu sorunlarin ustu kapanacak ama bir sonraki gorusmede gene cikacak bence bunu cozun
Bende istenmeyen gelinim ve her gorustugumde bu belli ediliyor benim zoruma gidiyor ve omur boyu cekemeyecegimi dusunuyorum
Bence bunun uzerine dusun
U evet bi önceki mesajım da belirttim canım bu konu çözüme kavuşacak.
Gerekirse ben mümkün olduğunca az göreceğim ailesini. Ki bunu daha önce kendisi söylemişti çözüm olarak.
Bi laf derlerse de eşim çözecek konuyu

Bence iki tarafta da suç var.
Ben olsam beni istemeyen aileyi dünya iyisi olsa sevemem. Eşinizin önyargı ile yaklaşması anormal değil sonuçta istenmeyen damatmış.
Çok kötü de olsalar aileye laf söylemenin bir sınırı olmalı sanki. Benim aileme ben istediğimi söylerim, yererim, eleştiririm ama aynı şeui eşim yapmaya kalksa haklı olsa dahi pençelerin çıkar.
Boşanmaktan ziyade aileleri aradan çekin bence.

Esim bi kere bana öyle dediğiniz gibi dayak atMadi. Evet yanlış hareketleri oldu ama dayak atmadi.. ayrica o gün bende fazla abarttigi mi düşünüyorum şu an.. her neyse Hunlar artık geride kaldi. Tekrar bu konuyu açmakta ne gibi bir amacınız var onu ben tahmin edemiyorum ama eşim dediginiz gibi öfke kontrolü olmayan birisi olsa idi, bu kavgada defol git dahi dedim. Bana buyuk tepki verirdi . O ise arkasini dönüp gitti. Yani eşim kendi yaptığı hataları düzeltti artık bu konuda içim rahat..
Kusura bakmayın ama yaptığınız yoruma katılmıyorum. Büyük konuşmak istemem ama Allah izin verdiği sürece de evliliğimizin devam edeceğine kalpten inanıyorum. Eşim ve ben birbirimizi tüm bu sorunların hatta daha büyüklerinin üstesinden gelebilecek kadar çok seviyoruz. Dilerim sizde fazlasıyla sever ve sevilirsiniz..
Kalın sağlıcakla. .

Konunuzda kendiniz yazmışsınız onu alıntılayıp yazdım. Sizi darp etmiş ve siz de bir şekilde affetmişsiniz.
Neden agresif bir moda geçtiniz anlayamadım.
Dahası, sevmek ile bir evliliğin yürümediğinin farkındayım. Sevmek başka, saygı başka, sorumluluk çok başka şeyler.
Hayata tekrar gelseniz 'eşiniz ile evlenmek isteyeceğinizi' söylemenize saygı duyuyorum bu sizin tercihiniz.
Dileğinize kocaman bir amin diyorum ama ben sevilip sevme kıstasım korkarım sizinkinden çok ayrı.
Lütfen koruma moduna geçerken biraz da acabaları sorgulayın.
Siz de sağlıcakla kalın :KK3:

Günaydın kızlar. alıntı yapıp hepinize cevap vereceğim ama önce durumu yazayım bilginiz olsun istedim..
Eşim gece geldi diye yazmıştım. Sonra ben dediğim gibi isiklari kapatip uyuyor numarasi yaptım. . Yalnız sofraya hiç dokunmamistim. Toplamamistim da yani. Öyle masada duruyordu yani..
Biraz oyalandi içerde. Sonra yatağa geldi o da aynen benim gibi uyudu. Hiç öpmedi de.
Sabah kalkınca gördüm mutfaga bakinca. Geldiginde yemeği yemiş .
Sofra yi da toplamış.
Tüm gece uyuyamadim. Gıcık adam da yanımda horladi Bile :KK43:
Size yazacaktım ama yazamadım telefonun ışığından uyanır belki diye.
En son baktığım da saat 3 idi.
Sabah ta hiç konuşmadık. Giyindim makyajimi sacimi yaptim.
ikimizde ise gittik..
Bana normalde arabayi bırakmış ama almadım arabanın anahtarını is yerim yakın yürüyerek gittim bende.. ben giderken o da servis bekliyordu. Beni arkamdan gördü. Benim de iş yerinden arkadaşım olan bi bey geldi . Günaydın dedi. Günaydın abi kolay gelsin dedim geçtim kıskançlık yapmasın diye. .
Şu anda isteyim . Konuşmuyoruz öyle işte. .
opmese bile hazirladiginiz yemegi yemesi iyiye isaret. Belki sizin sinirlerinizin sakinlesmesini bekliyor esiniz. Cok sukur kavqa da cikarmamis. Hem durum cok kotu olsaydi disarda yiyib gelerdi, yani yaptigin yemege bile dokunmazdi diye dusunuyorum

