• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Bu isin sonunu cok merak.ediyorum hepiniz icin en hayirlisi olur insallah. Arkadaslarina karsi kesinkonusmasina bakma senin pismanligini gordugunde eger icinde azicik sevgi kaldiysa yumusar bence. Suan da.ortada fol yok yumurta yok tabiki o benim icin bitti.der veya oyle davranir.

Ben de merakla sonucu bekliyorum...
Benim anlamadigim bisey var.Bildigim kadari ile mesleginiz vs. yok.Esiniz okumus ve mühendis.Ve onu bu kadar eziklemişsiniz.Normalde tam tersi olurdu..Yanlis anlamayin ama bu kadar sizi yukseklerden ucuran neydi merak ettim

Evet arkadaşıyla görüştüm ve yemin verdirdim aramızda kalacak diye. Niyetimi ve düşüncelerimi anlattım, sordum kimse barmı hayatında diye. eşimin hayatında kimse olmamış yokmuş, gecelik ilişkisi olmuştur belki onu bilmem dedi. ezgi sen evi terkettiğin zaman çok kötü gittin, onuru çok kırdın. haftalarca kendine gelemedi. birde boşanma sırasında canına okudun çocuğun dedi.
yaptığım yanlışları ve pişmanlıklardan bahsettim, arkadaşı artık bunlar için çok geç olduğunu, eşimin kesin olarak beni reddedeceğini düşündüğünü söyledi.
nolur bir konuş fikrini öğren dedim. tamam dedi şehre dönünce konuşacağını söyledi arkadaşı. bakalım ondan haber bekliyeceğim.
durum böyle yani : (
Bu gelismeyi yeni gordum.Arkadasi kiz miydi ? Cekemedigi icin soylemis olabilir

Ben de merakla sonucu bekliyorum...
Benim anlamadigim bisey var.Bildigim kadari ile mesleginiz vs. yok.Esiniz okumus ve mühendis.Ve onu bu kadar eziklemişsiniz.Normalde tam tersi olurdu..Yanlis anlamayin ama bu kadar sizi yukseklerden ucuran neydi merak ettim

işim var 9 yıldır çalışıyorum arkadaşlar : )

Evet arkadaşıyla görüştüm ve yemin verdirdim aramızda kalacak diye. Niyetimi ve düşüncelerimi anlattım, sordum kimse barmı hayatında diye. eşimin hayatında kimse olmamış yokmuş, gecelik ilişkisi olmuştur belki onu bilmem dedi. ezgi sen evi terkettiğin zaman çok kötü gittin, onuru çok kırdın. haftalarca kendine gelemedi. birde boşanma sırasında canına okudun çocuğun dedi.
yaptığım yanlışları ve pişmanlıklardan bahsettim, arkadaşı artık bunlar için çok geç olduğunu, eşimin kesin olarak beni reddedeceğini düşündüğünü söyledi.
nolur bir konuş fikrini öğren dedim. tamam dedi şehre dönünce konuşacağını söyledi arkadaşı. bakalım ondan haber bekliyeceğim.
durum böyle yani : (
Erkekler eşle ilgili konuları arkadaşları ile konuşmaz genelde. O arkadaş eşiniz çok üzüldüğü için öyle düşünüyordur bence. Aracılarla değil, kendiniz konuşsanız daha iyi olur.
Oğlunuz için aradığında da işinin nasıl getdiyini sorabilir, az az iletişim kurmaya başlayabilirsiniz.

Yine de arkadas sozuyle hareket etme.Ben donecegini dusunuyorum.Ilk bulusmanizda deli gibi suslen sacini filan hatta kuafore git dogal biseyler yaptir.Oje makyaj cok dikkat cek.Zaten esin ordan mesaji alir
Bence susle pusle olmaz o is.:)) acilan yaralari sac bas makyaj kapatmaz. Samimi bir pismanlik, sevgi, ozur ve aciklama. Ha bir de konu sahibi kacan kovalanir lafi cok da yabana atilacak bi laf degil. Siz su durumda kacamazsiniz tabi de cok da sensiz yapamiyorum oluyorum bitiyorum modunda olmayin bence. Cunku cok fazla istediginizi bilirse bence iyice geri tepebilir. Aciklamalarinizi yapin ozrunuzu dileyin tabiki tekrar ikinize bir sans vermek istediginizi anlatin ama cok da uzerine dusmeyin bence. Bu benim dusuncem bilmiyorum esinizi siz daha iyi tanirsiniz tabiki.

