- 2 Ekim 2023
- 2.696
- 10.542
-
- Konu Sahibi papatya3054
Haddini bilerek yapıln her yoruma güzel cevap verdim beni haksız bulan bir sürü kişi var onların hepsine aynı yorumu yapmadım. Ama sırf klavye başında diye normal hayatta karşılıklı olsa yapamayacağı diyemeyeceği şeyleri söyleyebilme cesareti olan herkese karşı acılaşırım. Bana bu kadar boş yorum yapacak kadae vakti varsa acılaşmama da katlansın. Pışpışlamak tabirini de size iade ediyorum. Yorum yaparken lütfen yazdıklarınıza dikkat edin. Haklı bulsanız bile hoş değil sadece haksız bulanlara değil sitemim gördüğünüz gibi .
Aynı şeyi üçüncü kere yazıyorum. Çünkü okuduğunuzu anlamıyosunuzBen de aynen sizin gibi yaptığım tüm yardımları yazacak değilim. Yazmadım diye hiçbir şey yapmamışım gibi saldırmanız hoş değil. Onu söylemeye çalıştım.
Evliliğinizde söz hakkınız olduğunu sadece siz düşünüyorsunuz yalnız problem orda. Eşiniz dahil kimse bu düşüncede değil.Neden benim evliliğimde söz hakkına sahip olduğumu düşünmem, maddi olarak bir kadın olarak yani ayaklarımın üzerinde durduğum için bunu savunmam sizi bu kadar rahatsız etti? Yaranız mı var? Neden gocundunuz?
Yaram yok, gocunmadim da ama mesajlarınızda her şeyin kayinvalide zoruyla yapılmış olduğunu söylüyorsunuz ya, hani sizin söz hakkınız diyorum. Düşündüğünüz gibi olsanız kimse size zorla bir şey yaptıramaz. Bi tezatlık var dediklerinizde. Paramız yok diye seviniyorsunuz resmen neden acaba. Bana kızmak yerine bunları düşünün.Neden benim evliliğimde söz hakkına sahip olduğumu düşünmem, maddi olarak bir kadın olarak yani ayaklarımın üzerinde durduğum için bunu savunmam sizi bu kadar rahatsız etti? Yaranız mı var? Neden gocundunuz?
Çalışıyorum. Onu nerden çıkardınız? Eşim yaptı derken ailesi adına eşim altın aldı, düğün salonunu eşim tuttu vs. Eşyaları falan zaten ortak ödedik yani eş ailesinden bize bir yardım dokunmadı bunu kastettim.Eşiniz yaptığına göre her şeyi siz çalışmıyorsunuz. Maddi olarak pek de o aşlede söz söyleme hakkınız olamaz zaten.
İnsan kalbinin ekmeğini yermişOturdum zaten bir süre kafanızı serin tutun. Kaynamasın kafanız. :)
İyi geceler herkese. Daha evvel de kayınvalideyle ilgili birçok konu yazdım buraya. Canım yine acayip sıkkın. Kayınvalidem gil evlendiğimizde bize hiçbir masraf yapmadı sadece birkaç bilezik aldı onu da oğlunun olsun diye almış öyle dedi o zamanlar. Onun dışında bana kendi evindeki eskiler dışında hiçbir şeyi vermeyi teklif etmedi. Her şeyi kendimiz aldık, yaptık. Hala da çok yüklü kredi kartı borçlarımız var. Şu an 4 aylık hamileyim. Depremzede oldukları için ev yapılacak, tokiden yaptırsalar para ödemeyeceklermiş ama o tokiyi beğenmiyor, kendi evinin yerine ev yaptırmak istiyor. Bugün eşimi aramış bizden 100 bin tl borç istiyorlar. Geçen sene biz araba aldık kredi çekmiştik , onlardan da 20 bin tl almıştık eşim ailemle aram çok iyi ödemesem de olur vs demişti o zamanlar .
Bugün eşimden 100 bin isteyince ben de sadece zamanında olan o borcu altın kuruyla hesaplayıp karşılığını verebiliriz belki dedim. ( eşim diyor ki annem öyle bir kadın değil o paraya karşılık istemiyor yanlış anlama falan diyor.) kayınbabam emekli ve daha çevreden de bir sürü borç alacaklarmış hepsini 2-3 yıldan evvel ödeyemezler, bizimki ödenir mi o bile belli değil zaten.
