• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Annen ne diyor derken,mutsuzluk ve pişmanlığına ne diyor demek istedim.Madem sen bilirsin diyecek kadar önemsizmiş durum,vaktinde sana doğru destek olsaydı keşke.Eğer herşey düzelirse ki inşallah düzelir .Anneni sorunlarından uzak tut,bu mutsuzluğunu unutma

ilk bahsettiğimde hiç cevap vermemişti, sessizce yüzüme bakmıştı. iyiliğimi düşünüyordur eminim, sonuçta annem evliliğimi kurtarmak için destek olabilirdi olmadı keşke şimdi destek olsa

Ben de her gün bakıyorum şu konuya ama konu sahibi arkadaşım artık harekete geçemeyecek misin? Vallahi kendini öyle güzel anlattın ki kesinlikle pişman olduğuna ikna olmuş durumdayım.. Nasıl ki bize burda hatalarından bahsettin eşine de anlat onu ikna et...pişmanlığını dile getir.. Bir akşam yemeğinde bahsedebilirsin mesela.. Sakin sakin anlat.. Konuyu bir toparlama açısından soruyorum son durum nedir?

işte! sizin gibi bir arkadaşım olsaydı dertlerimi beni dolduran anneme (anneme yine anlatırdım ama cok fazla etkisinde kalmamış olurdum) değil size anlatırdım. boşanma sürecinde değil öncesinde bol bol konuşurduk ve benim göremediğim anlamadığım şeyleri siz söyler beni öfkeden uzak tutardınız. hiç boşanma olmazdı.
benim olaylara çözüm odaklı yaklaşabilmem için benim bu süreci yaşamam gerekiyormuş çünkü evliyken problem çıktığında hiç olumlu davranmadım, çözmek için uğraşmadım. ancak şimdi görüyorum davranışlarımın ne kadar hatalı olduğunu : (
Kuzum diyosunki keşke sizin gbi arkadaşım olsaydı bni caydırırdı konusurduk çözerdik filan. Ama seni aramışlar kayınvaliden aramış konusmak için caydırmak için yanlış yaptıgını söylemek için ama dinlememişsin.eger bir arkadaşın olsaydı onuda dinlemiceni düşünüyorum. Kusura bakma

Ben de her gün bakıyorum şu konuya ama konu sahibi arkadaşım artık harekete geçemeyecek misin? Vallahi kendini öyle güzel anlattın ki kesinlikle pişman olduğuna ikna olmuş durumdayım.. Nasıl ki bize burda hatalarından bahsettin eşine de anlat onu ikna et...pişmanlığını dile getir.. Bir akşam yemeğinde bahsedebilirsin mesela.. Sakin sakin anlat.. Konuyu bir toparlama açısından soruyorum son durum nedir?

İş için şehir dışında eşim, dönsün kesinlikle ufakda olsa bir atılımım olacak

Kuzum diyosunki keşke sizin gbi arkadaşım olsaydı bni caydırırdı konusurduk çözerdik filan. Ama seni aramışlar kayınvaliden aramış konusmak için caydırmak için yanlış yaptıgını söylemek için ama dinlememişsin.eger bir arkadaşın olsaydı onuda dinlemiceni düşünüyorum. Kusura bakma

Evi terketmeden önce konuşurdum. Makul tavsiyeler dinlerdim. o dönem annem beni ben annemi gazladım durdum. bir arkadaşım yada kardeşim olsaydı farklı bir görüş açısı sunardı, belki beni sakinleştirirdi...

Hatalı olan, ani, fevri hareket eden sizsiniz, bunun da farkındasınız, çok güzel... bence kesinlikle mert, dürüst, samimi olun... eşinizle de bu şekilde konuşun... belki onarmanız kolay olmayacak ama değer mi değer.... eşimle olan mutluluğumu hiçbirşeye değişmem, karşılıklı olarak birbirimizi incitmekten çok korkarız, çünkü seviyoruz, ne benim ailem, ne onun ailesi birbirimiz hakkında konuşabilir, çünkü fırsat vermeyiz, eşin arkasından dedikodu yapan insanlardan nefret ederim, karı koca aynı yatağa giriyor, sevgiyi paylaşıyor, sonra arkasından çekiştiriyor, hiç hoş olmuyor, kaybetmek kolay... ama sonrası hep pişmanlık, evliliğinizde aşılamayacak sorunlar yokmuş, adım atın, gerekiyorsa bir adım daha atın, sabırlı olun, kazanmaya çalışın, erkek boşanmada anlaşılır diye bir laf var, genelde çok çirkefleştikleri için, ama boşanmada bile çizgisini bozmamış eşiniz, maşallah efendi biriymiş, başarılar diliyorum size... tekrar tutar bu evliliğin mayası..

