- 23 Ekim 2017
- 924
- 843
-
- Konu Sahibi Gokyuzummm
Evet konuşmak istediğimde yine başladın derdi. Ben hatalarımı ilk 6-7 ayda anladım çok özür diledim kültür farklılığından dolayı öyle tepkiler verdiğimi aslında ailesini tanıdığımı çok sevdiğimi yaptıklarımın cahillik olduğunu çok pişman olduğumu söyledim. Ama işte evden ayrılmamı kaldıramadıKarşında duvar gibi bir adam varmış. Ne konuştuğunu dinleyen ne anlayan. Yuvasını kurtarmak isteyen bir adam yokmuş. Bu durumda senin çabalarında işe yaramamış. Sen üzerine düşeni yapmışsın. Hatanı anlayıp, düzeltmeye çalışmıssın. Artık üzelecek bir şeyin olmamalı. Tabi ki yuvan da olur evladın da. Ama zamana ihtiyacın var.
Evet kendini bana tamamen kapatmıştı. Suratıma bakmazdı pek ama sonradan farkettim ki mizacı öyle. Çalışıyorum hemşireyim ama iş yerinde veririm kalmadı sürekli ağlıyorum. Bana hataları sen yaptın tabi ki sen toparlayacaksın derdi. Ben küçük şeylerle mutlu olurdum markete gidip ev alışverişini yapsa bundan bile mutlu olurdumBırak kendini değersiz görmeyi. Adam seni sevmiyormuş işte. Sen elinden geleni yapmissin fazlasıyla. Sana değer vermeyen bencil bir adamla ne kadar daha birlikte olabilirdin ki. Böylesi hayırlı olmuş. Evlilik sabır fedakarlık işi sorunlar çözülmeli tamam da tek taraflı olmuyor hiçbir şey. Evlilik iki kişilik bir müessese. Kendini tamamen kapatmış zaten adam ve üzgünüm ama seni sevmemiş sana değer vermemiş. Sürekli kendini suçlayıp durma. Daha çok gençsin. Önce kendine bir iş ya da bir meşgale bul. Sen kendine değer verirsen insanlar da sana değer verir. Dik dur biraz ya sen ezilip buzuldukce adamın özgüveni artmış resmen. Bırak onu düşünmeyi naparsa yapsin
İnşallah tekrardan hayırlı huzurlu bir yuva kurabilirimGeçmiş olsun.
Bu yazdıklarınızı okursanız evliligi kurtarma çabanıxı tekrar gözden geçirmiş olacaksınız
Eski eşinizi bu çabanıza karşılık vermedigin de yapacak birşeyiniz zaten kalmamış
Onurlu davranıp ayrılmak en güzeli olmuş.
Boşanmış olmak bir daha evlenilmeyecek anlamına gelmez
Hatta daha tecrübeli olacağınız için seçiminizi daha dikkatli yapmanıza yarayacaktır.
Ruh saglıgınız için destek alabilirsiniz
Amin çok tşk ederim canım ben 20 yasında evlendim 4.5 yıl evli kaldım 24.5 yaşında ayrıldım 28 yaşında ikinci evliligimi yaptım 6yıldır evliyim hamdolsun ilk evliligimden bir kızım var 10 yaşında eşiminde 11 yaşında oğlumuz var ortak çocuk yok malesef bir düşük bir dış gebelik oldu tüpüm patladı aldılar tek çare tüp bebek dediler ama istemedim eşim birgün olsun senin yüzünden baba olamadım demedi önce senin sağlığın önemli dedi Allah razı olsun o yüzden dedimya seni sen olduğun için seven biriyle evlenirsin diye üzülme yalnız değilsin bende çocuk sahibi olamıyorumÇok teşekkür ederim kardeşim yazdıkların için. Sen kaç yaşında ayrıldın ve kaç yaşında tekrar evlendin, şu an mutlu musun? İnşallah Rabbim senin de mutluluğunu daim etsin her zaman
MaşallahAmin çok tşk ederim canım ben 20 yasında evlendim 4.5 yıl evli kaldım 24.5 yaşında ayrıldım 28 yaşında ikinci evliligimi yaptım 6yıldır evliyim hamdolsun ilk evliligimden bir kızım var 10 yaşında eşiminde 11 yaşında oğlumuz var ortak çocuk yok malesef bir düşük bir dış gebelik oldu tüpüm patladı aldılar tek çare tüp bebek dediler ama istemedim eşim birgün olsun senin yüzünden baba olamadım demedi önce senin sağlığın önemli dedi Allah razı olsun o yüzden dedimya seni sen olduğun için seven biriyle evlenirsin diye üzülme yalnız değilsin bende çocuk sahibi olamıyorum
Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadımKusura bakmayin siz ipini sıkı tutayim demişsiniz adam tasmayi söküp atmis...bence hemen bi psikiyatre gidin ve yolunuza bakın..ikiletmeden dava açmış adam sizi istemiyormuş zaten..zamanı geri alamazsiniz
O benim eşim degil ev arkadaşım gibiydi evlilikten bir haber 4.5 yıl geçirdim işte annesiyle kendisine bakıcı lazımmış ikisinide sevemedim dedemin zoruyla evlenmiştim neyse geldi geçti hiç yaşamamış sayıyorum imtihandı bitti gittiMaşallahhep böyle mutlu kalın. Benim evliliğe sevgiye inancım kalmadı. Gelen talipler de çalışıyorum maaşıma bakıyorlar o da bana tiksinç geliyor. Eski eşimde o yoktu ben maaşımı vermesem bile lafını etmezdi maaş kartı para muhabbeti yapmazdı benimle. İnşallah Allah benim karşıma da çıkarır hayırlı gönlüme göre bir eş. Eğer özel olmayacaksa sen neden ayrıldın ilk evliliğinden ?