Daha bebek gelecek bir sürü masraf olacak ben bebek doğunca çalışmayı düşünmüyorum birkaç sene yakınımızda kimsemiz yok ben kendim bakmak istiyorum evladıma. Canım aşırı sıkıldı böyle bir teklif bile yapmalarına. Eşim elimizde olsa da versek havasında.
Eşim tarafından hiç anlaşılmamış olmak beni en üzeni. Çok üzgünüm.
Hanımlar, 6 şubat kabusunu yaşayıp, evsiz kalan insanların ev parasından bahsediyoruz. Kayın ailesi kendisine lüks villa yaptırmıyor. Depremde evlerini, eşyalarını kaybetmişler, korkunç bir süreç yaşamışlar. Bu insanlar için yeri geldi para toplandı, o kadar yardın yapıldı. Kaynananın antalya tatili değil konu. Para vermem yazanlar çok farklı bir merhamet vicdan anlayışına sahip olmalı.
yalnız toki'den ev çıkmasına rağmen o evi beğenmedikleri için başka ev yaptırmaları gibi küçük bi ayrıntı var.
yani demek oluyor ki artık bu mesele, bir ihtiyaç olmaktan çıkıyor ve lükse kaçıyor. sapla samanı karıştırmayınız.
Toki'nin evleri hiç sağlam yapıya sahip değil. Kaç kere haberlerde tokiler için haber yapıldı, evler düzgün tamamlanmadan veriliyor. Ki çoğu verilecek denilip, anahtarlar verilmiyor bile.
varsayımlar üzerinden konuşuyorsunuz.
Toki daha izmirdeki deprem bloklarını doğru düzgün yapıp teslim edemedi, üzerine milyonlar istedi falan. Varsayımsa asıl varsayım toki ev verdi kısmı oluyor.varsayımlar üzerinden konuşuyorsunuz.
Almaya bugünden başla oda takımı da al hatta bugün yoksa kalıp giderBugün onu düşündüm ben borç içindeyiz diye çocuğuma bile bir şey almıyorum şimdilik. İnsanlar neler düşünüyor dedim. Haklısınız.
varsayımlar üzerinden konuşuyorsunuz.
Hayır varsayım değil.
Birde bu tokiler merkezde eski evlerin olduğu yerde değil. Evler sağlam değil. Evin içinin kalitesi belli değil. İnsanlar sırf depremzede diye bu evlerde yaşamak zorunda değiller. Sen zaten muhtaçsın, al bu ev, ev ne haldeyse umursama git yaşa diyemeyiz.
Ev yaptırmakta lüks sayılmaz, havuzlu villa yaptırmayacaklar, barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ev yaptıracaklar. Kaynanam evinin kapılarını amerikan kapı istiyor bunun için para istiyor konusu değil bu. Üstelik konuyu açan kişi sırf kendisine evlenirken hediyeler paralar altınlar takılmadı diye bu parayı vermek istemiyor.
Toki daha izmirdeki deprem bloklarını doğru düzgün yapıp teslim edemedi, üzerine milyonlar istedi falan. Varsayımsa asıl varsayım toki ev verdi kısmı oluyor.
Depremzede yakınlarımız var, hepsi bir şekilde borçla harçla kendi evlerini yaptırmaya çalışıyorlar. Bu insanların hepsi salak değil sanırım devlet ev verecek de oturmayacaklar. O evlerin her depremzedeye verilmesi en az 10 seneyi bulur.
toki evini "beğenmediği" için kendi evini yaptırmak istemesi artık ihtiyacın ötesinde bir durumdur.Depremzede oldukları için ev yapılacak, tokiden yaptırsalar para ödemeyeceklermiş ama o tokiyi beğenmiyor, kendi evinin yerine ev yaptırmak istiyor.
Toki evlerin kalitesini, sağlamlığını bilmiyorum ama bir tanıdığımın aileside depremde evlerini kayıpettiler, çok sayıda aile ferleri göcük altında vefat etti.
Yakın akrablarının 3 çocuğu vardı o göcükten sade 2 kardeş sağ çıktı, amcaları başka göcükten sağ çıktı o çocuklara sahip çıktı. Toki belki çıkardı ama çocuklarda yükselik korkusu kaldı. Hepsi el ele verdi tek katlı müstakil ev yaptırıyorlar şimdi akrablarına.
Depremde insanlar ölüm ile burun buruna gelmişken tekrar yüksek binalarda yaşamak istememesi anlaşılır birşey bence.
Her şeyi yapıp sonra da biz de başka konuda mağduruz diyip tüm hatalardan siyrilamazsiniz.