- 15 Haziran 2008
- 8.679
- 36.355
-
- Konu Sahibi HaklisinHocam
Degillllllll az bileeeeSadece mutfak gideri olarak 3500 çok değil mi
kendiliğinden markete uğrayıp cebindeki paraya göre birşeyler alması lazım oysa.burada çok haklısınızTabiki haksızlık ben hiç sen bize bak
denedim pazar alışverişini yapacaksın evde kahvaltılık hiç birşey kalmadı onları da hallediver dedim bir hafta eve hiç bir şey girmedi resmen hadi ben idare ederim inat uğruna ama çocuklara kıyamadım kavga ettim neden böyle yaptın diye ertesi gün birkaç mandalina 3 tane de muz alıp gelmiş saolsun, bende o yokmuş gibi düzenime devam ettim
Ev ve araba evlilikte alındıysa ikiye bölünür anlaşmalı olmasa. Nasıl ikisini size bıraktı? O ne aldı?Artık son noktadayım boşanmak kendime ve iki çocuğuma güzel bir hayat kurmak istiyorum, öyle yeniden evleneyim felan gibi bit düşüncemde yok. Ama kurtulamıyorum eşim olacak insan sanki laftan anlamayan bir çocuk gibi, dün gece 1 saat konuştuk, istemediğimi, yapamadığımı, yorulduğumu anlattım ama nafile eli kolu ayrı oynuyor adamın , öpmeye, sarılmaya çalışıyor, aklı sıra böylece herşey geçip gidecek. Hayır, kalmadı artık tahammülüm, gerçeklekten kalmadı.
Son noktam şu oldu, çalışıyorum öğretmenim şu an oturduğumuz ev de kendimizin krediyle aldık, eşim 3600 kredi ödüyor, maaşı yaklaşık 7000 lira, kredi ve evin faturaları dışında eve hiçbir katkısı yok, evin mutfak masrafını ben ödüyorum, çocuklarım bakıcı ve kreş masraflarını, bez-gezme-giyim masrafları tamamen bende ama artık yetişemiyorum, bu pahalılık mahvetti beni geçen ay kredi kartına 2500tl kreşe de1500 TL borcum kaldı yetiştiremedim, ödeyemedim, eşime söyledim, bende para yok, kartımda eksideydim onu kapattım dedi, beş kuruş vermedi, üstüne daha bende para koparmaya çalıştı, bu üç- dört aydır böyle devam ediyor iyi kötü idare ediyordum ama artık yetemiyprum, sadece maddi değil manevi olarak eve katkısı sıfır, çocuklarla da benle de doğru düzgün ilgilenmez. Mesela hastaydım asla bana bir bardak su dahi vermedi, aksine gerginlik çıkarıp küstü uzak durdu, gece acile gittim yanlız, sormadı bile nereye gittin, ne yaptın diye. Dahası da var bu ve benzeri ilgisizlikler işte. Boşanmak istediğimi bir haftadır net bir dille gerek tavırlarımla da belli ediyorum kabul etti, boşanma protokolü oluşturduk imzaladı, evi ve arabayı bana vermeyi kabul etti bir nafaka tabi. Ama şimdi gene barışma çabalarında istemiyorum dilekçemi teslim edeceğim , anlaşmalı olursa avukat tutmak istemedim, çünkü avukata verecek param yok zaten.
Evden de gitmesini istiyorum ama rahatına bu kadar düşkün umursamaz bir insan onu da kolay kolay yapmayacak biliyorum, bana bir akıl bir yol lazım ne yapacağım
Almadı, pazar alışverişi yap dedim yapmadı akşam eve geldi kavga ettim baya bir ertesi gün birkaç mandalina , 3 tane muz almış gelmiş, kahvaltılık al dedim bir hafta almadım almadı, ee bende artık uğraşamadım çünkü çocuklar var onun merhametine bel bağlayamadımBen para konularında biraz farklı düşünüyorum ama çoğunluğa uymuyor bu yüzden beni bosverin :)
Peki merak ettim. Yakıt almazsanız ne olur arac oyle durur mu? Atayim da binelim demez mi?
Cocuklarin bezi bitti siparis veremedim. Marketten al da gel diyemez misiniz deseniz ne olur?
Antep’te hiçbir şey ucuz değil.Güneydoğu da çok altın takarlar...bir de kebap ucuz...en azından yediğim soğan olsun yattigim civan olsun dememişsin...kebap da olumlupozitif düşün, sakin ol
Bana diyen olmadı valla, bana bunlardan hiç bahsedilmedi, bahsedilse ben gelmezdimYok bacım yaa, bana çok söylediler. Velakin benimki aklımı aldı, dut gibi aşıktım, hala da gideri var keratanın hee...neyse konuyu dağıtmayalim... feriştahı geldi yine degişmedi kafam...ne zaman ki çocuk büyüdü, okul masrafı belimi büktü anca akillandim Bu işler böyle. Şimdikiler uyanık ama bak, onlara lafım yok
İnşallahAnlaşmalı boşanacaksaniz protokolde yazması yeterli. Umarım anlaşmalı bosanabilirsiniz
Kısacak yer kalmadı, mutfakta marka düşürdüm, market değiştirdim, toptan aldım, tek aldım, proteini azalttım, çeşidi azalttım...bir yılda geldiğim nokta 3 kişi için bu ay 4500...daha da kısacak yerim kalmadıEşimin kredi kartı borcu bu ay 7 bin. Sadece market + yakıt masrafı. Nereden kısabiliriz diye bakıyorum, bir lüksümüz de yok. Hep olması gereken şeyleri almışız. Tek maaşla kirada geçinmek bana ütopik geliyor.
