Boşanma ve Pişmanlık

Çocugun yılsonu gösterisi bu kadar uzamış olamaz değil mi?
Sanırım beraberler.
Umarım güzel haberle mutlu gelirsiniz ve asla sözlerinizi ve pismanlıgınızı unutmazsınız.

Olan olmuş, hataları zaten herkes söylemiş ben de zikretmeyeyim ama...

Benim söyleyeceğim, bu hanım o adama ben onu seviyorum, tekrar birlikte bir aile olacağız diye dönmek istemiyor. Boşandıktan sonra kendi anne babasından beklediği hayatı bulamadığı için (ailesi çocuğuyla ve kendisiyle onun istediği şekilde ilgilenmediği için, kendi düzenini rahatını bırakıp annesinin evine ve kurallarına uyum sağlayamadığı vb sebeplerle) dönmek istiyor. Arada bi çocuk var, kesinlikle o konuya girmiyorum. Ama yukarıda saydigim sebeplerle sorunlu ve yıkıcı bir boşanma yaşadığın eski eşine dönmek istemek, tam da adam hayatına alışmış, yeniden ayakta durmaya başlamışken haksızlık değil mi? Bencillik değil mi?

Arada bi çocuk var. İletişim hiç kopmamış .Eğer adam bir gelecek görseydi, içinde bir şey kalsaydı iki sene içinde mutlaka bi adım atardı. Bence adam içinde bir şeyler kaldıysa da kendi eliyle çıkarıp atmış. Barışıp yeniden bir araya gelme fikrini, sonuçsuz ve hatta iki tarafa da zararı olacak bi çaba olarak görüyorum. Bence tekrar denememeli.

Ha bidi bidi konuştun, ne yapmalı o zaman derseniz ...

Annesinin evinden ayrılıp kendi ayrı eve çıkmalı. Çalışmaya başlamalı ve sosyal çevre edilmeli.. Bence bunlari yaparsa kısa süre sonra aklındaki eski eşe dönme fikri geri dönüşsüz şekilde aklından çıkıp gidecek. Kendi anne babasıyla ilişkisi de bundan olumlu etkilenecek.

Herkes icin en hayırlısı bu bence.

Çok ağır kararlar hep böyle hatalı olur ve ne yazikki tamiri yoktur. Eşinizin yerinde olsam dönmem. gitmeden düşünseydi derim. Aldatmadikca idare edilmeyecek bişey yoktur. Çocuğa yazık. Hırsınızın cezasını çocuk çekecek .

İşte bu noktada başa dönüyoruz. Kadın baştan koymalı tavrını, baştan çizmeli yol haritasını. Sorunlu bir evliliğe bebek yapmamalı mesela, korunmalı. Kazayla olmamalı o bebek, eşine bırakmamalı korunma işini. Eşi izin vermiyor diye çalışmamazlık yapmamalı. Çalışmasına izin vermeyen bir erkekle evlilik dahi yapmamalı.

Bunlara dikkat etmiş olsa zaten ne bebek kalır ortada nede ailesi tarafından itilip kakılır.

Ailesi okumasına izin vermeyen, çalışmasına izin vermeyen örnekler çok ekstrem örnekler. Bu devirde nadir karşılaşacağımız örnekler.

Neyse, konuyu dağıtmayalım. İnşallah konu sahibinin, eşinin ve evlatlarının haklarında hayırlısı olur.

Bugün oğlumun yıl sonu gösterisi vardı. Eşim benden biraz uzakta oturuyordu ama gözümü alamadım kendisinden kızlar. Çok heyecanlandım. Gösteri bitince eşim hemen oğluma yöneldi ve kucağına aldı bende hemen koştum merhaba demeye çalıştım ama ağızımdan çıkan kelime daha çok melba gibi birşeydi : ) bacaklarım tirtir titriyordu, merhaba dedi. nasılsın iyimisin dedim sağol sen nasılsın dedi iyiyim dedim ve konuşamadım. o da döndü çocuğumuzla ilgilendi. Konuşmaya çalıştıkça batıyordum. Kalbim öyle şiddetli atıyordu ki bayılacağımı düşündüm.

Kısacası ne konuştu ne de konuşturdu. Okadar güçlü duruyordu ki konuşmaya cesaret edemedim. Arabaya kadar eşlik etti ve hep oğlumla sohbet ettiler. Yakınlaşıp görüşürüz dedim bir adım geriye atıp görüşürüz dedi ve kendi arabasına gitti.

Hakettim ben bunu. Ama vazgeçmeyeceğim.

Boşanmış olduğumu fark edenler hep farklı yaklaştı. O yüzden uzun süredir kimseyi yaklaştırmıyorum yanıma.

Oo ilk aşk gibi heyecan dorukta desene bu iyiye işaret en azından senin için

Herzaman centilmen bir insandı, evet tartışırdık ama düzgün olmayan bendim o değil.

Değiştiğimi ve olgunlaştığımı düşünüyorum ama acaba o nasıl birisi oldu. Yani eminim oda değişmiştir...

Eski eşinizi kutluyorum. Çok olgun davranmış. Bu durumda büyük ihtimalle ona daha çok hayran kalmışsınızdır ve ona ulaşabilmek için daha çok çabalayacaksınızdır.

Çabalamadan önce eski eşinizin hayatında biri var mı yok mu onu öğrenin, ona göre hareket edin.

Hayırlısı olsun..bizi de haberdar edin..ne yapsın adam sizle konuşmaya cekinmistir..çocuk için sevindim..

Boşanmış olduğumu fark edenler hep farklı yaklaştı. O yüzden uzun süredir kimseyi yaklaştırmıyorum yanıma.
Ay bir de bu var.Insan ne için yıktım diyor değer miydi bunları yaşamaya diyor.Hani hatası yüzün e yüzüne çarpıyor.Kendisi farketmese bile bunlar farkettirebilir.Yani insanin burnu sürtebilir.Ki zaman geçtikçe kritik yapar insan hatasını zamanla anlar

Oglunla gorusuypsa sende git gorusmeye bahaneyle bi cay icilemmi de sohpet edelim agzini ara akli hala sendeyse belki adim atarsiniz

Ailem keşke birazcıkda olsa sizin tarif ettiğiniz gibi davransaydı.

Çocuğu hiç esirgemedim ne zaman istediyse gördü, oyunlar oynadı gezdi.

Hayatında kimsenin olup olmadığını öğrenmem çok zor, sosyal ağlarda engelli, kuzenime sordurttum ama onuda geçiştirmiş cevap vermeyip konuyu değiştirmiş. Oğlumada birşey anlatmaz bence.

Son kavga şiddetliydi diyorsunuz ya o bardağı taşıran son damlaydı aslında. Daha öncesi vardır, birikimdir.
Şimdi gerçekten evliliği taşıyabilecek misiniz, seviyor musunuz, ailenizden dolayı mı istiyorsunuz...bunları bir süzgeçten geçirmek lazım.
Kör ölür badem gözlü olur durumu olmasın.
Eğer evliliği yürüteceğinizden eminseniz ona ve kendinize güveniyorsanız çocukla buluşma zamanları siz de beraber olun yeniden arkadaş olun ve gidişata bakın derim.
2. kez evlenen çok insan var. Hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…