Seni reddetmeyecek ama tamamda demeyecek..belki bir süre belki de oda 2yil tekrar istiyormuyum istemelimiyim diye düşünecek.onu içine ittiğin yakici süreci şimdi sen yaşayabilecekisin peki?bukadar uzun süre sabirla bekleyebilecekmisin.bunu kastende yapabilir belkide.....

Ahahaha suç annede kalmış iyi mi:) koskoca kadın gaza gelmemeli, bu gidip mağazadan bir kıyafet almak değil ki...boşanmak. kimse gaza gelip boşanmaz. Konu sahibinin boşanası varmış. Annesi boşanma yavrum şu bu deseydi bile boşanacaktı bence....

yengeniz aynı benmiş, bende çok öküz altında buzağa aradım, annemle oturur eşimi çekiştirirdik hiçbirşey yapmamasına rağmen : (

ayrı kaldığımız bu dönemde benim hayatımda kimse olmadı onunda hayatında kimse olmamıştır diye düşünüyorum. şuanda fikri nedir benimle ilgili ne düşünüyor hiçbir fikrim yok. yavaş adımlarla yaklaşacağım eşime umarım iyi sonuçlanır.
Kuzum ya,anneyle eşi çekiştirmekte nedir,benim canım sıkkınsa bile annemin yorum yapmamasını tercih ederim,eşim aleyhinde konuşmasını asla kabul etmem.Konuşacak bir durumda yok ama tut ki var,annemin eleştirmesini iyi niyetli görmem.Yapıcı çözümcü fikir alışverişleri hariç.

Ne oldu? Mektup mesaj yazdiniz mi? Bence cocugunuzu kullanmayin. Kendiniz acik acik gorusmemiz gerekli sana anlatacaklarim var diyin. Gidin ozur dileyin ve izleyin ne yapacak.
Burdaki herkes baska konularda ufacik seylere bosan bosan diyor. Bu konuda aaaa cok uzulduk demeye baslamislar... Demek ki neymis. Yorum yaparken dikkat etmek lazimmis...
Umarim aradigini bulursun arkadasim..
Evet katılıyorum.Eşim sıkıcı,boşan.Eşim ilk gün ki gibi degil,boşan.Çin malı blender sanki,uğraşma yenisini al.Hele bir esramız vardı,yorumlar tek kelime.BOŞAN:D
Boşanma avukatımıydı bilmem:)
Bu konu boşanmanın pekte öyle mutlu son olmadığını gösteriyor.
Her türlü şiddet, kötü huy ve alışkanlıkları ayrı tutuyorum.
Önüne çıkan güzel ve düzgün insanlardan birini seçmemenin pişmanlığını yaşayan bir arkadaşım,bana hep sen çok iyisin,çok daha iyisini bulursun dediler,bende taliplerim hep böyle kapımda çiçekle bekleyecek sanıyordum demişti.
Asker eğlencesi gibi insanı yukarı atan çok olur ama düşerken tutan olmaz çoğu zaman.Dolduruşa gelinmemeli...

Annelere eşle ilgili herşeyin söylenmesine karşıyım..
Tabi ki önemli şeyler söylenir ama herkes yavrusunu düşünür savunur üzülür sonuçta..
Direkt gardını alır bence ..
Birisi söylemişti annesine eşim yardım etmiyor yoruluyorum demiş..
Annem hiç unutmadı eşime kin bağladı diyordu

Ahahaha suç annede kalmış iyi mi:) koskoca kadın gaza gelmemeli, bu gidip mağazadan bir kıyafet almak değil ki...boşanmak. kimse gaza gelip boşanmaz. Konu sahibinin boşanası varmış. Annesi boşanma yavrum şu bu deseydi bile boşanacaktı bence....
Bilmiyorum evlimisiniz tabiiki suçu anneye yüklemek olmaz ama bir kadın için annenin sözleri çok önemlidir.inanin annenin bakisacisiyla eşine soğukluk duyan çok kişi tanıyorum.anneler daha olgun davranmalı ve damadına olan duyguları kendine saklamali.

Back