Bosanma uzerine fikirlerinize muhtacim

Cok ilginc gercekten. Ama mutlu olmaniza sevindim. Aslinda ben de esimden ayrilsam bir daha evlenemem, o da evlenemez gibi dusunuyorum. Cunku cok garip yani onun hic kimsede gozu yok, yani kimseyi sevmez benden ve bu evlilikten sonra. Aslinda cocuga o kadar duskun ki sirf cocugunun annesiyim diye doner dolasir yine beni sever, cok duskun cocuga cok, yok boyle bir baba, gormeniz lazim ya. Ben de cok yoruldum artik evlilik olayindan, ben de evlenmem herhalde. Cocuk olmasa neyse de benim cocuguma kim annelik, babalik yapar ki bizden baska? Cok zor ya cocuk bakmak, tahammul etmek, sevmek. Oyle durduk yerde aglamalar, pat diye gece yarisi uyanmalar falan, kim tahammul edebilir ki?
Dun gece mesela uyumadi once ben gittim ilgilendim, daha da uyumadi, esim gitti bakti, ilglendi, uyuttu, yaninda yatti. Yani dusundum de babasindan baska kim yapar bunlari dedim.
Sizin konu daha uzun aslinda uzun uzun yazsaniza, neden tukendiniz? Ne kadar ayri kaldiniz? Neden tekrar evlendiniz? Ve nasil tekrar mutlu oldunuz? Ayrilik surecinde ikiniz de baska kimselerle gorusmediniz mi yani?

Bence bi iliski terapistine gidin. Iliskiniz toparlanabilir boyutta bence. Ortak noktalarınız var. Amaclariniz sebepleriniz var. Bu noktada bitiremezsiniz bence. Çünkü ciddi sebep yok. Ilerde keske deneseydim diye pismanlik duyarsiniz. Ama denediginizde baktiniz ki olmuyor esiniz de yeter artik der inceldigi yerden kopar zaten. Ama belli ki sevgi de var arada. Allah sabirlar versin...

Siz buranin eski uyelerindensiniz hatırladım üyeliğiniz degistirmissiniz eski nickinizi soylemeyecegim bir nedeni var ki kapatmissiniz sizi rencide etmek değil amacım ama o üyelikten evlilik profiliniz ve burada anlattığınız çok farklı orada bir konuda şiddet bile görmüştünuz bence öncelikle hangisi sizin gerçek evliliginiz ona karar verin gerçekleri kabullenin sonra yola çıkın

Problem bişey hissetmemek değil konu sahıbı hatun başınsan beri eşine bişey hissetmıyor zaten. Sırf egıtımı ve meslegı için eşiyle evlenmiş, bişey hıssettıgınden değil, doktoralı adam benı beğenmiş dıye kendını ezdirmiş durmuş burada suçlu kim? Daha ıyısını mı bulucam zaten atanamadım diye evlenmiş...
Kendısı master, doktora yapınca ve eli maaş görünce eşini ötelemeye başlamış. Bunun terapistlik biyanı yok. Bu kadar zaman evli durmanız hata.

Konu sahıbınden inciler

Evlenince calismaya basladim, master yaptim ve simdi doktoradayim. Ama ben simdiki konumumda olsaydim asla esimle evlenmezdim. Cunku master, doktora ve maas bana asiri ozguven ve perspektif kazandirdi bu aklimla bu esimi hayatta begenmezdim.

Kendime olan guvensizliklerim yuzunden etrafimdaki taliplerimle hic ilgilenmedim. Sanki gorustugum anda onlar da beni begenmez saniyordum ki oysa guzel bir bayanim. Ama atanamamisligin verdigi eziklikten kendimde hicbirseyi begenmiyordum. Esim, hele ki atanmis bir muhendis, bir doktora adayi beni begeniyor, istiyor diye onu nimetten sayiyordum

Esimde tip yok, karizma yok, gercekten begenmiyorum. Ilk tanistigimiz zamanlarda da begenmemistim ama yine ozguven dusuklugunden bu duygularimi hep bastirdim. Hep onemli olan karakteri, onemli olan insanligi, sevgisi vs ayaklarina yattim. Simdi olsa begenmiyorsam begenmemisimdir, asla bu duygularimi bastirmam.

