Esim bana cok zor bir hayat sundu, ben bunlarin hepsini kabul ettim, hala inanamiyorum kendime ya, nasip olunca dil tutuluyor valla, hani oyle esime deli divane asik oldum da degil, ikna kabiliyeti cok yuksek bir insan, bir isi kabul ettirmek icin onu allar pullar, susler, birkac yalan katar icine, hoop tamam karsisindaki ikna olur, yani ben oldum, her dedigini yaptim. Sadece ben degil, ailesini, arkadaslarini hep bir seylere zorlar. Burda bir arkadasiyla tel de konusuyordu, adama bir iltifatlar, bir gazlar, senin gibi bir adamin hala master bile yapmadigina inanamiyorum, ne isin var dandik bir sirkette falan filan adam esimle konustukten sonra master yapti ya. Mesela ben dersanede calisirken cok mutluydum, bana gelip gidip derdi ki, senin gibi bir insanin ne isi var kiytirik dersanede, sen akademisyen olacak insansin, dersaneyle mutlu olunur mu, dersaneyle yetinilir mi, sen soyle zekisin, boyle basarilisin, bir an once dersaneyi birakmalisin, ulkenin sana ihtiyaci var, akademisyen olup vatani milleti kurtaracaksin vs vs abooo neler neler ya laflara bakar misiniz? Dersaneden pat diye istifa ettim, tum mutlu gunlerim geride kaldi, yillarca issiz kaldim, kpss ye calistim, atanamadim, ucretli ogretmenlik yapiyordum, oradan da istifa ettirdi gaza getire getire. Ama cok fena patladim kendisine, beni hep mutsuz yapan kararlar aldirdin, biktim artik hayatimi etkilemenden dedim. Donup dolasip kendin tercih ettin falan diyor.
Ya evet esime karsi cok ofkeliyim, cunku hayatimi mahvetti. Ben ist.da ailemin yaninda bir dersane ogretmeniydim, ufak tefek sikintilarim olsa da mutluydum, geldi pesimde kostu, dersaneden istifa ettirdi, evlenecegim deyip deyip de iki yil boyunca kendi islerini halledene kadar beni kosede bekletti, ucretli ogretmenlik yaparken bile istifa ettirdi, nisanlandik, uc ay sonra bes ay sonra dugun dedi, dugunu de yapmadi, yine beni kosede bekletti, bir yil sonra evlendik, bir yil boyunca evde oturdum, ailemle kavga ettim, bu salakla kavag ettim, yine de pesimi birakmadi. Evlendik onun ideallerinin pesinden ABD ye geldik, yalniz kaldim, gurbetlik, onu isi, onun idealleri ya bana hep mutsuzluk verdi hep mutsuzluk donup arkama baktigimda esimle gecen hayatim kocaman bir husran. Herkes diyor ki sen sectin, evet ben sectim, cok pismanim, ben sectim. Kocaman bir isyanim var esime karsi mahvetti hayatimi. Onceden de derdim olurdu ama boylesine mahvolmus degildi hayatim.