gozyaslari icinde soruyorum: Boşanmali miyim....

Esin bosanacak bir laf etmemis , ben oyle bir durum gormedim...
Birbirinizin ailesine saygi duymak zorundasin .
Ama sevmek zorunda degilsiniz.
Biri benim aileme laf etse cildiririm bu esim dahi olsa.
Onun icin ailesi ne kadar kötü olursa olsun birak kendi hallerine , laf sokma bosver.

Bahsettiği kayınvalidesinin davranışlarına ve kocasının susuşuna bakılırsa bulmuşlarda eziyorlar.
Ne demek evli iken birini buldum demek ve oğlunun susması?
Ne demek balayına bende geleceğim diye ağlayıp zırlaması?

Kızın babası sana yeni damat buldum dese konu sahıbıne acaba kocası ne yapar.
Bu ilişkide saygı bitmiş, sevgi karşı tarafta zaten bitmiş kaybetme korkusu yok adamın.
Konu sahibi boşanmalı mıyım diye akıl sormuş ben de yorumumu boşan şeklinde sunuyorum.

Sırf cevap yazmış olmak için kalitenizi belli eder bir cevap vermişsin iz. .
Pardon kaliteniz derken? Siz boşanmalı mıyım diyerek yorum istemediniz mi benim de herkes gibi cevap yazma hakkım var. Ne diyeyim kayınvalide eze dursun iki göz iki çeşme idare edin evliliğinizi, zamanınızı kaliteli harcıyorsunuz doğru :)) sevgiler, saygılar.

eşinizin ailesi korkunç, kötü kalpli belli anlattıklarınızdan amaaaa ama eşinizin bunda ne suçu var. anası, bacısı kötüyse o ne yapsın? öldürsün mü onları, silsin mi hayatından?

eşiniz sizin ailenizin bir açığını yakalamış ve bunu kullanıyor çok basit bir şey ama işte kendini avutuyor böylelikle. siz bunun farkında olun.

eşinize durumu sakin bir anda konuşun. kvnizin, görümcenizin yaptıklarını çok uzatmadan anlatın ve bundan sonra bu nedenlerle onlarla görüşmek istemediğinizi kendisinin de ailenizle dilerse resmi bir şekilde görüşebileceğini belirtin.

ve eşinizi yormayın, haklıyken haksız olmayın. boşanacak bir durum göremedim ben.

her kavgada da boşanma diyerek, boşanmayı hafifleştirmeyin.

kolay gelsin.

Benim babaannem de babama ben varken hatta(bir buçuk yaşındayken) boşan ben sana taze gelin bulcam demiş! biliyorum ne berbat bişey ama demiş
Anneme neler yapmış ama ne zaman ki biz uzağa taşındık annem de onları tınlamamaya başladı ki sonrasından şimdiye dek gayet mutlu bir yuvaları benim de huzurla büyüdüğüm bir ev ortamı oldu hala da var çok şükür.Yani onları aile içine karıştırmadıkça düzen yürür sonuçta eşler onun dışında anlaaşabiliyor ve birbirilerini seviyorlar.

