Boşanma sonrası yeni bir ilişki.. fikirlerinizi duymak isterim.

Yoo tamamını okudum. Boşanmasının üstünden 3ay geçmiş bir kadının yeni ilişki derdine düştüğünü gördüm. Bana göre sorun yok, ben boşansam muhtemelen 3 gün sonra yeni biriyle birlikte olurum ama duygusal bir insan değilim ben fark burada. Ya da iyi bir ilişki olsun, ciddi olsun, evliliğe gitsin derdim olmaz. Ya da hiç evlenmemiş adamların düşünceleri umurumda olmaz. Siz belli ki bunları düşünen, kafaya takan bir yapıdasınız. O yüzden nefes almanız gerek. Hayatınıza biri girmesi açısından değil, kendinize dönmeniz, kendinizi dinlemeniz ve ruhunuzu dinlendirmeniz gerek.

Sıradan hiç tanimadigim kişilerin yorumları benim de umrumda olmaz tabiki.

Bahsettigim durumda, yakın arkadaş çevremin benim kafa yapıma uygun, tanıdıkları ve güvendikleri arkadaşları var ve benimle tanismalarini önerdiklerinde evlilik yapmış olmamın beni tanımaları konusunda engel teşkil etmesinden bahsediyorum aslında.

ben demiyorum ki size boşanmanın yasını tutun, kendinizi kapatın diye :)
öyle anlaşılmasın.
kendine zaman tanımaktan ve akışa bırakmaktan bahsediyorum. kaygı duyuyorsunuz çünkü
hayatınıza birini istiyorsanız arayışa girmeniz lazım o halde. bu konuda adımlar attınız mı? tanışıyor musunuz yeni birileriyle? flört ediyor musunuz?
insan aşkı evde oturarak bulamıyor çünkü ya da sadece evden işe işten eve döngüsünde bulamıyor o bakımdan soruyorum

Bir kaç kisi tanışmak istedi ancak artık karşımda olgun ve ne istediğini bilen birini arıyorum. Bu yüzden beni tanıyan ve kararlarına güvendiğim arkadaşlarım vasıtasıyla biriyle görüşebilirim diye düşündüğümde evlilik yapmış olmamın bu kişi için önemli olması dusuncesi zaten beni düşündürdü.

Bende geçtim geçtiğiniz asamalardan yakın çevrede kiskananda olabilir dikkat edin Burda sizi kimse tanımaz.Lakin bazen dışarda insanlar pek bilgiç de olabilir.Bu hayat bu karar sizin bilmiyoruz ömür vadeniz nerde nasıl bitecek Rahat olun keyfini sürün acele etmeyin uyuma bakın karaktere bakın evlilik de artı değil boşanmakta eksi değil.Bunlar sadece durum Her an değişebilir aynen bizim her an yaş alıp degismemîz gibi Mutlu ederse ne ala .Ortada çocuk da yok sorumluluk yok onu isindirma çabası yok ona anlatma derdi yok pedagog ile uğraşmak yok.Gulumseyin valla inşallah en güzeli olsun olmasada devam yola .Yol almak güzeldir yaşayın
Teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için 🙏🏼😇

Eski bosanma hikayenizi okumadim ama bu yazinizi okudum belli ki duygusal birisiniz. Insan ozellikle hayatin 2.yarisinda kok ailesi de yavas yavas goc etmeye yaklasmisken yaninda bir yoldaş ister, hakli mi hakli ama bunun icin bence kendinizi eski evliligin yasattigi yikimdan kurtarmanız gerekir, yani once kendinizi tedavi etmelisiniz bana kalirsa özellikle duygusal biri oldugunuz icin söylüyorum bunu.

Mesela ben bosansam yaren / yol arkadasi beklentim olmaz, cunku kendi kendimle gayet mutluyumdur, ama bazi insanlar yalniz yasayamazlar, bunu da kinamam huy sonucta.

Boşansam yeniden evlenmem çünkü çocuğum var, ekonomik özgürlüğüm var birde benim hayatımda illa ki bir erkek olmasina gerek yok.
Sizin durumunuzda ise önce biraz kendinizi dinleyin, hayat arkadaşlığı güzel ama hızlı koşan çabuk yorulur...önce biraz gezin, tozun seyahatlere çıkın. Nasılsa birileri çıkar, duruma göre karar verirsiniz.

