Boşandım lütfen destek olur musunuz 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mesela arkadaslarıma sürekli ondan bahsedip kafayı yiyiroum sen o şekilde yapma ne kdar çok konuşursa insan o kadar kopamıyor cevremdeki hherles ondan kurtulduğun için şükretmen gerekiyor diyo ama ben şuan yapamıyorum kabullenemiyorum sen kendini farklı bişeylere sürükle
Canım kendi içimizde kabullenmesinde dışarda olanların bir anlamı olmuyor. Bizim kendi kalbimizde kafamızda bitirmemiz gerek. Yoksa bu şekilde devam edecek bu döngü. Ben hala ağlama krizleri yaşıyorum sebepsiz

Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
Bir kere bu yazdıklarınızı hepsi bir yana,"ben senin yüzün baba olamayacak mıyım "bu cümleden sonra bile nasıl kendinizi hâlâ suçluyorsunuz? Ya Allah aşkına bir kadına bundan daha büyük bir şiddet mi var "ki erkeğe bile bu psikolojik şiddet yapılmaz" Bu kadar üzülmeyin böyle birisiyle zaten ömür geçmezmiş, kendinizi suçlamaktan da vazgeçin artık.

Haklısınız ama bekar olmakla evlenip ayrılmak bizim çevremizde aynı değil 😔 sayfada okuduysanız daha şimdiden 45 yaşında çocuklu adamlara tavsiye ediyorlar
Yanlış düşünüyorsun ya öyle saçma sapan şeyler yüzünden çevreni boşver hatta evlenme,,, ama hayatı yaşa bi çaban olsun.. Mutsuz evlilik yerine güçlü 💪 kadın olup boşanmak daha iyi 🤞

Neden eninde sonunda gidesin ki memursun işte kal orada kendine ait mis gibi düzenin var çevre şehirlerde arkadasların varsa onları ziyarete git belki senin ki bir gün pişman olup gelir ki erkeklerin 3-4 ay sonra kafaları zonk ediyormuş.Ama bence memursun düzenli gelirin var ev de yemekler yap haftasonları bişeyler bul başka şehirdeki arkadaslarını gezmeye türbankı değilsen sacını boyat kaşlarını yaptır ne bileyim böyle şeyler insanın özgüvenini yerine getiriyor😊benim özgüvenimi cok kırmıştı sürekli beni eleştieiyordu ki etrafımdaki inaanlar benı çok beğenir bunu bilmesine rağmen sürekli beni eleştiriyordu kırılan özgüvenimi toparlıyorum
Bir de çevre dediğin o kadar pislik kadınlar var ki. Ben boşandıktan sonra yakın çevremden instagram takibine alan oldu eski eşimi. Bunu da gördü bu gözler. Kadın kadının düşmanı diye boşuna demiyorlar. O yüzden orda kalmayı düşünmüyorum yeni bir şehir yeni bi hayat olsun.

Nasıl mutlu olacağımı ne yapacağımı bilmiyorum resmen 5 ayda 5 yaş yaşlandım çöktüm üzüntüden yoksa ben istemez miyim dimdik güçlü ayakta durmayı
Mutsuzluğu denemişsin 5 ayda kötü sonuç.. Şimdi sıra mutlu olmakta diye başla mesela önce karar ver. Beyin ona göre yönlendirir seni önce iste mutluluk

Yanlış düşünüyorsun ya öyle saçma sapan şeyler yüzünden çevreni boşver hatta evlenme,,, ama hayatı yaşa bi çaban olsun.. Mutsuz evlilik yerine güçlü 💪 kadın olup boşanmak daha iyi 🤞
Desteğin için çok teşekkür ederim ama bir hayatı paylaşmak anne olmak güzel evlatlar yetiştirmek te çok güzel değil mi? Benim hayattaki en büyük hayalimde anne olabilmek

