Boşandım lütfen destek olur musunuz 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bırak kendini değersiz görmeyi. Adam seni sevmiyormuş işte. Sen elinden geleni yapmissin fazlasıyla. Sana değer vermeyen bencil bir adamla ne kadar daha birlikte olabilirdin ki. Böylesi hayırlı olmuş. Evlilik sabır fedakarlık işi sorunlar çözülmeli tamam da tek taraflı olmuyor hiçbir şey. Evlilik iki kişilik bir müessese. Kendini tamamen kapatmış zaten adam ve üzgünüm ama seni sevmemiş sana değer vermemiş. Sürekli kendini suçlayıp durma. Daha çok gençsin. Önce kendine bir iş ya da bir meşgale bul. Sen kendine değer verirsen insanlar da sana değer verir. Dik dur biraz ya sen ezilip buzuldukce adamın özgüveni artmış resmen. Bırak onu düşünmeyi naparsa yapsin
Söylediklerinize katılıyorum. Bitmiş gitmiş artık. Evliliğin ilk yılları sorun yaşamayan yok. Kadın da erkek te kusursuz değil. Çözmek için iki taraflı çaba lazım. Tek kişinin istemesi, çabalaması ile olacak iş değil. Eşlerden birinden kaynaklanan nedenlerden ötürü çocuğu olamayan bir sürü çift var ama çiftler birlikte mücadele ediyor. Senin yüzünden çocuk sahibi olamayacağım diye yüzüne vurmuyor eşinin. Boşuna üzülme konu sahibi eşin mücadeleyi hak edecek bir insan değil.

İyi günler arkadaşlar, 5 ay önce boşandım ama çok kötüyüm hiç toparlanamadım. Resmen çok saçma nedenlerden boşandım. Şu an düşününce kendime çok kızıyorum kendimi hiç affedemiyorum sürekli aklımda intihar ölüm düşüncesi var sanki ölürsem bitecekmiş gibi bu acım. Varsa boşanan arkadaşlar nasıl atlattınız?
dun bosandim.ben de cokkotuyum.surekli agliyorum.nasil ustesinden gelicem bilemiyorum.

Şu anda en büyük problemim kendimi sürekli suçlamak. Boşandıktan sonra insanlar benimle araya mesafe koydu. Spora başladım devam edemedim ruh gibi geziyorum
Bence adam size kendinizi aşırı değersiz hissettirmiş. Terapiye gidin toparlanın. Kendinize gelince doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Söylediklerinize katılıyorum. Bitmiş gitmiş artık. Evliliğin ilk yılları sorun yaşamayan yok. Kadın da erkek te kusursuz değil. Çözmek için iki taraflı çaba lazım. Tek kişinin istemesi, çabalaması ile olacak iş değil. Eşlerden birinden kaynaklanan nedenlerden ötürü çocuğu olamayan bir sürü çift var ama çiftler birlikte mücadele ediyor. Senin yüzünden çocuk sahibi olamayacağım diye züne vurmuyor eşinin. Boşuna üzülme konu sahibi eşin mücadeleyi hak edecek bir insan değil.
canim ben tek tarafli cok mucadele verdim.duzeltmemi istedigi seyler vadi duzeltiyordum da ama o bana guvenmedigini guvenmeme nedeni kavga anlarinda bosanalim diyordum.bazen gec saatte de olsa kavga yapinca evden cikiyordum.bunlardan dolayi bana guvenmedigini soyledi.ama onun yaptigi cok seyler de vardi.bana hakaretler....sevmeme.....aileyi ustun tutma......oturup ailesiyle dedikodumu yapmasi.....bunlara ragmen dagittim kendimi resmen cok kotuyum

Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
caim senle ayni hatayi yaptim kavgalarda bosanma kelimesini dile getirdim sık sık....o da bu yuzden bosandigini soyluyor ama ben ciddi degildim ki bosanalim dedigimde kendi acti davayi ve bosandi...

Söylediklerinize katılıyorum. Bitmiş gitmiş artık. Evliliğin ilk yılları sorun yaşamayan yok. Kadın da erkek te kusursuz değil. Çözmek için iki taraflı çaba lazım. Tek kişinin istemesi, çabalaması ile olacak iş değil. Eşlerden birinden kaynaklanan nedenlerden ötürü çocuğu olamayan bir sürü çift var ama çiftler birlikte mücadele ediyor. Senin yüzünden çocuk sahibi olamayacağım diye yüzüne vurmuyor eşinin. Boşuna üzülme konu sahibi eşin mücadeleyi hak edecek bir insan değil.
Yani söyledikleriniz doğru hiçbir çaba sarfetmedi. Oturup benimle bir defa bile çocuk konusunda konuşmadı. Ben konuştuğumda da erken diyip geçiştirirdi

caim senle ayni hatayi yaptim kavgalarda bosanma kelimesini dile getirdim sık sık....o da bu yuzden bosandigini soyluyor ama ben ciddi degildim ki bosanalim dedigimde kendi acti davayi ve bosandi...
Ah canım aynı şeyi yaşamışız. Ama boşanma kelimesi gerçekten güven sarsıcı ve kırıcı bir kelime. Keşke farkında olsaydık. Bu davranışın savunulacak bir yönü yok maalesef. Kaç yıl evli kaldın?

