- 3 Eylül 2012
- 21.837
- 57.416
-
- Konu Sahibi HaklisinHocam
Arabanın yakıtını da ben alıyorum kısacası evliliğin gideri benim üzerimde maaşının geri kalan yarısını ne yaptığını bilmeye hakkım var ha ne yaptığını söyleyemiyorsa yine boşanma sebebi değil mi bu
Yok bacım yaa, bana çok söylediler. Velakin benimki aklımı aldı, dut gibi aşıktım, hala da gideri var keratanın heeKeşke biri bize de örnek olsaymış
Artık son noktadayım boşanmak kendime ve iki çocuğuma güzel bir hayat kurmak istiyorum, öyle yeniden evleneyim felan gibi bit düşüncemde yok. Ama kurtulamıyorum eşim olacak insan sanki laftan anlamayan bir çocuk gibi, dün gece 1 saat konuştuk, istemediğimi, yapamadığımı, yorulduğumu anlattım ama nafile eli kolu ayrı oynuyor adamın , öpmeye, sarılmaya çalışıyor, aklı sıra böylece herşey geçip gidecek. Hayır, kalmadı artık tahammülüm, gerçeklekten kalmadı.
Son noktam şu oldu, çalışıyorum öğretmenim şu an oturduğumuz ev de kendimizin krediyle aldık, eşim 3600 kredi ödüyor, maaşı yaklaşık 7000 lira, kredi ve evin faturaları dışında eve hiçbir katkısı yok, evin mutfak masrafını ben ödüyorum, çocuklarım bakıcı ve kreş masraflarını, bez-gezme-giyim masrafları tamamen bende ama artık yetişemiyorum, bu pahalılık mahvetti beni geçen ay kredi kartına 2500tl kreşe de1500 TL borcum kaldı yetiştiremedim, ödeyemedim, eşime söyledim, bende para yok, kartımda eksideydim onu kapattım dedi, beş kuruş vermedi, üstüne daha bende para koparmaya çalıştı, bu üç- dört aydır böyle devam ediyor iyi kötü idare ediyordum ama artık yetemiyprum, sadece maddi değil manevi olarak eve katkısı sıfır, çocuklarla da benle de doğru düzgün ilgilenmez. Mesela hastaydım asla bana bir bardak su dahi vermedi, aksine gerginlik çıkarıp küstü uzak durdu, gece acile gittim yanlız, sormadı bile nereye gittin, ne yaptın diye. Dahası da var bu ve benzeri ilgisizlikler işte. Boşanmak istediğimi bir haftadır net bir dille gerek tavırlarımla da belli ediyorum kabul etti, boşanma protokolü oluşturduk imzaladı, evi ve arabayı bana vermeyi kabul etti bir nafaka tabi. Ama şimdi gene barışma çabalarında istemiyorum dilekçemi teslim edeceğim , anlaşmalı olursa avukat tutmak istemedim, çünkü avukata verecek param yok zaten.
Evden de gitmesini istiyorum ama rahatına bu kadar düşkün umursamaz bir insan onu da kolay kolay yapmayacak biliyorum, bana bir akıl bir yol lazım ne yapacağım
yarım gün çalışıyordu ya eskiden tatilleri fazla haftasonu çalışmıyor diye adı çıkmış öğretmenlerin.maaşı için alınacak kadın olarak kodlanmışlar maalesef.valla manken gibi öğretmenler var kızımın okulunda.velilerse 90 100 kilo evde oturmaktanAynen. Ama hanım hemşire,mühendis, tapuda memur falansa sorun yok. Öğretmen olunca vayyy mantık evliliği… ben bu akşam buzluktan pişirdim, sonra akşam boyu yazılı okudum. Kocam şimdi çocukları yatırıp geldi. Acayip mantıklı di mi eve iş getiren kadın
Dilekçenizi verin ve avukat talep edin. Devlet avukat atasın.
Böyle evde sadece korkuluk olarak duran tipe ihtiyacınız yok belli kiZaten kendiniz çekip çeviriyorsunuz evide çocuklarıda.