Şu an o kadar kötüyüm ki.. Ağlıyorum hiç kırık lar la.. ailem istememişti esimi.. bir buçuk yıllık evliyim çocuk yok..
Eşimle kavga ettik.. nişanlandigim günden beri annesi kız kardeşi bana yapmadığını bırakmadı. . Annesi daha nisanim da bana alınan yüzüğü kıskanıp oğlum bana da al diye esimi defalarca aradı. . Balayımiza Antalya ya gelmek için düğünde ağladı. . Görümcem deseniz benimle yaşıt ve bekar.. ne saçımin cit cit olduğunu bıraktı ne gözlerimin lens olduğunu nede iç çamaşırlarımi .. her yerde her yerde anlattı. . Benim çalışmam hiçbir zaman onlar için önemli olmadı. . Kv dem evlendikten sonra bile eşime sana köyden kapalı bize uygun kiz buldum dedi.... Eşim bana annesinin saçmaladigini orali olmamam gerektiğini söyledi hep.. esimi çok seviyordum inandım. .
Iki gün önce benim aileme gittik.. babamlar çok ilgili dir biraz abartır eşime sürekli şunu ye bunu ye yaptılar. . Bi de babam biraz cimri otogar da çay dahi içmedj. . Ama beni yanina cagirip paraniz varmi kizim yoksa soyle dedi.. Eşim de bugun yüzüme vurdu bunları. . Baban söyle baban böyle cimri.. bize paran var mı diye soracağına kendisi oturup bi çay içsin falan dedi.. bide bana cocuk muamelesi yapmasinlar nefret ederim dedi.. Kısaca aileme babama laf etti..
Bende kukredim yemek yaparken..
Ne kötülüklerini gördün geldin istedin verdiler hiç iki etmediler.. koluma taktiğin bilezikleri bile beraber aldık hiç sorma Dilar je istiyorsun falan dedim.. ben şerefsizim ya sen benim annema laf söylersin ben susarim dedi.. madem böyle bundan sonra Anama laf etmeyeceksin dedi.. zaten sana da sürekli kızım evlenme onunla demişti baban dedi.. bende ağlayarak şu an babamın ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum dedim...... yatak odasına geçtim ..
Ona sofra kurmuştum ben ağlarken kolumdan tutup mutfağa götürmek istedi.. defol git deyince üzerini giyindi evden çıkmak için. . Bende işte bu kadarlik adamsın yaptığım yemeği bile yemiyorsun dedim..
Boşa na lim dedim.....
Git dilekçe yi ver o zaman dedi..bende anlaşmalı boşanma olsun yarın beraber gidip dilekçe verelim dedim.. arkasini döndü çıktı gitti..
Sofra öylece kaldı. .
Eşimi seviyorum ama son zamanlarda boşanmayi düşünür oldum..... aynı şey mi annesi sırf benim ailem açık giyindim diye bana sizin meshebiniz ne demiş ligi var. . Benim babam ona hosgeldin dememiş .. onunla otogar da çay içmemis.. ama elinden geldiğince ilgili davrandı. . Yetmiyor. . Yetmiyor.. kendi annesi ile kız kardeşinin yaptıkları bini aştı ama aynı tutuyor. . Şeytan diyor ki annesini ara ağzına geleni say..
Sabah işe gideceğim kızlar durumum öyle ki artık benimsedim ben kavgada ağlamayi
Yardım edin akıl verin ne olur psikolojim bozuldu artık bi gün mutluyum diyorum bi gün lanet olsun şununla nerden evlendim diyorum......
Bu arada eşim yeri geldi mi beni annesine savunur ..
inşallah en kısa zamanda düzelir aranız ama biraz gereksiz olmuş bu tartışma...Yani şöyle ki; bi şeyler birikmiş birikmiş ve patlamış...Boşanmak lafı eşler arasında son söylenecek şey olmalı bence...Eskiden sevgiliyken ben de sık sık ayrılık lafını kullanırdım eşim çok kızardı nerden çıktı şimdi bu demek sen istiyorsun bunu ve sen istersen böyle olur diye diye bu kelimeyi unutturdu bana ve ona ayrılık yada boşanma gibi bi sözcüğü kullanmamaya özen gösteriyorum...Sizin hatanız sanki orada olmuş gibi...Evet açık olabilirsiniz yada aileler anlaşmayabilir, bunlar çok normal şeyler....Evliliğin mantalitesi karşılıklı fedakarlığa dayanmıyor mu? O nedenle biraz daha sabır diyorum ben sizin için...Çünkü eşiniz size değer vermese annesine karşı savunmaz inanın...Eşinizin kıymetini bilin ve evliliğinize sahip çıkın ayrılmak çok kolay imzalar atıldıktan sonra geriye dönüş çok zor olur...o nedenle güzel düşünün güzel olsun

Merak etme boşanma öyle kolay olmaz evet sonuna kadar haklisin ama boşanma inatlarina ,mutlu olmaya çalış bosanirsan hoslarina gidecek sevinecekler 2 gun sonra karı kiz getircekler esine olan sana olcak sen uzulceksin bunu kendine yapma mutlu yasa elinden geldigince alttan al esini mutlu olun onları catlatin.. Allah yardımcın olsun.