Hatta mesala ilk konusmanizda once gecmisi acip hatalarinizi kabullenin, suanki dusuncelerinizle asla o hatalari yapmayacaginizi vs anlatin bi ozur tamam. Barismaya dair bi konu olmasin. Birakin dusunsun oluru var mi onu bu konuda heycanlandirmak lazim.

Kızlar merhaba.

Derdim çok büyük ve dışardan birilerinin tavsiyesine çok ihtiyacım var.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedimki boşanmayı önüme dağlar çıksa onlarıda yıkar geçer yinede o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadarda oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelincede onlara tek laf ettirmeden, oğlumuda aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Buda evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım).

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için banada oğlumada kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumla oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.

Dostlar ben pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım : (

Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.

Canım benim aslında en başları ojurken sana kızdım ama maddi sıkıntılardan bahsedince neden gerildiğini anladım ve çok üzüldüm neredeyse ağlayacaktım yani o kadar. Ne desem bilemedim illaki duyardın eşinin hayatında biri olup olmadığını her gün geliyormuş oğlunu görmeye. Bence pişmanlığını onunla konuşmalısın eğer Aman konuşmadan geçer de bu süre de birini bulursa neden konuşmadım diye üzülürsün.

Merhaba
Esin adina o kadar cok uzuldum ki icim sizladi.
Yazik olmus evliliginize kurtarilabilirdi.karsilikli
Anlayis ve sabirla bu gunlere gelinebilirdi.ben
25 yil sabrettim.beni doven hakaret eden asagilayan bir adamla yasamaya calistim.cocuklarim cok sukur buyudu.univ okuyorlar.simdi anlasmali bosanmayla gecmisi
Noktaladim.yakinda davam var.bir imzayla eski esimi tarihe gomecegim.esin seni dovmemis eziyet etmemis.daha toleransli olabilirdin.tatli dil guleryuzle asilmayacak sorun yoktur.siddet hakaret isin icine girdimi sevgi saygi tukeniyor.simdi mutluyum is buldum ev tuttum yeni yasamima asapte olmaya calisiyorum
..
bu surecte yanimda kimse yok.hic yasamadigim bir sehirde sifirdan basladim.gucluyum cok sukur
.
Bunlari sana niye yaziyorum.cok zor hayatlar var sen kolayi secip esini hice saymissin.
Simdi icini yakan pismanlik sarmis.nasil yaparsin bilmiyorum ama once ulasmayi denemelisin.ki tekrar ayni seyleri birakip yariyolda birakmayacaksan.
Ikna edip ozur dileyip.bir sans vermesini isteyeceksin.
Rabbim yardimcin olsun.
Insallah esin seni hala seviyordur da yeniden baslayabilirsiniz.
Ama tukendiyse cok umut yok gibi duruyor.

Yazdıklarınızı gururla okudum ALLAH yardımcınız olsun.

Canım bence bu konuyu arkadaşın açmamalıydı eşine senden öğrenmeli ilk senden hissetmeliydi hala geri planda kalıyosun bu adam seninle görecek değiştiğini eğer arkadaşı laf arasında o sana boşanırken çok çektirdi dese gurur yapar etkilenir bence yanlış davranış insan en çok yapmadığı şeylerden pişmanlık duyar kaybedeceğin bişey yokki net bi şekilde konuşmalısın oğlumuz için bizim için diye bunca olaydan sonra red etse bile gurur yapmazsın diye düşünüyorum

Bence susle pusle olmaz o is.:)) acilan yaralari sac bas makyaj kapatmaz. Samimi bir pismanlik, sevgi, ozur ve aciklama. Ha bir de konu sahibi kacan kovalanir lafi cok da yabana atilacak bi laf degil. Siz su durumda kacamazsiniz tabi de cok da sensiz yapamiyorum oluyorum bitiyorum modunda olmayin bence. Cunku cok fazla istediginizi bilirse bence iyice geri tepebilir. Aciklamalarinizi yapin ozrunuzu dileyin tabiki tekrar ikinize bir sans vermek istediginizi anlatin ama cok da uzerine dusmeyin bence. Bu benim dusuncem bilmiyorum esinizi siz daha iyi tanirsiniz tabiki.
Tabi ki pismanlik ozur vs bunlar olmali ama ilk adimi atmadan dikkat cekme evresinden bahsettim ben