En azından giderse üstünüzden büyük bir yük kalkmış olur. Ayrıca size şuandan daha fazla katkısı olur gibi geldi
İnsanın bütün bu olumsuzluklara rağmen ortada çocuk olmasa bile hâlâ sevmesi ve o sevdiği insandan bir türlü vazgeçememesi..ama şimdi çocuklar da var.. yazık olmasın sevginize ve çocuklara.size tavsiyem ayrılmaya madem niyeti yok şart koşun psikologa birlikte gidip destek almak için..belki bir umut şansınız olur.. maddi imkanınız varsa kesinlikle iyi bir psikoloğa başvurun derim..hem belki eşinizin de bir an gafil anına denk gelir ne olduğunu anlamazsınız bosaniverirsiniz ama duygular bitmeden o evlilik sonlanmis olsa da iki taraf için bitmiş olmaz..Siz bile yeniden başlamak istersiniz emin olunEvet o kadar güzel anlattınız ki yani eş olarak yok baba olarak yok destek olarak yok sadece bir yük olarak var o da olmasın
Hayir atanması mümkün değilÖğretmenim diyor
Devlet , memurlara avukat atıyor mu ?
Evet ilk iki cümle yüzünden, doğru… onlar eskidendiyarım gün çalışıyordu ya eskiden tatilleri fazla haftasonu çalışmıyor diye adı çıkmış öğretmenlerin.maaşı için alınacak kadın olarak kodlanmışlar maalesef.valla manken gibi öğretmenler var kızımın okulunda.velilerse 90 100 kilo evde oturmaktan
Ben de tam bu olsun istemiyorum neden olmadığını anlatmaya çalıştım ama o kadar zor ki bişey anlatmak, en son varın yoğun senin olsun düş yakamdan dedim, olmaz ben seni bırakmam dedi tabi ben delirdim bağırdım çağırdım orda kaldık öylece
Benden başka enayi bulabilir mi ki bilmem
Çünkü çok ideal bir meslek kadın için, bunu da kabul edelim yani. Burda kaç tane benzer öğretmen konusu oldu sayamadım ben. Babam öğretmen benim, amcam öğretmen, kız kardeşim öğretmen. Mesela benim kardeşimin de böyle evliliği olmadı şükür, damat varlıklı, anne baba gibi kayın aile var bir de, hala da evlatları için çalışıyorlar. Bir yandan da oğluşlarına harıl harıl öğretmen kız arayan teyzeler var mesela, o teyzeler beni de oğluşlarına layık görsün diye hastalığını sakla, oku da memur ol diye kendince motivasyon veren annem oldu.Niye kadın öğretmen olunca akla hemen mantık evliliği yapmış adam geliyor anlamıyorum. Çok kırıcı ve doğruluk payı çok az. Zengin kayınpeder olsa neysebenim tanıdığım öğretmen çiftler hep temizliği beraber yaparlar, çocukları paylaşırlar… eşim de marifetli ev hanımıyla evlenebilirdi, çok mantıklı olurdu onun için, benim maaşıma ihtiyacı yok zaten. ama öğretmenle evli ve ev işlerine ortak yani
Daha dur, çocuklar küçük, az daha buyusunler hiç yetemeyeceksin. Bence ya kendini iyice garantiye alarak boşan ya da bı sure daha idare et, para biriktir öyle boşanYetse problem değil yetmiyor borç o kadar zor ki hayatımda hiç bu kadar sıkışmamıştım
Yapamayacağım derken neden yapamayayım, oyun gibi mi geldi size anlayamadım
Öğretmenim diyor
Devlet , memurlara avukat atıyor mu ?
Çok ideal değil aslında, fiziksel anlamda göründüğünden daha yorucu ve kafa şişirici… sadece öğretmenler açmadı ki bu konuları. Ben zaten (konu sahibi hariç) yazan bazılarının öğretmen olduğuna da inanmadım da neyseÇünkü çok ideal bir meslek kadın için, bunu da kabul edelim yani. Burda kaç tane benzer öğretmen konusu oldu sayamadım ben. B
Aşkım siz onu tiyzelere anlatın, ben aramıyom oğluma öğretmen kız. Zaten oğlum da yok.yarım gün çalışıyordu ya eskiden tatilleri fazla haftasonu çalışmıyor diye adı çıkmış öğretmenlerin.maaşı için alınacak kadın olarak kodlanmışlar maalesef.valla manken gibi öğretmenler var kızımın okulunda.velilerse 90 100 kilo evde oturmaktan
Ben öğretmenlerin nasıl zorlandığını biliyorum zaten, bana anlatmayın. Tiyzelere anlatın. :)Çok ideal değil aslında, fiziksel anlamda göründüğünden daha yorucu ve kafa şişirici… sadece öğretmenler açmadı ki bu konuları. Ben zaten (konu sahibi hariç) yazan bazılarının öğretmen olduğuna da inanmadım da neyse
Tabi geleceğim evi terk edecek değilim ev de araba da benim birikiminle alındı şu an kalan borcu o ödüyor olabilir ama 300 liraya aldığımız evin 100 bin peşinatını ben verdim iki çocukla başka kapıya gidecek değilim evimde olacağım o gidecek