benzer bisey benim de aklima geldi. sanki daha once baska bi konuda benzer biriyle konusmustuk...neyse vardir bir bildigi eger isim degistirdiyse...

bunu gormemistim...belki de terapist kismini gecip bosanmak en iyisidir iki taraf icinde.

bunu gormemistim...belki de terapist kismini gecip bosanmak en iyisidir iki taraf icinde.
Sizinle ilk defa konusuyorum. Diger arkadaslari da hatirlamiyorum. Ikinci uyeligim evet ama ikinci uyeligi esimle ilgili konularimdan dolayi almadim, baska konulardan dolayi cok bunaldigim icin, eski konularimin yuzume vurulmamasi icin adminlerden izin alarak aldim.
Esim bosanmaya yanasmiyor. Anlasmaya da yanasmiyor, ben iyiyim boyle bana bulasma, cocugu buyutelim diyor o kadar. Ama ben boyle asiri yalniz ve mutsuzum. O da iyi falan degil zaten. Zaten bosansak da boyle tek basima mi bosanacagim, kimse destek olmuyor. Kime derdimi acsam yuvani yikma, cocugu babasiz birakma, cok buyuk sorunlariniz yok diyor. Annem babam zaten agliyor, sizliyor, kiyameti kopariyor.
Az ionce esim isten geldi, cocuk camda gorur gormez baba baba babaa diye ciglik atarak kapiya kostu. Hosgeldin dedim, suratima bakmadan hosbulduk dedi. Nasilsin, is nasildi dedim, iyiydi bol bol calistim dedi. Ve bu kadar, inanin bu kadar. Sonra biraz kitap okudu, yemek yedi, cocugu sevdi, cay yok mu dedi, cay getirdim verdim, simdi cay icip cocukla beraber cizgi film izliyor. Cocuga yeni Elsa bebek almistim, bu ne annecim dedim, Elsa dedi (yeni yeni konusuyor) Bak cocuk ne diyor babasi falan diyorum, hic tepki yok hiccc hicc hicc. Aylar gecti boyle aylarrrrrrr. Yoruldum ya. Kendime sanal arkadaslar falan buluyorum artik kk den falan onlarla yazisiyorum, konusuyorum.
Zaten boyle de yalnizim ki aylardir. Tek basima yasiyorum gurbet elde. Bekar olsam cikar arkadaslarla takilirim falan, evliyim, cocukluyum bir de. Gurbet cok zor bilirsiniz.
Insanlarin gurbet elde en buyuk destekcileri esleri. Benim esim boyle. Bosansam da hayat nasil olur tek cocukla hicbir fikrim yok. Babasiz nasil yasar ki, buyutebilir miyim tek basima acaba?

Daha once konustugum bayanin bi kizi vardi, hikayeniz cok benzer. daha iyisi var mi diye yazmisti bana onu hatirlatti eski mesajinizdaki yorum...

Gurbetin zor oldugu kesin ama sizin esinize sayginiz kalmamis, ki bu zaten evliligin olmazsa olmazi. ne desem bilmiyorum.. hayat kimse icin kolay degil, sizin icin de olmayacak. Evli yada bosanmis olmak cok da onemli degil. siz daha iyisine layik oldugunuzu dusunuyorsaniz zaten o evlilik bitmistir. bence can cekistirmeyin daha fazla bebek icin bile..cocugunuz icin gercekten cok uzuldum. o ikinizin arasinda kopmayacak bir bag olacak...zor...

bosanip cok mutlu olanlari da duydum evli kalip herseye yeniden baslayanlari da... ben kendi evliligim icin bile ne dusunecegimi bilmiyorum...ama hayattan ogrendigim "neden ben?"deyip isyanla cosmak yerine " neden ben degil olamacaktim ki?" deyip hatasiyla sevabiyla hayatina sahip cikmam gerektigi.. bazen zor olacak, bazen kolay... hicbir sey garanti olmayacak orasi kesin..cok mutsuz da olacaksiz, cok yorgun da... ama o yasadigin hayat senin olacak...hem kendini hem de yasadigin hayati seveceksin tipki kendi cocugunu sevdigin gibi...

