• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Kuzum ya,anneyle eşi çekiştirmekte nedir,benim canım sıkkınsa bile annemin yorum yapmamasını tercih ederim,eşim aleyhinde konuşmasını asla kabul etmem.Konuşacak bir durumda yok ama tut ki var,annemin eleştirmesini iyi niyetli görmem.Yapıcı çözümcü fikir alışverişleri hariç.

Yapıcı çözümcü fikir alışverişi nedir diye düşündüm : ) annem eşim alehinde konuştukça alkışladım, ben eşim alehinde konuştukça annemde beni alkışladı. galiba haklı çıkma isteğinden dolayı kandırdım kendimi : ( kendi hatalarımı görmezden gelip eşimin hatalarını abarttıkça abarttım : (

Eşinize pişman oldum kelimesini kullanmayın bence ama şunu söyleyebilirsin çocuğumuzun psikolojisi bizim için her şeyden önemli ve onun başka eşlerden kardeşi olmasını istemiyorum bu psikoloji ona ağır gelebilir başka eşler ikinci anne baba fikri ona ağır gelebilir olacaksa kardeşi ona senden ve benden daha iyi anne baba olamaz tarzı konuşup damardan girebilirsiniz ilgili ve mantıklı bir baba bu düşünceyi göz ardı edemez diye düşünüyorum.

Madem arıyor, o zaman oğlunuzla konuşmadan önce siz kendiniz konuşmak için havadan sudan bir şeyler bulmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca yukarıdakı arkadaşa katılmıyorum. Pişman olduğunuzu söylemenin ve özür dilemenin daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Özür dilemek de bir erdemdir.

Hala çocuğu kullan diyenler var, okudukça :kusmuk:
Benim eşim çocuk olduğu halde beni bu şekilde boşayacak, sonra da "ama çocuğumuz var, onun için barışalım." diyecek ha. Boşanırken bu çocuk yok muydu diye bir girerim o mevzuya, yeminle kelimelerle döverim, pişman ederim doğduğuna doğacağına. Hayal ettim de bi yani hayaline bile katlanamadım.

Başka türlü göremiyorum onu : ( parmağımda yüzük olmasada o hala benim eşim belkide böyle sahipleniyorum
Peki şu soruma bize ya da içinden dürüst cevap verebilir misin,eğer boşandıktan sonra 6 ay 1 yıl içinde karşına çok daha olumlu özellikleri olan biri çıksaydı,yine de şimdiki gibi eşim eşim dermiydin,ben demeyeceğini düşünüyorum.Sanırım bir ortada kalmışlık,sandığı gibi paylaşılamama durumuyla karşılaşmama bu pişmanlığı başlatıyor.

Aldatma yok ilgisizlik kaba davranışlar yok gördüğüm kadarıyla. Zor bir durum ama görüşüyor musunuz ? Çocuk için bir araya gelebilirsiniz. Zaten çocukla birlikte bir araya gelmemek çocuğu eksik hissettirir. Küçük bir akşam yemeği de olsa bir araya gelin. Belki bi şans vardır ?

Hayatında biri varsa ki yüksek ihtimal vardır , üzülme yapacak bırsey yok

Elbetteki sorun bende. Hatalarım çok büyük. Beklentilerimden biri ailemin oğlumla zaman geçirmeleriydi. Hiç oralı olmadılar. Başka semtte oturan babası bile aynı evde yaşayan ailemden daha çok ilgileniyor oğlumla. Biraz ilgi göstermelerini istedim, kötü birşeymi istemişim.

Hayatında bir varsa ben ne yaparım : (

Boşanmakla zaten hayatında başka birinin olacağı gerçeğini kabullenip boşanıyor insan.

Benim tanıdığım bir çift var 8 sene sonra yeniden evlendiler, adam 8 sene boyunca eski eşi ikna etmeye çalıştı Hatalı olanın kendisinin olduğunu ve çok değiştiğini ispatladı evlendiler..

