- Konu Sahibi new_yorker
-
tesetture mi girdinizSiz mucadeleci yasamissiniz, esiniz ve siz askiniz icin mucadele etmissiniz. Ben ise ezigim, ezik oldugum icin esime dayandim, ezik oldugum icin asik oldum. Dedim ya biri benim etrafimda pervane idi, ona dayanabilmem mumkun degildi.
O ise ezik ve guzel buldugu biraz da yalan dolan ile kandirdi, kendi hakimiyetini kurdu, kendi kurallarini ve kendi hayatini dayatti bana. Dersanede ogretmendim, istifa ettirdi, gittigim kpss kursu, kullandigim hat, gorustugum kisiler, arkadaslar hepsi onun kontrolundeydi. Nasil olur diyeceksiniz, oluyor cunku baskin bir erkek ve de ezik bir kiz var. Kendi meslegini kendi secti, benim meslegimi, yolumu da o secti. Hatta oyle birsey daha yaptirdi ki bana, yazmaya gonlum el vermiyor, tam 5 yildir agliyorum bunu kabul ettigim icin.
Her neyse iste. Gonlum bostu, ben eziktim, kendimin farkinda degildim, kendimi kesfettim ama biraz gec oldu. Zaten si basarili olmussunuz, ayaklariniz uzerinde durmussunuz, ben basarisiz oldum. Cok calistim ama basarisizliktan kurtulamadim. Ee karsima ikna kabiliyeti yuksek, seven biri cikinca gonlumun kaymasi da kacinilmazdi. Yasamak varmis, kadermis diyorum ne diyebilirim ki daha fazla, zamani geri almanin mumkunati yok ki. Bir de tecrubeleriniz nasil bilmiyorum ama ben cok icime kapanik biriydim, sosyal olarak bile erkek arkadasim yoktu, butun arkadaslarim kiz idi, esimle de normalde olsa arkadas bile olmazdim ama iste internet, sanal alem vs derken cok da degil 3 bulusma sonra pesimden ayrilmadi.
Bosanmak benim asla alamayacagim bir karar degil, esimi kendim icin vazgecilmez gormuyorum, zaten tr ye donersem de doneyim umrumda degil de, cocukla bir basima ABD de hayat nasil olur ki? Bir de ben zaten esim varken bile yalnizliktan biktim, bir basima cocukla nasil yasayacagim bundan sonra bilmiyorum. Ayrica esim de bosanmaya yanasmiyor, cocugu buyutelim diyor. Ailem destek olayacaktir, tr de olsam is bulup, ev tutup kalirim, cocugumu oyle buyuturum, burda da olsam ayni durum gecerli.
Yoruldum artik ya, yillarin uzgunlugu birikti su evlilikte. Surekli mutsuz, surekli surati asik bir koca, surekli tartisma, surekli kavga, surekli anlasmazlik. Bazen yuzumuz gulse de genel durum belli. Turk kadini fedakarligi ile aman yuvam dagilmasin, aman cocugum boynu bukuk kalmasin diye diye nereye kadar bilmiyorum. Dedim ya en bastan belliydi bu evlilik ve gidisat, yapamadim, birakamadim isin ucunu.
ben de hic sevmemus dedim okurken bir andaBen okuduklarimdan kocasına içinde inanılmaz öfke besleyen bir kadın görüyorum..Eğer içini acsalar öfke ateşleri patlayıp yanardağ olucak..Bütün kötülüklerin sorumlusunun eşiniz olduğunu düşünüyorsunuz..Çok kiziyorsunuz.adamin konusmamasini anlayamıyorum.cezalandiriyor sanki.yalniz tabiki 6 ay konusmayinca bir çekim gücü olmaz.bir sevgi kalmaz.cinsellikte yoksa zaten iyice zivanadan çıkar herşey. evde bir yabancı gibi olursunuz.Yalnız şunu söyleyeyim ne kadar konusmasada eşinizin sevgisinin daha fazla olduğuna inanıyorum.sizde bitmiş..O inanılmaz öfke ne sevgiyi kaldırır ne aşkı..Önce o öfke bitmeli.kesinlikle bosansaniz dahi psikoterapi şart.
ablanizi anlatmissiniz ya, birebir ayyyni esimin ablasi. 2 3 ayda bir kriz yasatmaya calismasi olsun, çemkirmesi olsun, sonra da karsisindakini mahvedip hicbir sey yok gibi davranmasi olsun.
