• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem yaşarken yetim kaldım.

Ben ailemi atmadım biliyormusun annem babam çok utanacak benden özür dileyecekler çünkü onlara bakacak olan yine ben olacağım bana bunları yaptılar diye yaşlandıklarında terk edemem
Tatlım çok büyük konuşma.kimin ne olacağını,kimin kime bakacağını,kimin kime ihtiyaç duyacağını Allah bilir.Yaşlanacak kadar ömür olur mu onu da Allah bilir.Senin anlattığın problemler çok büyük halledilemeyecek problem değil.

O senin düşüncen

Benim düşüncem evet.

Aile çok önemlidir ve evlatlar anne-babalarına sahip çıkmalıdır. Hastalandığında, yaşlandığında, yalnız bırakmamalıdır. Ama eğer aile, çocuklarına gereken özeni göstermiyor, değer vermiyorsa, sırf ne olursa olsun anne-babadır diye de kendisini üzmelerine izin vermemeli insan. Konu sahibi ailesi ona ihtiyaç duyduğunda zaten onlara destek olacaktır ama bu süreçte görüşmemesi hiç anormal değil.

Saygı sevgi karşılıklıdır.

Sen elinden geldigi kadar cabalamissin. Millete ne anlatirsa anlatsin. Sen hayatina bak.
Uzgunum ama senin annen ANNE degil...

Boyle aileye taviz verilir mi? Nasil anne bu? Cok uzuldum.Etrafta sizi kotuluyor kulaginiza gelecegini biliyor.Siz kendinizi biliyosunuz.En onemlisi Allah biliyor.Kula da kendinizi ispat etmek zorunda degilsiniz.Annenizden uzak durun bence. Bunu soyledigime ben bile inanamiyorum ama size zarari olan bir anneye gerek yok.

seninki bence uç bir nokta. Nişanda takılan altınları annen nasıl alır??????
Sen nasıl bir açıklama yaptın Allah aşkına kafam almıyor bunu.
Benimkini de babam almisti, 6 bin tlydi cok iyi hatirliyorum. O paradan zerre kadar bana gelmedi. Kardesim askerdi, annem gizli gizli o paradan yollardi. Babam 5 binini kredi cektigi bi akrabanin borcuna yatirdi. Esim unutmuyor. Acikladim ben, bosver dedim. Ama hep yuzume soyler, bi gun babana bu konudan caticam der.
Bi gun ben de acayim eski gunlerle ilgili konu, icim daraliyor bazen dusundukce....

Benim düşüncem evet.

Aile çok önemlidir ve evlatlar anne-babalarına sahip çıkmalıdır. Hastalandığında, yaşlandığında, yalnız bırakmamalıdır. Ama eğer aile, çocuklarına gereken özeni göstermiyor, değer vermiyorsa, sırf ne olursa olsun anne-babadır diye de kendisini üzmelerine izin vermemeli insan. Konu sahibi ailesi ona ihtiyaç duyduğunda zaten onlara destek olacaktır ama bu süreçte görüşmemesi hiç anormal değil.

Saygı sevgi karşılıklıdır.
Herkesin değer anlayışı değer yargısı farklıdır.Her anne kız baba oğlan ebeveyn evlat arasında tartışmalar olur,başka açıdan bakar herkes.Baba da anne de kötü diye (ki burda konu sahibibn anlattıklarında çok büyük bir problem görmüyorum ben) bir kenara fırlatıp atamayız.Bir süre görüşmemek farklı birşey,yüzüne bakmamak silmek farklı birşey.Dışardaki elin oğlu kızı değil bu,karşılığı varsa sevelim.Mesafe koyabilir,sınırlarını çizebilir,kızabilir küsebilir ama anne babayı ne bir kayınvalideye ne de başka birine değiştiremez insan.Dünyanın en harika kayınvalidesinin yüreği bile annenin yüreği gibi olamaz istese de olamaz.Bak eşiyle bir kavga etsin görürüm ben o kayınvalideyi.

Tatlım çok büyük konuşma.kimin ne olacağını,kimin kime bakacağını,kimin kime ihtiyaç duyacağını Allah bilir.Yaşlanacak kadar ömür olur mu onu da Allah bilir.Senin anlattığın problemler çok büyük halledilemeyecek problem değil.