Hep durmadan psikolojimin bozuk olduğunu söyledi kendi de ailesi de. İnsan olan düşünür başka bir memleket başka insanlar yeni bir hayat uyum süreci diye. Ben 6 aydan sonra hızla toparlamaya çalıştım ama olmadı. Zaten beni seviyor musun sorusuna pek cevap alamıyordum
canim seninle ozel goruselim mi su yazdiklarin birebir benim yasadiklarim sevmemis seni hic hem de

Bir kere bu yazdıklarınızı hepsi bir yana,"ben senin yüzün baba olamayacak mıyım "bu cümleden sonra bile nasıl kendinizi hâlâ suçluyorsunuz? Ya Allah aşkına bir kadına bundan daha büyük bir şiddet mi var "ki erkeğe bile bu psikolojik şiddet yapılmaz" Bu kadar üzülmeyin böyle birisiyle zaten ömür geçmezmiş, kendinizi suçlamaktan da vazgeçin artık.
Sen bana bunu söyledin kırıldım dediğimde de ben böyle birşey dediğimi hatırlamıyorum tavrı oldu. Elimi tutup beraber aşarız demedi bir gün. Ben de gitgide öfkeyle doldum. Kendimi eksik çocuk doğuramayan kadın olarak hissetmeye başladı bu da bende ezikliğe özgüven eksikliğine neden oldu

Desteğin için çok teşekkür ederim ama bir hayatı paylaşmak anne olmak güzel evlatlar yetiştirmek te çok güzel değil mi? Benim hayattaki en büyük hayalimde anne olabilmek
Evet canım anne olmak olabilecek en güzel şey ama mutsuz evlilikte değil. Kalbin temiz belliki ya kuzenim 40 yaşında evlendi 2 çocuğu oldu ve çok mutlu daha yaşın genç. Önce toparlan kendini sev kendin için güzel olan herşeyi yap sonra o mutluluk inşallah gelir. 🙏

İnsanlar evlenince alıştıkları ortamdan farklı bir yere gidiyor vs. Alışamamışsınız olabilir , üstelik kabullenip hata yaptım demenize rağmen neden tekrar sen hatalıydın ayrılalım demiş ki eşiniz
Bence güçlü durup hayatınızın geri kalanına yanınızda olmak isteyenlerle devam edin , yanınızda olmak istemeyenler bırakın gitsinler
Önemli olan sizin huzurunuz , önceliğiniz kendiniz olsun lütfen

Evet canım anne olmak olabilecek en güzel şey ama mutsuz evlilikte değil. Kalbin temiz belliki ya kuzenim 40 yaşında evlendi 2 çocuğu oldu ve çok mutlu daha yaşın genç. Önce toparlan kendini sev kendin için güzel olan herşeyi yap sonra o mutluluk inşallah gelir. 🙏
Doğru bu konuda çok haklısın. İnşallah bu günleri atlatıyım Allah görüyor biliyor niyetimi de inşallah hayırlısıyla geçer bu günler de .

İnsanlar evlenince alıştıkları ortamdan farklı bir yere gidiyor vs. Alışamamışsınız olabilir , üstelik kabullenip hata yaptım demenize rağmen neden tekrar sen hatalıydın ayrılalım demiş ki eşiniz
Bence güçlü durup hayatınızın geri kalanına yanınızda olmak isteyenlerle devam edin , yanınızda olmak istemeyenler bırakın gitsinler
Önemli olan sizin huzurunuz , önceliğiniz kendiniz olsun lütfen
Çünkü ben bir anlık öfkeyle evden ayrıldım biraz düşünelim dedim ikimiz de bir süre hiç görüşmedik aradı ve dava açtığını söyledi. Herseyi ayarlayıp en son bana söylemiş. Aile çevre avukat mahkeme vs.. kendimi çok yalnız hissediyorum 3 yıl boyunca onun ailesi ve çevresi ile birlikteydim hep bütün çevrem onun çevresiydi çoğunlukla. Evet son ana kadar da geri dönmek tekrar telafi etmek istedim ama olmadı. Çünkü ben en başlarda boşanma kelimesini çok kullandım