Girişimi hiç olmadı, engel olmaya da çalışmadı. Bir gün bana mesaj attı seni çok özledim lütfen görüşelim diye cevap bile vermedim : ( belli bir yaşa gelmiş insan bu cevapsızlığın üstüne ne girişimde bulunurki.

Bu mesajı attığında ayrılalı ne kadar olmuştu

Dimdirek yazacağım,
Bence siz "narsist" bir kişisiniz. Aileden geliyor sanırım.Bu konuda psikolog arkadaşlar daha net şeyler yazarlar belki ama ben de bir kaç şey yazmak istiyorum.
Evliliğinizdeki saygıyı bitirme biçiminiz , evlilik birliği içerisindeyken yapmış olduklarınız,hatta evliliğinizi bitirme şekliniz, o da yetmeyip boşanma sonrası yaptıklarınız... eşinize,ailesine..insanları kullanmayı sevmeniz aşırı faydacılık odaklı olmanız.. daha da sayılır.hepsi ama hepsi sizde Narsisistik bir bozukluk olduğunu gösteriyor.Kadın halinizle eski nişanlımı gördüm sizde.narsisistik kişilik bozukluğu kavramını tüm gerçekliğiyle bana öğreten ve de yaşatan insandır kendisi okurken aynı ürpertiyi hissettim.
Maalesef bu konuda romantik olamayacağım çünkü ben asla değiştiğinizi, değişeceğinizi düşünmüyorum.Narsisizm genlere kodlanmış bir tür kimlik kişilik bozukluğudur cart diye söküp artık öyle değilim diyemezsiniz.
Neden bu kadar net düşünüyorum?çoğunluğun atladığı bir nokta var.tamam, annenizin gazına geldiniz maddi olarak çok bunaldınız ve de boşandınız. Peki ya sonrası yaptıklarınız?Bu kadar acımasızca eşinizin adeta canını devamlı olarak yakacak şeyler yapmanız?o ütü meselesi.. kocan o senin yani işe nasıl kırışık yollarsın adam sana ev işlerinde yardım eden biriyken?
Eşinin ailesi.. her gittiğimde en az küçük altın verirlerdi demişsiniz.eğer abartı değilse ben böylesine eli açık aile görmedim geline karşı. Asla ama asla telefonlarını açmayışınız, onları heryerden engellemeniz.. daha da yazarım satıraralarında çok şey gizli çünkü.
Size hiçbir zararı olmayan insanlara karşı istediğiniz faydalıcılığı alamadığınızda size karşı istediğiniz yüceltilmeyi bulamayınca bir köpekbalığı kadar acımasız oluşunuz.. cart diye çocuğunuzu bile düşünmeden evliliği bitirmeniz, ben çok mutluyum fotoğrafları koymak,size seni özledim yazan çocuğunuzun babasına olumsuz da olsa bir cevap dahi yazma gereği duymamanız..ben o süreçte çok acı ve de yaralayıcı sözler söylemiş olduğunuzu da biliyorum.bunları yaparken zevk almıyor olsaydınız kısacık bir an da olsa acaba derdiniz..demediniz.
Şimdi durum ortada.aileden aldığınız faydacılık minimal seviyede çünkü onlar da sizin gibi. Bu kıymetini anlamak değil, bir daha o kadar manipüle edecek bir kurban daha bulamamış olmanız.eğer bulunsaydı eski kocanın esamesi okunmazdı.
Hanımefendi, eşiniz o kadar çok yaralı ki.Uzun uzun yazmayacağım bu kısmı ama kadın olsaydı belki paketlerce ilaç kullanıyor olurdu boşanma sonrası.Umarım size asla dönmez, kendine hakettiği gibi bir hayat kurar. Biliyorum ki siz bir narsist olarak yine aynı şeyleri yapacak yaşatacaksınız o evlilikte.
Size tek tavsiyem bu, eğer şimdiye kadar gitmediyseniz mutlaka bir psikoloğa gidin.Ancak o zaman "ben değiştim/değişiyorum" deme şansınız olur çünkü.Tamamen olmasa da biraz törpülersiniz belki.en azından arkadaşlarınız falan olur çevrenizde.