Kardeşlerim bakacak yapıda insanlar değil demek istiyorum ben tabi ki ne olacağını allah bilir ama kardeşim daha öncede annem hastalandığında ilgilenmemiştii herkesin kendine göre sorunları var demiştii hamile ve öğrenci olmama rağmen ihtiyacın varmı anne diye hergün gitmiştim

Herkesin değer anlayışı değer yargısı farklıdır.Her anne kız baba oğlan ebeveyn evlat arasında tartışmalar olur,başka açıdan bakar herkes.Baba da anne de kötü diye (ki burda konu sahibibn anlattıklarında çok büyük bir problem görmüyorum ben) bir kenara fırlatıp atamayız.Bir süre görüşmemek farklı birşey,yüzüne bakmamak silmek farklı birşey.Dışardaki elin oğlu kızı değil bu,karşılığı varsa sevelim.Mesafe koyabilir,sınırlarını çizebilir,kızabilir küsebilir ama anne babayı ne bir kayınvalideye ne de başka birine değiştiremez insan.Dünyanın en harika kayınvalidesinin yüreği bile annenin yüreği gibi olamaz istese de olamaz.Bak eşiyle bir kavga etsin görürüm ben o kayınvalideyi.
Ben zaten aksini iddia etmiyorum. Eşini ve kvsi süper ötesi de demiyorum. Ama sahip çıkmışlar mı çıkmışlar. Destek olmuş mu olmuş kadın. Zaten yazdım bir önceki sayfalarda, ailenle yaşadıklarını paylaşma kv ve eşinle diye. Daha sonra bir laf söyleseler ağrına gider dedim.

Fakat bu durum, benim için gerçekten çok rahatsız edici. Ailesi ciddi anlamda sevgisiz insanlar ve anlattıkları çok büyük problem. Sen her ne kadar görmesende. Ben olsam arayı açar, bayramdan bayrama görüşür, ilerde de bana ihtiyaç duyarlarsa destek olurdum. Anne-babanın hakkı ödenmez de, evlatta anneye babaya emanettir. Emanetin kıymetini bilmeyen neden büyük fedakarlıklar bekler, anlamış değilim.

Benimkini de babam almisti, 6 bin tlydi cok iyi hatirliyorum. O paradan zerre kadar bana gelmedi. Kardesim askerdi, annem gizli gizli o paradan yollardi. Babam 5 binini kredi cektigi bi akrabanin borcuna yatirdi. Esim unutmuyor. Acikladim ben, bosver dedim. Ama hep yuzume soyler, bi gun babana bu konudan caticam der.
Bi gun ben de acayim eski gunlerle ilgili konu, icim daraliyor bazen dusundukce....
Sen olsan unutur muydun?
Konu para meblası az ya da çok kvalidende kalsa ve harcasalar senden habersiz unutur musun?
Belki isteseler hiç sorun etmeden vereceksin ama adam yerine koymadan..
Ben de olsam asla unutmam. Kendi anneni babanı her konuda tolere edebilirsin ama karşı tarafın annesi babası yapınca kin olarak kara kaplı deftere geçer.Belki aynı şeyi eşinin ailesi yapmış olsaydı eşin hala etkisinde kalamayacaktı da adını"zor durumdalardı kullandılar ne var yani geri ödeler" koyacaktı...

Kız birşey demiyor ki zaten de konu var burda bizde yorum yapıyoruz.Aile dış etken değildir.Anne baba hakkı koca hakkında evladır.Kendi huzurunu korumak için aileyi silmek gerekli değil.Bir insan anne de olsa baba da olsa eşte olsa,sınırlarını kendi belirlemeli.
lütfen ya anne yada babanın psikolojisi bzouksa..ben iyiyim siz hastasınız diyor ailenin huzurunu bozuyorsa?????

Kardeşlerim bakacak yapıda insanlar değil demek istiyorum ben tabi ki ne olacağını allah bilir ama kardeşim daha öncede annem hastalandığında ilgilenmemiştii herkesin kendine göre sorunları var demiştii hamile ve öğrenci olmama rağmen ihtiyacın varmı anne diye hergün gitmiştim
Sen annen hastayken doğru olanı yapmışsın zaten, kardeşlerinin yaptığı yanlış. Elinden geldiği kadar yanlarında olmalısın. Ancak onlar da zevki sefa içinde yaşarken seni mahçup edecek şeyler yapmaması lazımdı.

