- Konu Sahibi new_yorker
-
Sizde surekli esim bosanmayi istemiyor ama mutsuzum demissiniz. Gercekten hayatiniza bir yon cizmek ve bosamnak isteseniz gider basvururdunuz. O ortamda buyuyen cocuga yazik yani. Sadece burda insanlarla dertlesmek icin konu acmisisniz ama cozum bulmak yada eyleme gecmek icin bir cabaniz yok ve olmayacak. Ne dense burda bos. Arkaasim bosanmak istiyorsan git davani ac istemiyorsan yaz yaz nereye kadarSiz mucadeleci yasamissiniz, esiniz ve siz askiniz icin mucadele etmissiniz. Ben ise ezigim, ezik oldugum icin esime dayandim, ezik oldugum icin asik oldum. Dedim ya biri benim etrafimda pervane idi, ona dayanabilmem mumkun degildi.
O ise ezik ve guzel buldugu biraz da yalan dolan ile kandirdi, kendi hakimiyetini kurdu, kendi kurallarini ve kendi hayatini dayatti bana. Dersanede ogretmendim, istifa ettirdi, gittigim kpss kursu, kullandigim hat, gorustugum kisiler, arkadaslar hepsi onun kontrolundeydi. Nasil olur diyeceksiniz, oluyor cunku baskin bir erkek ve de ezik bir kiz var. Kendi meslegini kendi secti, benim meslegimi, yolumu da o secti. Hatta oyle birsey daha yaptirdi ki bana, yazmaya gonlum el vermiyor, tam 5 yildir agliyorum bunu kabul ettigim icin.
Her neyse iste. Gonlum bostu, ben eziktim, kendimin farkinda degildim, kendimi kesfettim ama biraz gec oldu. Zaten si basarili olmussunuz, ayaklariniz uzerinde durmussunuz, ben basarisiz oldum. Cok calistim ama basarisizliktan kurtulamadim. Ee karsima ikna kabiliyeti yuksek, seven biri cikinca gonlumun kaymasi da kacinilmazdi. Yasamak varmis, kadermis diyorum ne diyebilirim ki daha fazla, zamani geri almanin mumkunati yok ki. Bir de tecrubeleriniz nasil bilmiyorum ama ben cok icime kapanik biriydim, sosyal olarak bile erkek arkadasim yoktu, butun arkadaslarim kiz idi, esimle de normalde olsa arkadas bile olmazdim ama iste internet, sanal alem vs derken cok da degil 3 bulusma sonra pesimden ayrilmadi.
Bosanmak benim asla alamayacagim bir karar degil, esimi kendim icin vazgecilmez gormuyorum, zaten tr ye donersem de doneyim umrumda degil de, cocukla bir basima ABD de hayat nasil olur ki? Bir de ben zaten esim varken bile yalnizliktan biktim, bir basima cocukla nasil yasayacagim bundan sonra bilmiyorum. Ayrica esim de bosanmaya yanasmiyor, cocugu buyutelim diyor. Ailem destek olayacaktir, tr de olsam is bulup, ev tutup kalirim, cocugumu oyle buyuturum, burda da olsam ayni durum gecerli.
Yoruldum artik ya, yillarin uzgunlugu birikti su evlilikte. Surekli mutsuz, surekli surati asik bir koca, surekli tartisma, surekli kavga, surekli anlasmazlik. Bazen yuzumuz gulse de genel durum belli. Turk kadini fedakarligi ile aman yuvam dagilmasin, aman cocugum boynu bukuk kalmasin diye diye nereye kadar bilmiyorum. Dedim ya en bastan belliydi bu evlilik ve gidisat, yapamadim, birakamadim isin ucunu.