ben biraz mantigi agor basn biriyim, psikologta ayni seyi soyledi. konu can yanmasina gelince herkes gibi once kendimi secerim. doganin verdigi durtu bu... benim de canim yandi, hem de cok... ama deli gibi asikta olsam, kendime daha fazla haksizlik etmek istemiyorum. Su an hem A planim var, hem B planim.. Plan A- keskin degisimlerle evlilige devam etme, plan B hizlica bosanip yoluma bakma... Terapiste gitmek plan A icindi. Mayis basi Texas'a gidicem hem ziyaret hem de is olanaklari icin. O da benim Plan B ye yatirimim. Bosanma fikri catttigi andan itibaren banka hesaplari zaten ayri..maddi olarak rahat olucam o da plan B. Gereksiz esyalari sattim, o da plan B...Galiba hem hep plan B ye yatirim yapmisim...

Neyse uzun lafin kisasi kendini ve insanlari asagilamadan sev, asagilamak seni yuceltmez, tam tersi kisiliginde azaltir.. Bu adam cocugun babasi ve oyle de kalacak, onu ezmek senin isine yaramaz... bu gercekle baris, planlara basla...hazir hissedince zaten harekete gececek cesaratin olacak....

Hani psikolog taa cocukluguna iner ya insanin. Benim sorunum da zaten taa cocuklugumda. Benim ailem iyi ve ilgili bir ailedir ama cok dengesizler, annem babam beni hem cok sever, sahiplenirdi hem de cok doverlerdi, hayatim dayak yemekle gecti, evlenene kadar ailemde siddet gordum. Siddet goren cocuk ezik olur, ozguvensiz olur, ben de aynen oyleydim, calistim, cabaladim, okudum ama ozguvenim yoktu. Cevremde bircok insan guzel oldugumu soylerdi ama ben farkinda degildim, bu guzelligimle karsima cikan kismetlerin benimle evlenmek isteyeceklerinin farkinda degildim. Bir de cok cekingendim, esim kisisiyle internetten tanistim, 3 bulusmada bana deli gibi asik oldu, pesimde kostu, benimle evlenmek istedi, dondu dolasti pesimde, ben de onun ilgisine bos kalamadim. Hayatimda ilk defa biri pesimde kosuyordu ve bu hosuma gidiyordu, ustelik disardan bakildiginda da sevilen, saygin biriydi, yani oyle anlatiyordu. Esim bana cok cektirdi. Ben eziktim, uste cikamadim, her dedigini yaptim. Beni evlenme vaadi ile bir kosede tuttu, surekli kacamak, kandirma cevaplarla istemeyi erteledi, nisandan sonra guya evlenecektik, tam bir sene nisanli kaldik, o bir senede de ne kavgalar Allah im ne kavgalar...... Ama iste atanamamis bir ogretmendim, ailemden siddet goruyordum, darp raporlarim bile var hatta, tek kurtulusu esimde goruyordum, herseyi anlatmama ragmen gelip de evlenmiyordu, onceligi hep kendi planlariydi. Cok da yalanciymis be, kendi planlarini uygulamak icin beni yalanlariyla uyutmus, sonradan farkettim yalanlarini. Pis yalanci.
Insanlar bazen atese kosan kelebekler gibiler biliyor musunuz? Yani aslinda ne kadar mutsuz olacagimiz en bastan belliyken mutsuzluga ve kendi atesimize kendimiz kosuyoruz. Cesaret ve destek bulamayinca insan kendini bosluga ativeriyor, ne olacaksa olsun diyorsun, zaten ailemde huzursuzum, zaten siddet var, zaten atanamamis, issiz gucsuzum, ne olacaksa bir de boyle olsun diyorsun.... Ah be annem ne diye birgun derdimi dinlemedin, ne diye oksamadin saclarimi annem, ne diye basimi omzuna yaslayamadim ki. Yanlis kisilere dert anlattim, yanlis omuza bas dayadim, hic bilmiyorsun basima gelenleri annem.
Ya boyle baslayan bir evlilik ne kadar mutlu olabilir ki? Evlendik yine kavga yine kavga yine kavga. Bosanmak istedim annem agladi sizladi, millet nesi var iyi iste falan dedi, araya burada iki tane buyuk girdi, bosanmamizin onune gecti falan biz yine oturduk. Insanlara gore aldatma yoksa, sorumsuzluk yoksa, icki/kumar gibi kotulukler yoksa, siddet yoksa ciftler bosanmamali.
Simdi bir de cocuk var. Allah im o gecimsizlikle neden yaptik bu cocugu bilmiyorum. Hersey hatalar zinciri.
Esimin bana tek katkisi ABD ye gelmek oldu. ABD ye geldik ve ben master yaptim, simdi de doktorama devam ediyorum. Ise yaramazlik psikolojisinden kurtuldum, ozguvenim geldi, kendimin, yapabileceklerimin, basarimin, guzelligimin farkindayim artik. Bir tane hayatim var ve ben daha fazla mutsuz olmak istemiyorum istemiyorum.
Ama bosanmak mutluluk mudur? Bosanmak cozum mudur? Tek basina cocuk yetistirmek onu ve beni nasil etkiler? Hayat daha mi guzel olur yoksa daha mi kotu?

