Boşanma ve Pişmanlık

konuyu sadece başında okudum nasıl ilerledi bilmiyorum...Bence zararın neresinden dönerseniz kardır.Ama bir şeyler yapmadan önce tekrar aynı hataları yapıp yapmayacağınızı kendinize sorun ve eminseniz girişin ama bence girişin hep karşı taraftan beklemek olmaz biraz değişmeye çalışın zaten hatalarınızdan ders almış gibisiniz.herkesin evinde dörtdörtlük bir yaşam yok.hastalık,parasızlık vs.vs.her türlü şey var.ama kendinize oğlunuz ve eşiniz için söz verin yuvayı ve oğlununuzu mutlulukla kucaklamaya.umarım tekrar aile olup tekrar mutlu olursunuz ama lütfen biraz kendinizi frenlemeyi öğrenin hepimiz için geçerli.yuvanız için 3.kişilerin aklı ile hareket etmeyin.

Bence sizin durumla bu biten evlilik çok farklı çünkü sizde işsiz bir eş ve maddiyat sorunu varmış. Onlardaysa para sorun değilmiş. Resmen mutsuzluk abidesi huysuz bir kadın varmış. Açıkçası ben durumunuzu çok farklı gördüm o örnekten. Siz ciddi bir şekilde konuşun kaçak kaçak değil uzun ve detaylı bir şekilde konuşun dönerse sizindir.

çektirdiklerimden dolayı bana karşı tepkili olabilir, o yüzden biraz ağırdan almam gerekiyor. aslında içimden geçen ona sımsıkı sarılıp söyleyebildiğim en güzel sözleri söylemek ve bir dahada asla bırakmamak.

kardeşim yok malesef, olsaydı belki onlarda annemin etkisinde kalırdı yada bana söz geçiremezlerdi.

birkaç gün evvel cesaretimi toplayıp bir arkadaşını aradım, eşimi biriyle gördüm dedim oda yanlış görmüşsündür bildiğim kadarıyla kimse yok dedi, biraz rahatladım tabi.

İyi iyi buda bir adımdır :)

Ara sıra evliliğimiz sırasında hepimiz böyle buhranlar yaşıyoruz. Ama bu dönemler bir insanın karar vermesinin hiç doğru olmadığı dönemler işte... Eşin adına da üzüldüm, konuş derim ben. kaybedeceğin ne var sonuçta.. ben bir yolunu bulup konuşurdum, en azından evladım için

Olan olmuş.. demek ki bunu yaşaman gerekiyormuş. Bu yüzden kendine kızma.
Geri getiremeyeceğin günler için yaşayacağın günleri kendine zehir etme.

Şimdi tüm cesaretini topla bize anlattığın gibi duygularını yaşadıklarını hissettiklerini ve pişmanlığını en önemlisi de sevgini ve özlemini toparlayıp en güzel ve net bir şekilde eşine mesaj at.
Mesajı atarken hiç bir karşılık ve beklenti içine girme.
Bunu kendin için yap..
İleride keşke dememek için yap.
Belki tersleyecek belki cevap vermeyecek olsun. İleride keşke demekten daha iyi.
Belki de naz yapıp o da olumlu dönecek ve çok mutlu olacaksınız.
Herşey olabilir.. ama önce kendin için at mesajı.

Kardesin yokmuş bari aklı başında çok yakın arkadaşınız bari olsaydı belki ofkeniz biraz durulurdu.benim çocukluk arkadaşım Birgün beni ağlayarak aradi.eşinden ayrılmak istediğini soyledi.uzun uzun artıklarını ve eksiklerini konuştuk ve boşanınca ne yapacagi hayatını nasıl idame ettireceği ve çocukların eğitim durumu ve kocasinin tutumu filan derken boşanmasının onu daha mutsuz edeceğini ve kocasinin birkaç ofke nöbetleri dışında evini güzel gcindiren,sözünden çıkmayan bir eş oldugu kanaatine vardik.evet ev içinde yardım etmiyordu,hep dinlenmek isytiyor,sürekli telwfonla meşgul oluyordu filan ama inanın bosanmasini gerektirecek birşey yoktu.ona dedimki ilerde ya biz sahi neden boşandık diyeceksin..Ve atıyorum başka biriyle evlendin yine başka sorunlar çıkacak Belkide eski eşim daha iyiydi diyeceksin ve çocuklar babasız büyüyecek buna hakkin varmı dedim.ve uzun konuştukça iş arkadaşlarının eşlerini çok ovdugunu anlatti.anladimki iş çevresi canım dostumu çok etkilemiş.simdi çok şükür bakış açısı biraz daha cozumcul.bosanma odaklı değilde bu sorunu nasıl cozeriz diye çareler aramaya yöneliyor.ins sizde tekrar barisirsiniz ve sıkıntılarınız olduğunda daha çözüm odaklı yaklasiniz.Tamda hayırlı bir aydayiz duaların cevrilmedigi bir ay.bol bol dua edin.ben size ettim inş.hayirlisi olur hakkınızda ve mutlu olursunuz