İyi günler arkadaşlar, 5 ay önce boşandım ama çok kötüyüm hiç toparlanamadım. Resmen çok saçma nedenlerden boşandım. Şu an düşününce kendime çok kızıyorum kendimi hiç affedemiyorum sürekli aklımda intihar ölüm düşüncesi var sanki ölürsem bitecekmiş gibi bu acım. Varsa boşanan arkadaşlar nasıl atlattınız?
bende boşandım canım 14 haziranda 9 yıldır birliktelik 2 yıldır evli olduğum adamla 2 dk da boşandım ölüm gibi birşey insan unutamıyor... zamanla zamanla yavaş yavaş daha az düşünmeye başlıyorsun ben isteyerek boşandım ama ilk başlarda normaldi 1 ay sonra başladı bende sürekli aklımda sürekli aklımda adam 1 sn bile aklımdan çıkmazmı çıkmadı çalışıyorum o yemek yiyorum o gülüyorum o bir ara parfümüyle uyudum kalktım... değmicek biri ama insan unutamıyor neden ben yaşadım diye sorguluyorsun sorguluyorsun bitmiyor.... başka şeylere adapte olmaya çalıştım sende öyle yap unutma duası ve zikirler var onları yap Allahım aklımdan fikrimden kabimden sök diye ne dualar ettim bir bilsen.... ben ne yapsam yaranamadım eşime ama bitmesi gerekiyordu değersiz hissettiğim ortamda kalamazdım önceki konularımı okursan hayatına birini al ancak o şekilde unutabilirsin istersen tabi daha çok şey destek olmak isterim sana siz neden boşandınız ?

Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
yani konumuz benziyor... çocugun olmuyor diye seni suçluyorsa iyi yapmışsın boşanmakta sakın kendini suçlama bu yüzden böyle bir adamla ömür geçmez senin hataların basit ve saçma bu yüzden evlilik bitirmez bir adam demekki ekmeğine yağ sürmüşsün oda boşanmak istiyormuş hiç üzülme hakkında hayırlısı buymuş...

Aldatma şiddet yoktu iyi kötü güzel geçiniyorduk. Benim evhamlarım sabırsızlığım evliliğime mal oldu o kadar üzgünüm ki. Çok ağladım çok geri dönmek istedim kendimi düzelteceğime söz verdim ama seni kesinlikle istemiyorum cevabıyla karşılaştım
o sizden çocougunuz olmuyor diye dava açtı bence çünkü benimde evliliğimin bitmesi bu yüzden sakın pişmanlık duymayın hata yok sizde

caim senle ayni hatayi yaptim kavgalarda bosanma kelimesini dile getirdim sık sık....o da bu yuzden bosandigini soyluyor ama ben ciddi degildim ki bosanalim dedigimde kendi acti davayi ve bosandi...
Bacım Bi laf varya Bi lafı 40 kere söylersen olurmuş. Benim eski eş kişisi de her kavgada boşanıcam senden derdi. He ben de evliliğimin en başlarında diyordum. Sonra büyük Bi kavgadan sonra oturdum yemin ettik ikimiz de annelerimizin üzerine hem de boşanma lafı etmeyeceğimize. Bikaç ay böle Hakkaten etmedi. Sonra aynı tas aynı hamam. Her kavgada her mesajda işyerinde bile boşanıcam zaten, boşanıyoruz, anlaşmalı davaya imza atıcaksın dedi dedi yedi beni bildiğin yedi. Sonra dayanamadım çünkü bugün mü boşanıcam benden yarun mı diye ömür bana geçmiyordu. Ayrıldım evden imzaladım hazrlattıpı protokolü verdim eline. Sonra da ben bu kadar boşanıcam diyordum tamam protokol hazıtlattım ama ben istemiyordum aslında dedi. E dedim çocuk muyuz biz. Neyse boşandık. O blöf yaptı aklınca ama ben bosandım. Yani bosancam laflarını ortaya dökmemek lazım

