Boşanma ve Pişmanlık

Sosyal bir insan olan eşinizin boşandıktan sonra sosyal hesabını kapatması (sosyal siteleri sevmediğinizi biliyor), geniş arkadaş çevresi olduğu halde iki yılda hayatında kimsenin olmaması, boşanmanıza rağmen aynı evde yaşamaya devam etməsi onun da barışmak isteye bileceğini düşündürdü. Bana öyle geldi:)

Kaç yıllık eşi olmuşsunuz. Fevri olduğunuzu, çabuk sinirlendiğinizi biliyordur və belki de, sakinleşdikten sonra pişman olacağınızı tahmin etmişdir. Ben iyimser bakmaktan yanayım:). Güzel haberlerinizi bekliyorum.

bak arkadaşım bence sen çalış ayaklarının üzerinde dur çocuğun ve senin için küçük bir ev tut ama o adama dönme değişmeyen değişmez. Sen şimdi denize düştüm yılana sarılayım diyorsun yapma aynı girdaba kendini tekrardan sokma.

Benim için öyle, dünyanın sonu. o yüzden yavaş yavaş atmalıyım adımlarımı. şehir dışından bir dönsün ufak ufak adımlar atacağım.
Aslında haklısın, sana kızgın olabilir, oyüzden sevse bile aksini söyleyip canını yakmak isteyebilir, onun canını yakmışsın çünkü. Neyse inşallah bundan sonrası ikiniz için de güzel olsun, ikiniz içinde hayırlısı neyse o olsun

Epeydir okuyodum konunuzu yorum yazmak şimdi kısmet oldu. Ütü meselesini okuyunca yazayım dedim.

Bi kuzenim sizin gibi boşandı. Yengemiz aynı aynııııı sizin gibiydi. Böyle aile toplantılarında bile diken üstünde olurduk. Bişeyi yanlış anlayacakta kuzenle sorun yaşayacak diye. Tek farkı onların maddi durumu çok iyiydi. Yengemiz işe rahat gitsin diye araba aldı ona. Ütü yapmıyordu çünkü annesi kocan çok kazanıyor kadın gelsin ütüye ya da kendi yapsın diyormuş. Kadın gelmeye başladı. Ama gelmesi için telefon etmek gerekiyor ya şu gün falan diye etmiyordu. Kuzenim kırışık gömleklerle ile gidiyordu. Elektrik mühendisiydi kuzenim kendi şirketleri vardı. Bazen inşaatlara gidiyordu o kadar çok yoruluyorum ki eve gelip üzerimi değiştirmeye bile üşeniyorum koltukta uyuyup kalıyorum ama o duş almadın elini yıkamadın diye benle kavga ediyordu dedi. Kaç kere boşanmak istedi kaç kere annesinin evine gitti sayısını unuttuk artık. Seni görmek istemiyorum herşeyin bana batıyo falan diyormuş. Halbuki kuzenim sen evde kal ben evden gideyim sen kafanı dinle diyordu sürekli. Ama yok yok yooook. Boşandılar. Kuzenim çocukla otursun düzeni bozulmasın diye oturdukları evi arabayı yüklü bi miktarda para bırakarak evden çıktı.

Biliyomusun nerdeyse 1 sene pişman olurda döner diye bekledi. Ama olmadı yengemiz gezdi tozdu. Kuzenimde yavaş yavaş iyileşti. Sonra sonra insan olduğumu anladım meğer beni ne kadar çok horlamış diye söylenmeye başladı. Yengede iki seneyi biraz geçince barışmak istedi. Çocuk istiyor sinemaya beraber gidelim , toplantılarına beraber gidelim, tatile beraber gidelim derken derken açıldı. Ama kuzenim reddetti. Şimdi kuzenim başak birisiyle evli.

İnşallah sizin hikayeniz böyle bitmez. Hakkınızda hayırlısı. Sizi çok samimi buldum. Bundan sonra çoook mutlu olursunuz umarım

yalan söyleyemem, kuzenin adına çok sevindim..

Aynı hikayeler aynı sonlarla biter, hep demişimdir bu lafı ve çok severim.
Maviliezgi ben de sizin hikayenin sonunu böyle bekliyorum açıkçası, şurdaki çoğu kadın duygusal yazıyor, cidden sevdiyse bekler vs. tarzı. Lakin bu tarz yaralar zor kapanır, ara ara da kanar; ama kişi de o ara senden vaz geçmiş oluyor. 2 sene uzun bir süre hayatında birinin olmaması seni beklediğini göstermez, evliliğinde çok çekmiş olduğu için evliliğe de pek sıcak bakamıyordur, 37 yaşında ve sosyal bir adam muhtemelen gecelik takılıyordur ki evini kapatmaması ailesinin yanına geçmemesi de bu yüzdendir, belki cidden güvenebildiği bir hatun çıkarsa evlenir; ama o sen olmazsın. Mantığım ve erkekler hakkındaki bilgilerim bana bunu düşündürüyor.

Bizde sevindik. Konu o kadar benzerki acaba dedim eski yengemi. Ama evlendi kuzenim. Bazı şeyler kaybedilince kıymeti anlaşılıyor maalesef Şimdi çokkk mutlu

bazı şeylerin geri dönüşü olmamalı bence.. düşünsenize şimdi kuzeninizi o kadar ezen, aşağılayan bir insan pişman olup döndüğü zaman bundan kuzeninizin kazancı ne? ilk seferde ne kadar mutlu olmuş ki şimdi de mutlu olsun.. hep kadın açısından düşünüyoruz, kadın istedi boşandı - kadın istedi döndü peki adamın duyguları? adamın yıkılan hayatı?
iyi ki dönmemiş kuzeniniz..

yengeniz aynı benmiş, bende çok öküz altında buzağa aradım, annemle oturur eşimi çekiştirirdik hiçbirşey yapmamasına rağmen : (

ayrı kaldığımız bu dönemde benim hayatımda kimse olmadı onunda hayatında kimse olmamıştır diye düşünüyorum. şuanda fikri nedir benimle ilgili ne düşünüyor hiçbir fikrim yok. yavaş adımlarla yaklaşacağım eşime umarım iyi sonuçlanır.

+1

Ya umarım olmaz öyle : (

Değiştim diyen insanlar pek değişmiyorlar maalesef. Sadece pişmanlık yaşadıkları için değiştiklerini düşünüyorlar. Kuzenim şey demişti bana değiştiğini söylüyor ama ben sinemaya giderken şu şu filimden hangisine gidelim diye bana soruyor ama filim seçeneklerini kendisi belirliyor bana hangisine istersen ona gidelim demiyor hala eski bencillik demişti. Erkekler bitti mi bitiriyor bizim gibi değil

Mavili ezgi sen sana donecegine çok inaniyorsun ins.diledigin gibi olur.bende yapı olarak daha aceleciyim sanırım ben yavaş adım atmaz direk görüşmek istediğimi soylerdim ve gururu filan bırakır beni afetmesini isterdim.senin yavaş adım atmanın gerektiren şey ne? Sevgilisi filan var diyemi endişe ediyorsun.yada ne bileyim sozlendimi veya evlilik aşamasında mı diye mı öğreneyim ona göre mı adım atayım diyorsun.aslinda sende haklisin.kardesin filan yokmu peki onlarda mı annenler gibi yangına körükle gittiler merak ettim?

üzüldüm okuyunca
inşallah birleşirsiniz yaaa

önce hayatında biri var mı ona bakılsın

bu arada çevremde de benim öyle büyükler var önce boşan bakarız diyip sonra huysuzlaşan

hadi bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…