- 18 Aralık 2016
- 415
- 488
- 103
- 37
- Konu Sahibi new_yorker
-
terapiste gidin.Merhaba hanimlar,
Ozellikle bosanmis bayanlarin fikrini almak istiyorum. 30 yasinda ABD de doktora ogrencisi bir bayanim, 2 yasinda kizim var.
Arkadaslar ben acik konusacagim benim esim gercekten iyi bir insan, cevresi tarafindan da sevilir, sayilir. Ailesi de iyi simdi Allah var, kayinvalidem falan iyi biri.
Esimle tanismamiz, iliskimiz, evliligimiz cok garip, hic dogru duzgun mutlu olamadik biz en basindan beri, virus gibi bir iliskimiz var. Ikimiz de birbirimizin hayatinda ilkiz. Internetten tanistik, o beni gorur gormez guzelim diye asik oldu, cok pesimden kostu, cok istedi beni, ben de onun bana olan askina ve ilgisine asik oldum.
Ama yani en basindan beri, ilk zamanlardan beri biz birbirimizi yedik bitirdik, iliskimiz cok yiprandi cok. Ilk olmasindan midir nedir, ne o benden vazgecebildi ne de ben ondan vazgecebildim. Nisandan once cok tartisirdik, ayrilmak isterdim yapamazdim. Nisanliyken deliler gibi kavgalar ettik, o deli kavgalarin uzerine evlendik. Evlendik deliler gibi kavgalar ettik hop derken cocuk oldu vs vs hic kopamadik. Ama bir sekilde sevgi vardi, bir sekilde ben cok ayrilmak istedigimde o benim gonlumu aliyordu, o cok ayrilmak isteyince ben. Bir de ABD de oldugumuz icin kimsemiz yok ya cekip cekip gidemedik hicbir kavgadan sonra, o yuzden dovusup dovusup birbirimizin suratina baktik mecbur.
Arkadaslar bu sene 5. yilimiz ve ikimiz de bittik artik. Inanin aylardirrrr tek kelime konusmuyoruz. Ben cabaliyorum hala iki uc kelime konusuyorum, hosgeldin, nasilsin vs diyorum, is nasil, dersler nasil vs diyorum iki uc kelimeyi gecmiyor cevaplar. Yatakta da sirtimizi donup yatiyoruz, yani nasil oluyor bilmiyorum hic cekim yok aramizda, ben ona sarildigimda hicbir sey hissetmiyorum, ya hicbir duygum yok, inanin. Onda da aynisi gecerli. O isinden kovuldu cok mutsuz oldu, iki kelime derdini acmadi bana. Benim de maasim kesildi, derslerim kotu ben de ona acilamiyorum, bir iki konusuyorum soyleniyorum dertlerime dair cevap yok.
Evlilik demek gonlune denk gonul demek. Esimden baska kimsede gozum yok, onun da oyle. Asla aldatma vs yok. Ikimiz de isinde gucunde kimseye zarari olmayan insanlariz. Tek ortak noktamiz cocugumuz.
Esime boyle evlilik olmaz ya kurtaralim ya bosanalim dedim. Boyle gidiyor iste hic konusmadan, en azindan kavga etmiyoruz dedi. O zaman bosanalim dedim, cocuga kiyamiyorum, cocugu buyutelim oyle dedi. Cocugu ne kadar buyutecegiz ki dedim, universite yasina gelsin dedi. Ohoo dedim.
Yani bayanlar bilmiyorum nasil olur, arkadaslarimla konusuyorum bosanacak birseyiniz yok diyor. Yahu cok mutsuzum, esim de cok mutsuz, aylardir konusmuyoruz diyorum, cocuga yazik olur vs diyorlar. Nesi var esin iyi ya diyorlar.
Her defasinda bosanmayi dusunup de insanlarin neyiniz var, ikiniz de iyisiniz, idare edin, oturun oturdugunuz yerde vs baskilariyla karsilasiyorum. Ozellikle de annem babam ortaligi yikiyorlar bosanmak istiyorum dedigim zaman. Cok seviyorlar esimi, yuvam yikilsin istemiyorlar. Insanlara gore ortada aldatma, sorumsuzluk, icki/kumar vs yoksa evlilik bozulmamali.
Bayanlar cok kotu bir sekilde bunalimdayim, inanilmaz mutsuzum, aylardir iki dk yuzum gulmuyor. Bana bir yol gosterin ne olur. Bir de boyle mi oluyor yani bilmiyorum, evliligin 5. yili artik eslerin arasinda cok bir muhabbet kalmiyor mu, yani aslinda dogal bir durum mu bu yasadigimiz, gecici bir durum mu? Eger gecicisiyle 6 aydir neden gecmedi? Iyice yabancilastik iyiceee.
Inanin cok mutsusuz birbirimizin suratina bile bakmiyoruz, bir gr cekim yok aramizda, ev arkadaslarim olmustu benim universitedeyken, ev arkadaslari hic olmazsa muhabbet eder, bizim iki kelime muhabbetimiz yok. Esim de cok mutsuz ama kendini cocuga ve isine veriyor, sesini cikarmiyor.Çok kötü bir durum gerçekten. Bir an kendimi sizin yerinize koydum... Ama ben bunca durgunluğun ardından boşanmak yerine oturur güzelce konuşmak isterdim. Eşinizin boşanmaya niyeti yok belli ki yoksa çocuğu asla bahane etmez hiçbir erkek. Belli ki bir yerlerde sevginiz var onun içinde.