Yani ben de bosandım 3 hafta oldu. Ama mahkemeye günü de evden ayrılıp esyalarımı valize koyarken de gözümden yaş almadı. Ki ben cok sulu gözümdür. 3 haftadır Bi kere bile ağlamadım.çünlü vicdanım rahat ben elimden geleni yaptım. Sen üzülme niye bilio musun insanlar neleri yutuo affediyo. Ne olursa olsun karısını sevip bosanmak istemeyen adam bir şans daha verirdi. Onun hiç mi hataları yok. Aldatmamıaısın adamı dövememişsin sen. Hani toparlanamıcak ne varmış ortada. Adam bosanmak istiyomus ihale sana kalmıs işte

bende boşandım canım 14 haziranda 9 yıldır birliktelik 2 yıldır evli olduğum adamla 2 dk da boşandım ölüm gibi birşey insan unutamıyor... zamanla zamanla yavaş yavaş daha az düşünmeye başlıyorsun ben isteyerek boşandım ama ilk başlarda normaldi 1 ay sonra başladı bende sürekli aklımda sürekli aklımda adam 1 sn bile aklımdan çıkmazmı çıkmadı çalışıyorum o yemek yiyorum o gülüyorum o bir ara parfümüyle uyudum kalktım... değmicek biri ama insan unutamıyor neden ben yaşadım diye sorguluyorsun sorguluyorsun bitmiyor.... başka şeylere adapte olmaya çalıştım sende öyle yap unutma duası ve zikirler var onları yap Allahım aklımdan fikrimden kabimden sök diye ne dualar ettim bir bilsen.... ben ne yapsam yaranamadım eşime ama bitmesi gerekiyordu değersiz hissettiğim ortamda kalamazdım önceki konularımı okursan hayatına birini al ancak o şekilde unutabilirsin istersen tabi daha çok şey destek olmak isterim sana siz neden boşandınız ?
Benim aslında çok boşanmaya götürecek nedenler değildi. Kısa sürede tanıştık kısa bir nişanlılık geçirdik ama dolu dolu geçti hep birlikteydik. Evlendikten sonra ailesi onlara çabuk alışmam için bizi birbirimize çok bırakmıyordu oğullarını ellerinden almışım gibi davranıyordu ama inan hiç öyle bir niyetim olmadı. Benim de toyluğum biraz fevri davranıyordum eski eşime karşı. Sonra evlendikten kısa bir süre sonra çocuğumun belki tedaviyle bile olmayabileceğini duydum planlı gebelik için gittiğim doktordan hayatımın şokuydu hemen çocuk istiyordum çünkü. Belki çok büyük bir şey değil ama bende büyük travma oluşturdu onu atlatmam 5-6 ayımı aldı sonra kendi çapımda takviyeler falan düzeltmeye çalışıyordum bu sorunumu. Kafaya o kadar takmışım ki bu durumu kimseye tahammül edemiyordum sadece çocuk konusuna odaklanmıştım hergün ağlardım eski eşimden gizli. Ve çevreye karşı da çok agresifmişim o dönem sonradan farkettim.eşimin çevresinden destek bekledim onlar daha beter çomak soktular eşimi doldurdular bu kadının psikolojisi bozuk diye.bu da taa o zamandan yerleşti kafasına.Eşimle çok iyiydik ilk zamanlar rüya gibiydi ki ben de zaten beklentisi çok yüksek olan bir kadın değildim. Küçük şeylerden mutlu oluyordum. İşte bu sorunu aştıktan sonra toparlamaya çalıştım kendisinden de destek bekliyordum gelmeyince de hırçınlaşıyordum. O depresyon sürecinde boşanma kelimesini ağzıma çok aldım. Sonra toparlayamadım ne yaptıysam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X