Esinize katiliyorum bu konuda hayatinizi o mahvetmedi. Sizin secimlerinizdi tum bunlar. Yapmayabilirdiniz baska tercihler yapabilirdiniz. Bunun sorumlulugunu baskasina yukleyince insan rahatlamiuor maaleseef.Esim bana cok zor bir hayat sundu, ben bunlarin hepsini kabul ettim, hala inanamiyorum kendime ya, nasip olunca dil tutuluyor valla, hani oyle esime deli divane asik oldum da degil, ikna kabiliyeti cok yuksek bir insan, bir isi kabul ettirmek icin onu allar pullar, susler, birkac yalan katar icine, hoop tamam karsisindaki ikna olur, yani ben oldum, her dedigini yaptim. Sadece ben degil, ailesini, arkadaslarini hep bir seylere zorlar. Burda bir arkadasiyla tel de konusuyordu, adama bir iltifatlar, bir gazlar, senin gibi bir adamin hala master bile yapmadigina inanamiyorum, ne isin var dandik bir sirkette falan filan adam esimle konustukten sonra master yapti ya. Mesela ben dersanede calisirken cok mutluydum, bana gelip gidip derdi ki, senin gibi bir insanin ne isi var kiytirik dersanede, sen akademisyen olacak insansin, dersaneyle mutlu olunur mu, dersaneyle yetinilir mi, sen soyle zekisin, boyle basarilisin, bir an once dersaneyi birakmalisin, ulkenin sana ihtiyaci var, akademisyen olup vatani milleti kurtaracaksin vs vs abooo neler neler ya laflara bakar misiniz? Dersaneden pat diye istifa ettim, tum mutlu gunlerim geride kaldi, yillarca issiz kaldim, kpss ye calistim, atanamadim, ucretli ogretmenlik yapiyordum, oradan da istifa ettirdi gaza getire getire. Ama cok fena patladim kendisine, beni hep mutsuz yapan kararlar aldirdin, biktim artik hayatimi etkilemenden dedim. Donup dolasip kendin tercih ettin falan diyor.
Ya evet esime karsi cok ofkeliyim, cunku hayatimi mahvetti. Ben ist.da ailemin yaninda bir dersane ogretmeniydim, ufak tefek sikintilarim olsa da mutluydum, geldi pesimde kostu, dersaneden istifa ettirdi, evlenecegim deyip deyip de iki yil boyunca kendi islerini halledene kadar beni kosede bekletti, ucretli ogretmenlik yaparken bile istifa ettirdi, nisanlandik, uc ay sonra bes ay sonra dugun dedi, dugunu de yapmadi, yine beni kosede bekletti, bir yil sonra evlendik, bir yil boyunca evde oturdum, ailemle kavga ettim, bu salakla kavag ettim, yine de pesimi birakmadi. Evlendik onun ideallerinin pesinden ABD ye geldik, yalniz kaldim, gurbetlik, onu isi, onun idealleri ya bana hep mutsuzluk verdi hep mutsuzluk donup arkama baktigimda esimle gecen hayatim kocaman bir husran. Herkes diyor ki sen sectin, evet ben sectim, cok pismanim, ben sectim. Kocaman bir isyanim var esime karsi mahvetti hayatimi. Onceden de derdim olurdu ama boylesine mahvolmus degildi hayatim.
Konu sahibinin esini bilemem fakat konu sahibinin esini sevmedigini dusunuyorum bazi yorumlarindan. Seven insan sevdiginin arkasindan boyle seyler soylemezdi.Boşandığın da hayatın daha da iyi olacak diye düşünme daha da kötü olacaktır, boşanacak olsan 2 ay içinde özlemeye başlarsın buda seni bunalıma sokar, ikinizde birbirinizi seviyorsunuz biriniz bunu dışına çok vuruyor diğeri vuramıyor, sorunlar elbet olur anlattığın kadarı ile iyi bir eşin var olduğunu belirtmişsin. Sorunu sadece eşinde arama insan dönem dönem kötü haller alabilir, buna arkadaşlar yada çevre neden olabilir. İnsan 30 yaşını aştığında hızlı bir döneme girer onu ister bunu hayal eder, bunlar olmayınca da kalp katılaşır ve en yakın olanları kimse onlara yüklenir. Sorunu çözmek istersen biraz dua biraz ibadet ile yavaş yavaş yoluna girmeye başlar aşılmayacak dağlar yoktur yeter ki doğru zaman da doğru yerde doğru yolda olarak 1 olandan istemektir. Birde 6 ayda düzelmez bu 3-7 yıl süren zorlu bir dönemdir bu kendi başına aşamaz sın biraz dua biraz ibadet.