Eski bosanma hikayenizi okumadim ama bu yazinizi okudum belli ki duygusal birisiniz. Insan ozellikle hayatin 2.yarisinda kok ailesi de yavas yavas goc etmeye yaklasmisken yaninda bir yoldaş ister, hakli mi hakli ama bunun icin bence kendinizi eski evliligin yasattigi yikimdan kurtarmanız gerekir, yani once kendinizi tedavi etmelisiniz bana kalirsa özellikle duygusal biri oldugunuz icin söylüyorum bunu.

Mesela ben bosansam yaren / yol arkadasi beklentim olmaz, cunku kendi kendimle gayet mutluyumdur, ama bazi insanlar yalniz yasayamazlar, bunu da kinamam huy sonucta.

Boşansam yeniden evlenmem çünkü çocuğum var, ekonomik özgürlüğüm var birde benim hayatımda illa ki bir erkek olmasina gerek yok.
Sizin durumunuzda ise önce biraz kendinizi dinleyin, hayat arkadaşlığı güzel ama hızlı koşan çabuk yorulur...önce biraz gezin, tozun seyahatlere çıkın. Nasılsa birileri çıkar, duruma göre karar verirsiniz.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum 🙏🏼
Evlilik öncesinde kendi başıma çok seyahat ettim, şuan evlilik öncesi benim aslında. Düzenime alıştım ve kendi kendime planlar yapıp gezmek kendimle ilgilenmek beni mutlu ediyor. Yalnız kalmak ya da tek yaşamak beni korkutmuyor, bir dönem bu hissi de yaşadım.

Ancak yaşanmışlıklar - meslek hayatı - insan ilişkileri vs bunların hepsi zamanla beni olgunlaştırdı ve artik kendimi daha güçlü hissediyorum 🙏🏼 anne ve babamın yaşlanınca birbirine destek olması ya da insanların beraber paylaşım yapmaları ve eğer hayat görüşleri ve değerleri uyumlu ise bir bebek sahibi olmaları ben de olumlu hisler yaratıyo. Bunu hissederek söylüyorum. Suan bunları yapayım hemen olsun neden olmuyor kafasında değilim.

Birini tanımak onu anlamak zaman geçirmek vakit ve enerji gerektiriyor. Artik yeni kendimle , mutlu olduğum ben ile bir iliski yaşamak istiyorum.

Bir kaç kisi tanışmak istedi ancak artık karşımda olgun ve ne istediğini bilen birini arıyorum. Bu yüzden beni tanıyan ve kararlarına güvendiğim arkadaşlarım vasıtasıyla biriyle görüşebilirim diye düşündüğümde evlilik yapmış olmamın bu kişi için önemli olması dusuncesi zaten beni düşündürdü.
yani ortada somut bir aday yok şimdilik doğru mu anlıyorum?
siz yine de söyleyin arkadaşlarınıza. onlar bu evlilik meselesini kimin sorun edip kimin etmeyeceğini daha iyi bilir
arkadaşlarınıza açıkça söylemeniz lazım ki ona göre aday düşünsünler. tanıştıracakları kişinin kafa yapısını falan bilirler

Ancak ben iş ve maddiyat odaklı biri değilim ve iş dışında paylaşımlar yaptığım , yeni şeyleri beraber keşfettiğim , anılar biriktirdiğim birinin hayatımı daha doyurucu hale getireceği düşüncesideyim.
Abla tamam anladık onu ama bak hala diyoruz bi nefeslensen mi ? Ayrıca boşanmışsın dert edeceğin şey düzgün birini bulur muyum olması gerekirken hiç evlenmemiş biri bulur muyum beni kabul eder mi diye düşünüyorsun ? ? ? ?

Abla tamam anladık onu ama bak hala diyoruz bi nefeslensen mi ? Ayrıca boşanmışsın dert edeceğin şey düzgün birini bulur muyum olması gerekirken hiç evlenmemiş biri bulur muyum beni kabul eder mi diye düşünüyorsun ? ? ? ?
vaktinizi harcamayın benim konumla lütfen.
anlamak isteyenlerin yorumları benim için yeterli.

X