Kızlar kızlar kızlar
5 dk önce eşim aradı.
Açmadim
Tekrar aradı
Bu sefer açtım buz gibi bi sesle efendim dedim aynen yazıyorum :
Ben : efendim
O : Hatun Günaydın
Ben ; hii Günaydın
O ; kahvaltı yaptın mi yavrum
Ben; Hayır
O ; tamam kapıya çık
Ben : banane yaa.
O; sen bilirsin
Aradan 2 dk geçti geçmedi
Masama bişi geldi kafamı kaldırıp baktım kahvalti lik bişeyler.
O : sana meyve suyu da aldım. Hadi yap kahvaltıni.
Ben ; ii Sağol. Ama konuşmuyorum seninle.
Tam kapıdan çıkıp gidecekken aniden döndü ve şunu söyledi gülümseyerek;
" seni seviyorum.."
Ben sadece gülümsedim bişey demedim..
Iste buuuuu.. Haaariiiikaaaaaaa canim

Konunuzda kendiniz yazmışsınız onu alıntılayıp yazdım. Sizi darp etmiş ve siz de bir şekilde affetmişsiniz.
Neden agresif bir moda geçtiniz anlayamadım.
Dahası, sevmek ile bir evliliğin yürümediğinin farkındayım. Sevmek başka, saygı başka, sorumluluk çok başka şeyler.
Hayata tekrar gelseniz 'eşiniz ile evlenmek isteyeceğinizi' söylemenize saygı duyuyorum bu sizin tercihiniz.
Dileğinize kocaman bir amin diyorum ama ben sevilip sevme kıstasım korkarım sizinkinden çok ayrı.
Lütfen koruma moduna geçerken biraz da acabaları sorgulayın.
Siz de sağlıcakla kalın :KK3:
Benim kafamda acaba yok. Son derece netim. Agresif olduğum da yok çünkü bekar oldugunuz çok belli yorumdan, okurken gülümsedim bile :KK66:
Evet hersey baska birbirinden o konu doğru ama yanıldıginiz bir nokta var söylemeden edemeyeceğim ; sevmek ve sevilmek çok çok başka bambaska birşey. . Dilerim benim kadar aşık olur ve en az benim sevildigim kadar sevilirsiniz, bu hayatta, hoşçakalin :KK66:

çözümü var gibi geldi canım ya. eşin yeri geldiğinde annesine karşı seni savunuyorsa gerisi de gelir bence. ailesine karşı taktiğini değiştirebilirsin. eşine şikayet etme hiç, sen iyi gelini oyna, şikayet eden onlar oldukça bu sefer onlar eşinin gözüne batmaya başlar. insanın ailesine laf söylenmesi hoş değil elbet ama aileler için birbirinizi kırmayın derim. sevdiğinizi düşünüyorum ki sana sen aç davayı demiş o boşanmak istese koşa koşa açar emin ol. bir de biraz ağır konuşmuşsun sanki. bana düzelebilir gibi geldi bilemiyorum öfkeyle hareket etme canım. hakkında hayırlısı olsun inşallah. biraz düşünmelisin bence.

