Maddi sıkıntı bozulan psikolojim😒

Bu kadar borç varken ve yemek yiyecek para bile kısıtlıyken, sonu belli olmayan bir iş uğruna ailesini perişan eden adamdan koca olmaz. Bu kadar sakin olmayın. Başlarım senin işine, bir hafta zamanın var. Ya adam akıllı bir işe girer ve tüm borçları öder, ailene bakarsın ya da tek başına katlanırsın deyin. Ailenizle aranız iyiyse baktınız olmuyor, çekin gidin. Tek başına sürünsün çok istiyorsa.

Ben sizde de hata gördüm. Hiçbir erkeğe iş kurmak için birikimin hepsi verilmez. Anlaşamayıp boşanmak isteseniz elde var sıfır. Bir kadının arkasında mutlaka para olmalı. Adamın kurduğu iş uzun vadede kazandırır mı kesin değil fakat kısa vadede çok daha fazla sıkıntı yaşayacaksınız, öyle görünüyor.
Bende sonradan pişman oldum tüm birikim gittikten sonra bu duruma düşmeyi asla tahmin etmedim. Sürekli kenarda param olurdu almak istediğim şeyleri almak için kırk takla atmazdım en azından. Kendime çok kızıyorum hemde..

İş kurma parası komple sizin birikimdenmi geldi iki çocukla garantisiz .İlk 6 ay belki bir yıl iş oturana kadar gelirde yokken
Acil bir plan lazım size Yani Allah yardım etsin de bı gayret olacak da yardım edecek dimi.Cocuklara bakacak biri yokmu anne kayınvalide ne bileyim çok az paraya komşu acil işe girmelisiniz ne olursa.Yani eşe guvenmeyin öyle hırsla inatla olacak olacak denen yer değil iş .

Önce 3 ay gecikmede olan kredinin 1 taksidini ödemeye bak ki, icralık olmayasın!
Eşin hangi sektörde iş yeri açtı?

elalemin işinde daha ne kadar çalışayım
Herkes kendinin patronu olmak ister ama 2 tane çocuk varken, ve tüm gelir bu işe bağlıysa bu riske girilmez. Geçtim özel sektördeki "elalemi" kamuda bile mobbingin allahını yapan amirler, müdürler var. Ama insanlar mecburen sabrediyor, herkesin birtakım zorunlulukları var. Eşiniz şımarıkça davranmış, böyle bir macera için en yanlış zamanı seçmiş.

koca koca şirketlerin battığı şu dönemde hali hazırda işinden çıkıp, ticarete atılmak zaten bir risk iken iki cocukla böyle bir işi atilmak *2 bana göre.
Eşiniz bir işe girmek zorunda en azindan düzeni oturtana kadar abisi dukkanda dursun eşiniz normal bir işte calisip, aksalari hafta sonlari yardım etsin abisi durumunuzu anlayisla karsilar heralde.

Zaten iki maaştan teke düşeceğini belliymiş bebek sebebiyle. Bu durumda riske girmek çok çok mantıksız olmuş keşke eşinizi dinlemeseydiniz.
Bir taraf çalışır diğeri risk alır neyse derim. Tek maaş iki çocuk bile yeterince zor üstelik bu devirde.
Bilemiyorum Allah yardımcınız olsun. Anne veya kayinvalide gelip çocuğunuza bakamaz mi siz çalışsanız?

Yazık olmuş. Bu zamanda nasıl bir iş yeri hayali kurup açtılar ki iş olmasını bekliyorlar? Kendisi önemsemiyorsa siz hiç önemsemeyin derim. İcra gelirse görür Hanya’yı Konya’yı.

Gitsin amelelik yapsın çocuğun boğazından kesmek ne demek baba diye geçiniyor mu bir de tatlı su erkeği.
Hiç utanması da yok. Kusura bakmayın biraz ağır konuştum ama evladının marketi boğazını kesmek ne demek diğer çocukta okula gidemez hale gelecek az kalmış.
Elalemin işinde çalışmayı küçük mü görüyor daha markete gidip boğazına yemek alamayan adamın gurura bak.

İs isten geçmiş artık çözüm bulmak lazım. Eşinizin sektoru ne, çalıştığı yer nasıl bir yer? Eşiniz çalıştığı yer musaitse çocuğa baksa siz de maaşlı işe girseniz? Atıyorum bi zuccaciye dükkanıysa bu mümkün ama tamrihaneyse olmaz. Ya da kv gelse dükkanda bakamaz mi? Ayağında platin varmış ama yanında oğulları olunca idare edebilir belki. 1 sene kadar denersiniz.

Erkeklerin bazılarında kuş kadar akıl yok yeminle.
Patron olma sevdasıyla bodoslama hesapsız kitapsız işlere girişiyorlar.
Allah akıl fikir versin.

İş kurma parası komple sizin birikimdenmi geldi iki çocukla garantisiz .İlk 6 ay belki bir yıl iş oturana kadar gelirde yokken
Acil bir plan lazım size Yani Allah yardım etsin de bı gayret olacak da yardım edecek dimi.Cocuklara bakacak biri yokmu anne kayınvalide ne bileyim çok az paraya komşu acil işe girmelisiniz ne olursa.Yani eşe guvenmeyin öyle hırsla inatla olacak olacak denen yer değil iş .
Yok onunda birikimi vardı ikimizin ortak hesapta biriken masraflara gidince firmalardan alacakları ödemeler de iki ay gecikince üst üste geldi.

X