Nasil bas ediyorsunuz, tavsiyeleriniz var mi?
hmm esimin ablasi bizi kendinden sogutuyor bu davranislarla. İnanin baska ilaci olmasa yine de onu sevemem. Herkesle iliskisini berbat eden, hakaret eden biri. Adim gibi biliyorum ana babasi bile ellerinden gelse istemezler...Cok zor bir kişilik ablam. Benim yapdigim ve tek iyi gelen şey ona sevgi vermek.
Ablamin özünü biliyorum. Beni herkezden kiskanir yani baliklarimdan bile kıskanmış insan. Suanda kendine yeni eğlence buldu: nişanlım. 2 haftada bir benimle kavga ediyor... ohhhh agiza alinmicak laflar. Hem bana hem nisamlimin arkasindan.
Yapdigi kavgalar sevgi ve ilgi istediginden. Ben genelde ona bu sevgiyi veriyorum... ozaman aramiz iyi oluyor. Ama ilgi ona odaklanmadigi zaman deliriyo resmen. piskolojik acidan yaklaşıyorum ona. Genelde işe yariyor.
Heee bide yanlış anlaşılmasın ama fazla gayeye almiyorum.
hmm esimin ablasi bizi kendinden sogutuyor bu davranislarla. İnanin baska ilaci olmasa yine de onu sevemem. Herkesle iliskisini berbat eden, hakaret eden biri. Adim gibi biliyorum ana babasi bile ellerinden gelse istemezler...
:) :)Sanırım burada bir arkadaş yazmıştı.Adam geceleri eve gelmediği için terapiste gitmişler,,terapist kadınmış,adama sen ne hesap soruyorsun,istediği saatte gelir diye çıkışmış.Sonra demiş kadına ki,ben zaten eşine de söyledim,sana herşeyini söylememeli,herşey benim gibi bir kadına söylenir,senin karın gibi kadına değil dedim diye...Yaşamlarımız nedeniyle tükenmişlik sendromuna girdik.
1 çocuğumuz var.
Boşanmadan önce gözünün üstünde kaşın var diye birbirimizi yerken aile terapistine gittik.
Terapist bizden beter tükenmişlik sendromundaydı sanırım bizi harcadı.seyans ücretide çok okkalıydı.
Boşandık anlaşmalı kavgasız dövüşsüz.
Sürekli görüştük iletişimimizi kesmedik.
7 senelik evliyken boşandık.
Terapistin zerre faydası olması.
Olmadığı gibi haddinden fazla zararı oldu bize.
Bizim terapist için konuşuyorum bu arada hepsi için değil.
Şuanda nasıl mutluyuz.
Zaten hiç boşanmış gibi değildik.
Daha sakin olmayı
Üç düşünüp bir konuşmayı kendimiz yaşayarak öğrendik.Bunu keşke bize yol göstermesi için gittiğimiz terapiste anlatsa,öğretseydi.
Biz terapiste neden gittik ortak bir dilde konuşmak için gittik.
Terapist naptı
Ortak dili geç dumanla dahi iletişim sıfıra indi.
Her terapiste güvenip gitmeyin!
anladim canim. Sen ana babalik yapiyorsun resmen desene. Ama sana nacizane soyleyeyim esine mudahale ettirme, sen affeder unutursun ama biz esler sinirlendigimizle kaliyoruz. İnan hayattaki en buyuk sorunum esimin ablasi cunku huzur vermiyor. Senin isin cok zor, denge kurmak...Biliyorum. Başka bir konuda yazmişdim. Annem zamaninda evini ablama birakip kendine ev tutmuştu. Yani bu kadar zor bir insan ablam. Herkezle kavgali. Arkadaşlıklari genelde max. 1 sene sürer. Sonra yine kanli bicakli olur.