Şu an o kadar kötüyüm ki.. Ağlıyorum hiç kırık lar la.. ailem istememişti esimi.. bir buçuk yıllık evliyim çocuk yok..
Eşimle kavga ettik.. nişanlandigim günden beri annesi kız kardeşi bana yapmadığını bırakmadı. . Annesi daha nisanim da bana alınan yüzüğü kıskanıp oğlum bana da al diye esimi defalarca aradı. . Balayımiza Antalya ya gelmek için düğünde ağladı. . Görümcem deseniz benimle yaşıt ve bekar.. ne saçımin cit cit olduğunu bıraktı ne gözlerimin lens olduğunu nede iç çamaşırlarımi .. her yerde her yerde anlattı. . Benim çalışmam hiçbir zaman onlar için önemli olmadı. . Kv dem evlendikten sonra bile eşime sana köyden kapalı bize uygun kiz buldum dedi.... Eşim bana annesinin saçmaladigini orali olmamam gerektiğini söyledi hep.. esimi çok seviyordum inandım. .
Iki gün önce benim aileme gittik.. babamlar çok ilgili dir biraz abartır eşime sürekli şunu ye bunu ye yaptılar. . Bi de babam biraz cimri otogar da çay dahi içmedj. . Ama beni yanina cagirip paraniz varmi kizim yoksa soyle dedi.. Eşim de bugun yüzüme vurdu bunları. . Baban söyle baban böyle cimri.. bize paran var mı diye soracağına kendisi oturup bi çay içsin falan dedi.. bide bana cocuk muamelesi yapmasinlar nefret ederim dedi.. Kısaca aileme babama laf etti..
Bende kukredim yemek yaparken..
Ne kötülüklerini gördün geldin istedin verdiler hiç iki etmediler.. koluma taktiğin bilezikleri bile beraber aldık hiç sorma Dilar je istiyorsun falan dedim.. ben şerefsizim ya sen benim annema laf söylersin ben susarim dedi.. madem böyle bundan sonra Anama laf etmeyeceksin dedi.. zaten sana da sürekli kızım evlenme onunla demişti baban dedi.. bende ağlayarak şu an babamın ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum dedim...... yatak odasına geçtim ..
Ona sofra kurmuştum ben ağlarken kolumdan tutup mutfağa götürmek istedi.. defol git deyince üzerini giyindi evden çıkmak için. . Bende işte bu kadarlik adamsın yaptığım yemeği bile yemiyorsun dedim..
Boşa na lim dedim.....
Git dilekçe yi ver o zaman dedi..bende anlaşmalı boşanma olsun yarın beraber gidip dilekçe verelim dedim.. arkasini döndü çıktı gitti..
Sofra öylece kaldı. .
Eşimi seviyorum ama son zamanlarda boşanmayi düşünür oldum..... aynı şey mi annesi sırf benim ailem açık giyindim diye bana sizin meshebiniz ne demiş ligi var. . Benim babam ona hosgeldin dememiş .. onunla otogar da çay içmemis.. ama elinden geldiğince ilgili davrandı. . Yetmiyor. . Yetmiyor.. kendi annesi ile kız kardeşinin yaptıkları bini aştı ama aynı tutuyor. . Şeytan diyor ki annesini ara ağzına geleni say..
Sabah işe gideceğim kızlar durumum öyle ki artık benimsedim ben kavgada ağlamayi
Yardım edin akıl verin ne olur psikolojim bozuldu artık bi gün mutluyum diyorum bi gün lanet olsun şununla nerden evlendim diyorum......
Bu arada eşim yeri geldi mi beni annesine savunur ..

konularını daha once takıp ederek nacızane sana onerılerım olacak canım;

bulundugun yer aılenden cok uzak,şark gorevı falan derken baya yıprandın,kı kolay seyler değil...ıkınız de yıprandınız..her yıgıdın harcı degıl sağlam psıkolojıde olmak.

eşini sevdıgını esının de senı sevdıgını dusunuyorum...aılesını s...et hazmedememısler iste evlendın dıye..umursama dıcem ama cok zor..sakın onların ekmegıne de yağ surme...