Do
opmese bile hazirladiginiz yemegi yemesi iyiye isaret. Belki sizin sinirlerinizin sakinlesmesini bekliyor esiniz. Cok sukur kavqa da cikarmamis. Hem durum cok kotu olsaydi disarda yiyib gelerdi, yani yaptigin yemege bile dokunmazdi diye dusunuyorum
Doğru tahmin etmişsin canım .
Bende jest yaptım bizim bankaya bi arkadasi kredi çekmeye gelmiş . Benimki de onun peşine takılıp gelmiş :KK66: aşağı kattalar çay ocağıni aradim . Çay söyledim eşinizden diyin dedim . Aradı teşekkür ettik dedi :KK66:

ya yine eşinizi koruma moduna geçmişsniz neyse
aileler için birbirininzi kırmayın ne eşin ne sen aileler hakkında konuşmayın çok fazlada gidip gelmeyin
konuyuda uzatmayın
aileler yüzünden boşanmayın kendi aranızdaki sorunları bilemem ama
bu konununda üstünü kaptmayın çok konunuz var etraflıca konuşun ailelerde olsun baktınız çözemiyorsunuz neyse
bir dahaki konuda görüşmek üzere

Benim kafamda acaba yok. Son derece netim. Agresif olduğum da yok çünkü bekar oldugunuz çok belli yorumdan, okurken gülümsedim bile :KK66:
Evet hersey baska birbirinden o konu doğru ama yanıldıginiz bir nokta var söylemeden edemeyeceğim ; sevmek ve sevilmek çok çok başka bambaska birşey. . Dilerim benim kadar aşık olur ve en az benim sevildigim kadar sevilirsiniz, bu hayatta, hoşçakalin :KK66:
Demek ki gülümsememiz karşılıklı olmuş. Bu da kalplerimizin bir yerde de olsa bir olduğunu gösterir.
Siz de hoşkalın...
Ben sizin konunuzu yorumladım kaldı ki durup durup benim sevilmemi sorgulamanız enteresan olmuş.
Neyse :KK53::KK53::KK53:
İyi günler karmakarışık hanım... :KK25:

Do

Doğru tahmin etmişsin canım .
Bende jest yaptım bizim bankaya bi arkadasi kredi çekmeye gelmiş . Benimki de onun peşine takılıp gelmiş :KK66: aşağı kattalar çay ocağıni aradim . Çay söyledim eşinizden diyin dedim . Aradı teşekkür ettik dedi :KK66:
Cok tatlisiniz yaa. Allah bizmasin mutlulugunuzu. Evliliginizin kiymetini bilin, insallah her sey cok daha iyi olucak zamanla

Hakkında hayırlısı olsun :KK43: öfkeyle kalkan zararla oturur keşke boşanalım demeseydin anlattıklarına bakılırsa ikiniz arasında kötü bir durum yok ikinizin ailesi sorun onlarıda atsan atamazsın satsan satamazsın bilemedim o_O

Demek ki gülümsememiz karşılıklı olmuş. Bu da kalplerimizin bir yerde de olsa bir olduğunu gösterir.
Siz de hoşkalın...
Ben sizin konunuzu yorumladım kaldı ki durup durup benim sevilmemi sorgulamanız enteresan olmuş.
Neyse :KK53::KK53::KK53:
İyi günler karmakarışık hanım... :KK25:
Sizin sevilip sevilmemeniz beni çok enterese etmez yani bana ne :KK66: ama sevilmeDiginizi Düşüyorsaniz o konuda bir hassasiyetiniz varsa onu bilemem :)
Ama nacizane tavsiyem evlenince bir çok şeyi daha iyi anlarsınız yönünde :KK66:
Size de iyi günler sevgibi Lulu :) :)

benim ailemde eşime çok iyilikler etti amaaa gelde göster nankör bu erkek milleti allah bilsin anaları babaları ortalıkta gelini rencide eder seslerii çıkmaz bizim ailemiz yapsa ömür boyu yüzlerine bakmazlar hepsi aynı bunların

Esini sevdigini soyluyosun ama bi yandanda ayrilmaktan basediyosun bence sen once esini gercekten seviyomusun yoksa sevmiyormusun buna karar ver cunki seven insan bosanmaktan basetmez kaldiki en ufak bi tartismada ailelerin one surulmesinden nefret ediyorum ben senin ailen soyle senin ailen boyle bence bunlar hic hos deyil herkezi oldugu gibi kabulenmesini bilmeli insan esini bence bu konuda uyar ve aileleri tartismalariniza dahil etmeyin sonucta hernekadar ailede olsa kapinizi kapatiginizda esinizle siz kaliyosunuz bence onu cekip ceviricek olan sizsiniz

X