Peki şu soruma bize ya da içinden dürüst cevap verebilir misin,eğer boşandıktan sonra 6 ay 1 yıl içinde karşına çok daha olumlu özellikleri olan biri çıksaydı,yine de şimdiki gibi eşim eşim dermiydin,ben demeyeceğini düşünüyorum.Sanırım bir ortada kalmışlık,sandığı gibi paylaşılamama durumuyla karşılaşmama bu pişmanlığı başlatıyor.

inanın karşıma çok insan çıktı. ilk başta iyiydiler sonradan çocuklu boşanmış olduğumu anlayanların tavrı değişti. farklı yaklaştılar.
farklı yaklaşmayan bir kişi vardı, bir hafta sadece konuştuk sonra ne o beni aradı nede ben onu

inanın karşıma çok insan çıktı. ilk başta iyiydiler sonradan çocuklu boşanmış olduğumu anlayanların tavrı değişti. farklı yaklaştılar.
farklı yaklaşmayan bir kişi vardı, bir hafta sadece konuştuk sonra ne o beni aradı nede ben onu
Anlatmak istediğim tam da buydu aslında.Karşına çıkanlar özelini bilmiyordu,öğrendi ve uzaklaştılar diyorsun.Herşeye rağmen görüşmeye devam etselerdi,işler güzel bir şekilde ilerleseydi,yine böyle geriye bakarmıydın,eşini tekrar kazanmaya çalışırmıydın,sanırım hayır...

Gidebildinizmi arkadaşının yanına??

Evet arkadaşıyla görüştüm ve yemin verdirdim aramızda kalacak diye. Niyetimi ve düşüncelerimi anlattım, sordum kimse barmı hayatında diye. eşimin hayatında kimse olmamış yokmuş, gecelik ilişkisi olmuştur belki onu bilmem dedi. ezgi sen evi terkettiğin zaman çok kötü gittin, onuru çok kırdın. haftalarca kendine gelemedi. birde boşanma sırasında canına okudun çocuğun dedi.
yaptığım yanlışları ve pişmanlıklardan bahsettim, arkadaşı artık bunlar için çok geç olduğunu, eşimin kesin olarak beni reddedeceğini düşündüğünü söyledi.
nolur bir konuş fikrini öğren dedim. tamam dedi şehre dönünce konuşacağını söyledi arkadaşı. bakalım ondan haber bekliyeceğim.
durum böyle yani : (

Anlatmak istediğim tam da buydu aslında.Karşına çıkanlar özelini bilmiyordu,öğrendi ve uzaklaştılar diyorsun.Herşeye rağmen görüşmeye devam etselerdi,işler güzel bir şekilde ilerleseydi,yine böyle geriye bakarmıydın,eşini tekrar kazanmaya çalışırmıydın,sanırım hayır...

Yaşamadığım için bilememki ne olurdu. fakat bende pek istemedim bir ilişkimin olmasını

Evet arkadaşıyla görüştüm ve yemin verdirdim aramızda kalacak diye. Niyetimi ve düşüncelerimi anlattım, sordum kimse barmı hayatında diye. eşimin hayatında kimse olmamış yokmuş, gecelik ilişkisi olmuştur belki onu bilmem dedi. ezgi sen evi terkettiğin zaman çok kötü gittin, onuru çok kırdın. haftalarca kendine gelemedi. birde boşanma sırasında canına okudun çocuğun dedi.
yaptığım yanlışları ve pişmanlıklardan bahsettim, arkadaşı artık bunlar için çok geç olduğunu, eşimin kesin olarak beni reddedeceğini düşündüğünü söyledi.
nolur bir konuş fikrini öğren dedim. tamam dedi şehre dönünce konuşacağını söyledi arkadaşı. bakalım ondan haber bekliyeceğim.
durum böyle yani : (
Üzüldüm ama bazı hataların geri dönüşü olmuyor maalesef.

Siz yıkıp dökmüşsünüz her şeyi, o adam da artık kendini korumak istiyordur sizden. Tekrar kırılmak istemez, incinmek istemez. İnanın insan bazen dünyanın en büyük aşkını yaşasa bile imtina eder tekrar yaklaşmaya, paramparça olmaktan korkar tekrar.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Back