Dimdirek yazacağım,
Bence siz "narsist" bir kişisiniz. Aileden geliyor sanırım.Bu konuda psikolog arkadaşlar daha net şeyler yazarlar belki ama ben de bir kaç şey yazmak istiyorum.
Evliliğinizdeki saygıyı bitirme biçiminiz , evlilik birliği içerisindeyken yapmış olduklarınız,hatta evliliğinizi bitirme şekliniz, o da yetmeyip boşanma sonrası yaptıklarınız... eşinize,ailesine..insanları kullanmayı sevmeniz aşırı faydacılık odaklı olmanız.. daha da sayılır.hepsi ama hepsi sizde Narsisistik bir bozukluk olduğunu gösteriyor.Kadın halinizle eski nişanlımı gördüm sizde.narsisistik kişilik bozukluğu kavramını tüm gerçekliğiyle bana öğreten ve de yaşatan insandır kendisi okurken aynı ürpertiyi hissettim.
Maalesef bu konuda romantik olamayacağım çünkü ben asla değiştiğinizi, değişeceğinizi düşünmüyorum.Narsisizm genlere kodlanmış bir tür kimlik kişilik bozukluğudur cart diye söküp artık öyle değilim diyemezsiniz.
Neden bu kadar net düşünüyorum?çoğunluğun atladığı bir nokta var.tamam, annenizin gazına geldiniz maddi olarak çok bunaldınız ve de boşandınız. Peki ya sonrası yaptıklarınız?Bu kadar acımasızca eşinizin adeta canını devamlı olarak yakacak şeyler yapmanız?o ütü meselesi.. kocan o senin yani işe nasıl kırışık yollarsın adam sana ev işlerinde yardım eden biriyken?
Eşinin ailesi.. her gittiğimde en az küçük altın verirlerdi demişsiniz.eğer abartı değilse ben böylesine eli açık aile görmedim geline karşı. Asla ama asla telefonlarını açmayışınız, onları heryerden engellemeniz.. daha da yazarım satıraralarında çok şey gizli çünkü.
Size hiçbir zararı olmayan insanlara karşı istediğiniz faydalıcılığı alamadığınızda size karşı istediğiniz yüceltilmeyi bulamayınca bir köpekbalığı kadar acımasız oluşunuz.. cart diye çocuğunuzu bile düşünmeden evliliği bitirmeniz, ben çok mutluyum fotoğrafları koymak,size seni özledim yazan çocuğunuzun babasına olumsuz da olsa bir cevap dahi yazma gereği duymamanız..ben o süreçte çok acı ve de yaralayıcı sözler söylemiş olduğunuzu da biliyorum.bunları yaparken zevk almıyor olsaydınız kısacık bir an da olsa acaba derdiniz..demediniz.
Şimdi durum ortada.aileden aldığınız faydacılık minimal seviyede çünkü onlar da sizin gibi. Bu kıymetini anlamak değil, bir daha o kadar manipüle edecek bir kurban daha bulamamış olmanız.eğer bulunsaydı eski kocanın esamesi okunmazdı.
Hanımefendi, eşiniz o kadar çok yaralı ki.Uzun uzun yazmayacağım bu kısmı ama kadın olsaydı belki paketlerce ilaç kullanıyor olurdu boşanma sonrası.Umarım size asla dönmez, kendine hakettiği gibi bir hayat kurar. Biliyorum ki siz bir narsist olarak yine aynı şeyleri yapacak yaşatacaksınız o evlilikte.
Size tek tavsiyem bu, eğer şimdiye kadar gitmediyseniz mutlaka bir psikoloğa gidin.Ancak o zaman "ben değiştim/değişiyorum" deme şansınız olur çünkü.Tamamen olmasa da biraz törpülersiniz belki.en azından arkadaşlarınız falan olur çevrenizde.

tüylerim diken diken oldu yazdıklarınızı okurken...o_O

Back