İlk ve son mesajları anca okuyabildim.
Eşiniz adına çok üzüldüm.. Anneleri gereğinden fazla dinlememek lazım.
Hiç yoktan yuvanız yıkılmış. Üstelik anlattıklarınızdan adamın hiçbir suçu günahı da yok..

Her neyse, eğer tekrar eskisi gibi fevri kararlar almaya devam edecekseniz adamın düzenini bozmayın, yazık.
Eğer kararlıysanız, dersinizi alıp olgunlaştıysanız, ufak bir adım atın. Oğlunuzun beraber bir şeyler yapmak istediğini söyleyin. Tepkilerini ölçün. Mümkünse hayatında biri var mı yok mu onu öğrenin. Ve lütfen hayatında biri varsa hiç görüşmeyin.

işte! sizin gibi bir arkadaşım olsaydı dertlerimi beni dolduran anneme (anneme yine anlatırdım ama cok fazla etkisinde kalmamış olurdum) değil size anlatırdım. boşanma sürecinde değil öncesinde bol bol konuşurduk ve benim göremediğim anlamadığım şeyleri siz söyler beni öfkeden uzak tutardınız. hiç boşanma olmazdı.
benim olaylara çözüm odaklı yaklaşabilmem için benim bu süreci yaşamam gerekiyormuş çünkü evliyken problem çıktığında hiç olumlu davranmadım, çözmek için uğraşmadım. ancak şimdi görüyorum davranışlarımın ne kadar hatalı olduğunu : (

Ayyy gercekten bende catlicam oyle etkilediki bu konu beni
Belki durumlarimuz vok benzedigi icin gecmiste dedigim gibi bende yasadim allamhtan 1 ayda dank etti ve baristik oyle etkilendim ki hergun diyorum su kiz bi adim attimi ki ne yapti diyorum
Esime bile bahsettim konudan sence adam ne der dedim
Esim 2 sene cok zaman ayri kalmak icin adam kabullenmistir ayriligi diyo ben olsam 2 sene gectikten sonra donmezdim dedi
Ama ben umutluyum yani iyi bisey olsun cok istiyorum
Sende donene kadar beklemeyip ufak bi mesaj filan ataydin biraz biseyleri mersk edip dusunmesini saglardin zaten 2 sene cok beklemissin acele etmeyim derken surede iyice uzamasin
Ben olsam yazdiydim simdiye

Canım,eğer bir kardeşin,ama mantıklı bir kardeşin olsaydı sana çok faydası olurdu.Biz sorunlarımızı annemizle değil,kızkardeşlerimizle paylaşırız.Anne babalarımıza iyi haberleri ayırırız.Çünki onlar duygusal yaklaşır olaylara.Gerçi benim babam mantıklı bir insandır.Gaz vermez,dinler analiz eder,çeker köşeye konuşur.Ama yinede çok ciddi olmadıkça onlara yansıtmayız.
Kardeşler birbirinin derdini dinler,ileri giderse frenler,iyi özellikleri de ortaya döker ki,doğru karar verebil diye.
.Eşine yazık olmuş,annen ne diyor şimdi bu duruma?
Ayrılmak çok kolay,ayrılık zor gelir derler.
Eğer barışırsanız bambaşka bir insan olmalısın.Yoksa hepinize yazık olur.Kimsenin aklına uyma.Tabiri caizse,şeytan insanı yoldan çıkarır ama,suyunu ısıtmaz derler.
Siz bir taraflara savrulmuşken herkes sıcacık,mutlu,bazen sorunlu ama yine de mutlu yuvasında yaşar gider...

Ne kardeşim nede arkadaşım vardı danışacak : (
Annem karışmıyor ama içinden karşı çıkıyor gibime geldi. ben eşime dönmeyi düşünüyorum dediğimde sen bilirsin dedi başka birşeyde söylemedi.

Annen ne diyor derken,mutsuzluk ve pişmanlığına ne diyor demek istedim.Madem sen bilirsin diyecek kadar önemsizmiş durum,vaktinde sana doğru destek olsaydı keşke.Eğer herşey düzelirse ki inşallah düzelir .Anneni sorunlarından uzak tut,bu mutsuzluğunu unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…