öyle düşünme sadece şuan biraz fazla sıkıntı çekiyor şuan yediğinden içtiğinden bile zevk almayacak durumda hadi eşini sevmiyor yediklerinden içtiklerinden neden tat almıyor?Konu sahibinin esini bilemem fakat konu sahibinin esini sevmedigini dusunuyorum bazi yorumlarindan. Seven insan sevdiginin arkasindan boyle seyler soylemezdi.
Mutsuz cunku su ana kadar yaptigi her secimden. Ve esini bunlardan sorumlu tutuyor. Bilmiyorum daha onceden yorumlarina denk gelmis miydiniz ama ben konu sahibinin bir suru yorumunu gordum boyle. Tekrar soyluyorum sevseydi boyle seyler yazmazdi. Konu sahibi esiyle evlenmeseydi her seyin mukemmel olacagini dusunuyor.öyle düşünme sadece şuan biraz fazla sıkıntı çekiyor şuan yediğinden içtiğinden bile zevk almayacak durumda hadi eşini sevmiyor yediklerinden içtiklerinden neden tat almıyor?
insanın en derin noktsın da biraz sevgi varsa en yakın olan kimse ona kızar. Çünkü bundan zarar gelmeyeceğini hissediyordur.Mutsuz cunku su ana kadar yaptigi her secimden. Ve esini bunlardan sorumlu tutuyor. Bilmiyorum daha onceden yorumlarina denk gelmis miydiniz ama ben konu sahibinin bir suru yorumunu gordum boyle. Tekrar soyluyorum sevseydi boyle seyler yazmazdi. Konu sahibi esiyle evlenmeseydi her seyin mukemmel olacagini dusunuyor.
Ben kendi adima konusuyorum, ne kadar kizsam da esim icin "Tip yok kimse bakmaz, simdiki kafam olsaydi esime bakmazdim" gibi laflar etmem. Seven insan laflari degil bunlarinsanın en derin noktsın da biraz sevgi varsa en yakın olan kimse ona kızar. Çünkü bundan zarar gelmeyeceğini hissediyordur.
Merhaba hanimlar,
Ozellikle bosanmis bayanlarin fikrini almak istiyorum. 30 yasinda ABD de doktora ogrencisi bir bayanim, 2 yasinda kizim var.
Arkadaslar ben acik konusacagim benim esim gercekten iyi bir insan, cevresi tarafindan da sevilir, sayilir. Ailesi de iyi simdi Allah var, kayinvalidem falan iyi biri.
Esimle tanismamiz, iliskimiz, evliligimiz cok garip, hic dogru duzgun mutlu olamadik biz en basindan beri, virus gibi bir iliskimiz var. Ikimiz de birbirimizin hayatinda ilkiz. Internetten tanistik, o beni gorur gormez guzelim diye asik oldu, cok pesimden kostu, cok istedi beni, ben de onun bana olan askina ve ilgisine asik oldum.
Ama yani en basindan beri, ilk zamanlardan beri biz birbirimizi yedik bitirdik, iliskimiz cok yiprandi cok. Ilk olmasindan midir nedir, ne o benden vazgecebildi ne de ben ondan vazgecebildim. Nisandan once cok tartisirdik, ayrilmak isterdim yapamazdim. Nisanliyken deliler gibi kavgalar ettik, o deli kavgalarin uzerine evlendik. Evlendik deliler gibi kavgalar ettik hop derken cocuk oldu vs vs hic kopamadik. Ama bir sekilde sevgi vardi, bir sekilde ben cok ayrilmak istedigimde o benim gonlumu aliyordu, o cok ayrilmak isteyince ben. Bir de ABD de oldugumuz icin kimsemiz yok ya cekip cekip gidemedik hicbir kavgadan sonra, o yuzden dovusup dovusup birbirimizin suratina baktik mecbur.
Arkadaslar bu sene 5. yilimiz ve ikimiz de bittik artik. Inanin aylardirrrr tek kelime konusmuyoruz. Ben cabaliyorum hala iki uc kelime konusuyorum, hosgeldin, nasilsin vs diyorum, is nasil, dersler nasil vs diyorum iki uc kelimeyi gecmiyor cevaplar. Yatakta da sirtimizi donup yatiyoruz, yani nasil oluyor bilmiyorum hic cekim yok aramizda, ben ona sarildigimda hicbir sey hissetmiyorum, ya hicbir duygum yok, inanin. Onda da aynisi gecerli. O isinden kovuldu cok mutsuz oldu, iki kelime derdini acmadi bana. Benim de maasim kesildi, derslerim kotu ben de ona acilamiyorum, bir iki konusuyorum soyleniyorum dertlerime dair cevap yok.