canim ben tek tarafli cok mucadele verdim.duzeltmemi istedigi seyler vadi duzeltiyordum da ama o bana guvenmedigini guvenmeme nedeni kavga anlarinda bosanalim diyordum.bazen gec saatte de olsa kavga yapinca evden cikiyordum.bunlardan dolayi bana guvenmedigini soyledi.ama onun yaptigi cok seyler de vardi.bana hakaretler....sevmeme.....aileyi ustun tutma......oturup ailesiyle dedikodumu yapmasi.....bunlara ragmen dagittim kendimi resmen cok kotuyum
Tamamen aynı şeyleri yaşamışız😔

Ah canım aynı şeyi yaşamışız. Ama boşanma kelimesi gerçekten güven sarsıcı ve kırıcı bir kelime. Keşke farkında olsaydık. Bu davranışın savunulacak bir yönü yok maalesef. Kaç yıl evli kaldın?
1 bucuk yil.guvenini sarstim evet her kavgada bosanalim dedim.o da bu yuzden bosandigini soyluyor ama bu kadar basit mi sirf bu yuzden bosanilir mi

Tekrar konuşmayı deneseniz 🙄🙄
Belki o da durulmuştur.
Beni de ailemi de silmişti telefon numarasına kadar değiştirmiş. Ailem devam et dese bile seni görmek istemiyorum demişti. Seninle hayatım cennet bile olsa istemiyorum demişti. Ben de kendisini tanıyorum daha kötü şeyler söyler.

Bana söyledikleri bahane gibi geldi. Seven insan o kadar çabuk soğumaz. Ki sen hatalıydım diyorsun, hatalı olan kabul etmezdi, ben kendinde hata arayan kendini suçlayan insanların çok da büyük hatalar yapacağına inanmıyorum.

Sürekli kahvedeydi arkadaşlarıyla. Ayrılırken seninle hayatım cennet bile olsa istemem dedi. Benden sana koca olmaz dedi bu saatten sonra. Ben ağlayıp yalvarınca da kendini gözümde daha fazla düşürme dedi. Her yerden engellemiş. Tek celsede boşandık zaten ki ben duruşmada bile hıçkıra hıçkıra ağlayarak attım bütün imzaları

Merhametsizmiş düşünme bile boşver
Hayatına bak neyine uzuluosun o zaman

1 bucuk yil.guvenini sarstim evet her kavgada bosanalim dedim.o da bu yuzden bosandigini soyluyor ama bu kadar basit mi sirf bu yuzden bosanilir mi
Ben birkaç defa söylemiştim ama söylenecekleri şey değil. Erkekler kabul edemiyorlar o kelimeyi duymayı belki de haklılar. Biz olsak biz de kabul edemezdik güvenmezdik. Bana dedi zaten seninle her an boşanacakmışız gibi hissediyordum artık diye

Ben birkaç defa söylemiştim ama söylenecekleri şey değil. Erkekler kabul edemiyorlar o kelimeyi duymayı belki de haklılar. Biz olsak biz de kabul edemezdik güvenmezdik. Bana dedi zaten seninle her an boşanacakmışız gibi hissediyordum artık diye
sirf bu yuzden bosanilir mi

Bana söyledikleri bahane gibi geldi. Seven insan o kadar çabuk soğumaz. Ki sen hatalıydım diyorsun, hatalı olan kabul etmezdi, ben kendinde hata arayan kendini suçlayan insanların çok da büyük hatalar yapacağına inanmıyorum.
Ben senden çok soğudum bu saatten sonra da benden sana koca olmaz son cümleleriydi. Ben hatalarımı her zaman kabul ettim özür diledim hiçbir zaman hatalarımı savunmadım. Galiba sevmedi beni bi anlık hoşuna gittim evlendi benimle. Çok kısa sürede evlenmiştik zaten.

sirf bu yuzden bosanilir mi
Boşanılmaz benim için senin için. Ama karşımızdaki insanlar kaldıramadı ki böyle bir yola girdiler. Bak canım hatalarımızı kabul edip düzeltme yoluna girmezsek sonraki hayatımız daha çetrefilli olur. Eğer senin karşındaki insan benimki gibi çok sert değilse net bir şekilde istemiyorum demediyse uzlaşmayı demeyebilirsin. Benimki ben mahkemede ağlamaktan konuşamazken nefes alamazken duvar gibi dimdik hissiz duygusuz karışımdaydı

Boşanılmaz benim için senin için. Ama karşımızdaki insanlar kaldıramadı ki böyle bir yola girdiler. Bak canım hatalarımızı kabul edip düzeltme yoluna girmezsek sonraki hayatımız daha çetrefilli olur. Eğer senin karşındaki insan benimki gibi çok sert değilse net bir şekilde istemiyorum demediyse uzlaşmayı demeyebilirsin. Benimki ben mahkemede ağlamaktan konuşamazken nefes alamazken duvar gibi dimdik hissiz duygusuz karışımdaydı
o da oyle canim su an onu taniyamiyorum.kesinlikle istemiyorum diyor ama ilerde ne olur bilemem diyor.sence bu bile acik kapi degil midir

Beni de ailemi de silmişti telefon numarasına kadar değiştirmiş. Ailem devam et dese bile seni görmek istemiyorum demişti. Seninle hayatım cennet bile olsa istemiyorum demişti. Ben de kendisini tanıyorum daha kötü şeyler söyler.
O zaman önüne bakmalısın. Her hata insana bir tecrübe olur.
Acı ama tecrübe etmiş oldun.
İnançlı biriysen sonuna kadar bu videoyu seyretmeni tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X