Benim durumum farkli. Annem ve babam vefat etdiği icin biz tek kaldik. Ablam yani tek ailem. İyi yada kötü yadıgarım benim.
Yapacak birşey yok. Psikologa filan asla gitmiyorlar. Ben böyle kabul etdim onu...
Vallah cok zor... dünya aleme beni rezil ediyor. Gecende nişanlıma hakaret icerekli mesaj atmış. Nişanlım ona cevap verip kavga etmedi diye 7 saat benimle kavga etdi.
Başımda anne baba yok. Bende onu yanliz birakirsam kimsesi kalmaz
:) :)Benim kuzende eşinden fırçalar yiyor,sürpriz doğum günü istediği için,sonunda o doğum günü kavga kıyamet yapılıyor,sonra facede boy boy resimler,saçlar kuaför elinden çıkmış,elbise günlerce aranmış ama yazılana bakarsan,aaşkkııım,bana sürpriz yapmış a şkısı yaaa,ay hiiç beklemiyodum,nasıl oldum birden vaaryaa,canımmm kocişimmm,mendille pozlar:)Aynen, tam bunlari yazacaktim ben de.
Eksik insanlar surekli eksikliklerini ortada yokmus gibi lanse etmeye calisiyorlar. Kuzenimin esi yengemin berbat bir evliligi var. Kuzenim elinde surekli telefon kizlarla mesajlasiyor, sorumsuz, karisini fazla takmiyor. Yengemin facebookuna bakarsan ornek evlilik, ornek yuva dersiniz surekli canim askim evimin diregi bilmem ne eglencede cekilmis fotograflari, evliliklerini bilmesek inanicaz o derece.
Ben sizin bir kaç konunuzu okudum, hayatı hep zor yaşıyorsunuz.
Öğrencilik ve çocuk birlikte çok zor,
Üstüne maddi problemler, amerika...
Ama bunlar kader kısmet değil, sizin seçiminiz değil mi? İkinizden biri vu seçimlerden rahatsız mı peki, şöyy yapsaydık keşke mi diyorsunuz?
Örneğin Amerika da yaşamaktan mutsuz musunuz? Neden kimseniz yok diyorsunuz, 5 yılda arkadaş çevresi edinmişsinizdir en azından.
Bence kendinize bu kadar yüklenmeyin. Neye ihtiyacınuz var bir düşünün, molaya mı türkiyeye dönmeye mi, terapiye mi yogaya mu neye? Boşansanız beklentiniz ne, zaten fiiliyatta pek evli gibi değilmişsiniz son zamanlarda.
anladim canim. Sen ana babalik yapiyorsun resmen desene. Ama sana nacizane soyleyeyim esine mudahale ettirme, sen affeder unutursun ama biz esler sinirlendigimizle kaliyoruz. İnan hayattaki en buyuk sorunum esimin ablasi cunku huzur vermiyor. Senin isin cok zor, denge kurmak...