Evlilik demek gonlune denk gonul demek. Esimden baska kimsede gozum yok, onun da oyle. Asla aldatma vs yok. Ikimiz de isinde gucunde kimseye zarari olmayan insanlariz. Tek ortak noktamiz cocugumuz.
Esime boyle evlilik olmaz ya kurtaralim ya bosanalim dedim. Boyle gidiyor iste hic konusmadan, en azindan kavga etmiyoruz dedi. O zaman bosanalim dedim, cocuga kiyamiyorum, cocugu buyutelim oyle dedi. Cocugu ne kadar buyutecegiz ki dedim, universite yasina gelsin dedi. Ohoo dedim.
Yani bayanlar bilmiyorum nasil olur, arkadaslarimla konusuyorum bosanacak birseyiniz yok diyor. Yahu cok mutsuzum, esim de cok mutsuz, aylardir konusmuyoruz diyorum, cocuga yazik olur vs diyorlar. Nesi var esin iyi ya diyorlar.
Her defasinda bosanmayi dusunup de insanlarin neyiniz var, ikiniz de iyisiniz, idare edin, oturun oturdugunuz yerde vs baskilariyla karsilasiyorum. Ozellikle de annem babam ortaligi yikiyorlar bosanmak istiyorum dedigim zaman. Cok seviyorlar esimi, yuvam yikilsin istemiyorlar. Insanlara gore ortada aldatma, sorumsuzluk, icki/kumar vs yoksa evlilik bozulmamali.
Bayanlar cok kotu bir sekilde bunalimdayim, inanilmaz mutsuzum, aylardir iki dk yuzum gulmuyor. Bana bir yol gosterin ne olur. Bir de boyle mi oluyor yani bilmiyorum, evliligin 5. yili artik eslerin arasinda cok bir muhabbet kalmiyor mu, yani aslinda dogal bir durum mu bu yasadigimiz, gecici bir durum mu? Eger gecicisiyle 6 aydir neden gecmedi? Iyice yabancilastik iyiceee.
İyi ve güzel olan şeylerin bozulması yok olması iyi değildir bir şeyi düzeltmek için bir yol varsa o tavsiye edilir. Senin dediklerine gelince insanın yaptıkları ettikleri bir gün ayaklarına dolanır. Kafanı kaldır yukarı Sema'ya bak dediklerin orayı aşacaksa yapsın boşanacak olsa bana ve tavsiye verenlere zarar vermezHiçte normal bi durum değil. Kimseyi takmayın kararlı olun!
Millet boş boş konuşuyor.. benimde buna benzer bir konum var.. konumun içine ettiler evliliği kurtar diye.
Bizim millet için mutsuz ol hiç önemli değil yeter ki evliliğin kurtulsun.
Öyle bir dünya yok! Sen mutsuz olursan o çocuk nasıl mutlu olacak?
Üniyi bekleyecekmiş.. oldu! O zamana kadar geçen yılların ne olacak.
Arkadaşım eğer kararlıysan boşan.
Dünyanın sonu değil, evlilik kadar boşanmakta var.
İlla adamın dövmesi, sövmesi, aldatması gerekmiyor. En büyük şiddet psikolojik şiddettir. Bazen dersinki keşke bağırıp çağırsada bunları yaşamasam.
Dediğim gibi bu hayata 1 daha gelme şansın yok. Kendini mutsuz bir kafese kimse için hapsetme.
Yarın bir gün çocuğun bile yanında olmaz. Şu hayatta kendin için ne yapıyorsan o kâr kalıyor yanına.
İyi ve güzel olan şeylerin bozulması yok olması iyi değildir bir şeyi düzeltmek için bir yol varsa o tavsiye edilir. Senin dediklerine gelince insanın yaptıkları ettikleri bir gün ayaklarına dolanır. Kafanı kaldır yukarı Sema'ya bak dediklerin orayı aşacaksa yapsın boşanacak olsa bana ve tavsiye verenlere zarar vermez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?