Aslinda cocuklugunda anlattigin hayat turkiye gerceklerinden cok uzak degil..emin ol burdaki bircok kisi ailede dayakla buyudu. ben de onlardanim. anneme suc bulmuyorum, kendi sartlarinda hayat kalmaya calismis, ortada olmayan bir es 4 cocuk ancak bu kadar olmus... ama ben kendime acimak yerine hayattan ne istemedigimi daha net anladim..ben guclu bir kadin olacaktim bir erkegin iki dudaginda olmyacakti hayatim...turkiye'de en iyi universiteden mezunum, calistigim alanda elimi attigim her alanda kendime gore imzam oldu.. yani cocukken dayak yemek veya zor sartlarda yetirsitmek beni kamciladi, eziklemedi... sana da tavsiyem cocukluguna bakip arabesk duygulara girme... bu arada bizim terapist 4. seansta cicukluga inmisti. yani sandigindan daha iyiler psikoloji alaninda...

evlilige baslama sekliniz yanlis olmus, sen onu o seni bi basamak olarak gormus. Biz de durum biraz farkliydi, biz gercekten istedik, iki aile icinde zor olan bir evliligi sectik... o kadar okuma master doktora insani kendinden koruyamiyor iste, asik oldum sevdim hala da seviyorum..sonuc yine inisli cikisli evlilik.. bu arada ne esim mukemmel ne de ben...beraber baslattigimiz evlilikte mukemmel degil..ama bize bu iliski cok degerli geldi, verdigimiz emek, icindeki karisik kultur soslu evlilik savasmaya degerdi... ben sadece yoruldum, hala degerli ama kendimi ozledim, sakin yasamayi ozledim...

kendimi taniyorum eger ben planlamaya basladiysam harekete gecmem yakindir... sana tavsiyem kendini tani once. burda vize durumun ne bilmiyorum ama burda olman vizeye bagliysa cokda suanki egitimine guvenme (bu donemde donen cok insan duydum malesef)... yeni baskanla hersey degisiyor, vizeler artik daha zor, isverenler daha tereddutlu...o yuzden burasi veya turkiyede nasil tek basina anne olacagini iyi dusun...ne kendine ne cocuga ne de cocugunun babasina haksizlik et.. herkes kendine yoluunu bulsun...

Siz mucadeleci yasamissiniz, esiniz ve siz askiniz icin mucadele etmissiniz. Ben ise ezigim, ezik oldugum icin esime dayandim, ezik oldugum icin asik oldum. Dedim ya biri benim etrafimda pervane idi, ona dayanabilmem mumkun degildi.
O ise ezik ve guzel buldugu biraz da yalan dolan ile kandirdi, kendi hakimiyetini kurdu, kendi kurallarini ve kendi hayatini dayatti bana. Dersanede ogretmendim, istifa ettirdi, gittigim kpss kursu, kullandigim hat, gorustugum kisiler, arkadaslar hepsi onun kontrolundeydi. Nasil olur diyeceksiniz, oluyor cunku baskin bir erkek ve de ezik bir kiz var. Kendi meslegini kendi secti, benim meslegimi, yolumu da o secti. Hatta oyle birsey daha yaptirdi ki bana, yazmaya gonlum el vermiyor, tam 5 yildir agliyorum bunu kabul ettigim icin.

