- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #20.921
kuzum oncelikle dogum gunun kutlu olsun canim nice yillara.
onceden sagsam nasil saklayip nasil ideal sicakligini bilcem
bizde de elle sagilan philips avent var hic denemedik bakalim bide biberona alisirsa die cekiniom bide sicakligi nasi bilirim die
Beklemek çok zor kızlar.
dualarınızı eksik etmeyin kızımndan
TTesekkur ederim canim. Yaslaniyorum yaa bu sipa da buyuyor
Canim cam kaplarda saklamak oneriliyor. Amasut posetleri de var ona da koyabilirsin. Oda isisinda 4 saat kaliyor buzdolabinda birkac gun durabiliyor sanirim.
Canim sutu koy biberona. Sicak su koy bardaga. Icine oturt iki dakkda ilir. Uygun isida bileginin ic kismina dok yakmayacak. Bu kadar basit.
nasılız bugün .ben erken girdim bugün yatırdım bizim yatmazı .yalan olmazsa bu gün inat ettim erken yatıcam. yoksa bir yerlerde sızıp kalıcam
TTesekkur ederim canim. Yaslaniyorum yaa bu sipa da buyuyor
Canim cam kaplarda saklamak oneriliyor. Amasut posetleri de var ona da koyabilirsin. Oda isisinda 4 saat kaliyor buzdolabinda birkac gun durabiliyor sanirim.
Canim sutu koy biberona. Sicak su koy bardaga. Icine oturt iki dakkda ilir. Uygun isida bileginin ic kismina dok yakmayacak. Bu kadar basit.
Olur canim. Butun parcalarini steril et. Oda sıcaklığında dursun ama soguk gelebilir. Birazcik ilit istersen. Senin vucut isin 36 decedir oda isisi 24 derece olsa sutu biraz tutman gerekir ilik suda. Cok az tutup hemen verirsin. Direkverirsen soguk gelebilir. Bileginin ic kismina dokersin yakmasin bilegini. Soguk da olmasin.sagma makinssinin biberonunda saklas olmaz mi bide oda sicakliginda dursa direk verilir mi?
Bugun bidikim gunduz 15dk duruor memede dune kadar 1saati buluordu degisior mu rutin acep
Uyandırma işini kırkı çıktıktan sonra bıraktım ben.Çünkü acıktığında uyanıyordu.Dru da uyandırmana gerek yok artık,sarılık riski düşük dedi çünkü.Aysecim bu gece 3aaate bir denedik zor uyandi basja zaman cin :) 10-15dk anca emdi hic yoktan iyidir. Nezaman gecer ki bu 3saatlik uyandirma seansi
Sağma işi için bende lansinohun elektrikli pompasını kullanıyorum ilk haftalardan beri.kizlar gece uyandiramamaya karsi sutumu sagip versem olur mu biberonu daha kolay alir mi uyurken. sutun sicakligini fln nasil ayarlicaz
Aysecim 15gunlugux ama 3gecedir kendi aglamayinca uyandirmaya calistik bilmiom belki 4saatte uyanir ama gec kendi uyanmazsa diye korkuyorum. Seninki uyaniyor muydu bu gunlerde kac saatte uyandiUyandırma işini kırkı çıktıktan sonra bıraktım ben.Çünkü acıktığında uyanıyordu.Dru da uyandırmana gerek yok artık,sarılık riski düşük dedi çünkü.
Sağma işi için bende lansinohun elektrikli pompasını kullanıyorum ilk haftalardan beri.
Sütü oda sıcaklığında 3 saat,buzdolabında (kapağına koyma,raflarda) 3 gün,buzlukta 3 ay saklayabiliyorsun.Bir kere ısıttıktan sonra ikinci kez soğutup ısıtamıyorsun.
Sütünü benmari usulü (sıcak suyun içine kap koyarak) soğutman veya ısıtman lazım.
Sıcaklığı da cadiozynin dediği gibi bileğinin iç tarafına damlattığında hissetmeyeceğin ısıda olmalı.Ne soğuk olmalı ne sıcak,nötr bi duygu.
