- 12 Ocak 2013
- 8.002
- 20.602
- 348
- Konu Sahibi maviliezgi
-
Evet keşke herkesin ailesi sizin gibi olsa..maalesef öyle değil hele birde çocukla..ayrıca konu sahibi çalışıyorsa bir düzen kurabilir ..çalışmıyorsa daha zor..Yok öyle bi durum. Boşanma aşamasındayım, ailem olmasaydı bu kadar güçlü olamazdım! İyiki var ailem, çok şükür.
Su an bizde sizin durumunuzdayiz ancak siz benim esim esiniz de benim yerim de allaha her gun yalvariyorum kopeklerden pisman olsun ben de onu unutiym diye pisman olmaniz icin 2 yil mi gecmesi gerekiyordu cok yazikinanın bu soruları kendime çok sordum. Mutlu bir hayat sürebilmek için ve oğlumun rahatı ve mutluluğu için herşeyi yapabilirim şu an. Hani cadı derler ya o bendim işte evliliğimizde hep problem çıkarırdım ve Allah var eşim asla herşey güzel olacak demedi hep ben burda yanındayım dedi, bana hep destek oldu, ben ona destek olamadım. benim bunları görebilmem için kocamdan uzaklaşmam gerekiyormuş... : (
İşte o noktada elini taşın altına sokması lazım kişilerin. Sadece aileye sığınmak yerine kendi ayakları üzerinde de durabilmeliler...asıl olan asamayı gecınce cıkıyor.
sıtede bırcok konu var bununla ılgılı
.dayak yuzunden ayrılan bır akrabam torunu ıcın elın ... oğlunu buyutuyoruz dedı sok oldum pek te evladının arkasında ıdı.
dısarda her anne baba destek verıyor tabı ıcı kımı dısı kımı yakar bılemıyorum.
ıste ayakta duramadıkları ıcın aılesı tarafından duzen bozucu görulduklerı ve sıgındıkları ıcın.bosanma sürecınden sonra bır de aıle facıası cıkıyor.kımse evlılığının bıteceğını bılemez.keske bosananlar kolayca ayakları uzerınde dursa da bosanmanın ustune boyle krızler ıle karsılasmasalar.yıne de her aıle bosanan bayan ayakları ustunde dursa dahı sızın aılenız kadar anlayıslı olamayabılıyor.çevremde çok sahıt oldum cunkuİşte o noktada elini taşın altına sokması lazım kişilerin. Sadece aileye sığınmak yerine kendi ayakları üzerinde de durabilmeliler...
Benim çevremde de çocuklu olup boşanan kişiler var, hiç böyle bir tepki duymadım. Çünkü çalışıyorlar, düzenlerini bozmuyorlar. Aileleri gerektiğinde maddi ve manevi destek ancak tamamen aileye yükte değiller.
Çalışmıyorsada çalışabilir sonuçta.. Ben bunu kabul etmiyorum, konu sahibini tenzih ediyorum, hem çalışmayıp hem mücadele etmeden herşey istediği gibi olsun istemek olmazki. Emek vermek, çabalamak lazım.Evet keşke herkesin ailesi sizin gibi olsa..maalesef öyle değil hele birde çocukla..ayrıca konu sahibi çalışıyorsa bir düzen kurabilir ..çalışmıyorsa daha zor..
İşte ayakta durabilmeliler. Az önceki yorumumda bir akrabamdan bahsettim, kız markette çalışıyor yaa hani maddi gücü çok iyi değil, markette ne kadar maaş alabilir, çalışma koşullarıda öyle ama çalışıyor nihayetinde. Ayakları üzerinde duruyor. Mücadele ediyor. Önemli olanda bu değil mi?ıste ayakta duramadıkları ıcın aılesı tarafından duzen bozucu görulduklerı ve sıgındıkları ıcın.bosanma sürecınden sonra bır de aıle facıası cıkıyor.kımse evlılığının bıteceğını bılemez.keske bosananlar kolayca ayakları uzerınde dursa da bosanmanın ustune boyle krızler ıle karsılasmasalar.yıne de her aıle bosanan bayan ayakları ustunde dursa dahı sızın aılenız kadar anlayıslı olamayabılıyor.çevremde çok sahıt oldum cunku
Kocam anlayışlı biriydi beni hiç kısıtlamazdı ama o dönem oluşan o aptalca özgürlük hissi var ya... sanki evliyken özgür değildim. işte o özgürlük hissi yaktı beni.
Sizi bir arkadaşına benzettim.tum limanları yakan.bu çok zor bir karekter....asabi birisiniz.ofkeyle kalkan zararla oturur.esim beni aldattı boşadım onu.ona şeref.. ...iz...z. bile demedim.sustum.ama yapacağını yaptım.bosadim.Bende kendimi onun yerine koyuyorum ve kabul edemiyorum...
Aynen canım . Ben de hiç beklemezdim bunu ailemden ama yaşadım. Ve anladım ki kadın bu durumda tamamen yalnız.hıkayeyı okuyunca bende bu durumlardan dolayı bosanmak ıstemıyorum mesela.o gozunuzun ıcıne bakan aıle.evıne gıtse dıye gozunuze bakar çocuk olmasa da pek bır sey degısmıyor.
elnde gücü kuvvetı olanlar evet çalısmalı yılmamalı yuk olmamalı .fakat su durumda olanlar var.kadın kucucuk bebeğı var.bellı zaman geçmelı bebegıne baktırması ıcın (kımı annelerde sen doğurdun sen bak dıyorlar kadın bırakıp nasıl ıse gıtsın)esınden de hayır gormuyorsa mecburen aılesının ıcınde ezılıyor.kadına ya kocasının ıckısıne kumarına borcuna aldatmasına karsı aılesının onu ıtıp kakmasını secmek zorunda kalıyor.bır de ayakları ustunde durmak ve kendıne aıt ısteyıp aılesı tarafından dul dıye engellenenler var.İşte ayakta durabilmeliler. Az önceki yorumumda bir akrabamdan bahsettim, kız markette çalışıyor yaa hani maddi gücü çok iyi değil, markette ne kadar maaş alabilir, çalışma koşullarıda öyle ama çalışıyor nihayetinde. Ayakları üzerinde duruyor. Mücadele ediyor. Önemli olanda bu değil mi?
Mücadele ettiği için, kendi ayakları üzerinde durduğu için ailesi yada çevresindekiler söz hakkına sahip olamıyor.
Elbette konuşanlar yok mu? Vardır mutlaka.. Ama azmi hem kendine hem kızına yetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?