Her neyse iste. Gonlum bostu, ben eziktim, kendimin farkinda degildim, kendimi kesfettim ama biraz gec oldu. Zaten si basarili olmussunuz, ayaklariniz uzerinde durmussunuz, ben basarisiz oldum. Cok calistim ama basarisizliktan kurtulamadim. Ee karsima ikna kabiliyeti yuksek, seven biri cikinca gonlumun kaymasi da kacinilmazdi. Yasamak varmis, kadermis diyorum ne diyebilirim ki daha fazla, zamani geri almanin mumkunati yok ki. Bir de tecrubeleriniz nasil bilmiyorum ama ben cok icime kapanik biriydim, sosyal olarak bile erkek arkadasim yoktu, butun arkadaslarim kiz idi, esimle de normalde olsa arkadas bile olmazdim ama iste internet, sanal alem vs derken cok da degil 3 bulusma sonra pesimden ayrilmadi.

Bosanmak benim asla alamayacagim bir karar degil, esimi kendim icin vazgecilmez gormuyorum, zaten tr ye donersem de doneyim umrumda degil de, cocukla bir basima ABD de hayat nasil olur ki? Bir de ben zaten esim varken bile yalnizliktan biktim, bir basima cocukla nasil yasayacagim bundan sonra bilmiyorum. Ayrica esim de bosanmaya yanasmiyor, cocugu buyutelim diyor. Ailem destek olayacaktir, tr de olsam is bulup, ev tutup kalirim, cocugumu oyle buyuturum, burda da olsam ayni durum gecerli.

Yoruldum artik ya, yillarin uzgunlugu birikti su evlilikte. Surekli mutsuz, surekli surati asik bir koca, surekli tartisma, surekli kavga, surekli anlasmazlik. Bazen yuzumuz gulse de genel durum belli. Turk kadini fedakarligi ile aman yuvam dagilmasin, aman cocugum boynu bukuk kalmasin diye diye nereye kadar bilmiyorum. Dedim ya en bastan belliydi bu evlilik ve gidisat, yapamadim, birakamadim isin ucunu.

Eşiniz bence dert konuşmakdan kavga etmekden bikdi.
Bazi ilişkiler/ insanlar kavgadan ve stresden beslenir. Bu tutum karşıdaki insani aşırı yorar.

Benim karakterimde eşinizinki gibi. Kavgadan nefret ederim. Ne fiziksel nede beyinsel capidan direncim yok. Kavgadan sonra ateşim cikar ve genelde vucudumda iltihap oluşur. Neyse... bende sürekli kavga eden insandan soğurum ve belirli bir zamandan sonra agizimi bicak acmaz.

Ablam kavgacidir. Her 2 veya 3 ayda bir benimle kavgaya tutuşur. Klise cani gibi susmaz... benimle 17 saat kavga etdigini bilirim. Sonuc nemi?? O kendini üstün hiseder göya beni yendi... ben ise ondan sogurum... artık görüşmemek ve konuşmamak icin elimden geleni yaparim. Ama anlamaz... ben susdukça gaza gelir... illah beni yakalayip devam etmek ister.
En kötüsüde... saatler süren kavgadan 1 dakika sonra gel dolma yapdim... isitip yiyelim der. Vallah o an benim beynim istifa eder... yani bukadar sacma bir tavir.

Eşinizin siden kacmasi normal yani... adam artik korkmuş. Her konuşmanizada yine kavga.edeceksiniz diye susmakda bulmuş çözümü.

Azcik tatli tatli yaklaşın eşinize. Konuşun ama günlük şeyler olsun. Ve hatda o sizinle problem konuşmak istese bile hemen konuyu kapatin. Adam beyninde sizi stress kitlesi olarak belirlemiş. Bunu aşmaniz lazim.

5 yil daha yeni bile sayilir. Uzgunum ama sizin durumunuz normal degil. Yani neyi paylasamiyorsunuz aslinda onu yazmamissin. Kavgalarin konusu her ne ise onu cozmeniz lazim. Cok net.

ablanizi anlatmissiniz ya, birebir ayyyni esimin ablasi. 2 3 ayda bir kriz yasatmaya calismasi olsun, çemkirmesi olsun, sonra da karsisindakini mahvedip hicbir sey yok gibi davranmasi olsun.
Nasil bas ediyorsunuz, tavsiyeleriniz var mi?

bu yazdiklarina gore zaten bi karar dogru yonelmissin, orada kal bence. esin istemesse de evlilik iki isteyince devam eder, tek kisiye gore degil. her iki ulkede de bosayabilirsiniz. biraz ugrastirir ama eninde sonunda biter...