Bebeğine vereceğin biberonun anne memesine uyumlu olmasına dikkat et.Çünkü bazı bebekler normal biberonu alınca anne memesini emmiyormuş.Biberondan daha hızlı süt geldiği için anne memesiyle uğraşmıyor sıpalar.Hazırcı oluyorlar.Ben ilk 20 gün kaşıkla içirdim sağdığımda.Çok zor oldu.Sonra birgün kvalidemle biberonu verdik onunla içti,sonra hemen mememi verdim onu da aldı.Biberona öyle geçtik.
Aysecim 15gunlugux ama 3gecedir kendi aglamayinca uyandirmaya calistik bilmiom belki 4saatte uyanir ama gec kendi uyanmazsa diye korkuyorum. Seninki uyaniyor muydu bu gunlerde kac saatte uyandi
Canım benimki çok farklıydı.İlk 10 gün anneler baktı,ben acıdan emziremiyordum.2 saate bi uyandırıp mama verdiler.Sonrasında da hep sağdım verdim sütümü.Kendi uyanmazdı ben bezini değiştirirken uyanırdı.En geç 3 saate bi uyandırırdım.Gündüz 1,5-2 saate bi uyandırırdım.Kırkı çıktığı hafta 4-5 saat uyumaya başladı.Uyandırmaya kıyamadım,dra sordum kendi uyanıyormu dedi.Evet dedim acıkınca uyanıyor.O zaman uyandırmana gerek yok dedi.Şu an çok rutin gece uykusu.22de uyuduğunda 4te uyanıyor,emiyor,geri uyuyor 7ye kadar.Sonra 10a kadar uyanık kalıyor.23te uyuduğunda 5te uyanıyor,8e kadar tekrar uyuyor.Ama gündüzlerimiz çok düzensiz.Bazen hiç uyumuyor,bazen hep uyuyor.Gündüz uyuduğunda gece sabahlıyoruz ama.En geç 20-20,30da uyut diyor uzmanlar ama uyutamıyorum.Biz en erken 10da uyuyoruz
canim simdi 6 saat kadar uyuyor mu Hifacim cokmus epey acikmio mu acaba. bizim gunduz zaten 2 saat fln uykumuz olmuo emerken ve koyana kadar. Gunduz uyanma sorunu yok cok uyumuo gece de iste 3saate uyandirsam normal mi acikinca aglamio gece
Dün yavrumun kıyafetleri oldugu odaya girdim..
Dizlerimi çöktüm.. Kıyafetlerini sevdim, sarıldım, ağladım hüngür hüngür.. Dayanamadım
Çok üzülüyorum.. güçlü durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum...
Bizi bekleyen sorunlardan çok korkuyorum...
Küvezlere nasıl koyarım ben yavrumu.. Minnacık daha.. Nasıl dayanacak.. Ben nasıl dayanıcam...
Allah ım güç kuvvet versin bana..
Gece gündüz uykusuz kalmaya razıyım...
O sorunlar ne ki ? Pe ki ya ben napayım he ?
İnşallah hepsi bir ihtimal olarak kalır..
Ama durumumuz hiç iyi değil... 2 aralık ta kontrol var..
Gelişmesi nasıl , kilo almış mı, düşünmekten kendimi alamıyorum.. Sağlıklı olması için yalvarıyorum Allah a.
Elimden sadece dua etmek geliyor... Yavrumu besleyip büyütemedim.. Ona iyi anne olmadım...
Çok çaresizim.. Çok mutsuzum...
Kendimi teselli ediyorum, kandırıyorum hayaller kuruyorum ama herşey yarım kalmış gibi...
Sen böyle ağlarsan kendini ve bebeğini de üzersen hiç büyümez amaDün yavrumun kıyafetleri oldugu odaya girdim..
Dizlerimi çöktüm.. Kıyafetlerini sevdim, sarıldım, ağladım hüngür hüngür.. Dayanamadım
Küvezlere nasıl koyarım ben yavrumu.. Minnacık daha.. Nasıl dayanacak.. Ben nasıl dayanıcam...
Gelişmesi nasıl , kilo almış mı, düşünmekten kendimi alamıyorum.. Sağlıklı olması için yalvarıyorum Allah a.
Elimden sadece dua etmek geliyor... Yavrumu besleyip büyütemedim.. Ona iyi anne olmadım...
Kendimi teselli ediyorum, kandırıyorum hayaller kuruyorum ama herşey yarım kalmış gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?