Gereksiz yere çok kasmışsiniz evliliginizde göz dagı vermeler boşanirim demeler..esinizin gözü korkmus ve kacmis gibiNe demek istediğinizi tam olarak anlayamadımpsikiyatrise de psikoloğa da gidiyorum ama inanın toparlanamadım bir an önce kabullenmem gerekiyor farkındayım.
Şu anda en büyük problemim kendimi sürekli suçlamak. Boşandıktan sonra insanlar benimle araya mesafe koydu. Spora başladım devam edemedim ruh gibi geziyorumHer şerde vardır bi hayır. Bakın önünüze. Tamam hatalarınız olabilir ama düzeltip ilgili kişilerden özür dilemişsiniz. Ama eşinizin çocuk için söyledikleri hoş mu? Bence kabul edilir birşey değil. Kendinizi değersiz hissettiren bir adamla evli kalmak seni daha da mutsuz edecekti. Eskiyi düşünüp durmayın, hele kendinizi artık suçlamayı kesinlikle bırakın. Çalışmıyorsanız bir işe girin, çalışıyorsanız arkadaşlarınızla vakit geçirin, ilgi alanınıza göre kurslara gidin ya da Ne bileyim spora başlayın. Sadece geçmişi çok düşündüğünüz için pişmanlık duygusunu yaşıyorsunuz bence. Geçmişi bırakıp şu ana odaklanarak yaşasınız her şey yoluna girecek inanın yeter ki.
Hiçbir olgun bireyi ne sevgi ve şevkatle ne de şiddet ve hakaretle değiştiremezsiniz.Aynen dediğiniz gibi ne güzel ifade ettiniz. Eski eşim sevgiyle şefkatle çok değişebilecek bir insanmış aslında an başta kırıp dökmeseymişim
Evet haklısınız öyle bir yanlış yaptım.Gereksiz yere çok kasmışsiniz evliliginizde göz dagı vermeler boşanirim demeler..esinizin gözü korkmus ve kacmis gibi
Ama vu hızda dava açip size hic sans tanimadiysa belliki gözden cikarilmissiniz..kusura bakmayin kabullenin ve önünüze bakinEvet haklısınız öyle bir yanlış yaptım.
Bende öyleydim ev arkadaşı gibi. Yemek yapardım işe gidip gelirdim ütüsünü yapardım kahvaltısını hazırlardım. Benimle sohbet ettiği çok nadirdi. En büyük keyfi gece yarılarına kadar kahveydi.O benim eşim degil ev arkadaşım gibiydi evlilikten bir haber 4.5 yıl geçirdim işte annesiyle kendisine bakıcı lazımmış ikisinide sevemedim dedemin zoruyla evlenmiştim neyse geldi geçti hiç yaşamamış sayıyorum imtihandı bitti gitti
Çok teşekkür. Ederim inşallah öyle ümit ediyorumHiçbir olgun bireyi ne sevgi ve şevkatle ne de şiddet ve hakaretle değiştiremezsiniz.
Şimdi sevgimi versem degisirdi diye hayiflanacaginiza ; senin yüzünden baba olamayacağım diyen birinden kurtuldugunuza sukredin . Insan olan biri zaten böyle bir durumu yüzünüze vurmazdı.
Umarım önünüze güzel kalpli insanlar çıkar......
Evet bu da ayrı üzüyor zaten insan diyor ki hiç mi o günlerin hatrı yoktu hiç mi şans verilecek bir insan değildim. İnşallah kabullenip önüme bakabilirimAma vu hızda dava açip size hic sans tanimadiysa belliki gözden cikarilmissiniz..kusura bakmayin kabullenin ve önünüze bakin
En son sormuştum çocuk konusu da bu kararı almana etki etti mi diye evet o da var dedi. Ve evliliği bir telefonla bitirdi.Biraz kaderci bakarsan rahatlarsın.Evliliğin başında herkes hata yapabilir, hatalar insan için, düzeltmek istemişsin, kabul etmemiş. Bunlar bahane belli ki.Sanırım çocuk olayından dolayı. Kendini suçlamayı bırak artık, alman gereken derse bak.Kısmetinde olsaydı,hiçbirşey mani olamazdı zaten.
Şu anda en büyük problemim kendimi sürekli suçlamak. Boşandıktan sonra insanlar benimle araya mesafe koydu. Spora başladım devam edemedim ruh gibi geziyorum