Cocuk kismi herkese zor inan, anne baba bir arada iken de zor tekken de..buyuk bi sorumluluk, zahmetli gercekten. ama esi genc yasta vefat edip gul gibi evlat yetistirenler biliyorum. yani imkansiz degil yeterki insan istesin, siz kendinizi bildikten sonra cocugu yetistirirsiniz.. her gecenin illaki sabahi var, boyle dusunun...

Ben sizi tanıdım bu ikinci üyeliğiniz sanırım. Yalnız eşinizi oldukça sorunlu bir tip olarak hatırlıyorum, hatta şiddet de vardı sanırım. Burada niçin bahsetmediniz?

Ben de diğer konulardaki mesajlarından hemen tanımıştım üyeyi. Yani yazım şeklimizden ifade tarzımızdan yaşadıklarımızdan illa ki kendimizi sanal da olsa gösteriyoruz, çok kez ikinci üyelikleri şıp diye anladığım halde kişi kendisi yeni üyelik almayı uygun görmüş sonuçta diye hiç yorum yapmam, lakin konu sahibinin o zamanki evlilik profili ile burada çizilen sahiden farklı bu da insanların olayı sağlıklı değerlendirmesini önlüyor çünkü eksik veriler var.

Benim tavsiyem trde olsanız ayrılıp birbirinize daha fazla eziyet etmemeniz yönünde olurdu fakat şu anda sanırım abdde tek başınıza geçinemezsiniz (geçinebilecekseniz şimdi de boşanın ikinize de yazık), eşiniz aslında bana göre doğru yapıyor ümidini kestiği için asgari iletişimle bir takım mecburiyetlerden sürdürüyor, kavgalar edip daha fazla yüzgöz olmuyor. Ben de olsam böyle yapardım sanırım. Sizin ilişkiniz yanlış başlamış öyle olunca doğru ilerlemiyor haliyle.

İkiniz de güzel hayatlar yaşamayı hak ediyorsunuz, düzgün insanlarsınız kimseye kötülüğünüz yok sadece kişiliklerinizde birbirinize iyi gelmeyen bazı olumsuz yönler var (o zamanında baskı yapmış dırdır etmiş siz çocuk gibi davranmışsınız bir karakter ortaya koyamamışsınız vs vs). Zamanında tam olgunlaşmadan iyi tartamadan evlilik kararı vermişsiniz (ben de yaptım zamanında böyle bir hata, olabilir herşey insan için). Birbirinize eziyet etmeyin daha fazla.

Maddi şartlarınızı bilemem elbet ama ruhsal olarak boşanmanın etkilerinden o belirsizlikten korkmayın bunu söyleyebilirim. Ben de bu kararı verirken gelecekten, belirsizlikten korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı. Elbette acı da çektim üzüldüm de ama genele bakarsam hamdolsun iyiye gitti herşey inşallah daha da iyiye gider, gerçi benim çocuğum yoktu çocukla nasıl olur bilmiyorum.

Ben okuduklarimdan kocasına içinde inanılmaz öfke besleyen bir kadın görüyorum..Eğer içini acsalar öfke ateşleri patlayıp yanardağ olucak..Bütün kötülüklerin sorumlusunun eşiniz olduğunu düşünüyorsunuz..Çok kiziyorsunuz.adamin konusmamasini anlayamıyorum.cezalandiriyor sanki.yalniz tabiki 6 ay konusmayinca bir çekim gücü olmaz.bir sevgi kalmaz.cinsellikte yoksa zaten iyice zivanadan çıkar herşey. evde bir yabancı gibi olursunuz.Yalnız şunu söyleyeyim ne kadar konusmasada eşinizin sevgisinin daha fazla olduğuna inanıyorum.sizde bitmiş..O inanılmaz öfke ne sevgiyi kaldırır ne aşkı..Önce o öfke bitmeli.kesinlikle bosansaniz dahi psikoterapi şart.

Merhaba sevgili bağyan olmayan kadın arkadaşım. Mutlaka terapist seansına gitmelisiniz. Her açıdan aklınızdaki soru işaretleri çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…