Esim bana cok zor bir hayat sundu, ben bunlarin hepsini kabul ettim, hala inanamiyorum kendime ya, nasip olunca dil tutuluyor valla, hani oyle esime deli divane asik oldum da degil, ikna kabiliyeti cok yuksek bir insan, bir isi kabul ettirmek icin onu allar pullar, susler, birkac yalan katar icine, hoop tamam karsisindaki ikna olur, yani ben oldum, her dedigini yaptim. Sadece ben degil, ailesini, arkadaslarini hep bir seylere zorlar. Burda bir arkadasiyla tel de konusuyordu, adama bir iltifatlar, bir gazlar, senin gibi bir adamin hala master bile yapmadigina inanamiyorum, ne isin var dandik bir sirkette falan filan adam esimle konustukten sonra master yapti ya. Mesela ben dersanede calisirken cok mutluydum, bana gelip gidip derdi ki, senin gibi bir insanin ne isi var kiytirik dersanede, sen akademisyen olacak insansin, dersaneyle mutlu olunur mu, dersaneyle yetinilir mi, sen soyle zekisin, boyle basarilisin, bir an once dersaneyi birakmalisin, ulkenin sana ihtiyaci var, akademisyen olup vatani milleti kurtaracaksin vs vs abooo neler neler ya laflara bakar misiniz? Dersaneden pat diye istifa ettim, tum mutlu gunlerim geride kaldi, yillarca issiz kaldim, kpss ye calistim, atanamadim, ucretli ogretmenlik yapiyordum, oradan da istifa ettirdi gaza getire getire. Ama cok fena patladim kendisine, beni hep mutsuz yapan kararlar aldirdin, biktim artik hayatimi etkilemenden dedim. Donup dolasip kendin tercih ettin falan diyor.
Ya evet esime karsi cok ofkeliyim, cunku hayatimi mahvetti. Ben ist.da ailemin yaninda bir dersane ogretmeniydim, ufak tefek sikintilarim olsa da mutluydum, geldi pesimde kostu, dersaneden istifa ettirdi, evlenecegim deyip deyip de iki yil boyunca kendi islerini halledene kadar beni kosede bekletti, ucretli ogretmenlik yaparken bile istifa ettirdi, nisanlandik, uc ay sonra bes ay sonra dugun dedi, dugunu de yapmadi, yine beni kosede bekletti, bir yil sonra evlendik, bir yil boyunca evde oturdum, ailemle kavga ettim, bu salakla kavag ettim, yine de pesimi birakmadi. Evlendik onun ideallerinin pesinden ABD ye geldik, yalniz kaldim, gurbetlik, onu isi, onun idealleri ya bana hep mutsuzluk verdi hep mutsuzluk donup arkama baktigimda esimle gecen hayatim kocaman bir husran. Herkes diyor ki sen sectin, evet ben sectim, cok pismanim, ben sectim. Kocaman bir isyanim var esime karsi mahvetti hayatimi. Onceden de derdim olurdu ama boylesine mahvolmus degildi hayatim.
oyy kiyamam o kadar iyi anliyorum ki seni.aah ah canim yaa gercekten zor. Simdi sen evlenip mutlu olunca sizi suclayacak. Bizimki mesaj atiyor, siz keyfinize bakin diye... Bir de basinda anne babasi var ona ragmen boyle. Ne zor imtihanmis.Öyle canim. Nişanlıma cok üzülüyorum. Adam gercekden birgün bile agizini acip bir laf demedi. Ama kalbi kiriliyor biliyorum. Diğer yandan nişanlimin ailesi beni dişliyor ablam ogullarini dışladığı icin. Beni rezil ediyor ve ezilmeme sebep oluyor. Allahtan nişanlım şuanda iyi... ama bakalim nezaman başlıyacak başıma kakmaya...
Zor zor...sende aldırış etme. İnanki ben nasil üzülüp eziliyorsam eşinde ayni şekilde sana karşı mahcup kaliyordur.