ne yapayım peki canım benim sende kendine göre haklısın tamam hak veriyorum peki ne yapayım beni arayıp sormayan 5 günlük bebekle süt mücadelesi verirken sütüm yok diye ağlarken ağrıdan kıvranıp banyo bile yapamazken bırakıp bela okuyup giden kaynanası gitti nasıl bakacak bebeğine diye düşünüp bir kez aramayan bebeğim hastayken aramayan bir annenin ayaklarına mı kapanayım gidip özür mü dileyeyim eşimde aileside baki değil ayrılırsam gidecek yerim yok bunu bende biliyorum ama ailemle görüşsem de yok zaten kardeşim aldatıldı kızını alamam dedi annem kardeşim geri döndü kocasına benim oğlumu kabul eder mi ayrılacak olsam etmez etmezse bende zaten dönemem yanlarına

Konu sahibinin anlattıklarında problem bence şu şekilde var, anne şikayetlerini sadece onun yanında anlatmıyor, başka insanların da konu sahibi hakkındaki düşüncelerinin değişmesine yol açıyor. Annenin kızına bu şekilde davranması kayınvalidenin zamanla konu sahibine karşı, bir anne kızına neden öyle davransın acaba bir sebep mi var veya çok yazık ben de annesinde bulamadığı sevgiyi ben vereyim diye sevgisini gitgide daha korumacı hale getirmesine sebep olabilir, ilerde de bu konu sahibinin kendi hanesindeki dengeyi bozar. Konu sahibini her seferinde annesini müdafaya zorlar, annesinde kendinin de yanlış gördüğü şeyleri savundurmak bıktırır, usandırır. Silmek ağır bir ifade ama bence de araya mesafe koyulması gerek, bundan da vicadan azabı duyulmaması gerekir.

Kız birşey demiyor ki zaten de konu var burda bizde yorum yapıyoruz.Aile dış etken değildir.Anne baba hakkı koca hakkında evladır.Kendi huzurunu korumak için aileyi silmek gerekli değil.Bir insan anne de olsa baba da olsa eşte olsa,sınırlarını kendi belirlemeli.
insanlar birbirine saygı duymalı annenin kızına saygısı yok..parsını kuruşuna dek elinden alıp nişanlıyken sopa atıyor..olucak şeymi..biz kedimizi bile ittirmezken..

Sen olsan unutur muydun?
Konu para meblası az ya da çok kvalidende kalsa ve harcasalar senden habersiz unutur musun?
Belki isteseler hiç sorun etmeden vereceksin ama adam yerine koymadan..
Ben de olsam asla unutmam. Kendi anneni babanı her konuda tolere edebilirsin ama karşı tarafın annesi babası yapınca kin olarak kara kaplı deftere geçer.Belki aynı şeyi eşinin ailesi yapmış olsaydı eşin hala etkisinde kalamayacaktı da adını"zor durumdalardı kullandılar ne var yani geri ödeler" koyacaktı...
Aynen oyle. Ailelerimiz bazen yuzumuzu yere egiyor maalesef.
İsteme gibi durum olmadi zaten, kardeslerim, annem cantadan cikarip topladilar paralari , direk babama verdiler. Benim ceyizimde de bir suru eksik var dusun:KK51:
Ailemin yaptiklarini unutmus gorunuyorum ama unutamiyorum. Anneme kirildigim seyleri soylesem, ne var bunda der direk. Onlara gore sorun degil iste.
Onlarin yaptigi seylerin ceremesini hala ben cekiyorum, esim cekiyor.

Ben zaten aksini iddia etmiyorum. Eşini ve kvsi süper ötesi de demiyorum. Ama sahip çıkmışlar mı çıkmışlar. Destek olmuş mu olmuş kadın. Zaten yazdım bir önceki sayfalarda, ailenle yaşadıklarını paylaşma kv ve eşinle diye. Daha sonra bir laf söyleseler ağrına gider dedim.