Ne denir bilmiyorum ama şiddet aldatma yoksa bir kere daha konuşup anlaşıp denemeye değer
Kac defa denedim konusmayi kac defa hem de. Ama yok olmuyor, konusamiyoruz, cevap vermiyor, isim var, dersim var, yogunum vs diyor. gecen arabada basbasayken konusmaya calistim, yine cevap vermiyor, yola bakiyorum, navigasyinla ugrasiyorum falan diyor. Bittim ya artik aylardir mutsuzluktan.terapiste gidin.
ve eger su an ikinizde relax modda iken ciddi bir konuşma yapın.
Çekim yoksa bitmiş demektir... Çocuk bu şekilde daha mutsuz olur ama biliyorsunuz dimi ?Inanin cok mutsusuz birbirimizin suratina bile bakmiyoruz, bir gr cekim yok aramizda, ev arkadaslarim olmustu benim universitedeyken, ev arkadaslari hic olmazsa muhabbet eder, bizim iki kelime muhabbetimiz yok. Esim de cok mutsuz ama kendini cocuga ve isine veriyor, sesini cikarmiyor.
O demedi kurtaralim diye ben dedim. Ya kurtaralim ya bosanalim dedim, cocuk buyusun oyle, cocuga kiyamiyorum dedi. ne zaman dedim, cocuk universiteye gidince dedi.o kadar cok problem var ki boyle hissetmen normal beyin istop etmis bosanmak yapilacak en buyuk hata olur sabret ve gayret et gecicek emin ol herkes ayni seyleri yasayabilir ben yasadim kocan kurtaralim diyorsa vazgecmemis demektir sen de vazgecme
Cocuk mutlu cunku ikimiz de onunla ilgileniyoruz surekli. Cunku hic muhabbetimiz yok, sadece cocuga verdik ikimiz de kendimizi.Çekim yoksa bitmiş demektir... Çocuk bu şekilde daha mutsuz olur ama biliyorsunuz dimi ?
Boyle diye diye diye yillar gecti inanin. Hicbirseyi kurtaramadik. Sonunda hic konusmamaya basladi.Kurtarilabilir cocugun universite yasi bir omur neredeyse kotu gunler gecirmissiniz kopukluk olmus bir enerjisizlik var evlilik kurumu biraz toleransi hakediyor
Nedir bu ısrar peki ? Hiç mı rahatsız olmuyorsunuz ? İnsan sıkılır darlanır. Nasıl bir sabırdır hayret ettimCocuk mutlu cunku ikimiz de onunla ilgileniyoruz surekli. Cunku hic muhabbetimiz yok, sadece cocuga verdik ikimiz de kendimizi.
yavas yavas yaklas mesela sadece yatakta ayaklarini ayaklarina dokundur ya da gece uyurken saril bir sure bir sey bekleme kocan bunalima girmis gibi duruyorO demedi kurtaralim diye ben dedim. Ya kurtaralim ya bosanalim dedim, cocuk buyusun oyle, cocuga kiyamiyorum dedi. ne zaman dedim, cocuk universiteye gidince dedi.
Ayri kaldik gecenlerde 5 gun. Esim is gezisine gitti, ben cocukla kaldim. Sonra gelince ozledim falan dedi ama o kadar yani. Cok duygusal bir karsilasmamiz olmadi zaten. Ben ozledim mi ozlemedim mi bilmiyorum yani cok kisaydi zaten bir de cocukla falan ugrastim anlamadim yoklugunu. Zaten son konusmasi oldu o: "seni ve cocugu ozledim" O kadar yani sonra sonsuz suskunluga burundu.Bir süre ayrı kalmayi deneseniz? Belki özlem olur ne bileyim. Ya da ayri hayati yapabilecek misiniz test etmiş olursunuz. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah...
Evet cok sikiliyorum, cok darlaniyorum. Zaten gurbetlik bir yandan, yalnizlik bir yandan bir de hayatimdaki tek kisi olan esimin sonsuz ve sinirsiz suskunlugu beni cok bunaltiyor. Tam otuzuma geldim, tam olgunlastim, tam artik cocuksu zirlamalari biraktim derken gizli gizli agliyorum artik.Nedir bu ısrar peki ? Hiç mı rahatsız olmuyorsunuz ? İnsan sıkılır darlanır. Nasıl bir sabırdır hayret ettim
Siz 6 ay yazinca boyle dusunmustum ama yillarca suren bu tur bir iliski sagliksizBoyle diye diye diye yillar gecti inanin. Hicbirseyi kurtaramadik. Sonunda hic konusmamaya basladi.
birbirnizi anlamıyorsanız- bitirdiniz- yediniz yok ettinize eminseniz ayrılın...Kac defa denedim konusmayi kac defa hem de. Ama yok olmuyor, konusamiyoruz, cevap vermiyor, isim var, dersim var, yogunum vs diyor. gecen arabada basbasayken konusmaya calistim, yine cevap vermiyor, yola bakiyorum, navigasyinla ugrasiyorum falan diyor. Bittim ya artik aylardir mutsuzluktan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?