Şunu size çok açık soyleyeyimmi ama anlattıklarından bir çıkarım yapıyorum yinede bütünüyle bilemem ama bu anlatılanlara göre siz eşinizden ayrilsaniz dahi mutlu olamazsınız..Ve hala geriye bakıp eşinizi suclarsiniz.bence bakış acinizi gerçekten degistirmelisiniz.Evet bu adam yanlışlar yapmis yapmamış degil.Fakat artık eski kocanız yok o çok konuşan adamin dili tutulmuş iki kelimeyi biraraya getiremiyor.konusmamayi seviyor çünkü herşeyin suçlusu kendisi ilan edilmiş.Ya evet beklermiş olabilir keşke bekletmeseydi ama sanki herkes çok dürüst hiç hata yapmiyor..Herkese sorsanız eşinin bir hayal kırıklığına uğrattı bir şoku olmuştur ama birsekilde unutulur.siz hala nişanlıyken sizi bekletmesine takılmışsiniz.yillar önce yaa. Yıllar once.artik evlendin yavrum var,beklettide bekletti.Ya bekletmese iyiydi ama o senin artık hayat arkadasin evladının babası..Bu öfke bu nefret bu bakış açısını bence bu adam haketmiyor..Esim bana cok zor bir hayat sundu, ben bunlarin hepsini kabul ettim, hala inanamiyorum kendime ya, nasip olunca dil tutuluyor valla, hani oyle esime deli divane asik oldum da degil, ikna kabiliyeti cok yuksek bir insan, bir isi kabul ettirmek icin onu allar pullar, susler, birkac yalan katar icine, hoop tamam karsisindaki ikna olur, yani ben oldum, her dedigini yaptim. Sadece ben degil, ailesini, arkadaslarini hep bir seylere zorlar. Burda bir arkadasiyla tel de konusuyordu, adama bir iltifatlar, bir gazlar, senin gibi bir adamin hala master bile yapmadigina inanamiyorum, ne isin var dandik bir sirkette falan filan adam esimle konustukten sonra master yapti ya. Mesela ben dersanede calisirken cok mutluydum, bana gelip gidip derdi ki, senin gibi bir insanin ne isi var kiytirik dersanede, sen akademisyen olacak insansin, dersaneyle mutlu olunur mu, dersaneyle yetinilir mi, sen soyle zekisin, boyle basarilisin, bir an once dersaneyi birakmalisin, ulkenin sana ihtiyaci var, akademisyen olup vatani milleti kurtaracaksin vs vs abooo neler neler ya laflara bakar misiniz? Dersaneden pat diye istifa ettim, tum mutlu gunlerim geride kaldi, yillarca issiz kaldim, kpss ye calistim, atanamadim, ucretli ogretmenlik yapiyordum, oradan da istifa ettirdi gaza getire getire. Ama cok fena patladim kendisine, beni hep mutsuz yapan kararlar aldirdin, biktim artik hayatimi etkilemenden dedim. Donup dolasip kendin tercih ettin falan diyor.
Ya evet esime karsi cok ofkeliyim, cunku hayatimi mahvetti. Ben ist.da ailemin yaninda bir dersane ogretmeniydim, ufak tefek sikintilarim olsa da mutluydum, geldi pesimde kostu, dersaneden istifa ettirdi, evlenecegim deyip deyip de iki yil boyunca kendi islerini halledene kadar beni kosede bekletti, ucretli ogretmenlik yaparken bile istifa ettirdi, nisanlandik, uc ay sonra bes ay sonra dugun dedi, dugunu de yapmadi, yine beni kosede bekletti, bir yil sonra evlendik, bir yil boyunca evde oturdum, ailemle kavga ettim, bu salakla kavag ettim, yine de pesimi birakmadi. Evlendik onun ideallerinin pesinden ABD ye geldik, yalniz kaldim, gurbetlik, onu isi, onun idealleri ya bana hep mutsuzluk verdi hep mutsuzluk donup arkama baktigimda esimle gecen hayatim kocaman bir husran. Herkes diyor ki sen sectin, evet ben sectim, cok pismanim, ben sectim. Kocaman bir isyanim var esime karsi mahvetti hayatimi. Onceden de derdim olurdu ama boylesine mahvolmus degildi hayatim.
Sen niye herkese boşan yazıyorsun
Kime sorsam ama kime sorsam bosanacak birseyiniz yok diyor. Annem babam zaten agliyorlar hemen. Onlar cok seviyorlar esimi. Bir de cocuk ne olacak ya. Bende kalir tamam da aksamlari baba babaaaaa diye bagirarak kucagina kosuyor. Bir omur o bana, ben ona yeter miyiz ki acaba?Kimseye bakma bu kararı verirken. Anneni babanı dahi ilgilendirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?