Fakat bu durum, benim için gerçekten çok rahatsız edici. Ailesi ciddi anlamda sevgisiz insanlar ve anlattıkları çok büyük problem. Sen her ne kadar görmesende. Ben olsam arayı açar, bayramdan bayrama görüşür, ilerde de bana ihtiyaç duyarlarsa destek olurdum. Anne-babanın hakkı ödenmez de, evlatta anneye babaya emanettir. Emanetin kıymetini bilmeyen neden büyük fedakarlıklar bekler, anlamış değilim.
Ben hayatta daha fazlalarını gördüm,şahit oldum.Ve yien tekrarlıyorum bu kadar büyütülecek konu yok.Annem yaşasa da,hergün bana bağırsa,bütün paramı herşeyimi ona versem.Annenin yerini dünyada hiçbirşey tutmaz.Ne kadar yanlış yapsa da,sevgisini gösteremese de,konu sahibi bile kaynanası iyi olduğu halde anne boşluğu,annesinin yaptıklarını sorguluyor.Önemsemese amaan der geçer.

Arkadaşlar ben ailemle 14 aydır görüşmüyorum çeremde ki herkes ne olursa olsun ailen onlar senin diyor annem de herkese beni kötülüyor hep yalan anlatıyor herşeyi ben kötü hayırsız evlat gibi görünüyorum.

Ben 3 yıllık eliyim ailemle hiç ama hiç bir sorunum yoktu bekarlığımda annemle arkadaş gibiydik çok seviyorurdum çok düşkündüm günde en az 3 kez konuşurdum her şeyimi bilirdi annem ben ona hep destek oldum sessiz sakin sorun çıkarmayan bir kızdım oda hep söylerdi allah sana senin gibi hayırlı evlatversin diye orta okulda lisede hep ev işi ve bebek bakımıyla ilgilendim annemle şirket temizliğine gittim bize hiç kıyafet almazdı elin verdiklerini giydim paramız yok dediği için isyan etmedim. Lise bitti sen sınavı kazanamazsin dediler beni başkası dersaneye gönderecekti ama onlar beni işe soktular maaş kartım hep babamda oldu haftalık 20 tl harçlık aldım fazla alsam ne yaptın dediler ben yine başkalarının kıyafetlerini giydim annem ev aldı kredi ödedik bana çeyiz almazdı örmezdi para biriktirmezdi ben sana alıcam yapıcam nişanda yapıcam kınada yapıcam ayrı gayrı yok biz aileyiz dedi bende hiiiç sesimi çıkarmadım. 22 yaşımdayken eşile tanıştım evlenmeye karar verdim annem onayladı beğendi eşimi sözlendiğim gün annemin rengi ortaya çıktı ben kredi ödüyorum nişanı seneye yaparız borcumuz bitince evlenebilir dedi borç ödüyorum hiçbirşey yapamam dedi kayınpederim ve eşim biz yaparız beklemek istemiyoruz dediler ailem onay verdi annem gerçekten hem beneim maaşımı almaya devam etti hiç masraf yapmadı nişan kına düğün çeyiz hiçbir masraf yapmadı her sözüyle yaraladı beni ben kırmamak için sustum nişan takısı benim dedi kavga etti nişanda taktığı bileziği aldı düğünde tekrar taktı paraya ihtiyaç duydum eşimden isteyemediğim şeyler oldu çok ağladım burda konularımda var çok ağladım nişanlıyken. Düğün zamanı cebimde 10 tl parayla düğünüme gittim babam düğünüme gelmedi annemin yalanları yüzünde uçak biletini yaktı gelmedi annem erkek tarafı bizi götürmek istemiyor dedi annem kız tarafı kaç kişi gitmek isterse götürmek zorundasınız diyordu ama yoktu eşimin parası artık borçla döndürüyorduk masrafları ben bir kuruş yardım edemiyordum maaşım ailemdeydi mobilyası halısı perdesi elektroniği küçük ev aletleri ev kurmak çok zor yetişemiyorduk çok zor zamanlardı. Evden çıkarken kapı tutma parasından kavga çıkarttılar her türlü sorun çıkarttılar ben hala annemden vazgeçemiyordum kınamda anneme 2 altın erdim dedim ki anne el öpmeye gelince düğünden sonra yarım altın takma al bunları tam altın al bana dedim eşimin gözünde ailem bana değer veriyor demek için ama o yine yarım taktı. Benim ev hazırlığıma hiç karışmadı eskiden aldığı birkaç parça çeyizim vardı mesela yaşlı akrabalara gidince ördükleri patikleri verirler annem onları çeyiz diye saklamış bunun gibi şeyler çayizlerimi yıkamadan getirdi sen yıkarsın dedi attı kirli sepetime sonra eşin niye bize yemek getirmedi çeyiz getirdim ben dedi bunun gibi neler neler.