cunku bu durumda sen haklıyken haksız oldun .. niye mı? boşanalım dedın...hata...

bır anlık sınırle boşanmak kelımesını agzına alma bır daha..ayrıca boşanmak falanda yok...sonucta sevmesen herseyı arkana bırakıp eşinle oralara kadar gıtmezdın...

hıc bısey olmamış gıbı davranmayı dene bu defa.ınan bana suan bunu tum ıctenlıgımle yazıyorum.cunku paylasımlarından ani parlamalarını bana benzedıgını dusunuyorum.yanı ınan kendıme yakın hıssederek yazıyorum..

eşinin meslegı ınan bana cok zor...aşk kazansın bu defa.ne olursa olsun akşam kocanı opucuklerle karsıla.

kaldı ki not dustun; kocam annesıne karsı yerı geldı mı benı savunur dıye..

bu da bır artı ,bu evlilik bu kadar kolay bıtemez..

Bence böyle kocayı bulmuşsun da başına kutruyorsun gbi geldi konu sahibi , kusura bakma ama. :KK51:

Esim normalde iyi evet bunu inkar edemem yukarda Allah var..
Normalde Üzerime titrer . Is yerindeyken beni 50 kere arar kahvalti yaptinmi oglen yemek yedinmi.. evde Terlik giymeme kadar takip eder.. Geceleri göğsüne alıp uyutur. . Bir dediğimi iki etmez ne istersem elinden geldikçe yapmaya çalışır. . Sen çalışıyorsun der yemek yapar geçip. .
Ama işte ailesi yok mu o ailesi..
Bide babama laf ediyor gıcık. .

ayy kıyamam benım eşime benzer ozellıklerı var.masallah.sakıın boşanma...boyle bır eş daha bulamazsın.ınan bana dısarsı serefsız kaynıyor.sakın canım benım.kocan ıyıyse herseye gogus germek daha kolay

Bence insanlar yapmak istemedikleri şeyleri böyle söyleyip durmamalı. Evli olsam ve kocam bana boşanalım dese, aşkından ölsem boşanırım. Söylediğiniz sözlere dikkat etmelisiniz. Çok iyi düşünmeden bu tür tehditlerden sakınmalısınız.

Ailelerinizle ilgili sorunlar var tamam. Siz bu adamı seviyor musunuz. Sizi üzen eşiniz mi ailesi mi? Eğer eşinizden memnunsanız (ufak tefek problemleri yok sayarak) aile problemlerini görmezden gelmeyi öğrenmelisiniz. Aileler yüzünden kavga etmemeyi öğrenmelisiniz. Siz eşinizle kavga ettikçe haklı olsanız bile onun gözünde küçülüyorsunuz, aksi dırdırcı bir kadın oluyorsunuz. Aksi dırdırcı bir insanla kim birlikte olmak ister? Dünya güzeli olsa körkütük aşık olsam uğraşmam ben. Herkes sevecenlik, sevgi, güler yüz ister. "Amaaan annenler böyle annemler şöyle boşveeeer onları öyle kabul edelim, gel şekerim biz kendimize bakalım :) " demen gerek. Annesinin hatalarını eşine yükleme. Sen eşine sevgi huzur yüklersen, o hep seni haklı bulacaktır.

Eşini sevdiğin ve temelde iyi bir iyi bir eş, iyi bir insan olduğunu düşündüğüm için böyle bir yorum yapıyorum. Yıkmak kolay, inşaa etmek zordur. Sarıl yuvana.

Bugün için evliliğiniz kurtulmuş gibi görünüyor olabilir ama bu evliliğin bugün olmasa bile bir gün biteceğini düşünüyorum.
Ailenize olur olmadık hakaretler, olur olmadık yakıştırmalar ve eşinizin ailesinden de psikolojik baskı görüyorsunuz.
Haliyle bir yerden sonra patlıyorsunuz ve bu sizin evliliğinizin yapı taşı olmuş.
Dayaktan sonra hala bu adamın yüzüne bakabilmişsiniz ve de hala seviyorum diyebiliyorsunuz.
Bence bir tür stockholm sendromu içindesiniz.
Bugün özür dilese nolur? Adamın öfke kontrolü yok...

X