2000 dedim amaEe yani evi arabayı almışsınız üstüne nafaka . Adam imzalamış . Daha neden boşanamayacaksınız ki. Adam ne güzel imzalamış.
Nafaka ne kadar verecek ?
Ankara da böyle herşey diğer şehirlerden kat kat fazla.kira yiyecek hatta okul ücreti.aynı kolej izmir de 25 binken biz de 40 bin.Antep’te hiçbir şey ucuz değil.Aynı çocuk oyun grubunun Kocaeli şubesinde atölye fiyatı 80 lirayken burada 130 lira. Batıda kebap fiyatını bilmiyorum ama burada en yakın normal bir restorantta fiyatlar böyle. Bilmiyorum hiç, ucuz mu? Ayrıca normal nezihlikte bir semtte eli yüzü düzgün, ahır gibi olmayan 15 yıllık daireler EN AZ 1 milyon. Bizim karşıdaki binalarda 4+1 daireler 4,5 milyon.
Yok kreşe ben götürüyorum çıkışta o alıyor ama mecbur çünkü ben öğleden sonra eve geliyorum o dört gibi alıyor araç onda olduğu için
Çeşidi biz de azalttık, markaların bazılarını düşürdüm. Bazıları aynı. Süzme peynirden ödün veremem mesela ahsjjajs. He bu arada bulgur, zeytin, zeytinyağı ve salçaya hiç para vermiyoruz. Onlar şirketten. (Kayınbaba a.ş)Kısacak yer kalmadı, mutfakta marka düşürdüm, market değiştirdim, toptan aldım, tek aldım, proteini azalttım, çeşidi azalttım...bir yılda geldiğim nokta 3 kişi için bu ay 4500...daha da kısacak yerim kalmadı
İstemeyi istemiyorumİnsanın bütün bu olumsuzluklara rağmen ortada çocuk olmasa bile hâlâ sevmesi ve o sevdiği insandan bir türlü vazgeçememesi..ama şimdi çocuklar da var.. yazık olmasın sevginize ve çocuklara.size tavsiyem ayrılmaya madem niyeti yok şart koşun psikologa birlikte gidip destek almak için..belki bir umut şansınız olur.. maddi imkanınız varsa kesinlikle iyi bir psikoloğa başvurun derim..hem belki eşinizin de bir an gafil anına denk gelir ne olduğunu anlamazsınız bosaniverirsiniz ama duygular bitmeden o evlilik sonlanmis olsa da iki taraf için bitmiş olmaz..Siz bile yeniden başlamak istersiniz emin olun
Paralar ayriysa fatura ve mutfak masrafini 2 ye bolsenize ev arkadasi gibiArabanın yakıtını da ben alıyorum kısacası evliliğin gideri benim üzerimde maaşının geri kalan yarısını ne yaptığını bilmeye hakkım var ha ne yaptığını söyleyemiyorsa yine boşanma sebebi değil mi bu
Siz sağlam kavga etmemişsiniz ondan bunlar. Sakin ve terbiyeli biri misiniz?denedim pazar alışverişini yapacaksın evde kahvaltılık hiç birşey kalmadı onları da hallediver dedim bir hafta eve hiç bir şey girmedi resmen hadi ben idare ederim inat uğruna ama çocuklara kıyamadım kavga ettim neden böyle yaptın diye ertesi gün birkaç mandalina 3 tane de muz alıp gelmiş saolsun, bende o yokmuş gibi düzenime devam ettim
Keşke bu fiyatları İzmir’de, Ankara’da versek. Antep’te vermek zoruna gidiyor insanın ahsjahjsjaAnkara da böyle herşey diğer şehirlerden kat kat fazla.kira yiyecek hatta okul ücreti.aynı kolej izmir de 25 binken biz de 40 bin.
Önce kabul etti yapamm sandı bence güzellikle ılımlı gösterdi kendini sonra baktı tavırlar da bunu doğrulayacak yolda şiödi vazgeçirme ataklarındaBırakmam diyor da dilekçeyi nasıl imzaladı ki ?
az daha konuşursan Antepten sürecekler seni bak.ben gördüm Antepi.Çok da beğenmiştim.Keşke bu fiyatları İzmir’de, Ankara’da versek. Antep’te vermek zoruna gidiyor insanın ahsjahjsja
Tovbe est hayatimda duymadim bu kadar cimri insan bu forum da ogrendim resmen cocuguna yiyecek almayan degisik tipleriTabiki haksızlık ben hiç sen bize bak
denedim pazar alışverişini yapacaksın evde kahvaltılık hiç birşey kalmadı onları da hallediver dedim bir hafta eve hiç bir şey girmedi resmen hadi ben idare ederim inat uğruna ama çocuklara kıyamadım kavga ettim neden böyle yaptın diye ertesi gün birkaç mandalina 3 tane de muz alıp gelmiş saolsun, bende o yokmuş gibi düzenime devam ettim