Ben affettim hiç ses çıkarmadım hep ağladım hep sustum annem böyle dedim babam da hep annemin tarafında çalışmıyordum ygs hazırlanıyordum hiç ihtiyacın varmı demediler kazandım üniv başladım hamile kaldım çok bulantım vardı ilgilenmedi düşük tehliken ardı gelmedi doğumuma 3 hafta kala 3 haftalık tatile gitti gitme anne korkuyorum dedim ben insan değil miyim dedi doğum yaptım aradım uçak biletim 3 gün sonra kızım ozaman gelicem dedi kızdım bağırdım ilk defa can havliyle ağzıma geleni saydım bindi otobüse geldi keşke gelmeseydi hastanede sürekli eşimi kaynanamı kötüledi ağlattı beni niye böyle gecelik giydin köylü gibisin niye yanında poşetler dolusu yiyecek yok kaynanan seni sevmiyor dedi durdu hastaneden çıktım eve geldim 1 kere geldi beni yıkadı allah yine de razı olsun yıkanamıyordum çünki neyse gitti hergün arıyordu bigün aradı anne gel beni yıka diyecektim kızım herkes evinde rahat etsin ben gelemem dedi gel diyemedim boğazım düğümlendi yanımda kaynanam vardı. Annemle telefonda konuşuyordum anne çok daraldım kaynanamla köye gidicem dedim gerizekalı o seni sevmiyor dibinden ayrılmıyorsun dedi eşim de duydu annesine söyledi kayınvalidem annem bana gelince sordu nerden çıktı sevmediğim onun herşeyiyle ben ilgilendim çeyizlerini evini ben dizdim doğumunda ben yanındaydım sevmeyen kaynana böyle mi olur dedi annem inkar etti ümrn yalan söylüyor dedi yemin etti demedim dedi sütün kesilsin inşallah dedi zaten sütüm yoktu biliyordu mama veriyorduk bebeğe ağlamaktan fenalaştım hiç bişey demedim anne gitme diyee yalardım sadece ama ben 5 günlükken gitti bir daha aramadı beni babamda aramadı bebeğimi görmeye de gelmedi ben okadar kırıldım ki aramadım gitmedim o günden beri herkese beni kötülüyor bebeği göstermiyor gelmiyor biz bişey yapmadık diyor ben gitmek istemiyorum herşeyi affettim ama 5 günlük loğusayken terk ettiğini ağlarken bıraktığını affedemiyoruım ben haksız kötü birimiyim kardeşim sen yalnız kalmayı hak ediyorsun diyor kimseye derdimi anlatamıyorum.
esin nasil biri peki? insaallah o sana aile olmustur

insanlar birbirine saygı duymalı annenin kızına saygısı yok..parsını kuruşuna dek elinden alıp nişanlıyken sopa atıyor..olucak şeymi..biz kedimizi bile ittirmezken..
Vermesin parasını.Evli barklı insan.Sınırlarını kendi koyacak.Yapılan hiçbirşey anneyi silmeyi gerektirmez.Analatamadığım birşey var.Ben annenin yaptıklarını savunmuyorum.Daha da bu konu hakkında yazmak istemiyorum.Bu benim fikrim.Ben annemle sınırımı koyarım ama silmem.

Konu sahibinin anlattıklarında problem bence şu şekilde var, anne şikayetlerini sadece onun yanında anlatmıyor, başka insanların da konu sahibi hakkındaki düşüncelerinin değişmesine yol açıyor. Annenin kızına bu şekilde davranması kayınvalidenin zamanla konu sahibine karşı, bir anne kızına neden öyle davransın acaba bir sebep mi var veya çok yazık ben de annesinde bulamadığı sevgiyi ben vereyim diye sevgisini gitgide daha korumacı hale getirmesine sebep olabilir, ilerde de bu konu sahibinin kendi hanesindeki dengeyi bozar. Konu sahibini her seferinde annesini müdafaya zorlar, annesinde kendinin de yanlış gördüğü şeyleri savundurmak bıktırır, usandırır. Silmek ağır bir ifade ama bence de araya mesafe koyulması gerek, bundan da vicadan azabı duyulmaması gerekir.
Tam tersi de olabilir. Bir anne öz evladını nasıl kötüler diye kafasında evirip, çevirirse çok fazla; "kendi annesi bile sevmiyor sanki ben mi doğurdum, ben mi kahrını çektim" diye de düşman da olabilir.

Back
X